Helg

God morgon!

Skrev ett inlägg igår men det kom tydligen inte upp, lite segt menmen...

Iallafall så är allt bra, Grazie (?) sov hos mig och Ida inatt och det gick bra, blev väckt några gånger för att hon låg och slickade mig i ansiktet, inte särskilt mysigt men hon är söt ;)

Gick upp lite innan sju och tog en promenad med henne och sedan åkte jag och pappa till hästarna för att mata och fylla på vatten.

Nu är vi hemma och har ätit frukost, hundarna ligger och sover och jag och pappa ska snart gå ut och sätta oss beroende på vädret.

Vid ett ska jag ta bussen till Sätila för att bli upphämtad av mamma, Jag, Ida, mamma och Malin ska till Skene för att handla och sedan åka och kolla på skor.

Vi hörs, puss

Händelserik förmiddag....

Jodå, hjärtklappning och panik har jag upplevt idag, pappa väckte nämligen mig lite över sju och sa att Rickard hade ring (Karin åkte till Berlin imorse vid sex) och sagt att sex av åtta hästar rymt upp till hästgården på andra sidan vägen.
Var ju bara att slänga på sig kläder och åka bort, fick ju först åka ner till stallet för att hämta grimmor och grimmskaft men sedan åkte vi upp till gården.

Till våran förvåning stod alla hästarna i en utav hagarna och åt gott hö så det var ju bara att ta en häst i varsin hand och börja gå hemåt.
Det var nämligen jag, mamma och pappa som åkte så vi slapp gå fram och tillbaka.

Vi fick ju laga staket då det visade sig vara helt uppslitet på ens sidan, tråden låg ut på vägen och man kunde se fina hovavtryck hur hästarna sprungit.
Vi och grannarna gissar på att dem blivit skrämda av en älg, dem var inte alls intresserade av att gå dit ner och det tog ett bra tag innan dem vågade lämna grinden. Men vad vet vi ;)

Iallafall så kom vi nästan precis hem, deras hund ska bo hos oss tills Karin kommer hem då Rickard som sagt sitter i rullstol så vi har gått hem med henne och Spyker.
Dem sköter sig jätte bra men det är ovant att ha en stor hund hemma.

Nu ska jag äta frukost eftersom jag aldrig hann göra det i morse. Puss!

Saknar dig

Sitter och kollar på efterlyst med resten av familjen, vi brukar titta på det men idag samlades vi allihop för att se mer om hästarna som blivit skurna och dödade i Skåne.

Mycket minnen som väcks och det är jobbigt att tänka tillbaka på allt som varit.

Det är nu två år sedan Batman blev dödad av samma person/personer och inget är detsamma sedan dess...
Saknar honom varje dag och det jobbigaste är att tänka på hur det hade kunnat vara om han inte hade blivit dödad. Han var världens härligaste häst och jag kommer aldrig hitta en lika kärleksfull och positiv häst.

Inget kommer någonsin bli som det var, det är något jag/vi kommer behöva leva med resten av våra liv och vissa dagar är det extra jobbigt medan det känns helt okej andra dagar.
Vi har blivit mycket mer observanta för omgivningen och så fort det kör förbi en bil utanför huset reagerar alla, står det en bil nere vid brevlådorna åker kameran fram så man kan kolla upp registreringsnummer och kunna hålla koll om den kommer tillbaka.
Mitt rum ligger närmast våran väg och jag är väldigt lätt väckt, minsta lilla ljud utanför så vaknar jag och ligger på hel spänn...

Sedan han blev dödad har jag svårt att sova, drömmer mycket mardrömmar, har svårt att lite på folk och jag har absolut tappat mitt intresse för hästar.
Det är inte samma sak att hålla på med hästar längre då jag redan har förlorat min bästa vän, jag vill inte komma lika nära en ny häst då jag är livrädd för att förlora den och jag hatar att bo där vi bor. (Bor så nära vägen så alla ser ALLT man gör och inte gör)
Huset trivs jag i men när Batman blev dödad vändes allas blickar mot oss, alla skulle veta allt och helst innan någon annan visste något. Sedan Batman dog har vi blivit "förföljda", det har skrivits om oss på Fb för nu vet alla vilka vi är, rykten om mig och hur jag sköter mina hästar har vandrat fritt och jag har allt oftare och oftare ifrågasatt hela min existens och varför jag ens håller på med hästar.

Många kanske tycker att det var länge sedan, och visst det var två år sedan och jag kan hålla med om att jag borde ha hunnit gå vidare m.m
Men det har ju inte slutat där, jag påminns nästan varje dag om vad som har hänt, nya hästar dödas, folk startar rykten om mig på fb, allas ögon och öron är vända mot mig och oss och jag får kommentarer på bloggen, men det allra jobbigaste är att det inte är Batman och Rullan som går i hagen och betar.

Jag hoppas mer än allt annat att poliserna får fast på dem som har utsatt oss och Batman för all denna smärta, både för våran skull men framförallt så att ingen annan skall behöva gå igenom något sådant här.
Inget kan beskriva hur mycket jag önskar att Batman fanns kvar hos oss...

Min älskade kille, du betyder allt för mig, ingen kan ta din plats och jag kommer alltid sakna och älska dig.

Puss

Jag kommer fortfarande vara Jag

Hallå!

Onsdag idag och om en vecka slutar mina syskon skolan, ska kolla med Malin sen när hon kommer hem om vi ska kolla vad för frisyr hon ska ha...

Jag och pappa gick till Karin i förmiddags, därav ingen bloggning, hälsade på hästarna, fyllde på vatten och pratade med Karin.

