Kräftskiva

Hallå gott folk :)

Klockan är halv fem vilket betyder att det är en halvtimme kvar tills "hela" släkten kommer! :D

Jag har precis varit nere och duschat, sminkat min och gjort mig i ordning.
Så nu är det bara det sista finliret som skall göras med maten m.m

Mormor, morbror med familj, morbror med familj och farbror med familj är det som kommer från släkten och sedan kommer även Hanna och Lena, det kommer bli gryymt! :D <3

Vi hörs, hoppas ni får en toppen lördag, puss!

Familjen<3

Good morning!

Jag och Malin gick upp vid åtta då tanken var att åka och testa på Skogsfys, vaknade däremot upp med huvudvärk och sån där jobbig värk i ryggen så vi bestämde att vi struntar i det och bara ut och joggar här hemma istället.

Idag är det mycket som skall göras, förutom att jag skall jogga och duscha efteråt så klart, så skall jag städa mitt rum och sedan dammsuga i resten av huset och så skall jag baka några äpplekakakor.
Dem kommer vid fem så det är nog lugnt ;)

Nu ska jag gå och äta frukost, vi hörs, kram

Korr kort och gott

Korr än så länge:

Än så länge är jag grymt nöjd med skolan, hade inte kunnat vara bättre, det passar mig verkligen och det är för att det är sååå Jag!

Jag tänkte försöka förklara för er hur det funkar, hur man vet vad man skall göra m.m

Först och främst så är skolans hemsida plus Novo riktigt bra! Det får mina gamla skolors system att gråta ;) haha nej, men dem har verkligen tänkt när dem har byggt upp hemsidan, hur skall vi göra det lätt och effektivt? Jo vi gör så här, och så har dem gjort så.

Novo är för övrigt där alla uppgifter lämnas in m.m
Det är nämligen så att skolan köper tjänsten av Hermods som i sin tur rättar alla våra prov och håller i examinationerna (kursens avslutnings prov) vilket betyder att man kan fråga sin lärare på Korr PRECIS vad som helst eftersom dem inte har något med ens betyg att göra, förutom att hjälpa en när man behöver hjälp då såklart ;)

När man jobbar jobbar man i Moduler, eftersom jag precis börjat är jag bara på modul 1 än så länge, en modul innehåller alla uppgifter du skall göra för att gå vidare i kursen. Ta filosofi modul 1 tex, den innehåller först några "testa dig själv", dem är bara frivilliga men det är ju smart att göra dem innan proven, sedan är det två prov, proven är olika, vissa är på tid och vissa inte men det står klart och tydligt innan.
Sist och minst (egentligen störst) så är det en skriftlig uppgift, det har jag aldrig fått erfara än men eftersom jag älskar att skriva så är det nog inte jätte jobbigt.

När du är klar med modul 1 går du helt enkelt vidare till tvåan och så håller det på så, när du däremot är klar med alla moduler som finns i kursen är det dags för examinationen som man bokar med en lärare på Hermods, dessa görs på en videochatt så kamera och mic är bra att ha ;)

När man sedan är klar med examinationen och fått ett betyg utav läraren så är kursen avslutad, då går man helt enkelt vidare till nästa kurs som tex engelska och gör om samma visa där.

Det bästa med detta system är att man kan jobba i sin egna takt, man behöver inte ta hänsyn till klasskompisar bredvid och framförallt så kan ingen annan glida fram på en räkmacka genom att låta någon annan göra allt. Grupparbeten kan vara roliga ibland men då är förutsättningen att alla hjälps åt och gör sitt bästa.

Detta system passar mig perfekt, jag har varit trött på skolan, trött på kompisar och trött på lärare, här slipper jag de krav som är på en "vanlig" skola och kan helt enkelt fokusera på betygen och mig själv.

Man får även en mycket bättre relation till sin mentor då det är ett krav att den kommunikationen funkar som den ska, man har mentorssamtal en gång i veckan (iallafall nu i början) där man kollar så att allt går som det ska göra, har man några frågor är det bara att fråga.

Idrott har man precis som i en "vanlig" skola, skillnaden är bara att man gör det hemma ;)
För att få godkänt i kursen skall man genomföra 60 träningstillfällen, det kan vara allt ifrån att ut och gå och att faktiskt träna på riktigt som att tex spela fotboll.
Sedan har man även några prov via datan, när man är klar med allt det måste man åka ner till skolan för en examination då har man idrott en hel eftermiddag, då visar man att man tex klarar av att sparka en boll osv

Jag har naturkunskap vilket också kräver att jag åker ner till skolan en gång och gör laborationer, man kan självklart lägga idrotten och naturkunskapen på samma dag så att man slipper åka ner mer gånger än vad man egentligen behöver.

Med tanke på att man kan plugga i sin egen takt (till viss del) kan man på Korr ta studenten efter två år om man jobbar så snabbt.
Det är sjukt skönt och häftigt!
Jag hade med mig hela 600 poäng när jag började och man skall läsa minst 800 poäng på ett helt år vilket betyder att jag inte har mycket kvar alls för att ha läst ett år, det gör att jag siktar på att ta studenten om två år! :)

Kommer inte på mer att skriva om skolan just nu, kommer jag på något så får jag helt enkelt skriva ett till inlägg ;)

Rekommenderar verkligen Korr, och har ni några frågor är det bara att fråga!

Puss

Fredag

God morgon!

Sovit gott? Det har faktiskt jag gjort, skönt det då jag har filosofi på schemat idag ;)

Ja, som sagt, filosofi idag, har tänkt göra klart "testa dig själv" uppgifterna och helst få alla rätt på båda två, målet är att hinna göra iallafall ett prov men helst båda, nu i första modulen är det även en skriftlig inlämning som jag vill ha så lång tid på mig som möjligt så att jag kan få den så grym som möjligt.
Och då vill jag ha gjort allt annat i modulen innan helgen, i värsta fall får jag plugga lite på söndag.

Idag skall jag även fixa inför kräftskivan, sätta upp lite tavlor och bara göra det till vårat hem, om ni förstår vad jag menar? Alla tavlor står nämligen nere i källaren och någon gång ska dem ju upp så varför inte idag?
Men det blir nog bra ;)

Idag kommer även inlägg om skolan upp här så håll utkik!

Puss

Jag ger dig min morgon, jag ger dig min dag.

Filosofi... Kul men så jobbigt, haha asså ni fattar inte, jag förstår det jag läser men det är hur svårt som helst att skriva ner det och samma sak att berätta om det, så... det blir ju lite jobbigt på proven och så ;)
Gjorde iallafall ett "testa dig själv" förut och fick 7 av 10 rätt, helt okej ändå, men jag kommer inte göra provet förens jag har alla rätt på dem testen, känns bättre då.

Nu skall jag återgå till att titta på tv:n, satt och pluggade längre än vad det var tänkt så ni får vänta på inlägg om skolan till imorgon eller något.

Puss, sov gott

Fotograf: Emma Palmgren (jag)

Pluggar vidare...

