Bilder

Woooaa, igår dog min iPhone, det är inte den mobilen jag ringer och smsar ifrån men hela mitt liv finns ju på min iPhone och det är från den jag gör i stort sätt Allt, lyckligtvis fick jag och pappa igång den och mitt liv var räddat. Hehe ;)

Iallafall så passade jag på att ladda över alla bilder från mobilen till datan ifall något sådan händer igen och vi inte får igång den. 
Och gissa hur många bilder jag hade på min mobil?! 
Nästan 4000 bilder, heelt sjukt, men nu är den rensad och är därför nere på ca 600 bilder istället, skall rensa den ännu mer senare på både bilder och appar, tänk hur mycket onödigt man samlar på sig...

Bjuder på lite bilder som jag lät vara kvar trots att dem legat i bildarkivet länge. 

Puss 






Ord, meningar, namn, bokstäver.

Lite onödig information antar jag men jag har inget annat att blogga om helt enkelt ;) 

Mitt absolut hat ord är allt med Bygg i, tex byggdes och byggnaden. Vet inte riktigt varför men en anledning är att det är jobbigt att skriva, jag skriver inte snygga "krokar" på mina bokstäver så när det är tre krokar efter varandra gör mig så irriterad ;) 

Mitt favorit ord däremot... Det är mycket svårare att komma på... Tycker om Citron av någon anledning, tycker att det ser fint ut och det är roligt att säga men annars har jag ingen aning ;) 

Mina absoluta favorit namn är Charlie och Maya (Maja) utan tvekan, men sedan tycker jag också om Olivia, Kristina, Linnea, Lilly, Felix, Jakob, Tim och Liam. 

Har ni något ord som ni verkligen hatar eller ett ord som ni tycker om? 
Har ni några favorit namn? 

Kram 

Bild från Google.se

Lunch

Hej, hoppas att ni haft en bra förmiddag! 

Just nu har jag lunch, så jag har ätit billys panpizza och skrivit ihop lite inlägg till bloggen. 

Kommer ett inlägg runt 15 som handlar om lite konstig fakta om mig, ord och namn faktiskt, så det får ni inte missa :) 

Vi hörs, puss


Historia



Historia, nytt tomt fint block, datan & läckerol. Så ser min måndag ut. 

Puss

3km

Blev en PW runda på ca 3km, joggade upp till strömmarundan, var sjukt länge sen jag gick där uppe men det såg ut som jag minns det :) 

Går ju inte att hålla igång på samma sätt när Spyker är med då han måste få stanna och göra sina behov när han behöver men idag var det skönt att ta det på lite halv fart. 

Hälsade på massa fina hästar längst vägen, som väcker önskan om en egen stor häst... saknar att rida och fixa men det finns varken tid eller pengar till en häst så det får vänta.
Men i framtiden kommer jag absolut ha hästar :)  

Nu har jag precis ätit frukost så nu skall jag blogga klart och sedan börja plugga. 

Ha en bra måndag! Kram 






Ny vecka

God morgon! 

Gick upp vid sju imorse så nu sitter jag och kollar på tv med Ida och Malin som snart åker till skolan. 

När dem har gått skall jag ut och jogga med Spyker så träningskläderna är på, efter det skall jag mata katterna och sedan duscha. 
Efter det blir det plugg hela dagen, var ju sjuk hela förra veckan så får kolla på Novo vad jag måste göra, tror det blir filosofi för fulla muggar... 

Hörs mer under dagen, puss



.

Hej hörni 

Jag vet inte vad det är med mig i dag men mitt humör har verkligen skiftat på några sekunder, ena stunden var jag på bra humör och i nästa hade jag lätt kunnat börja gråta. Får hoppas att det är bättre imorgon.

Åkte till hästarna vid halv sju, tömkörde Rullan som tog tillfället i akt att skena järnet längst ängen med mig springandes bakom, något jag har lärt mig genom alla år med Rullan är att man släpper inte, så det var ju bara att springa på ;) 
Iallafall så skötte hon sig fint när vi väl hade kommit överrens om att det var jag som skulle bestämma fart och vart vi skulle gå, haha nejdå men hon är riktigt fin när hon väl börjar jobba :) 

Nu har vi precis ätit skånsk äppelkaka som pappa bakade medans vi var hos hästarna och nu skall vi kolla på film. 

Sov gott, hörs imorgon 


Söndag

Hittade massa grymma grejer igår i Kinna, var inne på nille och fyndlagret och kom hem med massa häftiga grejer ;) 

När vi hade kommit hem test sminkade jag Ida så som Malin skall vara sminkad på lördag och jag tror det kan bli riktigt häftigt, skall prata med Malin sen när hon kommer hem från kyrkan och så får vi se vad hon tycker om det :) 

På kvällen blev det god mat och Ben & Jerry till efterrätt, testade strawberry cheesecake vilket var en besvikelse... Dem andra tyckte iallafall om den så den tog slut ändå, haha, hade blivit förvånad om den inte tog slut ;) 

Jag och pappa kollade på film på tv:n, mamma och Ida kollade på film på datan, Alex spelade på sin data och Malin var hos en kompis och sov över. Så såg lördagen ut hos familjen Palmgren :) 

Nu skall jag äta frukost och fixa mig så att jag är klar när dem andra kommer hem från kyrkan för då skall vi in till Kinna igen, glömde köpa lite saker som jag upptäckte när jag sminkade Ida plus att två grejer var söndriga så dem skall vi byta. 

Vi hörs, puss 




P.s vi satt hela eftermiddagen igår och försökte hitta läskig musik och klipp där folk skriker m.m typiskt hemsökta hus alltså och vi hittade väl lite men inget speciellt egentligen... Så Har ni några tips får ni gärna skicka en kommentar med en länk eller namnet på "låten" Puss D.s 


Mot Kinna




Nu åker jag,Ida och mamma till Kinna, vi skall kolla på halloween grejer till Idas kalas som är om en vecka :) 

Hörs. Puss 

Tacos & idol

Idag blir det riktigt fredagsmys, jag är egentligen inte så jätte sugen på tacos men nu blir det fredagsmys med tacos och sedan idol + godis med hela familjen :) 

Vi hörs senare, puss! 






<3





Mina små hjärtegull <3 

Movie

Hade film kväll igår med Malin och Lena, åt chips och kollade på Les miserables och ja... Jag tyckte om filmen men jag skulle aldrig kolla på den igen. 
Ända anledningen till att jag tittade på den var för att Eddie Redmayne är med i den, han är utan tvekan en utav mina favorit skådespelare och sedan är han ju riktigt annorlunda snygg (på ett riktigt bra sätt) och han gjorde mig inte besviken :) 

Nu skall jag ta och äta frukost och sedan hoppa in i duschen. Hörs



Nobody

God morgon :) 

Gick upp vid halv elva idag, bara det att jag vaknade tidigare än ett är ett tecken på att jag börjar bli bättre :) 
Idag känner jag mig faktisk bättre, har ont i öronen och halsen så tabletter och nässprej är det fortfarande som gäller. 