Ja, vad händer mer idag då? Inte mycket alls så jag bloggar mer senare.
Puss

Tror du att vi kommer leva lyckliga i alla våra dagar? Även om vi aldrig mer ses.

Hemma igen, tittade till hästarna på hemvägen och tog lite kort på dem i kvällssolen.

Nu är jag faktiskt trött, var länge sedan jag var det men jag sov ju inte jätte bra inatt heller...

Vi hörs imorgon, sov gott!

Picknick

Nu är allt snart färdig packat, och jag blir typ mätt av att bara se allt ;)
Kameran åker med så klart och så hörs vi när jag kommer hel igen!

Puss

Rulltårta & maränger

Rulltårtan är testad och godkänd med plus i kanten, det är nog den godaste rulltårta jag gjort och jag har gjort ganska många ;)

Iallafall så är marängerna i ugnen nu, blev ju äggvitor över från rulltårtan så jag vispade ihop massa maränger.

Tomas är här, vi sitter och smider planer, mohaha, haha nej men det kommer bli jätte kul!

Nu ska jag fixa en laxröra, det blir mycket bakande och fixandes idag men det är verkligen hur kul som helst, och gott....

Vi hörs

Bild: Malins nya pojkvän, han följde med oss och handlade i kungsmässan i går, en riktig snygging!

Thunderstorm

Hallå på er, hoppats att ni sovit gott!
Själv så vaknade jag av att åskan slog ner 100 meter ifrån mitt huvud och bara flög upp ur sängen, Haha det såg nog rätt roligt ut när jag kom ut flygandes helt ny vaken ur rummet ;)

Iallafall så var ju klockan bara halv åtta så jag lyckades somna om, pappa väckte mig vid tio så nu har jag bakat en rulltårta och ätit frukost. Om en timma ungefär kommer Tomas hit (farbror) på fika, han hade inget att göra idag så han åker hit ända från Anderstorp :)

Ikväll är det klassfest för Ida, vi har köpt massa gott som ska ner i picknickkorgen, jag ska göra en laxröra tillexempel.
Vi får hoppas att det inte regnar bara... För det är på en strand...
Men det blir nog kul!

Nu ska jag äta upp min frukost, puss

Redigera

Oh yes, nu börjar mitt måndags göra, har ca 584 bilder att redigera beroende på hur många som skickas till papperskorgen, men jag har laddat upp med choklad och solrosfrön :D

Vi hörs!

Spring

Like water

God morgon!

Sitter och äter frukost och ska snart ta och titta på något avsnitt av Hart of dixie , därefter väntar alla bilder från helgen på att bli fixade vilket jag ser fram emot, ska bli kul att sortera och redigera dem :)

Efter halv fyra någon gång åker alla barnen plus mamma till kungsmässan, dem andra ska kolla på avslutningskläder och jag följer med som hjälp men även jag ska se om jag inte hittar lite kläder eller annat kul ;)

Vi hörs mer under dagen!

Flocken

 

Fotograf: Emma Palmgren
Kamera: Nikon D40
© Emma Palmgren

Perfekt

Åh herre vilken bra helg det har varit!
Tagit massor med kort och imorgon ska jag tillbringa min dag med att redigera alla bilder, så dem kommer upp imorgon troligtvis.

Iallafall, vi åkte till mormor i fredags, jag och Ida stannade kvar och sov över för att gå upp halv sju på lördagen, tog buss och spårvagn och mötte sedan upp resten av familjen vid båten.

Ja... Väl på båten så tog jag mycket kort på havet och alla som var med, vi spelade, handlade, åt och lyssnade på bra musik.
Det var bara jag, Malin, Ida och pappa som gick i land i Fredrikshavn, vi hade bara ca en timma på oss och det var ju en bit att gå, men det var kul och vi köpte Världens godaste glass, helt seriöst det var som att vara i himmelriket!
Påvägen hem blev jag väldigt trött, blåste mer så jag blev lite sjösjuk men efter en kort vilostund var jag pigg och glad igen :)

Jag och Ida sov ju hos mormor inatt igen, kollade på tv igår när vi kom hem bara men annars så gjorde vi inget.
Idag gick vi upp vid tio, åt frukost och gjorde oss i ordning och sedan gick jag och Ida ut i solskenet och tog lite kort.
Är ju morsdag idag så vi åkte hemåt vid tolv, åt grillat kött och tårta till efterrätt.

Ida skulle ha träningsmatch idag så jag, Ida och pappa tränade lite ute i den mockade hagen innan vi åkte bort till träningen.
Mormor började frysa efter en timma så hon begav sig hemåt och nu är mormor hemma hos sig medan hela familjen Palmgren är hemma hos oss.

Nu kollar jag på fotboll, äter solrosfrön och god choklad från båten.

Resten av kvällen kommer jag bara ta det lugnt, har en hemskt mensvärk så choklad är min räddning ;)

Puss!

Valborg

M&I

 

Fotograf: Emma Palmgren
Kamera: Nikon D40
© Emma Palmgren

Lixsa och Gusten

 

Fotograf: Anders Palmgren
Kamera: Nikon D40
© Emma Palmgren

Hästar

 

Fotograf: Emma Palmgren
Kamera: Nikon D40
© Emma Palmgren

 

 

Fotograf: Ida Palmgren
Kamera: Nikon D40
© Emma Palmgren

Middag

 

Fotograf: Emma Palmgren
Kamera: Nikon D40
© Emma Palmgren

Kosläpp

 
Fotograf: Emma Palmgren
Kamera: Nikon D40
© Emma Palmgren

Påsk

 
Fotograf: Emma Palmgren
Kamera: Nikon D40
© Emma Palmgren

Packat

Nu är jag färdig packad, har bytt om och är hungrig ;) haha, nä men när mamma kommer hem om en stund ska vi äta grillad lax och kött, blir ju självklart sallad och så till.