Hemma igen

Så, då är jag hemma igen, ätit lite lunch så nu är jag redo för ännu mer filosofi :)
Han inte så långt innan då filosofi är mycket jobbigare än historia, måste använda hjärnan mer här, haha nej men det är utan tvekan mer klurigt ;)

Planen för bloggen idag är att jag skall skriva ihop ett inlägg om mina tankar om skolan, och även ett inlägg om just Filosofin och Historian alltså hur det är att plugga dem ämnena på distans.
Får se när dem kommer upp men det är planen iallafall.

Vi hörs, måste sätta igång nu ;)

Filosofi

God morgon

Som jag skrev igår så är det filosofi som gäller idag, tanken är att jag ska läsa om kursen och sedan börja med modul 1, känns bra iallafall :)

Nu skall jag bara äta frukost och sedan sätta igång, blir ett uppehåll mitt på dagen så jag får köra effektivt nu på förmiddagen och sedan köra järnet igen när jag kommer hem.

Har även tänkt lägga några timmar på att fixa inför kräftskivan, det är inte mycket som behöver göras men det är ju kul om lite tavlor m.m är framtaget, så lite pyssel här hemma är inplanterat också.

Nu är det bäst att jag sätter igång :)

Kram

Idol... idag med

Hallååå, shit vilken grym och effektiv dag jag haft idag, fått gjort jätte mycket :)

Började dagen med en stor och god frukost, efter det satt jag och pluggade historia från klockan elva till halv två, gjorde två "testa dig själv" grejer som jag fick alla rätt på.

Efter det hämtade mamma mig och så åkte vi till Kungsbacka, hämtade upp Ida och sedan Alex och så åkte vi till Sko punkten, jag köpte inga skor men jag hittade faktiskt några riktigt snygga ;)
Sedan blev det stor handling inför kräftskivan som vi skall ha på lärdag, på Willys.

När vi kom hem satte jag mig och fortsatte med historian, efter det mat och sedan historia igen.

Har gjort tre "testa dig själv" uppgifter sammanlagt och ett prov, fick alla rätt på allt, känns sjuukt bra!

Nu tittar jag på idol, var ute på en promenad med Alex och Malin innan så fick skynda mig hem för att hinna till idol, men det var inga problem ;)

Imorgon är det Filosofi som gäller, tanken är att jag skall jobba med det hela dagen men frågan är om jag kan hålla mig borta från historian, haha återstår att se ;)

Puss!

Fotograf: Emma Palmgren

Idol

Fått lite (massa...) mat i magen, jag gjorde kycklinggryta, blev riktigt gott så alla bara vräkte i sig, jag hade tänkt göra matlåda till imorgon om det blev något kvar men det kunde jag verkligen glömma ;)

Nu skall jag sätta mig och titta på idol och efter det skall jag träna, ett ben och rumppass står på schemat... Hej och välkommen träningsvärk typ, haha.

Kram

Fotograf: Emma Palmgren (jag)
Katt: Ninja-Lotta, RIP älskling <3

Första dagen "i" nya skolan

Känns både konstigt och bra... Mest bra såklart :D
Pratade men Matilda, en gammal klasskompis från nian förut då det visade sig att hon också går på Korr, fast andra året, hur kul som helst, så vi pratade om att träffas och plugga tillsammans och så, kommer bli jätte bra :)

För övrigt så har jag gjort två uppgifter som skulle vara gjorda senast på måndag, pratat med min mentor, idrottslärare och med min handledare i historia.
Har kollat igenom vad historia kursen innehåller, har inte börjat med modul 1 än utan det har jag tänkt göra imorgon eller på torsdag, har tänkt läsa i boken samt göra "testa dig själv" uppgifter innan jag börjar.

Något av det bästa med skolan är att lärarna är Grymma, hade lite problem med en utav uppgifterna så då mejlade jag idrottsläraren och ca 10 minuter senare hade jag fått hjälp.
Dem är verkligen engagerade på ett sätt som lärare på en "vanlig" skola inte är, nu har jag ju bara gått på Korr en dag men intrycket som jag och pappa fick igår var jätte bra, plus allt jag läst på andra bloggar m.m ;)

Nu skall jag städa inför kräftskivan på lördag :D

Vi hörs, puss

Fotograf: Emma Palmgren (jag)

Love it!

God morgon!

Gårdagen var mer än bra, herregud den här skolan är Såå jag, jag fattar inte att jag inte tittat på den innan!
Hade en grym dag, lärde känna min mentor Johanna och även dem andra lärarna så klart, pratade med lite andra elever som kom lite här och var i från Sverige, Stockholm, Kiruna och Helsingborg är bara några förslag.

Det var mycket information och jag kommer väl ihåg hälften, just nu antagligen knappt något, haha nej då men huvudet är helt fullt av nya intryck och ny information och jag har haft riktig hemsk huvudvärk sedan typ 12:00 igår som vägrar gå över, men jag antecknade och vi fick lite bra papper.
Johanna kommer även mejla "lite bra att komma ihåg info" så helt körd är jag inte oavsett hur ont i huvudet jag har ;)

Idag skall jag byta lösen och fixa allt sånt på alla 500 sidor som jag skall använda mig av, (egentligen typ 5 sidor men det känns som många...)
Och sedan göra en idrotts uppgift och en uppgift som handlar om hur jag lär mig, därefter skall jag börja kolla igenom kurserna jag skall börja med nu så fort dem är redo på Novo.

Kurserna jag fick är Historia och Filosofi, två ämnen som jag verkligen sett fram emot och längtat efter så jag längtar tills jag kan sätta igång.
Men innan jag börjar med något ur modul 1 så är tanken att jag ska bläddra igenom böckerna lite plus att jag ska läsa om kurserna på hemsidan.

Ja, nu skall jag äta frukost och sedan börja :D

Puss!

Jag. Hatar. Att. Cykla.

Precis varit ute och cyklat, sex kilometer på mindre än en halvtimme känns ändå helt okej.
Alex tog skada av värmen och spydde några gånger, så mamma fick hämta honom,men jag och Malin klarade oss som tur var.

Nu är det lite stressat däremot, Peter ringde och undrade om vi ville åka till Härsjön och bada och grilla med dem, Nils och Lisa ville nämligen bada och då kommer dem hit, hur mysigt och roligt som helst! :D

Så vi hörs sen, puss

Våfflor

God morgon allihop!

Ser ut att bli en fin dag idag med, solen skiner och det är knappt några moln på himlen :)

Igår kväll hände inget speciellt, jag tittade på Iron man för första gången i mitt liv, grym film! Men Annars så gjorde jag inget alls.

Nu sitter jag och äter våfflor och efter det ska jag fortsätta titta på Iron man 2 :)

Puss

Biltema & Sätila

Så då är jag hemma igen, Alex fick köpt ett par skor på Biltema och efter det stannade vi i Sätila då det var marknad, dem sålde nygräddade våfflor så det luktade något otroligt ljuvligt, vi harr däremot frysvaror i bilen så vi skyndande oss hem, så nu skall och och Ida ställa oss och göra våfflor själva här hemma istället :)

Gårdagens träning bestod utav jogging och intervallträning, Alex hade gjort illa sitt ben så det blev bara jag och Malin som gav oss ut i skogen.
Blev en runda på nästan sex kilometer sammanlagt vilket var skönt, gick bort till Ösjön så Malin fick se hur mysig den är.
Idag är det bara en promenad/PW runda som står på schemat, skall gå bort träningsvärken så inga direkta krav direkt.
Imorgon skall vi ut och cykla vilket skall bli kul :)

Vi hörs,


smile to they who hates you

God morgon världen,haha, typ så känner jag idag ;)
Är grymt glad och lycklig och längtar som en galning till på måndag! Ahhh låt helgen gå fort.

