OMG

Asså ni fattar inte!?!! Svävar på moln just nu!! :D 

Har precis tittat vad min lärare i engelskan satte för betyg och jag var ju heeeelt säker på att jag skulle få högst E, så ni tror inte att jag blev helt gråtfärdig och lycklig när jag såg att jag fått C, seriöst!!!!? Åhh kommer leva på detta länge kan jag lova :D 

Nu skall jag fixa iordning det sista och sedan chilla, och självklart tagga inför en grym fredagskväll! :D 


Puss 



Engelskan klar.

Då var ännu en kurs avslutad! Känns så himla skönt, får reda på betyget senare idag men jag vet väl egentligen att det blir ett E, vilket ändå känns bra. 

Nu skall jag titta lite på nätet och sedan sätta igång, lär ju få ångra att jag tar det lugnt nu när jag kommer få stressa sen men strunt samma ;) 


Usch

... nu börjar jag bli nervös. Det kommer säkert gå bra men jag oroar och stressar upp mig i onödan. 

Men jag skall se det positivt, om lite mer än en timma är jag heelt klar med ännu en kurs och det är så skönt att engekskan snart är överstökad! 

Vi hörs efteråt, puss



Morning

God morgon på er! 

Gick upp vid sju, tog på mig, tvingade med mig Ida ut med Spyker, så nu sitter jag och Ida i soffan och har precis varit ute med lilla sötnosen, som precis blev rädd för att han trodde att någon satt i soffan när det egentligen var alla filtar vi har, en ända stor hög ;) 

Ja, ni vet väl div det här laget vad som händer mig idag, men jag kan ju dra igenom det lite ändå. Plugg, examination, packa, duscha, åka till Gbg, feest! 

Kommer uppdatera er så gott det går under dagen, när jag hinner helt enkelt. 

PUSS



21:57

Haft en bra dag, känner mig riktigt peppad på livet just nu! 
Fick B på min senaste naturkunskaps inlämning så nu skall jag tagga gärnet och få A på dem som är kvar, köra gärnet helt enkelt. 

Blev lite ändringar i helgens planering, blir inget gym på lördag utan på köper kort och gymmar för första gången på måndag istället, passar mycket bättre. 

Nu skall jag tvätta ansiktet och sedan har jag tänkt gå upp och lägga mig och läsa. Passade nämligen på att hämta Femtio nyanser bok nummer två hos Lena när vi ändå var hos hästarna så nu kam jag fortsätta läsa ;) 

Imorgon går jag upp med Ida och ser till att hon kommer iväg till skolan, tar Spyker på promenad och sedan skall jag ha examination vid tio... På engelska... Skall bli kul. Haha nej, men än så länge är jag inte nervös :) 
Sedan skall jag duscha, packa och fixa för att vid tre ta en buss in till Göteborg och möta upp Julia, taggar redan inför party! 

Vi hörs mer imorgon, puss



Två bilder från när jag stod och väntade på bussen förut idag :) 

Hemma

Nu är jag hemma igen, köpte med mig en fin drömfångare och en liten ram som skall stå på mitt nattygsbord, super fint! Hittade dock massa saker som jag så himla gärna vill ha men denna månaden får jag hålla hårt i pengarna, tyvärr! 

Köpte även med mig mascara bortagningskräm och rakhyvlar, nödvändiga saker helt enkelt. 

Nu skall jag ta en tablett och hoppas att min huvudvärk går över, prata med Julia om imorgon och planera och sedan titta igenom engelskan det sista... 

Puss




Lunch

Så då är jag redo att åka, har fixat mig och har fått lite lunch i magen. 

Vi hörs, puss



Just hold me

Sitter vid Alex data och har precis tvättat håret, har lite ångest över det just nu, eller jag är sjukt nöjd och jag ångrar inte att jag rakade av det men jag vet inte vad jag skall göra med det...
Egentligen vill jag bara låta det vara, kanske klippa topparna ;) men annars bara låta det växa och sedan klippa någon frisyr när det blir längre men då ser det så himla tråkigt ut nu när det är "halv kort"
Hahah ja vilka problem asså ;)

Om en timma går bussen in till Skene så vi hörs mer senare :D

Puss



Today

Dagen har varit lång, nästan för lång. Har tagit det lugnt, läst, suttit framför datan och varit hos hästarna, så en ganska onödig dag ändå. 

Imorgon skall jag in till Skene vid två för några ärenden, har inte bestämt om jag skall skriva om det här än eller om jag skall strunta i det, så ärenden får summera det hela så länge.  
Skall även plugga engelska och förbereda mig inför examinationen som jag har på fredag. 

Åh, ni kan inte gissa vad jag har gått och blivit helt beroende utav... Hemsidan Stallet.se, haha, hade det för flera år sedan och i föregår eller något bestämde jag mig för att logga in och kolla hur det ser ut där nu, några år senare, och nu är jag fast. 
Rätt kul ändå för det är verkligen ett "barndoms" minne att sitta och pyssla med designer och djur ;D 

Nu skall jag snart gå upp och lägga mig och läsa, har snart läst ut första boken i Femtio nyanser serien vilket suger för Lena har bok nummer två så jag kan inte fortsätta läsa den när jag är klar... Läser du detta Lenis får du väldigt gärna lämna tillbaka boken så snart som möjligt :) :* 

Vi hörs imorgon. Puss



Onsdag

Onsdag idag och jag längtar till helgen. 

Blir nämligen fest på fredag med Julia och så sover jag kvar i Göteborg och sedan skall jag hem och köpa gymkort och gymma på lördag. En bra helg helt enkelt! 

Skall bli så himla skönt att komma igång med träningen igen, kommer träna på kvällarna med Alex och Therese, några pass då och då och fokus kommer ligga på att hjälpa och peppa Alex för då tränar jag själv hårdare utan att jag tänker på det :) 

Idag känner jag mig sämre, eller asså, det är så svårt att förklara. Jag är pigg men har så sjukt ont i huvudet och små hostar till och från. Men jag tar tabletter, nässprej och hostmedicin så jag är på bättringsvägen iallafall. Det värsta är bara att tabletterna inte hjälper mot huvudvärken, för det är den som är det värsta. 

Denna veckan ligger jag lågt med plugget, som sagt. Har examination i engelskan på fredag men mer än så blir det nog inte. Kanske tillbringar söndagen åt att plugga i för sig, så att jag kommer igång inför nästa vecka. 

Åh, igår tittade jag och mina systrar på Kalle Stropp, Grodan Boll och deras vänner, filmen finns på youtube så vi satt som klistrade, så himla kul att höra deras röster som väcker massa minnen.

Nu skall jag ta något att äta, har legat uppe i sängen i flera timmar och bara varit, så nu blir det "frukost" 

puss

Låg och läste lite imorse vilket kändes bättre med huvudvärken, tror det beror på att jag läst den så många gånger så att jag kan den vilket gör att jag bara läser orden och inte riktigt tänker. 
Iallafall, en riktigt bra bok! 

Gamla favoriter

Här kommer några utav mina favorit filmer från när jag var liten, eller vissa var jag nog lite äldre när jag såg men jag anser väl att jag var liten då också, det var ju inte direkt igår jag såg dem första gången ;) 

Först är det Kalle stropp, Grodan boll och deras vänner, åhhh fick världens lyckorus när jag hörde deras intro låt igår :D 
Jag minns att jag hade fyllt år och så åkte jag med min granne in till Kinna till något film outlet och fick välja en film, nu snackar vi VHS filmer, och jag valde den filmen. 
Filmen spelades in 1956 och är faktiskt inte tecknad utan det är människor som har klätt ut sig och så har man lagt på färg i efterhand. 

Har man inte sett den så borde man iallafall skumma igenom den lite! 