Efter maten lämnar vi hemmet och åker ut till storstan, får se i vilken ordning allt sker i men det märker vi ;)

Nu ska jag röja lite i vardagsrummet så pappa slutar tjata, puss


Bild: en utav de två kattungarna som överlevde... Igår har dem börjat krypa om kring mer och orkar "stå" på sina små ben, tjocka och söta är dem iallafall <3

Solar

Ligger ute och solar och hat gjort i ungefär två timmar, var inne en stund och gjorde mellanmål bestående av varma grönsaker men annars så är jag ute i solen.

Har fixat mina naglar men jag tänker inte packa så länge det är så här skönt i solen, väntar till Ida kommer hem iallafall :)

Nu ska jag gå ut och lägga mig igen, puss!

Fredag

God morgon allihop, hoppas ni sovit gott för det har jag :)

Ikväll åker jag och Ida till mormor, vi skall även lämna Spyker hos Peter och Petra som skall passa honom när vi är i Danmark.
Så idag ska jag fixa inför helgen, måla mina naglar och packa.

Jag har fixat runt två tidsinställda bild inlägg per dag så ni får hålla utkik, det är bilder ifrån i påskas, när vi släppte ihop hästarna m.m

Nu ska jag ta något att äta, vi hörs!

Vår

 

Fotograf: Emma Palmgren
Kamera: Nikon D40
© Emma Palmgren

PW

Precis tagit en PW med Spyker, underskattade dock vädret lite så det var sjukt varmt, jag tog ju på mig lite varmare kläder vilket gjorde att jah sedan svettades ihjäl och behövde ta av mig, men jag var ute i ca 40 minuter vilket var väldigt skönt.

Saker jag skall göra idag:
* mocka hagen
* redigera lite bilder
* lägga upp bilder på bloggen och fb
* tidsinställa inlägg till helgen
* fixa hos Zara
* kolla igenom min bok
* packa

Som jag skrivit innan skall familjen Palmgren + mormor åka till Danmark på lördag, vi är ju för många för att få plats i en bil så jag och Ida kommer sova hos mormor hela helgen.
Vi åker dit imorgon och så åker vi hem på söndag då mormor är bjuden på morsdag middag så jag har tänkt tidsinställa några inlägg, framförallt med bilder.

Nu har jag som ni ser på min lista lite att göra så jag har tänkt sätta igång nu, vi hörs, puss

.

Hallå!

Inte orkat blogga, i tisdags var jag ju som sagt i Fritsla och tittade på marksmästerskapen och Idas klass kom på tionde plats av 26 klasser.
Tog massa kort som nu är skickade till Idas lärare och några kan jag säkert bjuda på här.

I går hände inte något alls i stort sätt, mådde inte jätte bra så tog det lugnt större delen av dagen, pollen är jobbig till och från och igår var inte kul...
På kvällen följde jag och pappa med och tittade på Idas fotbollsträning och efter det åkte vi bort till hästarna.

Idag, ja, idag händer inget speciellt, har tänkt mocka hagen men vi får väl se ;)

Vi hörs, puss

Frukost

God morgon!

Uppe tidigt idag med, skall först till psykologen och sedan skall jag och pappa till Fritsla (?) för att titta när Ida har marks mästerskapen.

Är nog hemma runt två skulle jag tro så vi hörs senare idag!

Puss

Pizza

Blev pizza till mat, inte riktigt som vanligt utan vi gjorde våran egna pizza idag, blev sjukt gott och mätta blev vi ;)

Ida hade fotbollsträning från 18:00-19:15 så vi åkte dit och kollade, släppte av de andra hemma och så åkte jag och pappa till hästarna, smörjde in rullan som börjar känna av sommarexemen nu så svansroten är lite svullen m.m
Men hon är ovanligt fin så får hoppas att hon håller sig så...

Nu skall jag träna lite och sedan sova.

Puss

ready to fight

Efter min super goda frukost tog jag, Alex och Spyker en promenad, Alex är hemma och sjuk men en promenad fick jag honom att följa med på ;)
Gick en runda upp i skogen och jäklar min rumpa alltså... Nästan precis när man kommit upp i skogen är det en låång och brant uppförsbacke som dessutom är väldigt stenig och jodå min rumpa och mina lår tyckte det var jätte kul...
Sista biten hem, ute på vägen började det regn, var däremot bara skönt då det var ganska kvavt och varmt, och som tur var var det inte lång hem så vi överlevde ;)

Har planerat in att börja träna nu igen, kroppen protesterade ju för någon månad sedan och sedan dess har jag verkligen tagit det lugnt, men det känns att jag har tappat allt jag hade byggt upp innan dess, men det är bara att börja om och le!

Förövrigt så längtar jag till på lördag, då skall nämligen hela familjen plus mormor till Danmark över dagen, var något erbjudande så det kostade bara 29 kr per person, tur och retur med färjan så vi bokade direkt när vi såg det.
Hinner gå i Danmark i någon timme och då ska jag passa på att ta massa kort, hoppas att vädret är på våran sida bara :)

Nu skall jag fortsätta städa och sedan träna, puss

Recept

Detta recept följde jag:

1,75 dl vetemjöl
1 krm salt
3 dl mjölk
2 ägg

Blanda mjöl och salt först. Tillsätt sedan hälften av mjölken och rör ihop.
Då blir det som en deg, ta i resten av mjölken så det blir tunt och slätt.
Rör sist i äggen!