För övrigt så blir vädret bara bättre och bättre, så skönt med några sista fina dagar innan hösten kommer.

Nu skall jag ta och fixa frukost, och sedan äta den så klart ;) efter det ska jag med in till Biltema så jag får nog skynda mig lite nu...

Vi hörs, pusspuss

I could really use a wish right now

Skulle jag beskriva denna dag skulle jag skriva Toppen, vädret har varit grymt och vi har fått gjort mycket ute i trädgården.
Jag låg och solade från halv elva till ca halv ett vilket var otroligt skönt!
Spyker's inhägnad är nu snart helt klar, han har suttit i spårlina de få gånger vi har varit i trädgården och han har fått vara med men snart kan han få springa ut och in som han vill :)

Bakade en äpplemorots kaka förut som blev sådär... Dem andra älskade den men den var inte riktigt så som jag ville ha den så bättre lycka nästa gång helt enkelt ;)

Nu blir det snart mat och sedan ska jag ut och träna, ikväll ska jag duscha och bara ta det lugnt, måla mina naglar och lite så.
Får se om det går någon bra film på tv också :)

Vi hörs, puss

Sol

God morgon!

Nu skall jag fixa i ordning frukost och sedan gå ut och lägga mig i solen, är inte jätte varmt ute än men solen skiner och det är knappt några moln på himlen.

Idag är sista riktiga lediga dagen för mig innan skolan börjar, börjar bli nervös nu... Men det kommer bli grymt!

Vi hörs senare kram

Så trött.

Jag blir bara så himla trött på folk, varför kan man inte bara sköta sitt och låta sina medmänniskor vara. Behandla andra som du själv vill bli behandlad, hur jäkla svårt är det egentligen?!
Iallafall, människor suger, tror jag skall flytta ut i djungeln och leva med alla djur, hade ju sluppit allt skitsnack, alla lögner och människor som lägger näsan i blöt.

Iallafall...

Idag är det sommar väder, underbart!
Har dock inte legat ute och solat som jag såg att flera grannar gör, utan jag har suttit inne hela dagen och fixat.
Min idé om spel/barn rummet är att alla böcker, alla filmer och allt pussel skall vara samlat, samt alla recept, så i flera timmar har jag suttit och satt in lösa lappar med recept i en kokbok's-pärm, det är jobbigare än vad ni tror kan jag lova ;) då det är många små lappar som skall skrivas om samt recept ur tidningar som skall klippas ut och klistras fast på ett stort A4 papper som i sin tur skall in i pärmen.
Vi är nämligen en familj som samlar på oss tusentals recept från affärer m.m och nu måste det organiseras lite tycker jag, inte bara ligga huller om buller.

Blir det fint väder i morgon är planen däremot att ligga och sola, så det är redan bestämt ;)

Hoppas att ni har det bra, vi hörs puss

Fotograf: Emma Palmgren (jag)

I hate people.

.

Me and Spyker

God morgon!

Inte sovit bra alls inatt, lyckades somna vid halv två och så hade jag ju lovat Ida att gå upp samtidigt som henne och Malin och hjälpa till plus att se till så att dem kom iväg i tid.
Så jag gick upp vid sju imorse, just nu ligger jag i soffan och myser med Spyker, äter lite frukost och bara tittar på skit program på tv ;)

Idag är jag ensam hemma med Spyker, pappa är på möte, mamma på jobbet och dem andra är i skolan/skolorna, mamma slutar däremot vid två och jag vet inte när Alex kommer hem så så länge är jag inte ensam, plus att det är skönt :)

Har inga direkta måsten idag, redigera bilder, promenera med Spyker, och bara ta det lugnt. Har världens mensvärk så att ligga i soffan och kolla på film låter ganska skönt.

Vi hörs senare, puss

Fotograf: Emma Palmgren (jag)
Hund: Spyker

Training

Har fått gjort lite på min "att göra lista" har även klippt Idas hår vilket blev jätte fint, hon börjar ju skolan imorgon så jag har hjälpt henne med förberedelser.
Tur att hon har mig och min garderob, hehe ;)


Nu ska jag träna, får se om Alex kan slita sig ifrån datan eller om jag ska behöva träna utan honom. Egentligen är det ju för hans skull jag tränar och fixar. Så det är ju kul.
Jaja nu ska jag inte klaga mer han får skylla sig själv.

Idol börjar om en stund och sedan är det en bra serie, så vi hörs senare!

Puss

Fight for yours and don't let go

Hej på er.

Orkade aldrig blogga igår plus att jag knappt var hemma.
Hämtade Alex i Kungsbacka då det inte gick någon buss hem, fick reda på hur hans första dag varit och så, verkar som att han är nöjd än så länge iallafall :)

Sedan var jag och handlade, och på kvällen tittade jag på idol och sedan massa serier/filmer till ca ett på natten.

Imorgon börjar Malin och Ida skolan, Ida börjar sexan och Malin åttan, helt sjukt hur fort det går egentligen. Snart är det Malin som börjar första dagen på gymnasiet...

Iallafall så är det mindre än en vecka kvar tills jag och pappa åker ner till skolan. Längtar som en galning och än så länge är jag inte nervös alls, vet ju att jag typ kommer dö i bilen på vägen ner för att jag kommer vara så nervös, haha, så det är ju bra att jag inte är nervös än iallafall ;)

Idag händer inget speciellt vad jag vet om nu iallafall, ska packa upp mer lådor, redigera resten av bilderna, träna och duscha, ikväll blir det idol och del nummer två av en grym deckare.

Vi hörs senare, puss!

Bild: såg en sjukt häftig larv när vi var i Kinna igår :)

Måndag

God morgon, eller god dag kanske passar bättre ;)

Vaknade vid tio men har bara legat och tagit det lugnt, myst med Spyker och därför sitter jag och äter frukost nu.

Idag ska jag börja redigera bilder från igår, har lite att pilla med här hemma så jag vet inte om jag kommer hinna klart idag men jag skall skynda mig ;)

Alex är i skolan och jag hoppas att han har en bra dag, jag vet inte riktigt när han kommer hem men det skall bli kul att höra om hans första dag.

Vi hörs senare, kram

Fotograf: Emma Palmgren (jag)
Modell: Pappa

En perfekt dag!

Åh vilken toppen dag!
Mestadels fint väder med bara en liten regnskur, artisterna var bättre än väntat, några föll mig inte alls i smaken men vissa imponerade verkligen på mig :)
Fick massa kort som skall redigeras inom kort, nu skall jag däremot gå och lägga mig och sova.