Idag skall jag försöka öppna filosofi boken lite, får se om jag orkar men det är planen iallafall... 

Nu skall jag fortsätta göra ingenting och bara ta det lugnt och se till att bli frisk. 

Hörs, puss 


Nutellakladdkaka

Här kommer receptet på kladdkakan, receptet kommer ifrån http://ensmaksak.com/2012/10/29/nutella-kladdkaka-den-perfekta-kladdkakan/

Jag hade ingen choklad i då vi inte hade någon hemma men det blev riktigt bra ändå :) 

Smeten smakade fem minuters kola och var helt gudomligt god! Så smaka inte för då finns risken att det inte blir någon kaka... 

Däremot hade jag inte inne kakan i 25 minuter utan ca 20 minuter och nästa gång jag gör det skall jag ta ut den ännu tidigare. 

Själva kakan var riktigt krämig och det översta lagret var lagom hårt och krispigt, till nästa någon vill jag däremot ha den lite lösare och inte riktigt så fast därav tänker jag minska tiden i ugnen lite :) 


Kladdkaka:

100 g mörk kvalitetschoklad 70 %

100 g smör

1 dl Nutella

2 ägg

2 dl socker

4 msk sirap (gärna mörk)

2 tsk vaniljsocker

4 msk kakao

2 dl vetemjöl

2 krm salt

Garnering:

Nutella

Servering:

Hallon, (bär)grädde eller vaniljglass

Gör så här:

Sätt ugnen på 175° varmluft eller 200° ugnstemperatur. 

Finhacka chokladen och smält med smör i en kastrull. Blanda ner Nutella, ägg, socker, sirap och vaniljsocker. Sikta ner kakao, vetemjöl och salt. Bred ut smeten i en klädd eller smord springform (24 cm i diameter) och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna. Bred Nutella över kakan och garnera gärna med hallon.




Onsdag

Jag är fortfarande sjuk, börjar däremot bli bättre så det är skönt. 
Så jag sover, äter och vilar. 

Idag har jag små plockat lite här hemma och även målat tånaglarna och haft fotbad, så jag har fått gjort lite iallafall. 

Om en stund har jag tänkt baka kladdkaka, hittade ett recept på nätet som jag skall testa och blir det bra får ni recept och bilder ikväll :) 

Nu skall jag kolla runt på nätet och äta en pannkaka :)

Puss 




Frukost/lunch

Kan säga att jag fick panik när jag vaknade och såg på klockan att den var halv ett. Sov inte något vidare bra inatt, då jag bara hostade och snorade, dessutom vaknade jag av världens mensvärk mitt i natten. Så ja det var ganska skönt att sova ut. 

Nu sitter jag och äter frukost/lunch bestående av stekt potatis, avokado, och två digestivkek, ett med smör i mellan och i den andra testade jag något nytt som visade sig vara sjuukt gott, nämligen nutella ;) jag rekommenderar verkligen er att prova digestivkek med nutella i mellan! 

Nu skall jag äta upp och sedan titta på någon film, hörs 



Idas födelsedags kalas

Tänkte skriva lite smått om Idas födelsedags kalas, kan ju inte skriva för mycket då jag inte vet vem som läser detta men lite kan jag bjuda på ;) 

Temat kommer vara halloween/skräck och inom det ämnet kan man ju bara köra järnet, sen får man ju tänka på att Ida och hennes kompisar faktiskt är sex år yngre än mig, men va fasen, rädda skall dem bli iallafall, mohaha ;) 

Själva idéen är att hela huset skall bli ett hemsökt gammalt skräckhus, så näst intill varje rum skall dekoreras och inredas med något läskigt demon liknande. Vi satt igår och bestämde vad varje rum skulle ha som tema och jäklar vad grymt det kommer bli. Det tänker jag inte säga mer om men närmare och efter kalaset kan jag lova mer inlägg och bilder från själva kalaset :) 

Kanske får nu lite inspiration inför riktiga halloween :) 

Har ni tips och så är ni hjärtligt välkomna att kommentera! 

Vi hörs kära vänner, kram 




Bilder från we<3it 

God morgon

God morgon allihop! 

Hoppas att ni får en bra måndag och är ni hemma och sjuka som jag (iför sig är jag alltid hemma;)) så hoppas jag att ni känner er bättre snart :) 

Idag kommer allt gå på halv fart, skall mejla min mentor om en stund och säga att jag är sjuk och sedan händer det som händer lixom. Måste ut med Spyker med jämna mellan rum men Alex är också hemma och sjuk så vi kan turas om. 

Förövrigt så är det filosofi som gäller i den mån jag orkar, skall även tömma någon flytt kartong som jag bar upp från källaren igår men aldrig orkade tömma ;) dessutom så känner jag för att baka, får se om jag orkar över huvudtaget men annars hade det varit gott med något bröd och kanske lite goda små kakor...
Haha som sagt, det som händer händer. Men har nu något gott recept är ni självklart välkomna att kommentarer :) 

Vi hörs senare, Puss 



I'm fine

God kväll kära ni! 

Varit en händelserik och slitsam dag idag, iallafall om man har feber och är vrål förkyld som jag är...

Var hos hästarna imorse och pysslade med dem, klippte manar, svansar och borstade dem. Super mysigt och välbehövligt kan jag säga ;)
Efter det var jag, mamma och Ida och kollade på Dressyria i Hulta, fina hästar men förövrigt var jag inte glatt överraskad... Men smaken är som baken :) 
Stannade bara i en timma för mer än så orkade jag inte, kände mig sämre och tröttare med tiden.
Så då åkte vi och lämnade tillbaka filmerna på hemmakväll och sedan handlade vi mat. 

Idag blev det fondue och massa gott tillbehör, var riktigt länge sen vi åt fondue och det är ju så gudomligt gott, till er som aldrig ätit det...  gör det!

Innan och efter maten har vi även planerat Idas födelsedags kalas och mohahaha vad grymt det kommer bli!! Min dröm går äntligen i uppfyllelse  ;) 
Haha nej, men det kommer bli helt awesome, ni kommer få veta mer om det senare men inte riktigt än ;) 

Vi skulle även och hjälpa Karin ta in hästarna, så jag, Ida och pappa hoppade in i bilen runt åtta. Tror ni inte vi hade världens otur?! Visst det gick bra med oss men precis innan Sätila kommer det två rådjur springandes över vägen, nummer 1 hinner springa förbi men nummer 2 hade inte lika tur... Det gick bra med oss i bilen och bilen har bara lite mindre skador, men jäklar vad läskigt det var. Blev helt chockad, har aldrig krockat med något innan så att sitta i framsätet och se allt i slowmotion var inte så jäkla kul. Iallafall så ringde jag mamma och så fick hon ringa runt och fixa allt som hade med rådjuret att göra så att vi kunde åka vidare till hästarna. 