Blev inga klumpar allt och smeten var väldigt fin.
För mig blev det 6 st pannkakor men då var de första fem ganska tunna och den sjätte lite tjockare.

Puss

Pannkakor

God morgon!

Varit uppe ganska länge nu men jag har stått och gjort pannkakor och därför inte bloggar förens nu.

Sitter iallafall och äter pannkakor, måste säga att dem blev riktigt god och brände inte en ända ;)
Jag brukar faktiskt inte göra pannkakor utan jag föredrar att göra plättar då det alltid har verkat enklare men idag fick det minsann bli pannkakor.
Då det bara är jag hemma som tycker om pannkakor letade jag upp ett recept för bara en person, skriver receptet i ett inlägg senare.

Nu skall jag fortsätta äta, ha en bra måndag!

Min regniga söndag

Visst att jag tycker om att ha rätt men idag hade det varit helt okej om jag hade fel...
Regnet bara öste ner på oss den sista timmen, som tur var höll det upp till ca 15:00 istället för vid 12:00 som det stått på SMHI så vi behövde bara vara ute i regnet i ungefär en timme.

Iallafall, Idas lag (biggest loser) vann 5 av 6 matcher och den sjätte blev oavgjort ett-ett, dem spelade hur bra som helst och jag tog massa bilder.
Ida har ju inte spelat fotboll så mycket så hon var inte riktigt lika pang på som dem andra utan hon var väll lite mer hopp och studs, haha bra förklaring men så var det faktiskt ;)
Hon spelade däremot mycket bättre den sista matchen i ösregnet så hon försökte verkligen lära sig av dem andra.

På vägen hem stannade vi vid Lygnevi så Ida kunde bada/duscha, hon var väll inte riktigt beredd på att vattnet skulle vara så kallt som det var så det var snabbt upp igen ;)

Väl hemma åt vi mat, åkte bort till hästarna och nu tittar vi på hockey, Sverige leder med 2-1 så pappa är vid skrivandes stund tyst och glad.

Lixsa fick en extra vilodag idag, hade planerat in att rida ut men vi kom ju hem såpass sent och känns inte jätte kul att rida ute i regn och åska...

Vi hörs, puss

God morgon världen!

Uppe med tuppen på en söndag, vad hände egentligen? ;)
Haha jo Ida har klassfotboll i Skene idag så hela familjen skall faktiskt följa med och kolla.

Lite jobbigt bara, mitt SMHI väder visar regn hela dagen medans tv:ns väder säger strålande sol, stort problem!
Klänning eller lite tåligare kläder, ja det är frågan...

I vilket fall så vet jag inte när vi kommer hem så jag vet inte när jag uppdaterar nästa gång.

Men vi hörs när vi hörs, puss

Sol

O Jesus vilket väder! Hur härligt som helst men nu är nog regn och åska påväg...

Var borta hos Karin i morse/förmiddags och gav Adrix sin medicin, fyllde på vatten och matade hästarna. Hjälpte även Rickard ut så han kunde sitta ute i solen undertiden som vi höll på med hästarna.
Idag vilar Lixsa vilket är ganska skönt då det är så varmt.

Vid fem kommer mormor hit på middag vilket skall bli mysigt, vi skall grilla och äta god efterrätt :)

Har legat ute och solat sedan tolv så nu får det faktiskt räcka för idag, jag har väldigt svårt för att bränna mig men jag behöver ju inte överdriva ;)

Nu ska jag kolla på film, hoppas att ni har en toppen lördag!

Puss

Mat

Grillat är nog det godaste som finns, undantaget är väl grillad kyckling då jag inte är så förtjust i kyckling men annars så går det nog inte att hitta något godare.
Vi har dessutom inte ätit potatis eller dylikt de senaste dagarna, lite extra grönsaker bara så blir man precis lika mätt och det är ju mycket nyttigare att göra så, vi här hemma tycker iallafall att potatis m.m inte är riktigt lika gott i den här värmen och då känns det ju faktiskt lika bra att hoppa över det.

Jag och Alex har precis tittat på film och nu har jag flyttat ner till tv:n för att titta på film med resten av familjen.

Grym dag! Puss

A good day

Åh vilken bra dag det varit, och shit vilket härligt väder!

Var så himla varmt när vi åkte bort till Karin förut så vi skött upp promenaden och satte oss och pratade med Karin och Rickard i solen medan hundarna lekte och höll på.

När dem andra kommit hem åt vi äpplekaka som jag och Ida hade bakat, det är utan tvekan den godaste äpplekakan jag någonsin ätit och det går verkligen inte att sluta äta.

Vid fem åkte jag, pappa, Alex och Ida bort till Karin, Alex klippte gräset, pappa gick ut med deras hund och jag och Ida tog varsin häst på en liten promenad.
Jag tog Lixsa och Ida tog Celika och så gick vi en runda på ca 35 minuter, Lixsa lunkade på i lagom tempo och tog några grästuggor här och var medan Celika travade större delen av promenaden samtidigt som hon nästan alltid hade något att tugga på.
Tog inte med mig mobilen så jag har inga bilder att bjuda på men shit vilken fina bilder det hade blivit, solen sken, mycket vitsippor, hästarna hade öronen spetsade framåt så nästa gång vi går där skall jag ta massa kort!

Nu ska vi äta grillat, puss

Like I want it to be

God morgon allihop!