Imorgon börjar Alex skolan, märks att han i hemlighet är lite nervös och jag hoppas att han får en grym första dag på gymnasiet :D min fina lillebror <3

Hoppas att ni haft en bra helg, puss

Fotograf: Anders Palmgren
Bild på alla vi barn i familjen Palmgren :)

Klara färdiga gå

Träningspasset gick bra, hade träningsvärk i magen sedan passet i föregår med det gick bra.

Nu har jag fräschat till mig och nu pratar jag med Therese om idag, trots vädret tror jag att det kommer bli kanon :)

Om en stund skall jag börja packa väskan, måste se till så att jag har med mig allt och inte glömmer något viktigt hemma och sen ska jag börja sminka mig, det allra sista jag ska göra är att ta på mig.

Hoppas att ni får en toppen söndag, och vem vet vi kanske ses i Göteborg?

Kram

Fotograf: Emma Palmgren (jag)
Jag och Malin i slottskogen :)

Rix fm festivalen

Goood morgon!

Idag ska jag och Therese in till Göteborg, Rix fm festivalen är ju idag så vi ska dit och titta och jag ska ta massa kort :D
Synd bara att vädret suger, men det får det vara värt ;)

Hade planerat att gå upp nu och ut och jogga men mina ben och fötter kommer antagligen vara helt döda efter en dag i Göteborg så då kan jag vara lite snäll mot dem nu. Blir istället ett träningspass och sedan en dusch.

Nu skall jag äta frukost och så hörs vi senare :)

Puss

Fotograf: Emma Palmgren (jag)

Inspiration

Sätila

Var i Sätila från två till fyra ungefär, var helt underbart väder så det var jätte skönt att sitta i solen och sola benen.
Hade däremot en långärmad lite tjockare tröja på mig som gjorde att det stundtals var för varmt.

Har tagit massa fina bilder på katterna, Morriz var riktigt gosig och ville ligga i knät och gosa.
Våra två kattungar Dumbo och Micke är ju helt gudomliga, så himla söta och så otroligt busiga, framförallt Micke som måste ha något att göra hela tiden, att sitta stilla i mer än två sekunder är ju inte kul ;)
La upp en video på Instagram på när dem busar, Emmaismeeaa heter jag för er som inte följer mig redan och som vill se på världens sötaste kattungar :D

Nu är det bara slapp i soffan som gäller fram tills det är dags för mat, hoppas att ni har en härlig lördag!

Vi hörs, puss

Fotograf: Emma Palmgren (jag)
Katt: Den svarta är Micke och den spräckliga är Dumbo

Läskigt

Usch inatt har jag inte sovit bra alls, boken jag läser är irriterande läskig, alltså egentligen är den inte läskig alls men den är obehagligt irriterande läskig...
Dessutom har det varit något konstigt bankande ute, precis vid mitt rum, så det gjorde det hela lite jobbigare.

Vaknade iallafall vid fyra och hade panik, jag hatar att sova själv och det blir inte bättre av att det är mörkt och läskigt. Så jag tände en lampa och sedan tvingade jag mig själv att somna om, hehe ;)

Idag vet jag inte vad som händer, mamma vill in till Sätila och titta på Sätilaloppet så då följer jag antagligen med.

Men vi hörs senare!
God morgon föresten ;)

Fotograf: Emma Palmgren (jag)
Modell: Alex

Sov gott

Jag har legat uppe i sängen och läst i flera timmar nu, läste fem sidor eller något härom dagen så nu har jag läst hälften av boken.
Den är riktigt bra, lite konstig och det känns som att det inte hade behövts 617 sidor men den sista halvan är nog också bra ;)

Nu skall jag gå upp igen, tvätta ansiktet och sedan sova.
Är egentligen inte trött men klockan är ju faktiskt över midnatt.

Vi hörs imorgon

Sov gott!

Tråkigt

Med lite (ehe mycket...) mat i magen är jag nu mätt, dem andra har ätit glass men jag var helt enkelt inte sugen.

Jag har så himla tråkigt, har ingen aning om vad jag kan/vill göra, funderar på att titta på en film och fixa fotbad... Tror det får bli så.
Har även tänkt be någon färga mina ögonbryn så att jag sedan kan fixa dem, är lättare att fixa dem när dem syns nämligen ;)

Jag hoppas att ni har en toppen fredag, nu skall jag försöka komma på vad jag ska göra.

Puss

Fotograf: Emma Palmgren (jag)

Kantareller

Blev att jag, mamma, Ida, Alex och Spyker gick upp i skogen, var borta ca en timma och gick ca tre kilometer.
Började regna dessutom annars hade vi gått längre.
Men vi hittade massa kantareller som nu är stekta och redo att ätas i vinter.

När vi kom hem körde jag och Alex ett träningspass, magövningar, armhävningar och några benövningar.
Nu har jag fräschat till mig och bytt om och snart blir det äntligen mat, är vrål hungrig! ;)

Puss

Foton

Nu har jag lagt upp massa bilder på fb så från och med nu kommer jag alltid ha bilder att lägga upp här på bloggen ;)

Ja... Vad händer annars då? Inte mycket alls.

Skall gå upp i skogen och plocka svamp med mamma sen, får väl se om någon annan följer med.
Det är väl allt som händer idag egentligen. Kul.

Vi hörs

Fotograf: Emma Palmgren (jag)
Hästar: Celika och Rullan :D

Tomtegröt & macka

God morgon, hoppas att ni sovit gott :)

Jag har kommit in i en konstig vana att jag vaknar runt halv sex, lyckas alltid somna om en stund senare men det är ändå lite irriterande, vet inte vad det beror på men jag hoppas att det slutar snart.

För en vecka sedan släppte vi ut katterna för första gången sedan vi flyttade hit, dem bor i ett rum nere i källaren. Så nu på dagarna öppnar vi bara fönstret och så kan dem vara inne om dem vill, Morriz den största och äldsta katten har valt att vara ute på natten nu några nätter, vi stänger nämligen in dem på natten ifall att då det finns mer grannkatter här än vad det gjorde i kärra men är dem inte hemma får dem helt enkelt vara ute.

Igår kväll kom varken Ninja-Lotta eller Gollum när Ida och Alex skulle stänga in dom så då fick jag hjälpa till, jag kan nämligen mjaua så att det låter precis som en katt, skulle jag och en katt mjaua efter varandra kan jag lova att ni inte skulle höra vilket utav det som var en människas, och våra katter har lärt sig att det är jag som mjauar och kommer därför springandes om dem hör mig, sjukt häftigt är det.
Så Gollum kom med än gång men Ninja-Lotta kom inte och då var det ju bara att låta honom vara ute.

Bara det att ca en halvtimme efter att jag gått och lagt mig hörde jag världens katt bråk precis utan för mitt fönster så det var ju bara springa ner till pappa och sedan skynda ut.

Dem som bodde här innan hade med största sannolikhet nämligen en STOR katt som dem inte har tagit med sig när dem flyttat, den är känd här för att ställa till med mycket besvär och att bråka med alla andra mindre katter.
Så igår var det Ninja-Lotta som råkade ut för honom.