Nu är hästarna inne, vi är hemma välbehållna och jag har tagit tabletter, nässprej och är redo för sängen. 

Imorgon börjar pappa skolan för första gången på fleera år, själv skall jag ringa min mentor och säga att jag är sjuk så att jag inte kommer kunna jobba på full fart imorgon och iallafall tisdag, kommer jobba så gott jag kan men seriöst jag är helt bort... Men det blir bra ändå :) 

Nu skall jag kolla runt lite på nätet och sedan sova, puss 


En ung och bekymmerslös liten Emma... Undra om mitt hår kommer få samma hårfärg? Skall bli roligt att se och jag väntar med spänning ;) än så länge är det riktigt ljust men man vet ju aldrig. 

Förlåt

God morgon! 

Sorry att jag inte bloggat på någon dag(?) men har inte orkar, har haft fullt upp och förkylningen har blivit värre. 

Igår var jag, Malin, Ida och mamma i Kinna, Ida hade pengar och ville köpa kläder och så stannade vi på hemmakväll och hyrde filmer på vägen hem. 
Så igår tillbringade hela familjen eftermiddagen och kvällen framför tv:n och flera bra filmer. Vi skippade maten och åt kvälls mat bestående av våfflor, grädde och fruktsallad efter att jag, pappa och Ida varit och tagit in hästarna vid halv nio. 

Nu är vi som skall till hästarna och dem som skall till kyrkan vakna, så nu skall jag gå och äta frukost. 

Hörs, puss! 



Den nya tiden

Just nu håller jag på med Sverige inför den nya tiden, och när jag har läst klart det kapitlet så är det dags för ett stort prov och sedan en skriftlig uppgift. Kommer nog gå bra men jag är verkligen hur dålig som helst på namn och år, det går bara inte att komma ihåg och i detta avsnittet har det varor mycket namn och år... Får göra mitt bästa iallafall :) 

Har precis ätit lunch, blev rester från igår fast jag kokade spagetti till istället för ris som det var igår, har gått och blivit helt beroende av bandspagetti, det är lätt den godaste spagettin som finns ;) Plus att jag och Alex gjorde milkshake, choklad glass med banan och mjölk, sjukt gott... 

Bäst jag återgår till plugget nu.
Hörs, puss




Nöjd





Vad tycker ni om nya uppdateringen, nöjda eller besvikna? 

Puss

Igår:

Här är två bilder på maten igår :) 

Puss



09:37

God morgon 

Igår kväll var vi och hjälpte Karin ta in hästarna så nu har vi precis kommit hem från att ha hjälpt till att ta ut dem :) 
Älskade hästar<3 

Uppdaterade min iPhone i natt också, och måste säga att jag är riktigt nöjd. Var lite skeptisk när jag såg alla bilder och kommentarer på tex Instagram om uppdateringen men jag är faktiskt inte besviken alls, känns snyggt, fräscht och enkelt :) 

Nu skall jag springa ner i duschen har jag tänkt och efter det blir det historia hela dagen. 
Har mycket som jag måste göra så det är bäst att jag sätter fart.

Kram 

Fotograf: Emma Palmgren 
Kamera: Nikon d40
Copyright 
Detta måste vara en utav mina absoluta favorit bilder, vet inte varför men jag tycker verkligen om den. 
Kan vara att den är tagen i mitt älskade Kivik också ;) 

Mat

Fått gjort mycket idag, jobbat med historia sen tio imorse till för en stund sedan, gjorde ett testa dig själv och fick alla rätt, känns grymt :) 
Däremot är mitt block som jag skriver i snart fullt, har bara 4 blad kvar eller något... Så nu är det dags att skaffa mer block ;) 

Idag är det bara jag, Alex och Malin som äter fast Pappa äter sen ikväll när han kommer hem. Alltså är det jag som har lagat mat idag :) 

Pappa och mamma är på möte på Alex skola och Ida sover över med klassen i skolan :) 

Så nu är maten snart helt klar, blir köttgryta med svampsås och ris, och så självklart sallad. Har smakat på såsen och mmm vad god den är! 
Alex är och hämtar Malin i Sätila och efter det blir det maaat :D 

Hörs sen, puss




90210 & historia

God morgon

Nu har jag precis ätit pannkakor till frukost så nu har jag tänkt titta på ett avsnitt av 90210 och efter det börja med historien :) 

Hörs 



Sov gott

Sov gott allihop och så hörs vi imorgon. Puss 

En gammal bild från Göteborg, älskare Göteborg <3 

Om mig

1. När jag borstar tänderna rör jag tungan fram och tillbaka i takt med tandborsten utan att jag tänker på det.

2. När jag borstar tänderna spärrar jag upp mina näsborrar utan att jag är medveten om det. 

3. Jag vill resa. 

4. Nästa vecka börjar pappa skolan och då kommer jag vara ensam hemma hela dagarna och sköta allt. Känns som att jag kommer behöva få lite mer struktur för att hinna med allt... 

5. Innan hatade jag kantareller men nu är jag helt beroende av det, så sjuukt gott! 

6. Ibland kan jag inte fatta att vi har flyttat, känns overkligt.

7. Jag har världens fulaste handstil, kan verkligen inte skriva snyggt.

8. Jag börjar få lugg.......

9. Jag går på världens bästa skola! 

10. Ibland får jag lust att försöka få allt tillbaka till hur det var, sedan inser jag att tiden går framåt av en anledning. 



Idag:



Så här ser jag ut idag, enkelt och mysigt, alldeles perfekt i höstvädret :) 

En bra dag

Idag vaknade jag upp med ett super humör, vet inte varför men känner mig bara riktigt glad :) 

Kan ju även säga att jag blev, om det nu är möjligt, ännu gladare när jag gick in på Novo och såg att jag hade fått A på mitt senaste filosofi prov :D helt sjukt, dessutom var den ända kommentar han hade att säga att "I dina svar ger du bl.a. prov på synnerligen självständigt kritiskt tänkande och mycket goda kunskaper!" Och det kan jag leva med ;) shit, jag är verkligen hur glad som helst! 

Nu har jag precis haft lunch och skall återgå till historian när jag bloggat klart. 

Om någon timme slutar mamma och då skall vi åka och handla och ikväll skall jag åka till kören, själv skall jag inte sjunga idag på grund av halsen men jag skall dit och säga att jag vill börja och kolla hur allt funkar och så :) 

Vi hörs senare, Kram 


Fotograf: Emma Palmgren 
Kamera: Nikon d40
Copyright 

Natt

Känner mig inte bra, har feber och fryser så nu skall jag gå upp och lägga mig. 
Har tagit tabletter så nu skall jag sova och hoppas att jag känner mig bättre i morgon :) 

Vi hörs imorgon, sov gott 


Dinner

Min hals blir bara värre och värre, dessutom fryser jag ihjäl, har tagit på mig raggsockar till och med... Segt. 
Gör ont att svälja men det gick ändå bra att äta som tur är ;) 

Nu blir det 90210 som det blivit sedan fyra då jag slutade plugga. 