Den andra filmen är Tummelisa, hihihihi åhh så fin den är! Jag minns inte när jag tittade på den första gången men jag minns att den har hängt med under hela min uppväxt och det är en film som jag har sett minst hundra gånger. 
Den är verkligen super fin och har man små syskon eller passar barn någon gång då och då skulle jag rekommendera er att sätta på denna filmen, eller varför inte bara titta på den själv? ;) 

Den tredje filmen är Spirit och den såg jag när jag var lite äldre, jag umgicks jätte mycket med min granne Sofia som var några år äldre än mig, vi brukade ge oss ut på långa skogsturer där jag red Rullan och hon ledde Batman, åhh vilka minnen.... 
Men iallafall, en dag satt vi inne hos henne, jag kan ha varit runt 12 år eller något och så var hon runt 16 ungefär, och då kollade vi på Spirit, minns att jag grät floder och efter det kunde jag inte sluta tänka på den filmen. Låtarna är ju dessutom gudomliga! 

Den fjärde filmen var jag också lite äldre när jag såg, ungefär i samma ålder som när jag såg Spirit, nämligen Bron till Terabitia. Vet att vi hade så att vi kunde hyra filmer direkt från tv:n med bara en kod och tillslut bestämde vi oss för att titta på denna... Det är en film som verkligen har lämnat spår i mig och mina syskon, och vi har sett den hur många gånger som helst. 
Vi kan börja sjunga på den låten " Why can't we be friends, Why can't we be friends..." när som helst, den har verkligen en stark betydelse. 

Sedan har vi ju då, Alla Pippi filmerna, Ida älskade Pippi när hon var lite, alltså, hon var verkligen beroende utav henne. 
Vet att hon fick ett Pippi pussel i födelsedagspresent något år och det använde hon flitigt ;) 
Så ja, Pippi filmerna betyder något extra, framförallt Pippi på de sju haven, eller det är väl den där hon, Tommy och Annica ger sig ut i luftballong för att rädda Pippis pappa? Jag tror det iallafall. Men den är min favorit :) 

Den sista filmen jag kan komma på nu är Arthur och minimojerna, tittade på den på samma sätt som Bron till Terabitia och den är också riktigt bra. 

Sedan har vi några serier eller barnprogram kanske är bättre att säga som ligger lite extra varmt om hjärtat. Nalles blåa hus, "nalle, nalle, nalle, har ett stort blått hus, nalle, nalle, nalle, har ett stort blått hus" Och där var Skuggan alltid en favorit :) 

Sedan var det Vintergatan som sändes på sommarlovs mornarna och jag minns så väl att vi barn brukade lägga oss nere vid fötterna hos mamma och pappa och titta på detta varje morgon under sommarlovet, "fem fem fem" var våran absoluta favorit ;) 

Och sist men inte minst så minns jag Pål plutt lite extra, minns de starka färgerna och att varje dag var ett nytt äventyr, haha ja, det barnprogrammet var väldigt bra!   

Har ni några barnprogram eller filmer som ni såg när ni var små som ligger er varmt om hjärtat? Någon som väcker mycket minnen?
Har ni det är ni jätte välkomna att dela med er utav dem :D 

God morgon

Som sagt... God morgon på er! 

Idag är jag värre än igår, har ont i hela kroppen, ont i huvudet (så som jag hade igår) tät i näsan, ont i öronen och feber. Tack Malin för att du har smittat mig. ;) 

Gick faktiskt upp precis men har legat vaken sedan 09:30 så jag har bara legat och slappat och gosat med Spyker. 

Idag tänker jag ta det lugnt, min mentor är också hemma och sjuk så jag får mejla henne så fort hon är tillbaka, för just nu orkar jag inte plugga... Orkar lixsom inte anstränga mig för jag får så sjukt ont i huvudet då. 

Senare idag kommer det ett inlägg om mina favorit filmer som liten, hihi, åhh så himla bra är dem! :D 

Puss

Mitt hjärta, min lilla lurvboll <3 

Åhh!!!

Kan inte sluta fnittra, kom på massa filmer som jag äälskade när jag var liten och jag spricker nästan av lycka nu när jag har lyssnat på deras into låtar och små tittat lite! :D 

Tänker skriva om dem imorgon för nu skall jag gå upp och lägga mig men jag ville bara kika in och säga sov gott och dela med mig lite utav min härliga känsla. 

Sov gott och så hörs vi imorgon! 

Puss 

Bara jag som tycker att detta ser väldigt gott ut? :o mmm... 

Ont i huvudet

Dagen idag har varit ganska lugn, har kollat på film med Malin och bakat chokladbollar. 

En fruktansvärd huvudvärk kom smygande mitt på dagen och sitter fortfarande i, gör sååå sjukt ont! 
Det gör ont typ bakom ögonen, i och runt öronen och som "vanlig" huvudvärk. Känns dessutom som att jag har feber i, bakom och runt ögonen, sjukt svårt att förklara men det känns så. Haha låter helt sjukt. 
Tabletter hjälper inte heller för den delen. 

Därför har det blivit lite mindre plugg idag än vad som först var tanken imorse, orkar inte konsentrera eller anstränga mig. 
Men det är som pappa säger :varför skulle jag klara mig ifrån allt när alla andra är sjuka? 

Nu har vi iallafall varit och tagit in hästarna så jag och Malin skall kolla på filmen Homefront, en av våra favorit skådespelare är huvudrollen så vi hoppas att den är lika bra som hans röst är härlig att lyssna på, hehe ;) 

Vi hörs mer senare eller imorgon! 

Puss




ready

Så då var min mys stund över, (sedan en stund tillbaka) och jag sitter nere i soffan och gör mig redo att starta dagen på riktigt, känner mig jätte utvilad efter att ha legat och läst i en timma så det får nog bli något av en tradition, mer eller mindre. 

Malin är hemma och sjuk, ni ska höra henne... Usch tycker så synd om henne men jag får försöka passa upp på henne med dricka, hostmedicin och något litet att äta då och då så att hon klarar sig. 

Vi skall även titta på Beauty And The Beast senare idag, vilket jag verkligen ser fram emot!! :D åh, helt sjukt vad jag tycker om den serien. 

Idag skall jag städa lite har jag tänkt, små pyssla och plugga. 
Har även tänkt baka något gott, tror det får bli chokladbollar faktiskt :) 

Vi hörs, puss



Hehe... Han är ju snygg iallafall... Hehe.. ;) 

Måndag

Måndagsmorgon, en kämpig sådan.. 

Iallafall så är Ida i skolan nu och jag skall därför gå upp och lägga mig och läsa lite plus mysa med min lilla Spyker. 

Vi hörs senare, puss



Frozen

Precis kollat klart på Frozen med mamma, pappa och Ida. Har tittat på den typ fem gånger denna veckan, men den är ju så himla bra! Vill ha en egen liten Olaf :D 

Nu skall jag klippa Ida innan hon skall gå upp och lägga sig, själv så har jag tänkt vara uppe lite till, kanske kolla på en film eller läsa, eller något... 

Hörs imorgon! 

Sov gott :* 



Vad jag gör

Idag har jag gjort mer än vad jag hade tänkt mig, skönt ändå, man blir så trött och seg av att bara slappa hela dagen. 

Har burit ved som vi köpte av en "granne" och staplat och fixat. Slängt ut julgranen har vi också gjort, tomt men skönt. 

Jag, Ida och Malin tittar på Camp rock filmerna, ja... Dem var ju bättre när man var yngre men dem väcker minnen och det är det som är det roliga med att titta på sånna här gamla filmer :) 

Vad hittar ni på denna sköna söndag? 

puss & kram 



Söndag

Längtar ihjäl mig till imorgon! Första gången jag längtar till en måndag tror jag nog men det är för att ett nytt avsnitt av Beauty And The Beast kommer då... Orkar inte vänta längre! 

Men idag är det söndag, mina planer för dagen är ändrade och är nu istället slapp här hemma, är förkyld och vill inte bli sämre! Så det blir film tittande och mys istället, typ som alla andra dagar ;) 


Nu skall jag ta något att äta, har varit uppe ett tag men bara inte orkat äta frukost än, så nu skall jag göra det. 

Vi hörs, puss



Lördagskväll

Köpte med mig väldigt bra filmer från hemmakväll faktiskt, och The Vampire Diaries season 4 råkade slinka med ;) 
Visar bild nedan : 


Nu under kvällen har vi tittat på Now You See Me, grym film och jag tror till och med att pappa gillade den :) 
Innan det åt vi potatisgratäng med stekt kött till plus att jag, pappa och Ida var och tog in hästarna, Celika var heeelt galen och ville busa... mer än vanligt, mitt lilla busfrö ;) 

Nu skall jag gå upp och lägga mig, orkar inte titta på en till film trots att jag skulle vilja det. 