Det är ju klart att det blir lite jobbigt, för enligt den stora katten är ju detta hans revir men nu har ju våra katter flyttat hit och tagit över.

Iallafall så lyckades vi skrämma bort den stora katten och ni kan inte fatta hur rädd Ninja-Lotta var, det visade sig att han till och med hade bajsat på sig för att han var så rädd så min jacka är väldigt fin nu.
Men han hade inga sår eller några andra skador som tur är!

Blev en långt text så nu skall jag säga hej då, hoppas att ni får en toppen fredag!

Puss


Fotograf: Emma Palmgren (jag)
Katt: Ninja-Lotta

Trött

Äntligen är jag klar med alla kort, suttit och raderat och sedan redigerat ca 300 bilder, men nu är det gjort iallafall.

Lyssnade även på massa bra nya låtar, så satt och sjöng med det lilla jag kunde ;)

Tomas och Nina skall komma och hämta Becky vid midnatt när dem åker hem från Liseberg så jag vill egentligen stanna uppe och hälsa på dem men just nu är jag så himla trött...
Funderar på att fixa i ordning ett fotbad och sätta mig med det och titta på någon film och så får vi se om jag somnar sittandes i soffan ;)

Imorgon händer ingenting alls, jag är mycket bättre i magen så jag har tänkt träna för första gången på en vecka, har känts bäst att vila nu när magen varit jobbig så nu kan jag nog börja långsamt igen.

Puss

Fotograf: Emma Palmgren (jag)

Am I wrong?

Precis varit ute med Spyker och Becky så nu ska jag sätta mig och redigera bilder, lyssna på musik och äta Brownies.

Vi hörs, puss

Brownies

Hittade ett alldeles lagom lätt recept på Brownies där vi hade alla ingredienser så nu har jag gjort Brownies för första gången i mitt liv!
Dem blev riktigt goda, de blev lite brända i kanterna men det berodde på att jag inte lärt mig hur nya ugnen lutar än ;)

Nu skall jag gå ut och sätta mig i kvälls solen och äta mat, puss

?

Jag vill verkligen baka, har verkligen lust för det, men jag kan inte komma på vad jag vill baka.
Så brukar det vara, jag har jätte stor lust att baka men jag kan aldrig komma på vad jag vill göra för något och då struntar jag i det, tyvärr.

Nu skall jag därför titta i lite kokböcker och se om jag kan hitta något gott att göra :)

Vi hörs, puss

Fotograf: Emma Palmgren (jag)
Katt: Zara

Smile

Mitt rum är nu helt klart, skall bara köpa en ny matta och en ny gardin men den är inte prio ett.

Tomas, Nina, Hugo och Hampus var precis här, dem skall till Liseberg så då lämnade dem av deras hund Becky här.

Nu skall jag gå ner och duscha, har tänkt raka benen och fräscha till mig, skulle gjort det igår kväll men då gick det en bra film på tv så då gör jag det nu istället ;)

Vi hörs senare, puss

Bild: min goda frukost :D

Frukost

God morgon.

Vaknade vid fem och kunde verkligen inte somna om, vid halv sju lyckades jag tillslut somna om. Har vaknat till och från men vid elva bestämde jag mig för att gå upp.

Nu sitter jag och äter frukost, idag har jag inga direkta planer, fortsätta möblera mitt rum och hänga in alla mina kläder i garderoben behövs göras men det kan vänta lite iallafall ;)

Vi hörs senare

Läsa

Har varit och hjälpt Karin ta in hästarna så nu är jag redo för sängen.
Jag har tänkt smörja in mig och sedan lägga mig och läsa några sidor.

Lägger upp en bild så ni får se hur mitt rum ser ut just nu, bättre bilder får ni en annan dag :)

Sov gott allihop!

Städa

Dammsugit hela nedre våningen och även plockat lite här och var.
Just nu håller jag på och fixar min "plugg hörna" inne i Alex rum, skall göra det mysigt men ändå planerat så att allt har sin egna plats.
Har lite planer på grejer jag skall fixa på datan och skriva ut och sätta upp men jag ska kolla med pappa först.

Jag har även börjat bära upp lådor som jag tömmer, det är mycket kvar men man måste börja någonstans ;)

Håller även på att planera veckan, Rix fm festivalen är ju på söndag för er som missat det så jag kollar lite inför det.
Inga artister som jag verkligen verkligen verkligen vill se men det skall bli kul och jag hoppas på bra väder!
Förra året missade jag festivalen på grund av ett möte på Ridgymnasiet och det var surt kan jag säga ;)

Nu skall jag fortsätta, puss

Fotograf: Emma Palmgren (jag)

Tisdag

God morgon.

Inatt sov jag bättre än vad jag gjort på länge, hur skönt som helst.
Vaknade vid halv nio av ett sms och efter det kunde jag inte somna om så jag låg kvar i sängen till elva vilket också var skönt.

Nu sitter jag och äter frukost, pappa och Alex hade inte åkt till Kärra än på grund av allt regn så då kan pappa hjälpa mig med mer lim till små fixet.

Idag skall jag ju då som sagt fixa i mitt rum, men också städa i resten av huset, har tänkt gå runt och små plocka, kolla nere i källaren om det finns kartonger jag kan plocka upp.

Jag hoppas att ni får en bra tisdag!

Puss!

Jag skulle lagt upp denna bilden igår men det funkade verkligen inte så ni för se hur mysigt Ida hade gjort det idag istället :)

Mys.

Mitt rum är nu färdig tapetserat och det är hur snyggt som helst, jag är verkligen super nöjd!
Kan ju säga att det kommer bli kanon sen när sängen är på plats, plus alla tavlor m.m :D

Nu ska jag ta ett knäckebröd och sedan gå upp och lägga mig, Ida har bäddat våra sängar så det är jätte mysigt, hon putta nämligen ihop dem till en dubbel säng och så alla kuddar och filtar gör att det ser väldigt inbjudande ut.

Imorgon är jag beordrad att stanna hemma, magen vill ha något att äta varannan timma och det är svårt att följa om jag inte är hemma ;)
Så jag skall pyssla i mitt rum, som för övrigt är helt perfekt om ni nu missat det ;D

Sov gott på er!

Muskler

God middag på er!

Jag, pappa och Alex har varit iväg sedan tio imorse, slängde ett lass på tippen och sedan har vi varit i Kärra. Han vi hyrde förra huset utav ville att vi skulle ta bort lekstuga så det var ju bara att åka dit och börja riva ner den, nu är den nästan helt ner riven och vi har ett lass på släpet som skall till tippen i morgon.
Jäklar vilka muskler jag kommer få, haha ;)

Jag har inte känt av magen under hela tiden förutom på vägen hem, berodde antagligen på att jag inte ätit på över två timmar så nu har jag ett alarm på mobilen som skall påminna mig att äta minst en knäckemacka varannan timma. Kul, men kommer det göra att jag slipper ha ont så får jag väl leva med det.