Verkar inte vara riktigt lika fint väder idag som det var igår men det regnar inte iallafall ;)

Jag och pappa skall snart åka bort till Karin, vi skall hjälpa Rickard ut ur huset och Lixsa ska få sig en liten promenad.
Så nu ska jag ta något att äta och byta om till något lämpligare än långklänningen.

Vi hörs mer under dagen

Lixsa

Åh vad jag gillar den hästen, hon är verkligen så fin och hon försöker alltid göra sitt bästa. Mitt hjärta :)

Har gjort i ordning ett igångsättningsschema med hjälp av Google, pappa och Karin, och i två-tre veckor framöver är det bara skritt som gäller, idag red jag i ca 20 minuter sammanlagt med fokus på balans och att göra henne lösgjord och jag kommer successivt öka passets längd.
Kommer i början nu rida tre gånger i veckan, resten av dagarna skall hon promeneras, longeras , tömköras bl.a. Men även ha en vilodag där hon får gå i hagen med dem andra hästarna vilket hon behöver.

Efter ridpasset hjälpte vi Karin att mata hästarna, bytte sällskap till Adrix och sedan åkte vi hem.

Väl hemma grillade vi och åt gott ute i värmen, nu kollar vi på hockey (ehh a "vi" kollar ;))
Jag skall kolla om jag inte hittar någon bra film och titta på den istället, mycket bättre, hehe ;)

Puss

Like a boss

Hallå på er!

Vaknade vid 6 imorse och var helt klarvaken, kändes lite onödigt att gå upp så tidigt när alla andra sov så jag gick bara på toa och lite så innan jag tvingade mig själv att somna om i någon timme.

Jag, pappa och Spyker åkte bort till Karin vid elva, byggde hage, fyllde på vatten, kollade hästarnas hovar och duschade Rullan och Celika.
Skall tillbaka dit vid fyra halv fem för då har jag tänkt rida innan det är dags för kvällsfodringen.
Har tänkt köra lösgörande övningar i skritt idag, Hon har ju inte blivit riden sedan i höstas men planen är att hon skall gå minst tre pass i veckan.
Så jag har tänkt planera ett igångsättningsschema som jag skall följa.

Påvägen hem förut såg pappa att någon katt blivit påkörd precis vid våra brevlådor så vi släppte av Spyker hemma och sedan gick vi ner för att kolla om det var någon av våra katter eller någon av grannens katter, dessvärre har troligtvis den som körde på katten tagit hand om den så den låg inte i diket eller något liknande så vi får väll hålla lite extra koll om vi saknar någon katt eller inte...
Såg inte särskilt fint ut på vägen men pappa säger att det har gått fort vilket är tur i oturen.

Vet inte om det bara är jag men jag blir så himla trött utav solen, vi har varit ute i ca tre timmar och nu är jag helt slut, hade lätt kunnat somna för det är jobbigt att det tar så på krafterna.
Jag brukar känna så här precis i början av sommaren när vädret verkligen slår om men det är jäkligt segt att varje år bli som en zombie, pollenallergin kanske påverkar det lite också iför sig... ;)

Nu ska jag hitta på något, puss

I'm a fighter

Nu väntas sängen för min del, ska bara tvätta bort sminket och mata Zara innan jag kan sova.

Imorgon skall jag och pappa fixa Tres (min kanins) ute bur så att hon kan börja vara ute, vi skall även bort till Karin och fixa en hage, jag skall jobba mer på min nya blogg och sedan har jag tänkt rida Lixsa. Får se om något mer dyker upp, just nu känner jag för att gå/jogga men jag får väl se hur motiverad jag är imorgon ;)

Sov gott!

Haha

Jodå, min syster är normal ;)
Så här såg hon ut när hon skulle ut med Spyker förut... Dem som körde förbi tittade ganska konstigt på henne, och det hade jag också gjort om jag hade mött någon som såg ut så ;)

Today

Varit helt upptagen hela dagen, var med mamma och Alex på sjukhusets imorse och sedan handlade vi, kom hem vid ett och då blev det lite lunch innan jag satte mig och började jobba på en design till min nya blogg.

Blev väl nöjd för stunden, men den är bara tänkt som en "undertidens" design fram tills jag har tagit alla kort som jag vill använda så så jätte noggrant är det ju egentligen inte.

Fick en kommentar om vad som hänt med inläggen som skulle handla om varför jag har/mår dåligt och jag har väl helt enkelt inte orkat ta tag i det än.

Dels för att jag inte fick någon respons ifrån er om det var en idé ni gillade eller om jag lika gärna kunde strunta i det, men också för att jag har haft tanken att starta en ny blogg ganska länge.
Planen med den nya bloggen är att allt gammalt, allt ont, skall lämnas kvar i denna bloggen och att den nya skall bli fräsch och glad.
Därför tänkte jag vänta med dem inläggen tills precis i slutet som ett bra avslut på den gammal tiden.

Kom nästan precis hem från Karin, hjälpte till att mata hästarna och myste med Rullan och Celika.
Nu ska vi äta mat så vi hörs senare.

Puss!

Funderingar

Usch min handled har inte blivit bättre än, får hoppas att den inte gör lika ont i morgon bara...

Har lite funderingar, funderar nämligen på att ta bort denna bloggen och starta en ny, jag menar, jag har haft denna bloggen sedan 2010 eller något sådant och jag är inte samma person som jag var när jag startade den.
Hade varit kul och skönt att börja om från början och göra det bättre.