Puss

Film

Hallå hallå! 

Nu åker jag, mamma och Ida till hemmakväll, dem har nämligen halva priset på alla filmer och serier! Hur grymt!? Har tänkt köpa några filmer och en serie, * överraskningen till Malin * om den finns då såklart :) 

Vi hörs senare! 


Gymnasiet

Det börjar bli dax att välja vad för utbildning man vill gå nu och jag tänkte därför dela med mig utav lite tips. 
Jag har ju verkligen fått lite erfarenhet i just det ämnet ;)

1. Våga fråga och våga ifrågasätt! När du väljer linje är det viktigt att allt känns 100% rätt och för att det skall göra det måste du veta. Försök våga säga vad du verkligen tycker och tänker. För det är du som skall gå utbildningen inte SYV, inte dina föräldrar och inte dina kompisar. 

2. Det är okej att inte hitta rätt med en gång! Jag menar, hellre ta studenten ett, två, fem år senare än att inte trivas. 
Alltid är man en erfarenhet rikare! 
Det är okej att "göra fel" 

3. Våga testa mycket och olika saker! Försök verkligen utnyttja prao tillfällena, gå på testa på dagarna som finns på olika gymnasium och framförallt tänk utanför ramarna, är du verkligen helt hundra på att hundar är allt för dig? Testa, testa och testa. 

4. Vad vill du
Försök strunta så mycket som du bara kan i vad kompisarna skall välja, är dem äkta vänner skall det inte spela någon roll om du går Samhäll och den/dem går något annat, visst ni får mindre tid att umgås men se det som ett tillfälle att få lära känna nya härliga människor också

5. Tid
Jag tycker ju egentligen att skolans kvalité är viktigare än om det tar tre minuter eller tre timmar att ta sig till skolan men det tycker jag inte riktigt längre... Ju längre tid det tar för dig till skolan desto mer tid förlorar du, tid du hade kunnat lägga på att plugga, träna eller vara med kompisar. 
För ja visst, du kan plugga på tåget/bussen, men seriöst? Hur länge tror du den positiva inställningen till plugget kommer hålla? En vecka? En månad? För någon gång slutar det vara roligt och då är det mycket lättare att "råka" somna eller "råka" sitta och prata med kompisar. Sant tyvärr. 

Ja, jag tror det var allt och jag hoppas att det kan hjälpa lite iallafall :) 

Puss

Själv så är jag inne på mitt fjärde försök och inte förens nu trivs jag som fisken i vattnet, det är värt att ta studenten något år senare för denna känslan! 

Freedag!

Woho, fredag och långhelg för min del, så fruktansvärt skönt! 

I helgen har jag lite planerat faktiskt, imorgon skall jag hjälpa till och passa barn i församlingshemmet, vilket skall bli kul :) 
Och på söndag har jag tänkt åka till stallet tidigt, borsta och fixa alla och sedan ta kort på dem ute i snön, vi har ju inte jätte mycket snö men jag tror att det kan bli några bra kort iallafall. 
Sedan kanske det blir att jag och Karin ger oss ut på en tur på Gusten och Lixsa :) 

Idag skall jag bara ta det lugnt, har tänkt städa lite och små pyssla bara. 

Vi hörs, puss

 

Natti

Nu säger jag godnatt för idag, nog det tidigaste jag gått och lagt mig på väldigt länge, men jag är väldigt trött och känner mig inte toppen. 

Vi hörs imorgon, då kommer det upp ett inlägg om tips inför gymnasievalet :) 

Puss

Haha... 

Äntligen!

Åh, ni fattar inte vad jag är glad just nu! Äntligen är engelskan klar, heelt klar, blir examination nästa fredag bara och sedan har jag avslutat ännu en kurs. Det går bra nu lixom ;) 

Däremot är detta det första uppdraget, i alla kurser, som jag känner mig lite nervös inför att få rättat... Känner mig inte alls säker på en utav frågorna där jag skulle skriva en analys på The Hunger Games, första gången jag gör det och så på engelska dessutom.. 
Men nu är den inskickad iallafall :) 

Nu går jag därmed på långhelg och börjar plugga igen på måndag, så himla skönt! Skall svara på lite mejl m.m imorgon men förutom lite små koll så är jag ledig :D 

Nu skall jag slappa i soffan och äta lite god choklad och sedan göra köttfärssås och spagetti :) 

Puss




Hälften klart - hälften kvar

Så då är naturkunskapen inskickad, vilket känns jätte skönt! 
Bara engelskan kvar nu... Hälften kvar alltså. 

Det jag har kvar i engelskan är att skriva en analys om boken Hunger Games, alltså ingen vanlig bokrecension, det blir första gången jag gör det så jag hoppas att det blir bra. 

Hörs, puss! 


Smärta

God middag. 

Idag vaknade jag upp och har sträckt mig i vaden och baksida lår, inte särskilt skönt alls så jag hoppas att det går över snart. 

Kom på nu när jag skulle gå in och blogga att jag glömde blogga igår efter hästarna, men jag bloggar nu iallafall ;) 

Kören igår gick bra, ja, vad finns det mer att säga? Och att ta in hästarna efter kören gick också bra. 

Idag hoppas jag att Google drive funkar, annars vet jag seriöst inte vad jag skall göra... 
Har inte behövt logga in på det än så jag har ingen aningen om det funkar eller inte, men jag hoppas innerligt att det gör det! 

Engelska och naturkunskap, funkar driven skall båda skickas in idag annars får jag mejla min mentor och kolla vad jag ska göra... Det suger om jag måste skriva om två nästan helt klara uppdrag. 

Jaja, vi hörs. Puss! 

Mitt hjärta!  

Kören

Hemma en snabbis från kören nu, skall bara byta om och sedan skall vi bort till hästarna. 

Vi hörs när jag kommer tillbaka :) 



Tävling




Onsdag

Suttit och pluggat ett bra tag nu, däremot funkar inte Google drive för mig idag, vilket gör att jag inte kan jobba då det är där jag skriver allt till mina uppdrag så att jag bara kopierar in det i Novo sedan.

Det roliga är ju att jag väljer att skriva där för skulle då datan gå sönder finns allt på internet så att jag kan nå det från vilken data jag än vill, vilket är kanon, blir ju lite jobbigt då när den sidan inte funkar bara... 

Har iallafall spelat in en ljudfil på engelska om en skräckfilm jag sett, tog filmen Mirrors men valde mellan den och Dead silence, hade lite beslutsångest först ;) 
Men nu är den färdig och bra! 

Ikväll blir det som sagt kören men innan det skall jag äta och fixa iordning mig. 

Hörs, puss



Usch

Vaknade upp samma tid som igår, gick och la mig tidigare än vad jag gjorde i måndags men ändå vaknar jag upp helt död idag och super utvilad igår... Jaha, sjukt trött i huvudet så nu skall jag ta tabletter och hoppas att det hjälper. 

Idag skall jag plugga både engelska och naturkunskap, precis som igår. 
Och i kväll blir det kören, egentligen skulle jag behöva plugga men jag missade förra veckan av samma anledning så.. jag får helt enkelt ta den tiden till kören ändå :) 

På morgonen nu har jag tittat på gårdagens PH avsnitt, tänker inte ens säga något om att Jeppe är inne igen. Usch nej, bättre jag håller det för mig själv. 

Nu skall jag ta något mer att äta, rasta Spyker och sedan fortsätta plugga. 

Puss

Hehe... 

Körkort

Jag har så länge jag kan minnas sagt att jag inte är intresserad av körkort i dagsläget, varken till moppe eller bil. 

Enligt mig är körkort en sådan stor grej i ens liv att man inte skall tvinga sig att göra det utan att det borde vara något roligt och spännande, därav att jag inte sett någon mening med att börja ta det. (Snackar om bilkörkort framförallt)
Jag vill ha kul och inte tvinga mig själv att göra något som är frivilligt bara för att alla andra gör det. 