Hörs

Svar:

Hejsan! 

Fick en kommentar utav någon vid namn Sandra som jag tänkte svara på. 
Sedan förstår jag inte vad grejen med att skriva så nonchalant och surt är, men det är ju hennes problem ;)  

Kommentar: Du är verkligen alltid sjuk! Har du någon sjukdom eller något som gör att du har dåligt immunförsvar eller?

Svar: Nu var det faktiskt ett bra tag sedan jag var sjuk, sedan är jag förkyld inte direkt sjuk. 
Så om jag hade det då? Hade det varit något fel? Hade jag haft en sjukdom som gjort att jag haft dåligt immunförsvar så hade ju inte det varit mitt fel. 
Så om jag hade haft en sjukdom som gör att jag har dåligt immunförsvar hade det varit okej att jag var sjuk "hela" tiden då? 
Vad gör det dig att jag är förkyld? 

Och nej jag har ingen sjukdom som gör att jag har dåligt immunförsvar, jag har helt enkelt bara det och har haft det så länge jag kan minnas. 

Dessutom så har jag blivit mobbad i i stort sätt hela mitt liv, jag har aldrig riktigt trivts någon stans och då var det mitt sätt att säga att jag mådde dåligt genom att låssas vara sjuk, det var dumt gjort men jag mådde helt enkelt för dåligt för att ta hand om mina problem. 

Nu mår jag kanon, jag går i världens bästa skola som gör att jag slipper gå ut och träffa falska människor som bara får mig att vilja vara sjuk, jag mår bra nu. Jag trivs med mig själv, jag har vuxit som person (jag har ju för fasen vågat raka av mig mitt hår, det hade jag aldrig vågat göra för ett år sedan!?) och idag skulle jag aldrig ljuga varken för mig själv eller inför andra. 

Skillnaden nu är att när jag säger att jag mår dåligt eller är sjuk så är det för att jag mår dåligt eller är sjuk. Och när jag skriver mår dåligt så menar jag tex ha ont i huvudet eller bara vara lite deppig. 

Men iallafall, sköt dig själv istället så mår alla bättre, dessutom går världen inte under för att jag är lite förkyld det kan jag lova :) 

Puss 



Lunch

Mixade vanilj yoghurt med jordgubbar och kokade lite majs, hur gott som helst :) 
Kokt majs är ju något av det godaste som finns, så att äta det till lunch en helt vanlig tisdag är ganska grymt ;) 

Nu skall jag äta upp och sedan fortsätta med historian, just nu är jag på Franska revolutionen så det går framåt iallafall. 

Puss



Tisdag

God morgon 

Tittade på 90210 hela kvällen igår, ville kolla på idol men mamma kollade på något program, tur att idol går att kolla på mobilen :) 

Idag är det historia som gäller, måste köra järnet så att jag verkligen hinner, vet att jag gör det men det känns bäst att stressa i början av veckan än i slutet ;) 

Börjar även bli förkyld, eller ännu mer förkyld faktiskt... Har ont i halsen och fryser hur mycket som helst. Ida är hemma och sjuk så jag hoppas att jag slipper feber som hon har... 

Vi hörs, hoppas ni får en bra dag! 




Genom dina ögon.

Hej. 

Pluggat fram till fem, seriöst, känns som att jag inte får gjort något trots att jag sitter så länge men jag vänjer mig väl ;) 

Har precis ätit mat så nu skall jag titta på 90210,rekommenderar verkligen den serien! 

Hörs, kram 


Mycket text, snett och allt... Hehe ;) 

Lunch

Hejsan 

Plugget går bra, har skickat in både inlämningen och idrotts uppgiften så nu sitter jag och äter lunch. 
Jag har precis börjat med historian men kändes bäst att äta något innan. 

Värmde lite kantareller och så tog jag lite potatissallad bara, hur gott som helst iallafall ;) 

Vi hörs, puss



Vecka

God morgon, måndag och ny vecka idag. Och trots att jag är hemma och jobbar så hade jag gärna haft en helgdag till... Men nu taggar vi plugg resten av dagen ;) 

Idag skall en idrotts uppgift skickas in, skrev den förra veckan så skall bara kolla igenom den och mejla den till min idrottslärare. 
Sedan skall sista frågan på filosofi uppgiften skrivas och efter det är det historia som gäller. 
När filosofin är klar idag är jag nämligen klar med hela modul två så efter det är det historia resten av veckan, modul två skall vara inne på söndag så det är inga problem alls :) 

Nu skall jag äta frukost och titta på ett 90210 avsnitt under tiden, puss 



Söndag

Hallå på er! 

Gick upp vid tio idag, duschade, rakade benen och sånt fix och nu sitter jag i soffan och kollar på 90210 som jag har gjort sedan frukost ;) grym serie, jag är verkligen helt efter när det gäller serier, men det bästa är ju att alla avsnitt finns att se :) 

Nu funderar jag på att göra 5 minuters kola, hm... Ska kolla med Ida om vi skall hjälpas åt. 

Hörs, puss 


Spyker ligger och sover med en filt som täcke och sin älskligs nalle som sällskap. Mitt hjärta <3 

Skenemarten

Hej på er! 

Lördag och skenemarten idag, vi åkte dit vid tolv och kom hem vid tre. Kollade lite, Ida köpte en väska och så åkte vi karuseller. En tradition här hos familjen Palmgren helt enkelt, det var ju roligare när något syskon var med och sprang men det är något speciellt med ändå :) 

Annars händer inget alls, har precis tittat klart på alla avsnitt av New Girl, grym serie!  Skall duscha senare bara men annars så är det en lugn kväll. 

Hörs, puss 




Lunch

Tjaba

Har lunch nu så tänkte passa på att titta in och säga hej :) 

Sparade resterna från igår, så just nu äter jag baconbiffar, potatis och pepparsås, sjukt gott! 

Skall kolla på ett avsnitt av new girl och sedan plugga igen, puss

Fredag

Hallå på er! 

Orkade aldrig blogga mer igår, hade så sjukt ont i magen och mådde inte bra alls så jag pluggade det jag skulle och sedan tittade jag på New Girl resten av dagen. 

Idag mår jag iallafall bättre, plugget går sjukt bra och jag är snart klar med filosofi modul två :D woho, har ett testa dig själv, ett prov och en inlämning kvar. Testa dig själv och provet kommer bli klart idag, inlämningen skall jag börja med idag och förhoppningsvis bli klar med redan idag, annars kan jag lägga någon timme på den på måndag också :) 

Ikväll skall Ida på disco så jag skall fixa henne, sminka henne och hjälpa henne välja kläder. Men det är allt som händer idag. 
Skall kolla på New girl i för sig ;) 

Vi hörs senare, kram 






Så här rolig är min filosofi bok, massa små bilder på ca varannan sida, hur söta som helst ;) 

Prydnad



Denna skall stå uppe i mitt rum, kommer bli sjukt snyggt och det passar verkligen in i mitt rum med mina nya tapeter och så. 
Dessutom är den ju riktigt fin, fastnade för den så fort jag såg den och var bara tvungen att köpa den ;) 

Puss

Hallonpannacotta

God morgon! 