Men jag skall tänka lite på det och ni får gärna säga vad ni tycker :)

Imorgon har jag tänkt kolla runt lite på nytt namn, design m.m och sedan får vi se vad som händer.

Nu ska jag väl snart gå och lägga mig, så vi hörs mer imorgon.
Puss

Regn

Nu är jag hemma igen, pappa och mamma släppte av mig hos Karin då dem skulle på något möte så jag fick gå hem alldeles själv i regnet, som tur är passade jag på att gå när det regnade som minst så jag slapp ösregn iallafall.

Rullan hade stått inne några timmar så jag kollade så att hon inte hade kliat ihjäl sig och sedan fick hon åka ut i hagen igen, som tur är hade hon låtit bli att klia sig mer än nödvändigt så hon var hel och fin.
För er som inte vet har Rullan sommareksem vilket gör att hon kliar sig på allt och alla, dem två senaste åren har varit dem bästa hittills tack vare några bra salvor som vi hittat så vi ber till gudarna att i år skall vara lika bra.

Släppte ut dem andra hästarna också och sedan mockade och bytte jag vatten.
Vi ska dit när mamma och pappa kommer hem från mötet också för att mocka resten av boxarna och byta ut hästar.

Nu ska jag gosa lite med Spyker och sedan får jag se vad jag hittar på, skulle behöva städa... ;)

Puss

Tisdag

Varit vaken ett tag nu men har bara inte orkat blogga för ens nu.

Har precis bytt om till stallkläderna och ska snart åka bort till Karin, ska fixa lite staket och så. Får se hur mycket jag kan göra då jag har gjort illa min högra handled, började göra ont igår men det var inte framåt kvällen som jag lindade den då det gjorde så himla ont. Har lika ont i dag så jag får ta det lite lugnt...

Vi hörs när jag kommer hem igen, puss

Det andra inte ser

Allt gick bra med hovslagaren i morse, alla hästar skötte sig och Rullan och Celika blev inte helt galna när dem blev ensamma kvar i hagen.

När hovslagaren hade åkt fixade vi i ordning i stallet, Adrix (?) har fång så han skall ha boxvila framöver så det var lite att fixa med det.
Rullan har även fått ett sår, vi gissar på att det hände när vi släppte ihop dem så det tvättade vi, ser fint ut så det är ingen fara men det blir att hålla lite koll så att det inte blir sämre.

Jag och pappa åkte hem, åt lite mellan mål och tog det bara lugnt.

Vet inte om jag vågar skriva detta utan att någon för panik för att vi är så generösa och så snälla vänner men jag får väll chansa ;)
Vid fyra körde jag och pappa Karin så att hon kunde köpa spån, hon har ju inget körkort och nu när Richard sitter i rullstol med båda benen brutna och en skadad arm så är det ju lite svårt för henne att ta sig någonstans.
Det är föresten varför vi är där och hjälper till, för er som inte vet.

Väl hemma hos henne mockade vi, matade (förlåt Fodrade) hästarna och bytte ut Adrix stall sällskap.

Nu har vi nästan precis ätit och nu ska jag och alex upp och träna lite efter det har jag tänkt kolla på någon bra film, Puss

Bild: bjuder på en utav många bilder som jag tog i söndags när vi släppte ihop hästarna, men denna är nog en av mina favoriter.

Haha skrattretande <3

Hej Malin och Sara kul att ni har hittat till min blogg, tänkte ta och svara på era bittra kommentarer och hoppas att ni kan slösa några sekunder av er värdefulla tid och läsa noggrant :)


Kommentar: Men herregud. Du sitter hemma HELA dagarna och sen klagar du på att bli väckt klockan 8?? Jag hoppas innerligt att de du söker jobb hos hittar din blogg och läser det här. Du borde åtminstone jobba om du inte går i skolan men nej, du ligger hemma och sover.
Skandal!

Svar: Om du läser mitt inlägg så ser du att jag blir väckt av sms, kan jag få ditt nummer så ska vi se hur kul det är att bli väckt av ett sms när man inte behöver gå upp?
Problemet var ju att skolan dragit ut på något dem skulle gjort med en gång när jag slutade inte att jag blev väckt klockan åtta, det är liksom inte intressant för mig att veta att dem saknar några på stalltjänsten då jag inte går på skolan längre.
Jag är van vid att gå upp klockan 5 på morgonen så hade jag haft något att göra klockan åtta på morgonen hade det ju inte varit samma sak.
Och jag ser att du bara läser det du vill läsa för jag är inte alls hemma hela dagarna, jag är och hjälper till i ett stall varje dag, jag går ut med min hund m.m

Haha och när det gäller jobb biten så hoppas jag att dem läser min blogg, varför inte liksom?
Vad tror du är värst att jag är morgon trött eller att jag hade varit ute och festat varje dag och skrivit om hur full jag blev m.m Jag kan ju gissa på det sist nämnda ;)
Sen är tanken att jag ska jobba men jag behöver ju ett jobb också eller hur? Jag kan ju inte trolla fram ett.

Puss & kram på dig Malin

Kommentar: Kanske ska se till att ni kan ta hand om de djur ni redan har?

Svar: Jag vet inte riktigt vad du menar med din kommentar då vi tar hand om alla våra djur vi har men visst för du verkar ju veta så mycket om mig och mina djur och hur jag tar hand om dem :)

Kommentar: Vadå "hjälpte till"?
Hur många kan det behövas för att utfodra 8 hästar?

För övrigt heter det fodra inte mata...

