Svar på fråga:

Tänkte svara på en fråga som jag helt förstår att ni undrar över. 

Från anonym: 

Hur är det nu med vardagarna när du läser distans? Mer tid att göra annat, mer fritid, mer frihet? :)

Svar: Dagarna går på ett sätt väldigt långsamt men samtidigt väldigt fort, svårt att förklara men allt beror på vilken dag och vad jag har planerat utöver plugget.

Mer tid att göra annat... Ja det är klart, under tiden en person har lunch rast i en skola hinner jag äta, gå ut med Spyker och göra vad jag vill. Tiden det tar för någon att ta sig till och från skolan kan jag lägga på annat, antingen plugga en extra timma eller bara sova. 
Sen är det klart att man ofta drar ut på tiden, eller iallafall jag, jag tar inte många små raster utan trivs mer med någon lång rast istället, sen är jag däremot noggran med att resa på mig då och då, eftersom man bara kan koncentrera sig i arton minuter. 

Något jag upplever jobbigt är just fritiden, när man är i skolan vet man att skolan gäller mellan vissa tider och sedan kanske man har lite läxor när man kommer hem men nu pågår skolan istort sätt 24/7, visst bestämmer jag vilka tider jag pluggar själv och känner jag inte för det på måndagen så får jag plugga extra mycket resten av veckan men plugget är fast i hjärnan hela tiden, på ett helt annat sätt än när man är i skolan på dagen.

Och ja det är klart jag får mer frihet, vill jag vara hos mormor i en vecka så kan jag det bara jag har internett. Så hade jag haft pengar hade jag ju kunnat åka vart som helst istort sätt, haha nej men ni förstår ;) Jag får stor frihet men jag måste ta större ansvar, så det är både positivt och negativt. 
Frihet för mig är just att man kan vara vart man vill när man vill, sen kanske vi tolkar det olika men det är jag det... 

Jag tycker verkligen att distansskola är en grym möjlighet och jag hade inte kunnat vara nöjdare! 
Så jag rekommenderar er verkligen att iallafall ha det i tanken när ni skall söka till gymnasium efter nian, det krävs mycket självdisciplin och fokus vilket jag själv har men jag vet också att sånt är olika från dag till dag beroende på hur man mår psykiskt och ja också fysiskt. 
Det är tufft men jäkligt kul! 
Det många kan tycka är negativt är väl att man inte träffar lika mycket människor, för mig var det ju jätte skönt för det var folket jag ville slippa när jag sökt till distans men alla är vi olika. 

Hoppas du/ni fick ett hyffsat bra svar på frågan :) 

Är det någon som läser som också går på distans? 

Puss






Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0