Min förkylning är lite värre idag, har ont i öronen framförallt. Men jag har tagit tabletter och så hoppas jag att det inte blir värre... 

Har precis ätit frukost, testade en ny yoghurt som vi köpte igår, nämligen hallonpannacotta, och ja... Smakade ju precis som vanilj med hallon i? 
Vet inte vad jag hade förväntat mig men jag blev iallafall besviken. 

Nu skall jag titta på ett New Girl avsnitt och sedan plugga filosofi :) 

Hörs, puss


Fotograf: Emma Palmgren
Kamera: Nikon d40
Copyright 

 

Gissa vad jag gör just nu?




Träning & idol

Skall alldeles strax träna, blir ett armpass och efter det Idol :) 

Gjort föresten en "testa dig själv" uppgift i filosofin alldeles nyss och fick Alla rätt!? Woho, det går framåt iallafall :D sjukt nöjd, synd att det inte var provet bara ;) 
Imorgon skall jag gå över från Kunskap till Etik, kul? Ja det får vi se ;) 

Hinner inte träffa Therese imorgon, sjukt tråkigt då jag såg fram emot det och verkligen försökt få det att passa men skolan går före och jag känner att jag inte kommer hinna om jag åker imorgon. Får helt enkelt bli nästa vecka eller kanske i helgen :) 

Nu ska jag träna, puss


Hehe... 

Hey sexy boy set me free

Hej på er! 

Nu är jag tillbaka från tandläkaren och affären. 

Allt gick bra hos tandläkaren, visade sig att jag har väldigt smala och djupa skåror i mina innersta tänder så jag måste byta teknik för att komma åt och borsta där, första gånger jag får höra det och jag har ju gått till tandläkaren hur många gånger som helst innan så jag fattar inte att det tog så långt tid för dem att upptäcka det? 

Vi pratade även mycket om min käke och från och med nu får jag aldrig mer tugga tuggumi. Alltså, jag får aldrig mer i hela mitt liv ha ett tuggumi i munnen. 
Varken min käke eller tänder håller för det så frågan är ju hur långt tid det dröjer innan dem inte hållet för vanlig mat... 

Ja, att handla mat gick ju bra ;) 
Köpte en en jätte snygg dekoration inne på blomsterjätten som jag skall visa er senare. 

Nu skall jag plugga tills maten är klar, puss 


Fotograf: Emma Palmgren 
Kamera: Nikon d40 
Copyright 
<3

Idag:




Så här ser jag ut idag, enkelt och mysigt, perfect för en regnig och mulen onsdag :) 

Armband

Här är en kass mobil bild på två av armbanden jag gjorde härom dagen, inget speciellt egentligen men så enkla, och så jag. 

Det ena är svart med guld och det andra är vitt med lila, kan inte riktigt bestämma mig för vilket jag tycker om mest men jag tror att det vita/lila är snyggast faktiskt. 
Skall försöka få tid i helgen åt att göra mer, älskar armband men har inte många alls. Får bli ändring på det nu helt enkelt :) 

Puss



I need you to need me

Hallå :) 

Plugget går grymt idag, och har redan fått gjort lika mycket som jag gjorde på hela dagen igår. Sjukt ändå... Menmen det känns bra. 

Om en pytte stund tar jag och pappa moppen bort till tandläkaren, gissar på en snabb koll bara men vi får se hur lång tid det tar. 
Efter tandläkaren åker jag och mamma och handlar, och sedan blir det plugg igen. 

Så ser min dag ut helt enkelt. 

Vi hörs, puss! 




Tandläkaren

God morgon! 

Bad pappa väcka mig åtta idag, så jag har legat i sängen i ca en timma och bara vaknat, det måste vara något av det skönaste som finns. 

Tandläkaren ringde vid nio också, så jag skall dit vid ett, pappa är snäll och kör mig på moppen så jag slipper gå, bussarna går ju en gång i timmen så då skulle jag få vänta i Sätila längre än vad man vill vara i Sätila, haha ;) 

Börjar bli förkyld också, Malin har varit hemma nu i två dagar och mamma var sjuk förra veckan. Började känna igår, kroppen och huvudet är så där segt som det blir när man börjar bli sjuk, har ont i halsen och börjar bli hes plus att öronen är jobbiga också... 
Får hoppas att jag slipper halsfluss och öroninflamation iallafall, jag har väldigt lätt att få både halsfluss och öroninflamation så jag har haft det ganska många gånger nu, vilket inte är kul alls. Så jag håller tummarna att det bara är en liten förkylning som är påväg... 

Jaja, nu skall jag ta och äta frukost, ta en tablett och sedan börja min skoldag. 

Hörs, puss


Fotograf: Emma Palmgren 
Kamera: Nikon d40 
Copyright 
Mitt älskade kivik

Golvet





Efter typ fyra försök lyckades jag få en bild på golvet utan lille spik med i ett hörn, han är söt min bäbis :* 


Koncentration

Hallå. 

Mattan är nu på plats och mattläggarna har åkt, blev gryyymt snygg så nu skall resten av köket bara fixas :D 

Koncentrationen idag har väl varit på 0... För det första så har ju dem varit här och slipat och bankat i köket hela dagen och nu när dem åkte kom Ida hem med två kompisar... När jag säger att vi har tre elefanter på övervåningen så skojar jag inte. Vad är grejen med att hoppa, skrika och slåss när man leker?! Dem har ju kul iallafall...

Har fått gjort lite iallafall, men nu orkar jag bara inte mer, är helt slut i huvudet av för lite sömn och för mycket oväsen. 
Imorgon händer inget här hemma så då får jag köra stenhårt, i värsta fall har jag en helg att plugga på också. 

Nu skall jag hjälpa pappa i köket, puss



Fotograf: Emma Palmgren
Kamera: Nikon d40
Bild från mitt älskade och saknade Kivik

Tisdag

God morgon! 

Mattläggarna är här och jobbar för fullt, dem kom vid åtta i morse så jag hämtade Spyker (som skällde som en galning) och så låg vi uppe i min säng och gosade till klockan tio. 
Nu har jag varit ute med Spyker och ätit frukost, jag har även börjar med filosofin men tänkte bara ta och skriva ett inlägg och säga god morgon. 

Så ja, filosofi idag, var inte lika mycket i modul två så det känns skönt, detta kapitlet var även ganska lätt så jag ska inte klaga ;) 

Therese kunde inte idag föresten så vi skall ses på torsdag istället, segt men är glad för hennes skull då hon skall jobba :) 

Vi hörs senare, puss


Fotograf: Emma Palmgren 
Kamera: Nikon d40 
Åhh, jag saknar London & Norwich...