Svar: My bad, men du förstod vad jag menade eller hur och det betyder ju precis samma sak visst?
Haha ja det går ju lite fortare att vara många, jag och Karin tog varsin kärra med mat (ursäkta FODER) vilket går snabbare än att Karin skulle behöva gå fram och tillbaka som hon annars gör varje gång och med tanke på att vi redan var där så var det väl snällt av oss att hjälpa till.
Du verkar vara en god medmänniska :)
Jag förstår inte hur någon kan komma på att kommentera något sådan bara för att vi hjälper våran kompis med att mata hästarna men nu vet du att det bara är att skriva så kan vi nog hjälpa dig med något också, för det är sådana vi är, goda omtänksamma människor.


Kommentar: Ja, vi vanliga människor börjar jibbet vid 7 och de i din ålder är på väg till skolan vid den tiden. Men du verkar ju bara ligga hemma och sova.

Svar: Och ändå har du tid att kommentera på min blogg, jag känner mig hedrad :)
Nä vet du vad, nu ska jag nog minsann ta mig en tupplur.



Än en gång, kul att ni hittat min blogg men är ni bara här för att ni inte har något bättre för er än att kommentera massa onödig skit så är ni inte direkt välkomna att fortsätta läsa. Dessutom verkar det ju som att jag har ett ointressant liv enligt er då ni tror att jag bara sover hela dagarna så varför läser ni mina inlägg?

På era kommentarer verkar det som att ni är vuxna (eller iallafall äldre än mig) och hur sjukt är det inte att ni är inne på en 18 årings blogg och hackar på henne av någon konstig anledning.
Tala om vem ni är och vad era problem är så kan vi prata mer, för alla har vi problem och alla löser dem på olika sätt så är det här erat sätt att ta hand om era personliga problem kanske det är dags att tänka ut ett sätt som inte inkluderar mobbning.

Jag bloggar för att dela med mig av mina erfarenheter men mest för att jag tycker att det är kul.
En nackdel med att blogga är ju självklart alla hat kommentarer men det betyder inte att vi bloggare skall acceptera det.
Jag har kommit långt med min självkänsla och verkligen jobbat på att stärka mitt inre så era kommentarer sårar inte mig som jag antar att ni hoppats att dem skulle göra, tvärt om så är dem skrattretande, För JAG vet sanningen.

Puss och kram :D

God morgon

Godmorgon!

Usch vad jobbigt det var att gå upp vid sju, men jag låg och drog mig under täcket ett tag men sedan tvingade jag mig upp.

Fixade lite hos Zara och sedan gick jag ner i stallet och fixade en ryktlåda med allt som kan behövas.

Nu har jag precis ätit god frukost och snart åker jag och pappa bort till Karin.

Puss

Hela flocken

Precis kommit hem från Karin. Jag, pappa och Ida åkte dit för att titta till hästarna men det slutade med att vi hjälpte till att mata och stod sedan myste med dem.

Stod och pratade med Karin om imorgon och jag och pappa ska vara där vid åtta.

Nu ska jag ta några tabletter och hoppas att min värk går över så att jag orkar rida imorgon.

Puss

Bild: här ser ni en bild på hela flocken, nöjda och glada efter att ha återförenats :)

Om idag

Började med att pappa körde bort mig till Karin där hon höll på att släppa ut hästarna, visade sig att hon hade försökt få tag på mig för att säga att hon inte kunde rida då hon hade sådan värk så vi vände och hämtade Alex och så åkte vi bort till Karin igen.

Vi hämtade Lixsa och Gusten i hagen, borstade och fixade i nog över en timme och sedan gav vi oss iväg.

Alex som inte är van vid att rida fick efter halva vägen "kramp" i höften så mamma släppte av pappa och hämtade upp Alex.
Pappa tog alltså över så vi red resten av vägen.

Vi red en runda så att vi kom ut hemma hos oss, Lixsa och Gusten fick en liten vatten paus och sedan fortsatte vi med Celika och Rullan efter oss.

Släppte ihop dem, så nu går dem åtta små sötnosarna tillsammans, så himla kul att dem trivs ihop.

Efter det så började vi göra en paddock som även skall funka som en sluss så att det blir lättare att hämta bara en häst.
Jag tog deras hund på en promenad och efter det hjälpte jag till med det sista i stallet.

Känns i kroppen att man varit i gång hela dagen, så lär ju ha lite träningsvärk imorgon.

Imorgon skall vi dit vid nio tiden och hjälpa till då hovslagaren kommer.
Och sedan får vi se vad som händer resten av dagen.

Puss

Hästdag

Nu är vi äntligen hemma, åkte iväg till Karin vid halv 11 och nu kom vi hem igen.

Nu ska jag vila och äta mat och så ska jag blogga om dagen efter maten :)

Puss

Söndag

God morgon!

Kan väll säga att jag inte har sovit särskilt mycket i natt, Zara var galen och skulle envisas med att störa mig hela tiden.
Men gick upp vid halv tio och nu har jag ätit frukost och ska snart åka bort till Karin. Än så länge är vädret på vår sida men vi får se hur länge det håller i sig...

Vi höra senare, puss

Långhelg

Hallå!

Var ett tag sedan nu men jag orkar bara inte blogga, enklare än så blir det nog inte.
Har inte hänt så jätte mycket heller för den delen.

Var hos Karin idag, förs för att mocka och sedan några timmar senare för att fika och prata.
Imorgon ska jag dit vid halv elva och rida ut med Karin, får hoppas på fint väder bara :)

När vi är klara kommer dem andra bort med Celika och Rullan så skall dem få gå där framöver, kommer bli toppen!

Nu ska vi äta grillade hamburgare och sedan blir det lördagsmys.