Men nu helt plötsligt fick jag en väldigt stor lust att börja övningsköra. Satt i bilen till hästarna igår och fick abstinens för att jag önskade att det var jag som satt bakom ratten, det är så det ska kännas! 
Påvägen tillbaka fick jag testa växla då det är en utav alla anledningar till att jag inte velat ta körkort och det gick jätte bra, till och med det känns okej och roligt nu. 

Pappa gick även igenom lite små tips och visade hur man skall göra när man växlar m.m, lärorikt och kul, nu när jag faktiskt är intresserad, hade han börjat förklara för någon vecka sedan hade jag stängt av och slutar lyssna med en gång. Haha, sant, och ni kan fråga honom, det har hänt innan.. ;)

Så ja, nu skall jag ta tag i körkortet! Inte rå plugga och hålla på för att få körkortet så fort som möjligt utan jag vill hela tiden tycka att det är kul, visst, har jag inte tagit det om fem år så kanske det är dags att sätta lite fart ;) 


Drömbilen (dreggel... dreggel...) 

Tisdag

God morgon på er! 

Gick upp för en stund sedan men har bara inte orkat blogga, nu ska jag sätta igång och plugga... 

Puss



22:53

Haft en bra dag, fått gjort en hel del i engelskan men ändå inte tillräckligt, känns alltid som att jag kunnat göra bättre och mer när dagen är slut oavsett hur mycket jag faktiskt gjort... Får försöka lära mig att jag faktiskt gör ganska mycket på dagarna. 

Vid tre åkte jag och mamma iallafall in till Kinna, hon köpte sig en fin blus och så tittade vi runt i lite affärer (finns ju inte direkt så många att välja på i lilla Kinna...), vid halv fem hade mamma klipptid på Salong Pia eller vad den nu hette, och det blev jätte bra och snyggt, läääängtar tills jag har så långt hår att jag kan sätta upp håret i ett gummiband. 

Efter det åkte vi till Willys och så handlade vi massa mat, köpte med mig färdig mat så att jag skulle hinna äta innan vi skulle till hästarna, vilket jag gjorde :) 

Hästarna var jätte mysiga och imorgon har jag planerat in en riktig pysseldag, ska borsta, klippa man och svans och små fixa, det är dem värda mina små prinsessor<3  

Nu har jag och Malin tittat på två avsnitt av Beauty and the beast, druckit varm choklad och ätit upp det sista av kakan från igår, bra måndags kväll helt enkelt! 

Nu ska jag tvätta bort sminket och sedan sova. 

Puss

Malin tar bort Rullan's isklackar 

Testade någon ny sorts choklad grej...

... Som skulle ner i varm mjölk... Inte alls så gott som jag trodde att det skulle vara. 

Igår

Här kommer tre bilder på gårdagens middag och efterrätt, jätte dåliga bilder men bättre än inget tycker jag ;) 

Till middag blev det stekt kött och pommes, avokado, sallad och vitlökssås. 

Till efterrätt blev det Chocolate fudge cheesecake brownie, vilket var helt sjukt otroligt gott... Som tur är var den så mättande så det är mer än hälften kvar ;) 

Skål

Middagen 

Efterrätten 

Måndag

Hallå hallå! 

Måndag och ny vecka, tror jag skriver något liknande varje måndag? Haha iallafall så stämmer det ju. 

Själv så hade jag gärna haft helg någon dag till, börjar små tröttna på att vara helt ensam hemma, har ju Spyker som sällskap men han är inte riktigt så pratglad och han kommer aldrig med några bra svar när jag behöver hjälp med något.... Nä jag skall inte klaga, trivs jätte bra med denna skolformen. 

Idag skall jag plugga engelska, ha mentorssamtal och ikväll skall jag åka med mamma in till Kinna, hon ska klippa sig plus att vi ska handla både mat och kläder. 

Har dessutom världens beslutsångest... Det nya Beauty and the beast avsnittet har kommit ut idag och jag vill så gärna se, men jag och Malin har inte hunnit ikapp mig än och jag vill helst inte titta utan Malin nu, fattar ni vad jobbigt eller?! Tror jag struntar i att titta på det idag och väntar så länge jag bara klarar... ;) 

Nu ska jag ta en till macka, tvätta ansiktet och sedan fortsätta plugga. 

Puss




Rastat moppen

Nu har jag och Alex varit ute och rastat moppen, haha jo eller hur ;) nä, men jag håller nämligen på och ska baka en överaskning till ikväll eftersom mamma fyller år och då visade det sig att vi inte hade något socker (tack vare Malins chokladbollar) och nästa buss skulle inte gå förens om två timmar... 

Så Alex och jag klädde på oss och åkte moppe till hyssnahandel, Haha kan säga att folk tittade ;) Men vilken normal människa åker moppe i snö och -1,3 grader, egentligen? 

Men det var faktiskt roligt, säger jag som hatar att åka moppe... Framförallt sedan Alex olycka... ;) 

Men nu har vi köpt socker och grädde iallafall så jag och Ida skall ta och baka nu, hörs! 

Puss




Söndag

Sorry för att jag inte bloggare mer igår men jag orkade helt enkelt inte. 

Idag fyller mamma år så hon och pappa åkte iväg till mormor vid tio, ingen har någon aning om vad som väntar hos mormor men dem skulle klä sig fint så vi får väl se vad dom har gjort när dem kommer hem ikväll :) 
Vi väckte med sång som vanligt och så fick hon två trisslotter, hon vann faktiskt 60 kr ;) den riktiga presenten får hon när hon kommer hem för då är Malin också hemma. 

Nu ska jag kolla på gossip girl och dricka varm oboy. 

Puss





Lördag

Hallå på er! 

Tar bussen hem 12:40 så vi hörs senare, ville bara titta in och säga hej :) 

Hörs, puss 

Gårdagens semla + jordgubbssaft :) 

Hos Therese

Nu är jag hos Therese, har iför sig varit här i snart en timma, men ändå ;) 

Bussen var dessutom mer än 10 minuter försenad. Vet inte om det berodde på vädret eller en olycka men kallt var det... 

Nu har vi precis ätit hamburgare och super goda pommes och lite senare blir det semla, grillchips har vi också tänkt äta, haha men mat är gott ;) 

Vi hörs, puss



Kinna

Hallå! 

Dagen rullar på och jag skall snart bege mig ut till bussen. Jag och Therese hade missuppfattat varandra lite, haha x) men nu är det fixat så vi får se om jag sover över eller inte. 

Nu ska jag kolla om jag hinner fixa in några låtar på mobilen innan jag skall ut till bussen, bye bye! 

Puss

Blev helt rosa naglar för mig idag däremot ;) 

Ljud

Håller på och spelar in ljudfilen just nu och det går faktiskt ganska bra. 
Pappa har hittat ett kanon program där jag kan klippa och fixa, så jag behöver inte sitta och prata i ca tre minuter nonstop på engelska ;) 

Iallafall så var Ida på vårdcentralen för en timma sedan, visade sig att hon inte hade halsfluss utan bara en ordentlig förkylning men hon var faktiskt så snäll att hon köpte med sig en god fralla var plus räkröra, snäll syster ;) 

Nä nu skall jag fortsätta så att jag blir klar någon gång... 

Duschade btw inte förut utan jag får göra det när jag är klar, skall även se om jag hinner dammsuga lite. Pappa har nämligen infört att fredagar är en städ dag och jag har redan små plockat lite och satt på en disk men dammsugaren måste nog faktiskt fram. 

Jaja, vi hörs senare! Puss




Fredag

Fredag och helg, så himla skönt! 

Jag kommer inleda min helg hos Therese, kanon helt enkelt och sedan åker jag väl hem imorgon så att jag kan avsluta den hemma och fira mammas födelsedag. 

Idag skall jag, innan jag åker till Therese, spela in en ljudfil till engelskan och påbörja nästa engelska uppdrag. Engelska... Engelska... Engelska helt enkelt. 

Men först skall jag springa ner och ta en snabb dusch. 
Vi hörs! 

Puss



Warm Bodies

Igår kväll/natt tittade jag på Warm Bodies och jäklar vad bra den var! Så himla mycket bättre än vad jag trodde den skulle vara, absolut över mina förväntningar. 