Nu är allt klart

Nu är jag klar och nöjd, tror jag iallafall ;) 

Vet att det ser konstigt ut i mobilen men jag valde att göra det bra på datan, för när jag ändrade så att det blev snyggt i mobilen blev det skit på datan och då fick jag helt enkelt välja. 

Var ju som sagt borta hos Karin förut, hjälpte till att ta in hästarna och så, mina hjärtan. 

Nu ska jag snart gå och lägga mig, funderar på att kolla på film men får se om jag orkar. 

Sov gott, puss

Ny blogg design

Nu har jag fått massa mat i magen, pyttepanna är ju bara så sjukt gott, helt klart något av det godaste som finns ;) 

Nu skall jag fixa ny header till bloggen, gjorde ju det för ett tag sedan men jag fick aldrig upp den här på bloggen så nu skall det bli gjort ordentligt och det är verkligen på tiden, jag ser ju inte ens ut så där längre ;o haha nästan pinsamt faktiskt... 

Vi hörs senare, puss





& nu 

Driftstörningar

Novo har problem med deras hemsida idag, fick typ panik så pappa har hjälpt mig med massa olika lösningar när det sedan visade sig vara hemsidan som hade problem och inte jag ;) 

Planen för idag är nu lite ändar eftersom jag inte kan göra så mycket, vet ungefär vilka sidor jag skall läsa och sedan skriva om men det funkar ju inte i längden och jag kan ju inte direkt gissa, därför skall jag fortsätta så långt jag kan och sedan sluta för dagen. 
Står på Novo att dem hoppas lösa det under dagen så imorgon hoppas jag att allt är löst. 

Gissa vad? Imorgon kommer mattläggaren och lägger en matta i köket, awesome! Hade varit en vatten läcka i köket innan vi flyttade in så vi har inte haft något riktigt golv i köket men imorgon blir det gjort :D 
Han har ju haft semester och så vilket gjort att det dröjt, vi har ju överlevt men självs upp packningen har lixom dött ut då vi inte kan packa upp i köket. Så nu kommer allt i rullning igen :) 

Vi hörs senare, puss



Testar nya bloggappen

Än så länge är jag super nöjd med nya uppdateringen av blogg.se appen så jag tänkte bara testa blogga också ;) 

Sitter just nu och pluggar filosofi, vid halv två skall jag ha mentorssamtal och ikväll skall jag till Karin, det är allt som händer idag. 

Hoppas ni har en bra dag, puss


Fin bild ifrån filosofi boken, just nu läser jag om Kunskap, därav bilden :) 

10:41

God morgon, vaknade för en timma sedan och har bara legat och slappat i soffan med Spyker, mysigt.

Idag är det modul 2 som står på schemat, skall kolla när dem skall vara inne och sedan börja med filosofi eller historia beroende på vilket som har kortast tid och så.
Filosofin är bara en 50 p kurs så den är ju kortare och med förre moduler medan historien är på 100 p, däremot så är historien både lättare och roligare så det jämnar ut sig ganska rejält...

Alex är ledig idag, kommer inte märka av honom dock då det är datan på rummet som gäller, men ändå ;)

Nu skall jag få i mig lite frukost och sedan börja plugga :)

Puss


Tänkte bara säga att Meeaa design har gjort ett Instagram konto, meeaadesign heter den om ni är intresserade av att följa. Har inte lagt upp några bilder än men det kommer :)

Söndag

Haft en bra dag, slapp men bra ;)

Hehe, packade aldrig upp några lådor, gjorde fyra armband vilket tig sin lilla tid och har tittat på en bra film som Ida fick utav Lena förut idag.
Filmen var grym iallafall, ätit god mat och nu har jag tränat.
Funderar på att kolla på film och ta fotbad, men vet inte om jag orkar ;)
Haha jaja jag får väl ta och välja en film bara...

Vi hörs imorgon, puss

Grattis Ida på födelsedagen!

Idag fyller världens bästa lilla syster år, så vi gick upp vid åtta och sjöng för henne, gav henne presenter och sedan gick jag och la mig igen ;)

Gick upp vid elva så nu sitter jag bara och slappar, om en kvart kommer Lena hit och så skall vi äta glass och annat gott, mys <3

Annars då, allt rullar på, och har inga direkta planer.
Skall packa upp lite kartonger då jag saknar lite kläder (?!) och hoppas att jag hittar dem så fort som möjligt, mina favorit jeans och min favorit kjol är det också vilket är typsikt, men det är ju någonstans i källaren iallafall ;)

Sedan skall jag pyssla lite med pärlor, göra lite armband och så, fick inspiration inne på we<3it så nu ska jag kolla om jag kan göra något snyggt.
Har lite grejer jag vill köpa så kan jag nog göra alla dem armbanden jag vill ha vilket både är roligare och billigare än att köpa.

Nu skall jag hitta på något, hörs sen :)

Grattis världens bästa Ida :D <3 <3

When I close my eyes

Historia modul 1 är nu färdig, fick ett ynka litet fel på sista provet, surt men nöjd ändå.

Lördag idag och har inget att göra alls, skall bli skönt med en ledig kväll och en ledig söndag efter en intensiv vecka.
Nästa vecka börjar jag modul 2 i både filosofi och historia, så får antagligen fullt upp.
På tisdag däremot skall jag antagligen träffa Therese, men det är inte helt säkert än, det skall iallafall bli kul :)

Nu skall jag kolla om jag kan hitta någon bra film och hittar jag ingen skall jag redigera lite bilder, har hundratals att fixa men har aldrig tiden eller orken att ta tag i det...

Vi hörs, puss

Gamla tagna men ny redigerade bilder på Malin.

Fotograf: Emma Palmgren
Modell: Malin Palmgren
Kamera: Nikon d40

En fråga till er

Nu är det så att jag har en fråga till er bloggläsare, som ni vet så älskar jag att ta kort, på allt och alla egentligen men mest på människor och djur, jag säger inte att jag är grym men man kan inte bli bättre om man inte övar så... Till min fråga:

Är det någon som skulle vilja ställa upp och vara modell för mig?
Ni kanske vill ha en ny bloggheader eller bara lite nya fina bilder?
Självklart kostar det inget nu i början.
Och plats och tid kommet vi överens om tillsammans.

Att ha med djur tex häst på fotograferingen går alldeles utmärkt även att vara ett gäng kompisar m.m går bra.

Det kanske är så att du skall på träning/tävling (häst) och vill ha bilder eller att du vill ha lite fina bilder på dig och dina syskon, jag har erfarenhet av det mesta och om inte så är det kul att testa något nytt.

Är det så att ni har några frågor eller är intresserade kan ni antingen kommentera detta inlägg eller slänga iväg ett mejl till mig på mailto:[email protected]">mailto:[email protected]">mailto:[email protected]">[email protected]

Hade verkligen varit super kul, är ni inte intresserade men känner någon som skulle kunna vara det får ni gärna skicka vidare att jag gärna ställer upp som fotograf.

Kram!

Fotograf: Emma Palmgren
Kamera: nikon d40
Copyright meeaa design

Lördag

God morgon!