Puss

Kosläpp

God morgon!

Idag är hela familjen hemma och pigga och glada redan vid klockan åtta.
Är nämligen så att Peter, Petra, Lisa och mormor kommer hit, vi ska allihopa gå ner till grannen och kolla på kosläppet och efter det bjuder vi på fika :)

Vi hörs senare, puss

Kattungar

Igår fick vi tillökning här i familjen, Zara fick nämligen kattungar :D
Det blev 4 st men vi kan tyvärr bara behålla en då vi faktiskt redan har 10 katter, så är det någon som läser detta som vill ha en liten katt eller vet någon som vill så är ni välkomna att höra av er då vi skall skänka bort dem.

Skall fixa kort på dem senare, två är gråa, en är svart vit och en är helt svart.
Vi kommer troligtvis behålla den helt svarta men vi får väl se om vi ångrar oss ;)

Det är bara att kommentera om ni är intresserade!

Puss

Bild: Zara och jag

Så typiskt mig

Tror ni att jag gick och la mig efter att jag matat hästarna, haha nej självklart inte, så jäkla typiskt mig ;)
Var ju inte trött längre så jag och Malin kollade på en Nicholas sparks film, en ny vid namn Safe haven.
Grym film men kanske inte riktigt så bra som jag trodde den skulle vara men jag tipsar er verkligen att se den!

Gick upp ur sängen vid elva idag, åt frukost och sedan gick jag ut och solade, solade i en timma innan vi åkte bort till Karin för att mocka.
Nu är jag hemma igen och tar det bara väldigt lugnt, är nästan för varmt ute om man nu får säga så...

Puss

Måndag

Usch vad trött jag är, hade det inte varit för pappa som sitter och skriker i soffan så fort Sverige spelar bra, när dem spelar dåligt också i för sig,(ishockey) så hade jag nog sovit nu...
Ska därför gå ut och mata hästarna och sedan gå och lägga mig, var ett bra tag sedan jag gick och la mig i tid så jag tror det är precis vad jag behöver.

Sov gott, puss

Next up

Åkte till Karin vid tre och kom nästan precis hem, Adrix (?) hade fått fång så vi hjälpte till och väntade på veterinären.

Nu ska vi grilla spett och majskolvar, så gott!

Puss

Mellanmål

Solsken

Sjukt vad varmt det är ute! :D

Alex och Malin är hemma och har dagsverket så vi har håller på och fixat i hagen.
Själv har jag gått runt i shorts, bh och skor och mockar hela hagen, har fått lite färg så jag är nöjd :)

Jag och Malin har precis bakat scones som snart är klara och då ska vi gå ut och sätta oss i solen och njuta. Grym dag!

Hörs, puss

OTH

Har kommit till ett avsnitt nu i OTH som är så fruktansvärt, vill inte fortsätta titta för jag är så rädd för vad som skall hända... Iallafall bästa serien någonsin!

Nu ska jag gå och lägga mig, känner att det är på tiden ;)

Sov gott alla, puss

Trött

Usch vad sjukt trött jag blev helt plötsligt, var hos Karin och mockade och passade även på att hälsa och ge en krya på dig blomma, åt rabarberpaj som Ida och hennes kompis bakat och nu är jag helt död.
Gick och la mig vid halv två inatt och blev ju som sagt väckt vid åtta imorse, gissar på att min kropp försöker säga åt mig att sova lite bättre och längre ;)

Pollenallergin är ju även i full gång, måste sova med öppet fönster då jag har Zara (våran katt) som nattgäst och vaknar alltid med röda ögon m.m
Det gör det inte heller bättre att alla grannar håller på att klippa gräset.

Okej nu ska jag sluta klaga, och kanske ta och sova lite så att jag blir på bättre humör ;)

Puss

Irriterande

Något som jag stör mig ganska mycket på just nu är att skolan fortfarande inte har tagit bort mig från stalltjänst sms listan, denna veckan har jag blivit väckt iallafall tre gånger vid åtta tiden av att dem saknar folk på stalltjänsten, fyra gånger med idag i för sig.
Och så kul är det inte att bli väckt i onödan.

Iallafall, solen skiner och det ser inte ut att blåsa jätte mycket vilket jag hoppas att det inte gör. Har inga planer för dagen men jag hittar väl på något ;)

Vi hörs, puss på er

Bild från igår, tavlorna som ni skymtar i bakgrunden har pappa tagit när han jobbade som fotograf. Och det är Ida som sitter vid bordet :)

I <3 lördag

Underbar dag!

Tillbringat hela dagen i Göteborg hos mormor, hälsade på morfars grav och gjorde lite fint. Mormor bjöd på god mat och glass till efterrätt. Kom dit vid två tifen och kom inte hem förens vid 21, men det har varit riktigt mysig dag.

Nu har jag myst ner mig under en filt och har tänkt avsluta denna lördag med varmchoklad, kex med goda ostar och OTH. Tror inte det kan bli mycket bättre :D

Ha det toppen, puss

The host

Hej på er!

Var i Göteborg igår med Malin, Hanna och Lena, tittade på bio och ingen mindre än The host, sjukt bra film och det var en toppen dag.
Vädret var underbart och umgicks med härligt folk :)

Idag är vädret precis lika underbart som igår och jag och pappa ska alldeles strax ut i hagen och fixa och sedan ska vi bort till Karin. Får se vad som händer mer idag men har tänkt ta det lugn då jag sovit väldigt dåligt de senaste nätterna...

Ha en bra torsdag, puss

RSS 2.0