Idag har jag lite grejer som skall göras och det är att börja tapetsera, ta upp mina lådor från källaren och börja redigera bilder.
Jag brukar ju lägga upp ett inlägg med massa bilder från olika händelser men jag funderar lite på om jag skall lägga upp dem en och en istället, så som jag gjorde i några inlägg igår... Får titta lite på vad som är bäst och snyggast :)

Nu ska jag hitta på något.

Puss!

Fotograf: Emma Palmgren (jag)
Hund: Spyker

Big no

Inget film mys idag heller, Malin tycker det är roligare att titta på OTH själv på mobilen än att titta på film på datan med mig så då skiter jag i det.
Får väll titta själv då. Inte för att det är roligt alls men jag har velat se några utav filmerna vi skulle sett länge nu så då har jag inte mycket till val helt enkelt.

Imorgon börjar mamma jobba igen efter fem veckors semester, kommer kännas konstigt att inte vara hemma hela familjen men det är nu det märks att sommaren snart är över och att det är dags för jobb/skola, själv så tycker jag om hösten väldigt mycket och eftersom jag längtar efter att börja skolan har jag faktiskt inget emot att sommaren snart är slut som jag brukar ha.

Att sommaren är slut betyder också att vintern är påväg och Det Känns Fantastiskt! Att fira julafton i nya huset kommer bli jätte kul plus en liten pytte detalj med denna vintern är ju att JAG FYLLER ARTON ÅR! Hur sjukt är inte det egentligen?
Längtar något enormt och jag känner på mig att detta året kommer få en hel om vändning och bli bara bättre och bättre :D

Nu ska jag kolla med pappa när vi ska upp imorgon och beroende på det sova eller kolla på film.

Puss

Fotograf: Emma Palmgren (jag)
Hund: Moa

Fisk och potäter

Fisk och potatis gillade magen, känner ingenting alls och innan har jag inte ens kunnat äta ett kex utan att magen höll på att explodera, haha men det är bra för fisk och potatis är något jag kan leva på ;)

Ja... Vad mer har jag att berätta?

Jag har skrivit ut lite papper angående skolan, suttit och tittat för och nackdelar över vad jag vill välja som individuellt val och jag har väl nästan bestämt vad jag vill ha, kommer säkert ångra mig om och om igen men det känns ändå skönt att ha lite koll inför den 26 augusti vad jag skulle kunna tänka mig att ha.
Vill ju prata med min mentor och så innan jag bestämmer mig heelt också och se vad han/hon tycker men det kommer bli bra, det vet jag.

Just nu håller jag på att fixa inne i Spel rummet, pappa har satt upp mer hyllor så nu skall böckerna på plats och det är min uppgift, ingen, ingen säger jag, rör böckerna förutom jag! ;)

Blir ingen tapetsering idag utan det får vänta tills imorgon eller något, jag skall även hjälpa pappa och Alex med att slänga skräp imorgon, kunde ju inte hjälpa till alls den veckan jag var sjuk vilket var den veckan dem behövde mig som mest så nu vill jag hjälpa till så mycket jag kan och orkar.

Snart blir det film mys dessutom så det är bäst att jag skyndar på lite.

Vi hörs, puss

Fotograf: Emma Palmgren (Jag)

Längtar ihjäl mig!

Magen har blivit sämre igen, dock hjälper det med avslagen Coca cola och att ligga ner men så kan jag ju inte spendera dagarna... Då skulle jag bli galen.

Pappa har börjat fixa i mitt rum så om någon timma skall vi börja tapetsera, iiih det kommer bli otroligt snyggt!

Jag har faktiskt tillbringat större delen av dagen genom att läsa en blogg, hittade nämligen en tjej som skapat sin blogg speciell till det att hon började på Korr så hela bloggen handlar om det jag snart skall få erfara.
Kan säga att jag längtar som en galning nu!
Hon har läst samma linje som jag har valt och allt låter jätte bra, vill bara sätta i gång med en gång. Jag har saknat svenska, engelska och kanske även matten en smula, och mest längtar jag tills att få börja kurser som psykologi och historia m.m
Nu är det bara 15 dagar kvar tills jag och pappa sitter i bilen på väg till Torsås, lite nervös är jag allt redan men mest av allt är jag förväntansfull och jag längtar verkligen hur mycket som helst!

Innan skolan börjar finns det lite jag måste ordna, jag behöver en almanacka plus lite nya pennor och block, jag måste även få upp alla mina mappar m.m som ligger ner packade i en flyttlåda i källaren och även fixa en stabil station där Alla mina grejer skall finnas.
Sedan behöver jag ha tagit kontakt med kommunen angående ersättning av resa, jag vill veta om det finns möjlighet för mig att ta mig till och från skolan utan att behöva betala dem summorna själv. Jag behöver ju faktiskt kunna ta mig dit för idrott m.m plus att det kan vara kul och bra att åka dit någon gång i bland och träffa lärare, mentor och andra elever.

Nu skall jag gå upp och se med pappa vad som skall göras i mitt rum, ikväll skall jag och Malin ha film kväll vilket skall bli mysigt, vi skulle haft det igår men jag var helt utmattad av mitt magont så det blir idag istället.

Puss!

The big game

God morgon.

Mådde inte bra alls igår, hade riktigt ont i magen, har aldrig varit med om något så fruktansvärt. Men efter en god natts sömn så mår jag mycket bättre :)

Igår när jag mådde bra fixade jag i ordning i mitt rum så att vi kan börja tapetsera, tömde hela rummet så sov hos Ida inatt vilket jag ska göra tills mitt rum är klart.

Katterna fick även komma ut för första gången sedan vi flyttade hit, dem har bott nere i källaren och fått vänja sig vid att detta är deras hem plus att vi ville vänta tills Moa hade åkt hem.
Först var dem väldigt försiktiga och det tog ett tag innan dem vågade sig ut men nu älskar dem det ;)
Morriz var borta hela natten men dem andra fick snällt stanna inne, nu är dem alla instänga men jag ska snart gå och öppna för dem igen.

Idag händer inget speciellt, har tänkt städa och kanske börja spackla i mitt rum, Moa fällde som en galning och man märkte ingen skillnad på innan dammsugning och efter dammsugning så nu när hon är borta är det stor städning som gäller och det lär ju bli jag som får göra det om det ens ska bli gjort ;)

Jag ska även träna, ta en PW eller något, mamma ville upp i skogen och plocka mer svamp så jag följer väl med henne.

Vi hörs senare, puss

Svar på kommentar:

Fick en kommentar från Namnlös angående skolan som jag tänkte svara på :)

Fråga: Jag ska också börja på korr på samhäll, men jag börjar den 22 augusti. :o

Svar: I mina papper står det den 26 augusti så jag gissar på att dem har delat upp alla på olika dagar, kanske beroende på hur långt bort man bor från skolan eller något?
Vad roligt att du har hittat min blogg, det är alltid roligt att veta vilka som ska gå i samma klass även om att vi inte direkt kommer gå i en klass ;)

Här har du min mail: [email protected]
Och du är välkommen att lägga till mig på fb om du har det :)

Puss!

Good morning Saturday

God morgon fina ni!