Matchen igår var grym, alla var sjukt taggade så det var en jätte rolig kväll :D

Idag skall jag plugga lite historia, har inte mycket kvar så det är lugnt.

Nu skall jag äta frukost och så hörs vi senare :)

https://cdn1.cdnme.se/2426238/6-3/pic_522ae548ddf2b3592d4cf4a2.jpg" class="image">

Helt slut.

Min hjärna är helt slut, har fått gjort mycket men nu orkar jag bara inte mer, är helt död.
Så får jobba lite imorgon bara men det gör ingenting alls, hellre det och faktiskt förstå allt än att köra för mycket idag och bara förstå hälften.

Jag är sminkad och fixad inför ikväll, skall bara byta kläder sen men det gör jag precis innan vi åker, är inte lika taggad längre då jag är hur trött som helst men det kommer bli kul :D

Vi hörs, nu ska jag äta maaaat

?

Om mig:

1. Jag älskar att dammsuga
2. Mitt rum är det minsta i hela huset men jag älskar det, super mysigt är det
3. Jag längtar tills jag blir "stor"
4. Min favorit hundras är Boxer
5. Jag saknar inte mitt långa hår men det skall bli kul att se hur mitt riktiga hår ser ut när det blir långt
6. När jag drömmer har jag fortfarande långt blont hår
7. Jag saknar morfar
8. Jag älskar Skåne
9. Jag tänker för mycket och hinner därför ångra mig 100 gånger
10. Jag vill älska någon
11. Jag hatar att prata i telefon
12. Fiskbullar är något av de godaste som finns
13. Jag önskar att alla tjejer vågade raka av sig håret iallafall en gång i deras liv, det är så fruktansvärt skönt, obeskrivlig känsla
14. Jag litar inte på folk
15. Jag tycker om hösten
16. Jag fyller "snart" 18, längtar ihjäl mig
17. Jag vill åka utomlands, ingen som har lust att bjuda mig eller? ;)
18. Jag älskar att läsa och skriva
19. Jag minns bara det jag vill minnas
20. Mitt hår börjar bli så långt nu att det står åt alla håll och kanter, ser ut som världens morgonfriss/knullruffs, woho..

Fredag

God morgon och välkommen kära fredag!

Kom på igår att det var onödigt att duscha på kvällen eftersom jag skulle upp tidigt idag och då var det smartare att duscha idag och lixom väcka mig själv ;) hatar egentligen att duscha på morgonen men idag får det helt enkelt bli så.

Så ja, nu har jag precis varit ute och sprungit med Spyker så nu skall jag skynda mig ner i duschen. Och sedan äta frukost.

Idag skall jag köra järnet, skall ha gjort tre "testa dig själv" och ett prov innan klockan fem då vi skall åka till Göteborg så det gäller att börja ordentligt, jag märkte det härom dagen att tar jag det för segt på morgonen så orkar jag aldrig riktigt komma igång sen och så får det inte bli idag ;)

Om ni missat det så skall hela familjen + Emil och Lena på hockey ikväll, skall bli gryyymt kul, är såå taggad, kameran följer med, inte för att ta bilder på hockeyn nödvändigtvis men Göteborg är fint och en sån här kväll vill jag föreviga :)

Har för övrigt massa bilder att redigera och sedan visa er... Hm får nog ta tag i det i helgen, annars blir det väl aldrig gjort...

Jaja nu skall jag sluta tjata och så hörs vi sen, puss

Fotoappar

Hittade en bra fotoapp förut som heter aviary, rekommenderar den verkligen.
Så nu har jag suttit och redigerat lite bilder :)

Har ni några tips på bra fotoappar? Ända kravet är att den skall vara gratis men annars så kan ni tipsa om allt :)

Bjuder på några av bilderna jag redigerade, puss

Bilder: alla bilder är tagna av mig copyright Emma Palmgren

Mat, städa, träna, duscha, film

Jadå, helt okej torsdag, fått gjort mycket ändå.
Gjort det näst sista provet i modul 1 i Historia och fick ett fel, suuurt men ändå grymt nöjd.

Idag var det jag som lagade mat, för mamma och pappa var på föräldramöte, så det var bara jag, Ida & Alex som åt. Blev iallafall kött, potatis och god pepparsås :D gooott!

Nu har jag (Ida hjälpte mig lite) städat nere i katternas rum, ja... Men nu är det rent och fint iallafall! Är skönt att ha dem inne på natten eftersom kattungarna är så små, dem har inte lämnat trädgården tack vare Morriz som antagligen har sagt åt dem att stanna hemma, men det är dumt att riskera något.

Träningen för idag är också gjord, så nu skall jag gå ner och duscha, efter det fiiilm :D

Hörs, puss

Vikingar

Tar en liten paus i pluggandet nu och äter upp resten av pannkakorna, det är väl en sak som är negativ med distansskola, ingen gör lunch åt än, haha nej men jag saknar verkligen skolmat just nu, nu när jag är hemma blir det lixom en kaka eller något lite då och då, inte bra alls... ;)

Historien rullar på, medeltiden är ett riktigt intressant kapitel så jag kan verkligen inte klaga. Historia är ju ett av mina favorit ämnen och denna boken + kursen är riktigt rolig.
Är inne på Svenskmedeltid nu och shit vad häftigt det är, i grundskolan får man lixom läsa om vikingar och Heliga Birgitta, men i denna boken är det väldigt mycket mer djupgående och så himla mycket mer fakta. Sjukt kul iallafall :D

Gjorde precis ett "testa dig själv" och fick alla rätt på första försöket, jag menar, är det ens möjligt att få B i filosofi kan jag nog få B eller A i historia som jag faktiskt fattar ;)
Så jag kör stenhårt och satsar så högt som möjligt.

Nu skall jag återgå till pluggandet och så hörs vi senare, har lite planer för dagen och lite roliga inlägg så håll koll.
Kram

Pannkakor

God morgon.

Ensam hemma idag, vet inte riktigt när alla kommer hem men det är mysigt att vara ensam hemma med Spyker, pappa är på en intervju, mamma jobbar, Alex och Ida är i skolan och Malin går hajk.

Så nu sitter jag och äter pannkakor till frukost, efter det skall jag kolla klart på filmen jag började kolla på igår och sedan ska jag börja med historien.
Idag är det köra järnet som gäller så vi hörs senare.

Puss!

All day

Effektiv dag, nja halvt, men jag har fått gjort mycket ändå.
Jobbat historia som ni vet vid det här laget ;)
Och varit och handlat mat, blev sjukt sugen på falukorv och potatismos så det har vi precis ätit.

Nu har jag tänkt göra lite mer historia, för skojs skull lixom, haha nej men jag har inget att göra så då kan jag ju lika gärna göra något bra ;)
Ikväll blir det idol och någon bra film men innan dess skall jag träna också så jag hinner jobba lite iallafall.

Vi hörs senare, puss

50 nyanser av... Besvikelse.