Jag har väldigt bred filmsmak och jag tycker om det mesta, svenska filmer har jag lite svårt för då svenskar är så oerhört sega och efterblivna i filmer, kanske bara jag som tycker det? Men jag har vissa svenska filmer som jag tycker är bra tex Hypnotisören och Maria Wern Inte ens det förflutna, så jag drar verkligen inte alla över en och samma kamm. 

Men iallafall, åter till Warm Bodies, en riktigt feel good film (i min mening) och jag kunde inte sluta le, kan haft att göra med att R som det handlade om var sjukt likt en kille jag känner utseendemässigt, men också för att filmen är väl gjord, fin men ändå tänkvärd och framförallt R's tankar bidrog till att jag njöt när jag såg filmen. 

Rekommenderar er verkligen att se den, men gå inte in med för höga tankar bara, en perfekt film när man vill "ta dö på lite tid", haha säger jag som såg den när jag borde sovit ;) 

Så ja, sevärd film, absolut. Snygg kille, ja. Mycket kärek, yes. Döda snubbar, öh ja. 



Torsdag

Ställde klockan igår kväll så att den skulle ringa vid klockan åtta imorse, vaknar klockan tio och då visade det sig att min mobil/väckarklocka dött. Lite segt, men jag vaknade inte vid ett iallafall ;) 

Idag skall jag ägna mig åt engelskan, jäkla engelska asså... Åh jag blir så trött på den :( sedan måste jag kolla lite på idrotten och så... Lite smått och blandat helt enkelt. 

Vi hörs senare! 

Puss

Haha, sant.... ;) 

Lunch


Dagens lunch: kokta majs och pommes, mitt mål att skära ner på potatis m.m går jätte bra... ;) 

Plugg

Hallå! 

Just nu är det väldigt mycket plugg, rätt jobbigt för det blev verkligen en total vändning från jätte lugnt till super mycket... Aja, det är bara att kämpa på. 

Tyvärr får jag nog hoppa över kören idag, det är verkligen mycket i skolan nu och jag känner mig stressad och jag behöver all tid jag kan få... Skall diskutera med mamma och Malin och så får vi se hur det blir. 

Jaha, Spyker har fått sig en promenad så nu skall jag fortsätta plugga. 

Puss



Tisdag

Har känts som onsdag hela dagen så jag har gått och förberett mig för att åka till kören, det var inte för bara en stund sedan som jag kom på att det bara är tisdag idag. Haha bra jobbat ;) 

Idag har jag jobbat med en idrotts uppgift och varit med på en lektion i naturkunskap, bra dag ändå... 

Tror jag skrev igår att jag beställt hem två halsband... (?) och dem kom idag :D 
Hur grymt!? 
Var nämligen så att jag "vann aktionen" på Tradera igår och sedan betalade jag med en gång och då kom halsbanden idag, kanon! 

Halsbanden var finare än vad jag förväntade mig så jag är verkligen nöjd. 

Nu har jag och Malin börjat titta på Beauty and the beast tillsammans, jag har alltså börjat titta om på serien och den är absolut lika bra andra gången! Jag sitter med stora ögon och är mer koncentrerad än vad Malin är som inte har sett den innan, men serien är ju så himla bra! 

Ikväll skall jag titta på några mer avsnitt med Malin, jag vill att hon skall komma ikapp mig så att vi kan titta på dem nya avsnitten som kommer ut varje måndag... Några dagar på mig helt enkelt ;) Sedan skall jag titta på The perks of being a wallflower, har velat se den ett tag nu och jag såg att min kusin Hedvig skrivit om den på sin blogg så nu skall jag ta mig i kragen och titta på den. 

Vi hörs, puss




English

Kämpar mig igenom engelskan, det är jobbigt och inte roligt alls. Åhh... Vill bara vara klart någon gång så att jag slipper engelskan sen ;) 

Mentorssamtalet blev inställt av någon anledning, så det blir någon annan dag istället, men det löser sig :) 

Nu skall jag fortsätta med engelskan, läsa, läsa & skriva, men det finns ju så mycket grejer som är så himla mycket roligare :( typ kolla runt på nätet efter snygga kläder m.m, hehe...
Btw så beställde jag hem två halsband precis, skall bli roligt att se dem när dem kommer på posten om några dagar för dem var riktigt snygga! 

Nä nu måste jag fortsätta plugga, hörs sen! 

Puss



Ny vecka

Hallå hallå.

Tittade klart på alla avsnitt utav Beauty and the beast igår kväll, det sista avsnittet var fruktansvärt men lätt det bästa i hela serien, som tur är skulle det nya avsnittet sändas i USA idag och det finns redan ute på hemsidan där jag tittar, snacka om att ha tur, däremot kommer det ju då dröja en vecka till jag får se avsnitt tio... 
Haha, vilka problem jag har ;) 

Idag skall jag ägna mig åt engelska, det är en jobbig kurs så jag är inte alls peppad... Men jag måste. I eftermiddag  skall jag ha mentorssamtal men annars händer inget alls. 

Vi hörs, puss



gym

 

Håller på och kollar runt på olika gym här i mark, har nämligen tänkt börja gymma nu i februari men först måste jag bestämma mig för vilket gym...

Hälsohuset i Sätila går bort, vill inte gymma med 1000 andra människor jag "känner", kanske lite löjligt men jag skall ju dit för att träna och då vill jag inte behöva tänka på vem/vilka som kan komma innanför dörrarna. Däremot kommer jag nog vara med Vallen och träna där de tisdagar dem gör det.

Sedan står det mellan Friskis och Svettis, grymma lokaler, härliga människor och det ligger ganska bra, priserna är bra men nackdelen är att det inte var så många pass som jag fastnade för... i dagsläget i alla fall och sedan Corpus, jag har gymmat där innan, kan lokalen, bra priser, ligger bra och det mest positiva är att dem har många pass som jag skulle vilja testa... däremot trivs jag inte riktigt med personalen där, hm jag får fundera på det här lite mer...

Så ja, det är tanken. Vill verkligen komma igång med träningen och jag tycker det är så kul att gymma annars hade jag lika gärna kunnat träna hemma, plus att nu har jag råd att fixa gymkort :)

Vi får se vart jag fixar kort, skall diskutera med pappa och mamma imorgon.

Puss

 

 
 

Home

Nu har jag och Ida varit hemma i ca en timma, men istället för att fönstershoppa åkte vi hem till mormor och var hos henne tills nästa buss gick hem, mycket roligare än att hänga i nordstan utan att köpa något. 

Här kommer bilder på allt jag köpt (förutom mammas present såklart ;) ) 
Inga toppen bilder men dem duger nog :) 

Nu skall jag titta på något avsnitt av beauty and the beast... Och imorgon är det plugg som gäller. 

Köpte med mig godis hem, blev uppskattat utav resten av familjen ;) 

Ett skärp från H&M

Två bh:ar från H&M


Tre armband 

Två halsband i ett, till Ida 


Ett par jeans från H&M 

I Göteborg

Sitter utanför Pressbyrån efter att vi missat bussen med en jäkla sekund, såg den åka, så jäkla typiskt. 
Så nu är det bara att vänta på nästa buss som kommer om två timmar, det var iför sig det som var planen från början så jag ska väll inte klaga mer ;) 

Jag har fått köpt helt grymma saker, men det visar jag när vi kommer hem. 

Nu skall vi gå tillbaka in i nordstan och fönster shoppa ;) 

Puss


Vi har iallafall fått mat i magen :) 

Göteborg

Ändrade planer, nu åker jag och Ida in till Göteborg, awesome! 

Hörs sen.
Puss



Söndag

God morgon på er! 

Ställde klockan på halv 10... Haha jo men det gick ju bra ;) gick upp ca 11:30 och gick raka vägen ner till duschen, så nu sitter jag i soffan, duschad, färdig sminkad och ätit frukost har jag också gjort. Jag är ändå rätt effektiv ;) 

Nu skall jag ta en macka till och sedan gå och byta om, skall smörja in mig först bara. 