Åh vilken härlig träningsvärk jag har i låten och rumpan, haha kan knappt sätta mig ner...
Var ute och gick med mamma och Alex igår i över en timma, sammanlagt gick vi nästan 6 km i mest uppförsbacke, gick även över stock och sten i skogen och plockade massa kantareller.
Jag är då bästa på att plocka svamp i våran familj så mer än hälften av det vi har i påsen är det jag som plockat, ja något ska man ju vara bäst på ;)

Vi gick in till Ösjön som var huuuuur mysig som helst, där kommer det tas mycket bilder framöver!

Idag kommer morbror med familj hem från Turkiet så vi skall åka och lämna bilen på flygplatsen plus lämna tillbaka lilla Mobis som varit hos oss i fyra veckor nu, det kommer bli riktigt tomt utan henne...

Vi hörs senare för nu måste jag äta frukost

Bilder:

Flygandejakob

Jag har tillbringat dagen med att packa upp lådor och städa, det är mycket, väldigt mycket, kvar, men jag har kommit en bra bit på vägen iallafall.

Nu står maten i ugnen, idag blir det flygandejakob vilket var väldigt länge sedan, jag har varit sugen på det ett bra tag nu och ni som känner mig vet att jag inte är en stor beundrare av kyckling så då passar vi på när jag faktiskt vill ha ;)

Efter maten skall jag ut och jogga/PW:a, igår vilade jag och imorse hann jag inte, så då får det bli nu efter maten istället. Får se om Alex följer med eller inte.

Puss

Foto

Det här är allt ni får se som har med mitt rum att göra tills allt är klart, den här stilen kommer hela rummet vara i och det kommer bli riktigt snyggt!

Längtar tills jag kan visa er resultatet :D

Puss

My new room

Åhhhh vad mitt rum kommer bli snyggt, jag hittade massa snygga tapeter så det var riktigt svårt att välja men jag kom hem med två av dem snyggaste iallafall.

Har fått massa bilder i huvudet av hur det kommer bli och vad jag vill köpa mer för att få till den mysiga känslan som jag vill ha, köpte med mig en ljuslykta redan idag som en liten inspirations källa för vad för stil jag vill ha, och haaallelulleeja vad grymt det kommer bli!

Jag vill inte visa er för mycket nu men jag kan lägga upp en liten bild så ni kan tjuvtitta ;)

Nu skall vi fika, Lena hade med sig en god paj som vi skall äta nu.

Puss!

It's friday

God morgon

Idag är det som sagt stan som gäller, jag vet inte än vilka vi är som åker och om vi verkligen ska åka till Kållered, men det lär vi märka ;)

Hoppas att ni får en toppen dag, nu ska jag äta frukost och sedan fixa mig.

Puss

Do I ever cross your mind?

Hallå på er.

Dagen börjar gå mot sitt slut och snart är ännu en vecka slut, imorgon är det fredag (haha, inte torsdag) och vi har lite idéer på vad vi ska hitta på.
Vi såg att Laget 157 har ny lokal i Kållered så vi hade tänkt åka dit imorgon men dom öppnar inte förens i slutet av augusti, segt.
Men det blir troligtvis en tripp till Kållered ändå, kolla på tapeter och andra grejer till huset, jag älskar ju sånt så det skall bli jätte kul. Jag har redan nu tittat ut mina favorit tapeter men vi får se om dem är lika snygga i verkligheten.

För övrigt så har jag inte orkat redigera några bilder, har tänkt spendera helgen med det.

Fick en kommentar angående skolan som jag tänkte svara på ifall det är fler som missat vad jag har tänkt göra nu när sommaren är slut :)

Den 26 augusti skall jag och pappa ner till Torsås där Korr distansgymnasium ligger, vi kommer tillbringa dagen på massa möten med min nya mentor m.m för att fixa schema och andra viktiga grejer. Och efter det börjar jag min utbildning.

Linjen jag har valt är Samhäll med inriktning beteendevetenskap, egentligen är ju det vad jag alltid velat gå men jag har aldrig tagit steget, nu är målet att utbilda mig till psykolog som också varit min dröm så länge jag kan minnas.

Som ni kanske förstår kommer jag plugga på distans, alltså sitta hemma framför datan och jobba.
Planen från min sida är att fokusera på skolan i början, komma in i systemet och vänja mig och efter någon termin förhoppningsvis börja jobba, på mc, Willys eller något liknande.
Drömmen är ju också att kunna passa på att resa så mycket som möjligt, se världen när jag har chansen. Vi har mycket släktingar utomlands så det hade varit kul att åka runt och hälsa på alla, stanna där jag trivs och sedan åka vidare till nästa släkting, kanske passa deras barn eller djur på dagarna och samtidigt se mig omkring.

Hade jag fått bestämma mitt liv just nu, pang bom, så är drömmen att resa mycket när jag är ung, vilket är perfekt med distansutbildningen, utbilda mig till psykolog, skaffa mig en stabil inkomst, gifta mig ung men ändå efter att jag hunnit se världen, jag har alltid velat ha barn när jag är så ung som möjligt och det vill jag fortfarande men i mina ögon har utbildning och jobb fått större betydelse, sedan vill jag starta eget, ha ett lyxigt men mysigt kontor med en fin utsikt, jag skulle vilja jobba inne i stan men bo ute på landet med hästar och andra djur.
Ja ni förstår...
Att drömma sig bort in i framtiden är ganska härligt :)

Jag vet att detta kommer bli så himla bra, det passar mig som handen i handsken och det känns verkligen kanon.

Om ni vill kan jag skriva ett inlägg om hur skolan funkar om det nu är någon som själv är lite intresserad, det är väldigt ovanligt så det är ju kul om jag kan sprida det vidare genom bloggen? :)

Har ni några frågor är det bara att kommentera!

Puss

Haha!

Jag skyller på att det är sommarlov och att jag var trött imorse, för det är ju faktiskt inte onsdag utan torsdag idag, haha pinsamt...

Åkte iallafall till Slottskogen i några timmar, det regnade nästan hela tiden men det var mysigt ändå :D
Jag har velat åka till Slottskogen hela sommaren så det var väldigt kul trotts vädret.
Jag tog massa fina bilder som jag skall sätta mig och redigera och lägga upp efter maten. Framförallt pingvinerna och en älg älskade att vara med på kort, så det blev mycket fina bilder på dem.

Var hemma snabbis och sedan åkte jag, mamma och Ida och handlade.
Så ikväll blir det lasagne, vi har grillat näst intill varje dag hela sommaren så det skall faktiskt bli gott med "riktig" mat ;)

Vi hörs, puss

Onsdag

God morgon!

Idag kommer bloggen ligga åt sidan, vi skall nämligen ut på utflykt hela familjen så jag bloggar sen när vi kommer hem.
Kameran åker med så ni kan förvänta er bilder på vad det än är vi skall till ;)

Vi hörs, puss

Let's not miss this thing

Lena och Jan-Erik kom senare än tänkt men det blev perfekt att sitta ute i kvälls solen, nu har dem precis åkt hem så vi skall börja med maten.

