Korr kort och gott

Korr än så länge:

Än så länge är jag grymt nöjd med skolan, hade inte kunnat vara bättre, det passar mig verkligen och det är för att det är sååå Jag!

Jag tänkte försöka förklara för er hur det funkar, hur man vet vad man skall göra m.m

Först och främst så är skolans hemsida plus Novo riktigt bra! Det får mina gamla skolors system att gråta ;) haha nej, men dem har verkligen tänkt när dem har byggt upp hemsidan, hur skall vi göra det lätt och effektivt? Jo vi gör så här, och så har dem gjort så.

Novo är för övrigt där alla uppgifter lämnas in m.m
Det är nämligen så att skolan köper tjänsten av Hermods som i sin tur rättar alla våra prov och håller i examinationerna (kursens avslutnings prov) vilket betyder att man kan fråga sin lärare på Korr PRECIS vad som helst eftersom dem inte har något med ens betyg att göra, förutom att hjälpa en när man behöver hjälp då såklart ;)

När man jobbar jobbar man i Moduler, eftersom jag precis börjat är jag bara på modul 1 än så länge, en modul innehåller alla uppgifter du skall göra för att gå vidare i kursen. Ta filosofi modul 1 tex, den innehåller först några "testa dig själv", dem är bara frivilliga men det är ju smart att göra dem innan proven, sedan är det två prov, proven är olika, vissa är på tid och vissa inte men det står klart och tydligt innan.
Sist och minst (egentligen störst) så är det en skriftlig uppgift, det har jag aldrig fått erfara än men eftersom jag älskar att skriva så är det nog inte jätte jobbigt.

När du är klar med modul 1 går du helt enkelt vidare till tvåan och så håller det på så, när du däremot är klar med alla moduler som finns i kursen är det dags för examinationen som man bokar med en lärare på Hermods, dessa görs på en videochatt så kamera och mic är bra att ha ;)

När man sedan är klar med examinationen och fått ett betyg utav läraren så är kursen avslutad, då går man helt enkelt vidare till nästa kurs som tex engelska och gör om samma visa där.

Det bästa med detta system är att man kan jobba i sin egna takt, man behöver inte ta hänsyn till klasskompisar bredvid och framförallt så kan ingen annan glida fram på en räkmacka genom att låta någon annan göra allt. Grupparbeten kan vara roliga ibland men då är förutsättningen att alla hjälps åt och gör sitt bästa.

Detta system passar mig perfekt, jag har varit trött på skolan, trött på kompisar och trött på lärare, här slipper jag de krav som är på en "vanlig" skola och kan helt enkelt fokusera på betygen och mig själv.

Man får även en mycket bättre relation till sin mentor då det är ett krav att den kommunikationen funkar som den ska, man har mentorssamtal en gång i veckan (iallafall nu i början) där man kollar så att allt går som det ska göra, har man några frågor är det bara att fråga.

Idrott har man precis som i en "vanlig" skola, skillnaden är bara att man gör det hemma ;)
För att få godkänt i kursen skall man genomföra 60 träningstillfällen, det kan vara allt ifrån att ut och gå och att faktiskt träna på riktigt som att tex spela fotboll.
Sedan har man även några prov via datan, när man är klar med allt det måste man åka ner till skolan för en examination då har man idrott en hel eftermiddag, då visar man att man tex klarar av att sparka en boll osv

Jag har naturkunskap vilket också kräver att jag åker ner till skolan en gång och gör laborationer, man kan självklart lägga idrotten och naturkunskapen på samma dag så att man slipper åka ner mer gånger än vad man egentligen behöver.

Med tanke på att man kan plugga i sin egen takt (till viss del) kan man på Korr ta studenten efter två år om man jobbar så snabbt.
Det är sjukt skönt och häftigt!
Jag hade med mig hela 600 poäng när jag började och man skall läsa minst 800 poäng på ett helt år vilket betyder att jag inte har mycket kvar alls för att ha läst ett år, det gör att jag siktar på att ta studenten om två år! :)

Kommer inte på mer att skriva om skolan just nu, kommer jag på något så får jag helt enkelt skriva ett till inlägg ;)

Rekommenderar verkligen Korr, och har ni några frågor är det bara att fråga!

Puss



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0