Kommer bli en bra dag! 
Först åker jag in till nordstan, köper jeans och tittar på present till mamma, skall kolla på lite mer grejer till mig men det är jeans som jag måste köpa. Sedan möter jag förhoppningsvis upp Julia för en fika :) kanon! 

Vi hörs när vi hörs, puss



The end is near

Åh, börjar bli riktigt nojjig nu... Är på säsong 1 avsnitt 22, alltså det sista på första säsongen, vilket innebär att det bara är åtta avsnitt kvar att titta på, det här måste ju vara det värsta med att titta på serier som spelas in samtidigt som man är beroende utav dem, bättre med serier som tex OTH och Lost. 
Deprimerad, ja en aning. 

Imorgon har jag tänkt åka in till Göteborg, skall verkligen se till att köpa mig ett par jeans så jag tänker inte åka hem förens jag köpt ett par! Punkt slut. 

Nu skall jag titta på något avsnitt till och sedan gå och lägga mig, vill komma iväg i hyffsad tid imorgon plus att jag måste hinna duscha innan. 

kram 




Moviefreak

God morgon

 

Satt uppe till *host* klockan fem *host* och tittade på Beauty and the beast, kan inte få nog utav den serien och jag gissar på att jag kommer få panik när det inte finns mer avsnitt att se... (försöker förbereda mig mentalt)

Trots att jag gick och la mig vid fem gick jag upp vid ca elva och mina syskon som gick och la sig mycket tidigare än mig ligger fortfarande kvar i sina sängar, mesar ;)

Nu har jag "precis" ätit köttbullemacka till frukost och nu sitter jag framför Alex data för att titta på några avsnitt av, kan ni gissa vad?, självklart är det Beauty and the beast. Vad annars lixom ;)

Idag händer inget speciellt, skulle vilja åka in till Göteborg lite senare och titta på ett par jeans plus en födelsedagspresent till Mamma, annars kanske jag åker imorgon, vi får se vad som händer helt enkelt.

Höres, puss

 

 Oavsett vilken dag det blir får Malin följa med, och läser du detta (Malin) innan jag hinner prata med dig om att du skall följa med så skall du veta att du inte har något val ;)

Beauty and the beast

Har spenderat mesta tiden av min fredag framför Alex data, har tittat på den "nya" serien Beauty and the beast, Grym serie!

Nu skall jag fortsätta kolla, men ville bara titta in och säga hej :)

puss och kram

Temlor

Vaknar upp med världens hemskaste mensvärk, som att det inte räkte att vara dunder förkyld lixom. 
Just nu har jag väldigt ont så jag hoppas att tabletterna hjälper för en gångs skull... 

Fredag idag, rätt skönt ändå. Nu har jag ju missat skolan denna veckan då jag är sjuk men en fredag är ändå en fredag ;) 

Nu skall jag gå och kolla om vi har allt för att baka egna semlor (temlor som Ture Svensson säger), jag har aldrig gjort det innan men jag bakar och lagar bäst mat när jag är ensam hemma så jag tror att det skall gå bra. Här i våran familj tycker alla om semlor, Ida tycker däremot inte om mandelmassan men den är lätt att ta bort och pappa och jag är väl dem som skulle kunna äta semlor varje dag ;) åh det skall bli såå gott!... 

Vi hörs senare, puss


Mål för 2014

Jag har ju hur mycket släktingar som helst runt om i världen, i tex Boden och Stockholm men inte bara i Sverige utan också i Florida m.m 

Mina mål och planer för detta året är att ta kontakt med släktingar och se om jag kan få komma och bo hos dem en kortare tid, kanske passa deras barn, ta hand om hunden när dem jobbar m.m 
Men samtidigt åka runt och se mig om kring, träffa massa nya människor och verkligen skaffa mig minnen. 
Hade varit så himla häftigt... 

Skall prata med pappa och mamma och sedan sätta igång och små planera lite. Jag har inget emot att åka själv och eftersom jag pluggar på distans kan jag ju verkligen ta första bästa flyg när jag vill. Vem vet, imorgon kanske jag sitter på ett flyg till någon släkting, haha nja, lite framförhållning är nog bra, men ungefär så kan det kanske bli ;) 

Åh, jag ser verkligen fram emot detta året! 



  

One direction

Nu har jag gått och blivit riktigt beroende utav one direction, men dem är ju riktigt bra och väldigt snygga! Hehe...

Liam är min favorit om jag nu vågar skriva det öppet, haha, nej men jag tycker om alla för alla tillför något till gruppen, men ja, måste jag välja en som favorit så är det Liam, lätt. 

Hela dagen har jag försökt hitta någon som säljer en eller två ståbiljetter, dem kommer nämligen till Stockholm i sommar och jag hade så himla gärna velat gå. Men jag får väl ge upp för denna gången och vara redo nästa gång dem kommer till Sverige! 
Men känner ni någon som säljer en eller två ståbiljeter till någon utav deras konserter i Stockholm så HÖR AV ER TILL MIG! :D 

Planen hade varit att åka buss upp någon dag innan, bo hos någon utav mina släktingar som bor i Stockholm och sedan åka hem några dagar senare. 
Hade ju varit sjukt kul! 

Tror jag skall kolla runt hos släktingarna och åka upp oavsett om jag lyckas få tag på biljetter till 1D eller inte, då kan jag ju åka precis när jag vill, kanske redan i vår? Återstår att se helt enkelt :) 

Puss



Kött & potatisklyftor

Hos Therese på nyårsafton lagade vi detta och jag bestämde mig för att göra det fast i min egna tappning i föregår. 

Du behöver: 
Potatis
Flytande margarin
Fläskfilé
Grädde
Mögelost
Senap 
Karl Johansvamp sås från Milda
Salt, peppar, vitlökspulver 
Såskulör
Riven ost

Skärbrädor
Knivar
Stekpanna
Ugnssäkerform till köttet
Plåt till potatisen
Visp 

1. Dela potatisen i klyftor och lägg dem på en plåt. (Jag skalade inte potatisen men det kan man göra som man vill.) Salta och häll på lite flytande margarin. 

2. Skär en Fläskfilé i många tunna skivor 
En fläskfilé räckte och blev över här hemma=sex personer som åt. 

3. Stoppa in potatisen i ugnen.

4. Stek köttet och lägg dem sedan i en ugnssäkerform. 

5. • Häll 5dl grädde i stekpannan som du just stekt köttet i. 
• Häll i någon sort av mögelost (jag använde mig utav ädelost på tub som många köper för att ha på pepparkakorna) 
• Häll i en skvätt senap.
• Häll i ca en matsked utav Mildas "kräm" med smaken Karl Johansvamp.
• Smaksätt med salt, peppar och vitlökspulver. 
• Häll i några droppar såskulör för att få mer färg på såsen. 

6. Häll såsen över köttet. 

7. Sprid ut riven ost över såsen och köttet.  

8. • Sänk ungstemperaturen från 225 till ca 200 grader.
• När potatisen börjar bli klar flyttar du upp eller ner potatisen beroende på hur mycket färg du vill att dem skall få.
• Ställ sedan formen med köttet under eller över potatisen i Ca en kvart. 

9. Under tiden det är i ugnen hinner du duka och göra sallad. 

Klart! 

Riktigt gott och väldigt populärt här hemma, pappas kommentar var "det här är inte sista gången du får laga mat helt själv" 
Och jag tänker absolut laga detta igen, kanske med ännu mera ostsmak... 




Take it easy

Tar det lugnt idag med och jag tänker mejla min mentor och säga att denna veckan får gå i slowmotion där jag skall fokusera på att bli bättre, har sån "huvudvärk" och visst tabletterna hjälper men det tar inte bort all smärta, så jag får ta det lilla lugna i några dagar. 

Har däremot tömt diskmaskinen och fyllt på nytt, klarade inte av att bänken såg ut som ett bombnedslag så då fick jag ju göra något åt det. 

Dessutom har jag satt in alla viktiga papper som jag fått sedan jag fyllde arton i en pärm, bankpapper, räkningar m.m Jag är inte den som kräver att allt är tipp topp men när det gäller pengar vill jag ha Full koll, det är nog en positiv egenskap ändå. 