Jag hittade en film förut som verkar riktigt bra så den skall jag och Malin titta på nu, jag började titta på den förut men det är roligare att vara iallafall två och titta på bra filmer ;)

Ikväll ska jag ut på promenad med Alex, han skulle följt med imorse men han tyckte det var smartare att spela data till fyra på natten och sedan sova istället för att motionera, haha så nu tvingar jag med honom :p

Vi hörs, puss

Inspiration

I Will always hate you more

God middag på er!

Jag hade en toppen dag med Therese igår, det blev mycket välbehövligt tjejsnack men vid halv nio åkte hon hem.
Efter det körde jag lite Singstar med Ida innan jag och Alex tog varsin hund och gick på en skön kvällspromenad.

Idag gick jag upp vid tio, åt någon nygjord pannkaka och sedan gav jag mig ut på en PW med grym musik i öronen.

Jag laddade ner väldens bästa app i går (ja jag är efter...) Runkeeper heter den, verkligen hur grym som helst.
Men nu valde den att krångla.
Ni som har den vet att man med jämna mellan rum hör hur långt man sprungit m.m vilket är jätte bra, så därför tyckte jag det var lite konstigt när jag inte hade hört något på ett bra tag.
Så jag stannade, tog upp mobilen och märkte att den pausat sig av sig själv, så nu har jag joggat/gått mer än en km utan att det registrerats vilket suger ;)

Plockade även lite kantareller påvägen hem, så mamma har precis stekt upp dem.
Nu har jag precis fräschat till mig, tagit på mig myskläder och ätit en till pannkaka.

Mellan ett-två kommer våra gamla grannar på besök, dem vill se hur vi har det och vart det är vi har flyttat, så vi skall äta go fika och ge dem en rund tur ;)
Sedan får vi se vad som händer mer idag, jag har tänkt sätta upp lite hyllor i mitt rum och pyssla med det iallafall.

Vi hörs, puss

God morgon

God morgon på er!

Vädret är inte toppen idag men det skall nog bli bra ändå.

Jag har fått frukost i magen och nu ska jag ut och jogga, jag hoppas att jag slipper regnet men lite dugg är egentligen bara skönt.
Efter det skall jag duscha och sedan fixa i ordning lite i mitt rum.

Therese kommer hit vid två-tre så då måste jag iallafall vara färdig duschad.

Vi hörs senare, puss

Livet blir vad du gör det till

Hallå!

Sitter just nu och lyssnar på musik och målar naglarna det blir ljust med silver, skall göra det långsamt och ordentligt så att det blir så snyggt som möjligt.
Att måla naglarna är inte min starkaste sida men jag måste ju öva någon gång.

Skall tillbringa kvällen i soffan, ha fotad och kanske titta på någon bra film, börjar bli dags att kolla om på TVD, men vi får se ;)

Imorgon kommer Therese hit, tanken var picknick vid stranden men vädret såg inte ut att bli så bra så hon får komma hit istället och se vart jag har flyttat :)

Vi hörs senare, puss

Bild: utsikten från altanen

Play hard or go home

Hej på er!

Vädret är på topp idag med och jag mår mycket bättre.

Har precis varit ute på en PW i den nya naturen med Alex, han fick skoskav och jag har ju varit sjuk så det blev bara en promenad på ca två kilometer.

Nu ska vi åka och bada, ska bli jätte skönt.

Vi hörs!

Summer

Mormor har nu åkt hem efter en mysig fika ute i solen och Malin har kommit hem från Lena.

Studsmattan är uppsatt och lite små fix ute i trädgården är gjort, snart blir det grillat och sedan ska jag kolla på film.

Eftersom jag har legat inne och varit sjuk i en vecka och innan dess var det mycket med flytten hoppas jag på kanon väder det sista innan skolan.
Vill hinna bada och sola lite mer iallafall ;)

Vi hörs!

Mitt hår

Idag mår jag mycket bättre, som tur är då mormor ska komma på fika.
Hon har varit i det nya huset innan men det är alltid lika kul när det kommer besök ;)

Och jag får väl förtydliga mig lite, nej jag har inte cancer.
Jag var magsjuk och utmattad från flytten plus att jag har rakat av mig mitt hår, ingenting annat!

Anledningen till varför jag rakade av mig håret är för att det var ett år sedan morfar gick bort i cancer och även om att han aldrig behövde tänka på att förlora håret för att han var man och redan hade förlorat mycket hår pga åldern, så gjorde jag det för att hedra alla tjejer/kvinnor som tvingas stå ut med blickar och kommentarer som jag har fått stå ut med.

Vi lever på 2000-talat men ändå blir folk galna över hår, hår som inte ens är deras egna.
Jag är kvinna, och? Kan män raka av sig håret varje sommar pga värmen så kan jag också det, och folk borde inte anta att jag har cancer bara för det.

Cancer är en fruktansvärd sjukdom, lägg då till folks blickar och kommentarer så blir den ännu värre.
Är man sjuk, borde folks åsikter inte spela någon roll, men det gör dem, för alla vill bara passa in.

Jag gjorde detta som en tankeställare, Jag är fortfarande jag oavsett om jag har långt eller kort hår och trots att jag vill passa in i mängden finns det inget bättre än att sticka ut ibland.

Jag har blivit starkare utav detta, av att raka av mig håret, och jag hoppas att ni som läser har lärt er något.

Alla är olika men förtjänar ändå att behandlas med respekt.
"Behandla andra som du själv vill bli behandlad"

Hoppas att mitt inlägg inte var för rörigt, nu är mormor påväg hit så vi hörs senare!

Puss :)

Myself

Idag mår jag helt okej, jag har nämligen varit sjuk i en vecka nu och jag hoppas innerligt att jag blir helt frisk snart.

Jag har magsjuka eller något liknande, mamma och pappa tror att jag är utmattad sedan flytten men vi vet inte.
Ida fick sig en liknande släng, men hon är redan frisk, och Malin har bara haft ont i magen...

I vilket fall så är det inget allvarligt med mig och jag är snart helt frisk igen :)

Tänkte bara säga sov gott och så hörs vi mer i morgon!

Puss

Nu är jag tillbaka

Hej på er allihop!

Mycket har hänt sedan sist och jag tänker inte beskriva allt i minsta detalj utan bara skriva en lista med dem viktigaste grejerna iallafall.

Jag har just nu inga planer för bloggen utan det blir som det blir, jag har inte heller någon inspiration alls så vi får se vad som händer.

Sedan sist har:

* jag lärt mig tömköra
* jag har tömkört Rullan och Celika
* vi har tillbringat några dagar vid havet
* vi hjälpt Karin
* jag har solat
* vi har lämnat bort hästarna
* vi har flyttat
* jag har kommit in på distansgymnasiet
* morfar skulle fyllt år
* det var ett år sedan morfar lämnade oss
* jag har gjort något med mitt hår men det skriver jag om i ett eget inlägg
* jag har varit/är sjuk
* Moa bor hos oss då Peter med familj är utomlands

Det har säkert hänt massa grejer som jag glömmer nu när jag ska skriva ner dem men dem viktigaste kommer jag skriva mer om i egna inlägg :)

Vi hörs senare, puss

Hoppas att ni har en underbar sommar!

RSS 2.0