Jag har även bestämt att minst femhundra kr utav mitt studiebidrag kommer sättas in på mitt sparkonto varje månad, tanken är att spara till att någon gång kunna flytta hemifrån men vi får se vad som händer i framtiden. En ny mobil står ganska högt upp på listan dessutom... 

I vilket fall så är klockan redan ett och jag får se vad jag skall hitta på. Vill inte ligga i soffan hela dagen men jag vet inte om jag orkar göra något annat någon vidare längre stund. 
Sedan känner jag att det är skönt att passa på att slappa på riktigt nu när jag är sjuk och verkligen vila upp mig. 

Nu skall jag kolla om vi har något jag kan ta till lunch, tror vi har mini pizza och nudlar går ju fort att göra... Hm.. 

Vi hörs puss

När jag köper nu mobil får det bli en iPhone av något slag. Denna iPhonen jag har nu har jag haft evigheter känns det som.. ;) 


Places

Hallå. 

Känner mig inget vidare bättre idag, men jag har tagt tabletter och jag hoppas att dem hjälper snart...

Skall titta på gårdagens PH avsnitt nu... Åh jag vill inte att Jeppe skall in igen, Paow har jag inget emot men Jesper får gärna åka ut, och Niklas får verkligen inte bli hem skickad! Mina favoriter är Niklas, Aina och AK, sedan tycker jag väll om alla förutom Mia och Jeppe... 
Haha jaja, nu skall jag titta på det och sluta tjata.

Vi hörs, puss



Vuxenpoäng

Har precis betalt mina första räkningar, vuxenpoäng till mig. Haha, nej men det var inte alls svårt! 

Har tillbringat dagen i soffan framför serien Awkward, klar med säsong ett nu men säsong två hackade och det vart jätte segt. En bra serie iallafall, den mest realistiska serien jag tittat på måste jag nog säga, nog därför jag gillar den så mycket. Man kan lixom känna igen sig mer än vad man kan i tillexempel TVD, för hur mycket jag än önskar att tex Damon och Klaus skulle finnas i verkligheten, förstår jag ju att något liknande aldrig skulle hända i verkligheten. Tyvärr ;) 

Nu på kvällen har vi syskon tittat på sista Harry Potter filmen, dödsrelikerna del två, och visst kom det lite tårar här och där, sjukt bra film och de båda dödsrelikerna är de bästa filmerna i HP serien. Och jag älskar att Neville Longbottom fick agera hjälte i sista filmen och verkligen visa att har är någon. 

Nu skall jag upp och sova och hoppas att jag mår bättre imorgon! 

Puss



-

Mamma var snäll och kom hem med tabletter lite efter att jag skrivit förra inlägget, tabletterna har hjälpt lite men jag mår fortfarande inte särskilt bra alls. Sjukt jobbigt. Mammas första reaktion är att det kan vara bihåleinflammation, kul isåfall, eller inte. 

Har mejlat min mentor och tänker  ta det lite lugnt idag, har just nu iallafall för ont för att kunna konsentrera mig men jag hoppas att detta inte blir långvarigt så att det snart går över. 

Har iallafall precis tittar på gårdagens PH men nu måste jag snart ut med lilla Spyker vilket är det roligaste med att vara ensam hemma och sedan bli sjuk... Efteråt tänker jag äta lunch, rester från maten jag gjorde i föregår (kan skriva lite "recept" och så senare) och titta på film. 

Puss


Sant. 

Sjukling

God morgon! 

Jag vaknade upp helt kallsvettig imorse, har ont i hela kroppen, feber, sjukt ont i huvudet och ont i öron och näsa. Har aldrig känt sådant tryck på öronen och bihålorna innan men jag hoppas att det minskar under dagen. Dessutom har vi inga värktabletter hemma men jag tror och hoppas att mamma skulle köpa det när hon slutar runt ett, får försöka klara mig tills dess helt enkelt. 
Har känt mig lite krasslig sedan utgången i lördags men jag gissar på att det slagit till ordentligt nu... Kanske inte det bästa att stå ute i linne med helt öppen rygg mitt i natten. Menmen, hade en rolig kväll iallafall ;) 

Får se hur min dag kommer se ut, just nu vill jag bara krypa ner i sängen igen och lyssna på regnet som smattrar mot fönstret men jag får väl försöka rycka upp mig och göra något vettigt.

Fick även mejl om att de sista femtio korten är påväg så dem borde ligga i brevlådan i eftermiddag, får se om dem är lika fina som de hundra korten jag fick igår, några var nämligen lite sämre kvalité men jag hoppas att det inte kommer synas! Men sen tycker jag ju inte att det gör så mycket eftersom det bara har kostar mig ca 70 kr för 150 bilder. 

Vi hörs, jag hoppas ni får/har en toppen dag! 




7 januari

Hej. 

Dagen har gått fort och jag har fått gjort mycket, om en pytte stund skall vi bort till hästarna men jag blev sjukt trött helt plötsligt, egentligen inte trött utan bara trött i ögonen, kommer vara pigg när jag kommer hem från hästarna igen, det vet jag iallafall ;) 

När jag kommer hem sen skall jag betala någon räkning och fixa lite annat smått och gott, sen vill jag titta på den sista Harry Potter filmen! :D 

Puss



16:06

Hallåhallå! 

"Lektionen" gick bra och nu känner jag mig taggad inför naturkunskapen, skönt! 

Fick massa brev idag, bland annat de 100 första korten jag beställde hem, sjukt kul att sitta och bläddra igenom mina favorit kort för hand. Nu skall jag vänta på de andra femtio och komma på vilken vägg dem skall upp på... ;) så kul att ha något att pyssla med! 

Glädje burken är dessutom klar och jag skall börja skriva lite lappar med sådant roligt som redan hänt iår, en riktigt bra ide faktiskt, sedan skall den upp på mitt rum. 

Puss



Go"frukost"

Då är jag hemma igen, det suger ju att det tar ca 4 minuter med buss från Almered till Sätila och tvärt om när man sedan får vänta på nästa buss i nästan två timmar för att kunna komma hem... 

Hängde iallafall inne i mataffären i va 40 minuter och köpte med mig ostfrallor och Dröm Yoggi till mig, Malin och Ida. Perfekt lunch för mig och perfekt frukost till Malin och Ida.

Om tio minuter skall jag vara med på ett "möte", information om naturkunskapskursen som jag börjar nu och efter det skall jag plugga. 
Skall även tvinga med mig Malin och Ida på en lite längre promenad med Spyker... Lycka till... ;) 

Vi hörs, puss



Tisdag & ärenden

God morgon på er! 

Har ni börjar skolan nu eller börjar ni imorgon som mina små systrar? I vilket fall så börjar jag idag, så i eftermiddag blir det att plugga. 

Har nästan precis varit ute på en lång promenad med Spyker och nu har jag precis sminkat mig lite granna. Skall nämligen till banken om en stund och fixa lite grejer så är väl hemma efter tolv någon gång kanske ännu senare beroende på hur bussarna går... 

Vi hörs senare, puss

*har absolut inga bilder på mobilen, ber om ursäkt för det*

Kladdkaka & Harry Potter

Är på dåligt humör men som tur är gör Malin mig på bra humör, älskade syster! 

Var med hos hästarna och sedan hoppade jag in i duschen, skall till banken imorgon så ville göra mig lite fräsch ;) 
Nu har jag precis bakat kladdkaka och jag och Malin tittar på Harry Potter, grym sista kväll innan skolan börjar :) 

Vi hörs imorgon, har lite planer på inlägg men vi får se vad jag känner för imorgon. 

Puss





Måndag

Måndag idag, känns så där måste jag säga... Hade gärna haft lov i någon vecka till ;) 

Idag skall jag små pyssla lite med mitt rum, just nu önskar jag att det var lite större så att allt jag vill ska få plats får plats men ändå så älskar jag att det är så litet. 
I sommar är planen att riva ner väggen mellan mitt och Idas rum och göra mitt rum lite större, samtidigt skall vi fixa större fönster och lite sånt, tror det kommer bli jätte bra och jag längtar tills det är gjort ;) 

Jag har beställt mer kort, femtio stycken faktiskt, jag beställde ju 100 gratis kort förra veckan så dem borde komma nu någon gång och så fick jag ett erbjudande om femtio extra gratis kort och det tänkte jag ju inte strunta i.
Jag vill nämligen ha en fotovägg med ljusslinga runt men jag har ingen aning om vilken vägg jag skall använda, taket (snedtak) hade varit perfekt att använda men jag tror att korten skulle bli för fuktiga och kalla då taket inte är speciellt bra... Får kolla med pappa vad han tror :) 

Nu skall jag sätta igång med min Glädje burk :) 

Puss

Min frukost :)

if life gives you lemons, sell them and buy shoes

Här kommer en bild på skorna jag köpte idag, ingen bra bild så jag skall ta en bättre senare :) 

Hehe... Så snygga! Däremot är det bara snörning och ingen dragkedja på sidan vilket är lite jobbigt men jag tror jag skall överleva det ;) 


Skor <3 

Home

 Nu är jag hemma igen, eller jag kom hem för ca en timma sedan men jag har inte orkar blogga förens nu.

Hade en rolig kväll igår, var mycket folk jag kände igen vilket både var roligt och lite jobbigt, jobbigt för att jag har svårt att släppa loss och det kändes så "" när man "kände" dem flesta, haha jaja svårt att förklara ;) 
Vi drack bara varsin cider innan och sedan två drinkar inne på krogen så ingen fylla direkt, vilket är skönt för då är jag inte bakfull idag ;) 

Jag hade tänkt stanna lite längre hos Therese idag men så smsade mamma och sa att hon skulle handla på Willys så då åkte jag med Therese och hennes föräldrar till Visko och så hämtade mamma mig där, kanon egentligen för då slapp jag åka buss med mina väskor. 

Köpte även med mig ett par skor hem, hehe... Har velat ha ett par liknande huuuur läänge som helst men aldrig köpt dem då dem kostat mycket och så så nu när det var rea (199kr) så passade jag på. Jag är en sån person som allt över analyserar allt och jag hatar att köpa grejer till mig själv, får alltid panik i kön till kassan och ångar mig och så kommer jag hem antingen tomhänt eller med skit saker som jag inte alls vill ha egentligen, så nu köpte jag dem utan att hålla på att tänka igenom det för mycket. 

Åh jag måste även säga att jag åt världens godaste pizza igår, innan har den godaste legat i Tuve där mormor bor vilket är lagom långt borta, haha tar ju bara en timme dit vilket inte känns så värt det ;) Men denna pizzan finns i Örby, också en bit bort men absolut så värt det, det är så himla gott med sallad och tomat klyftor på kebbabpizzan och denna är verkligen perfekt! 
Skulle vilja testa att beställa den med pommes på, fast tror nästan det skulle bli för gott ;) 

Har dessutom fått lite tinnitus sedan igår, det försvinner mer och mer men jag kan ju lova att jag fick panik när jag vaknade vid nio imorse och det fortfarande pep i öronen och dessutom var värre än igår, och så var det ju svårt att höra vad Therese sa. 
Som tur var var det bättre när jag vaknade vid tolv igen och just nu piper det faktiskt inte men det gör ont i öronen... Får vila upp dem och försöka undvika höga ljud! 

Nu skall jag gå och hitta på något, lägga mig uppe i tystnad och läsa eller något ;) 

Puss

Jag och Therese :D 

Cider ;) 

Världens godaste pizza som vi åt på...

... häftiga pizza tallrikar ;) 

Kinna krog :) 

18:00

Mitt alarm står på 18:00 för då är det dags för mig att göra mig redo för att gå ut till bussen, är inte super taggad men jag gissar på att det blir bättre när jag väl är hos Therese :) 

Vi hörs imorgon när jag kommer hem igen, puss


Lördag

Hallå på er! 

Jag hoppas att ni mår bra, för det gör nämligen jag, är lite trött nu bara men det gör inget ;) 

Blev Harry Potter tittande ikväll/natt med, själv gick jag och la mig vid tre men jag tror Malin tittade på någon film till efter det medans Lena sov i soffan. 

Nu skall jag snart gå ner och duscha, skall nämligen till Therese ikväll vid sju och sedan skall vi in till Kinna och festa, har ju fyllt arton så nu är det krogen som gäller ikväll, första gången och allt :) 

Har ingen aning om vad jag skall ha på mig däremot, så jag får ta med lite att välja på och så får Therese hjälpa mig att välja, så det läser sig nog. 

Vi hörs, puss



En rolig natt!

Hallå! 

Jag och Malin bestämde oss för att vi skulle sitta uppe heela natten och kolla på film, jo men till fyra är väl typ hela natten? Hehe. Eller?

Vi började kolla på film med Ida och sedan fastande jag och Malin framför massa klipp om Sverige på youtube, är verkligen svenska så svårt att prata? Såg klipp där Zac Efron försökte säga "nyheter är coolt" och "lilla aktuellt är bäst" haha så gulligt, tittade när folk från England testade svenskt godis och höll på att dö när dom åt Djungel vrål, haha så kul att titta på! 

Sedan bestämde vi oss att vi ville kolla på film, jag var sugen att titta på en hel serie, tex alla Twilight filmerna och då säger Malin "vi kan väl titta på alla Harry Potter filmerna?" Öhhhh, vänta jag ska bara kolla din feber! 
Känner man Malin förstår man min reaktion för hon har verkligen hatat den film serien, så fort dem gick på tv:n och någon i familjen ville titta så lämnade hon rummet och var sedan sur resten av dagen. Så jag trodde ju först att hon drev med mig men det gjorde hon faktiskt inte ;) 

Så vi tittade på nästan hela första filmen, tyvärr fanns den bara med svenskt tal vilket är helt världelöst, men vi fick titta än då helt enkelt. 

Som sagt så gick vi och la oss vid halv fyra, fyra inatt, och jag gick upp nu vid halv tolv. Skall kolla med Malin om vi skall fortsätta titta på filmerna idag och inatt, dem tre sista är ju bäst, har iför sig inte sett den sista men jag antar att den är lika bra som den första delen ;) 

Vi hörs mer senare, puss

Hahaha... 

Tråkigt

Åh vad jag har tråkigt, vill hitta på något! Är så trött på att bara ligga och slappa, haha i för sig så var jag ju borta i tisdags och igår så jag har ju inte bara varit hemma och segat men ändå ;) 

Har inga planer alls för dagen och jag är riktigt seg så jag orkar inte komma på något att göra heller för den delen. Får bli att titta på film och serier resten av dagen, inte helt fel det heller :) 

Vi hörs, puss



1 januari 2014

Hej hallå! 

Jag hoppas att ni hade en riktigt bra nyårsafton för det hade verkligen jag! 

Åkte till Therese vid tre och så satt vi och pratade tills klockan var fyra och det var dags att hämta Andrea. Åkte sedan till MM där vi köpte maten till kvällen. 
Det blev kött i ugnen med brunsås pch grönmögelost över, klyftpotatis, väldigt god sallad och till efterrätt hade vi gjort egen pannacotta :) Andrea har gått Hotel och resturang så fint och gott blev det med lite hjälpt från henne ;) 

Andrea hade köpt med sig cider så det drack vi under kvällen, plus Sprite med citronskivor i, har aldrig testat det innan men det var verkligen jätte gott! 

Vi kollade på två filmer, pratade och skålade in det nya året uppe i Therese rum så att vi kunde se fyrverkerierna. 
En väldigt lyckad dag helt enkelt! 

Sov över till idag och kom hem vid halv tre ungefär, sa hej och hejdå till mormor och sedan dess har jag bara tagit det lugnt. Har varit på riktigt bra humör hela dagen och jag tror verkligen att det beror på den grymma kvällen igår. 

Hästarna är inne och jag funderar på att gå upp och bädda sängen och sedan sova, är inte trött men jag måste börja ändra tillbaka dygnet nu innan skolan börjar, har gått och lagt mig vid tre flera nätter nu vilket gör att jag sover länge och så går det bara runt och runt... 

Iallafall så skall jag blogga mer imorgon, lovar. 

Puss



Lycka


Detta är något jag tänker göra nu 2014, har ni testat att göra detta något år? 

Puss
RSS 2.0