Asså jag vet inte riktigt vad jag ska skriva...

50 nyanser serien är grym, dem är absolut med på min "favorit böcker" lista och jag såg fram emot filmerna, jag vet dock sedan tidigare att böckerna alltid är bättre än filmerna men jag såg ändå fram emot att se hur författaren upplevt allt när hon skrev den och att få hennes "syn" på karaktärerna, att få ett ansikte på Ana och Christian.
Det skulle även bli kul att veta att man gjort så mycket man kunnat med serien så att den kan få ett riktigt avslut sen.

Det viktigaste i mina ögon när man gör film av böcker är att välja skådespelare noga, det är trots allt dem som gör historien trovärdig, det är även ännu viktigare när man väljer skådespelare efter en bok som då redan är känd eftersom alla då redan har ett ansikte på tex Christian, det blir lätt så fel annars.
Sen förstår jag med att alla har olika fantasibilder, det märker man här hemma när jag och Malin har läst samma bok, oftast är vi inne på samma spår men nästan aldrig har vi exakt samma bild fram för oss.

Men frågan är då vad som är viktigast och vart gränsen går, skall man försöka göra läsarna nöjda så att man får sålt filmen eller skall man göra filmen helt och hållet ut efter hur författaren vill ha den?... Det är tufft men jag hade på något sätt försökt göra båda partnerna nöjda, det kanske är omöjligt men just nu med 50 nyanser så känns det inte som att dem har försökt alls...

Om ni som läser just nu är intresserade av böckerna och de kommande filmerna så kan jag nästan garantera att ni har sett bilder på den "förhoppningsvis" Christian, själv så har jag sett honom på Instagram och We<3it och jag kan säga att han stämmer in nästan perfekt på min fantasi bild av Christian Grey, när dem nu släppte vem som skall spela den fantastiska Christian så fick jag världens chock. Skall han se ut så!?

Ja, Charlie Hunnam är snygg, han har en snygg kropp och ett snyggt ansikte men är han Christian Grey, nej det tycker jag inte.
Han har inte Det.
Han saknar den sexigheten och anonymiteten som jag föreställde mig Christian ha, han ser för mjuk och kramgo ut, inte så där hemlighetsfull och stängd som min Christian är...

För övrigt så fick jag även en stor chock när jag såg den tänkta Anastasia, öh... Nej.
Nej det funkar helt enkelt inte bara i mina ögon, det blev bara helt fel.
Ana är en så speciell karaktär, sluten, blyg, men ändå öppen och kärleksfull och jag fick inte det intrycket av Dakota Johnson, hon är säkert en grym skådespelerska det tvivlar jag inte på för jag har ingen aning om vem hon är men jag ser henne inte som Anastasia och så är det helt enkelt bara.

Jag hoppas att filmerna blir bra ändå men jag kan säga att jag inte alla ser fram emot det längre, känns bara som ett platt fall.
För att nu kunna lyckas så måste själva filmen göras så bra som möjligt och det vet man sen tidigare att det inte kommer lyckas.
Kraven på att göra en film utav en bok är för höga, och framförallt när boken varit så här framgångsrik och blivit så här känd.
Men jag säger lycka till!

Nu är det väl bara att hålla tummarna och hoppas antar jag och så får vi se hur det här slutar.

Högmedeltiden

Höst

Nu börjat det känns som att hösten är här, själv så älskar jag verkligen hösten så det känns hur bra som helst.
Älskar alla färger, luften, regnet, ljuset, att sitta inne och tända massa ljus, tända en brasa och bara sitta och läsa en bra bok, att göra varm oboy, alla mysiga tröjor, halsdukar... ja hösten är så himla mysig!

Igår kväll så tittade jag på film bara så inget speciellt alls.
Var däremot svårt att somna, låg och tänkte på allt och alla, saknar verkligen en speciell person så tog ett bra tag innan jag somnade.

Idag vaknade jag av massa sms och att någon ringde vid halv åtta tiden så jag gick upp då, var pigg så då kändes det lika bra att gå upp.

Åh jag måste berätta :D jag gjorde ju mitt första riktiga filosofi prov i måndags, ett prov som Hermods läraren rättar och i morse hade jag fått ett mejl om att det var rättat och att jag kunde gå in på Novo och titta... Ni fattar inte hur nervös jag blev, heelt sjukt...
Men jag fick B iallafall, Är SJUKT nöjd, B i mitt första filosofi prov är inte illa så nu skall jag fortsätta på detta spåret, att få B eller till och med A i slutbetyg hade ju varit awesome :D

Nu skall jag gå och byta om och bädda min säng och sedan börja med historia, är sjukt taggad nu när det gick så bra i filosofin så nu kör vi järnet :)

Vi hörs, puss!

Zero

Åh jag har verkligen noll koncentration, orkar inte.
Så jag slår igen böckerna för idag, jag har fått gjort en hel del så nu får det vara bra helt enkelt och så tar vi nya tag imorgon.
Jag menar bara för att jag är hemma och pluggar och bara för att jag har valt det själv så har man dåliga dagar och idag funkar det bara inte.

Ligger just nu och myser med Spyker, min lilla gosegris, han blir rätt förbannad på alla jobbiga flugor men han är söt ändå ;)

Nu skall jag minsann värma äpplekaka och fixa god sås till och sedan äta, Malin tog en bit när hon hem hem från skolan och det luktade något gudomligt...
Vi hörs, puss & kram

Historia

Hej!

Gårdagen gick åt till att kämpa mig igenom filosofin, så nu är jag klar med hela modul 1 vilket känns gryyymt! Modul två skall vara inne den 17 september så nu kan jag lägga det åt sidan ett tag :)
På kvällen tränade jag, Malin och Alex, på måndagar är det ben och rumpa så idag har jag en härlig träningsvärk.

Kollade ju självklart på idol, dem var ju i Gbg igår och det får man ju inte missa, tror dom är i Gbg idag med om jag inte hörde helt fel?

Resten av veckan kommer jag hålla på med ett roligare och såå mycket lättare ämne nämligen historia, målet är att hela modul 1 skall vara klar på fredag och det är inga problem.
I min planering skulle jag blivit klar med filosofin idag så jag ligger lixom ett snäpp före, därför går idag på halv fart vilket är riktigt skönt :)

Nu har jag precis pratat med Benny (idrottsläraren) om hur jag skall gå tillväga när jag lägger upp min idrott, inga konstigheter alls och eftersom jag är Alex Pt så var det inga nyheter direkt. Måste ju ha koll för att kunna hjälpa Alex och även för att kunna träna själv, med tanke på att jag har så mycket problem med mina knän och ben överhuvudtaget så är det inte bara att ut och springa för mig.
Men det blir nog bra, har två veckor på mig att göra ett träningsschema och svara på frågor så det skall nog inte bli några problem alls.

Nu skall jag sätta mig och plugga historia, vi hörs sen!

Puss

Kämpa på, åååhhh :(

Måndag, plugg, mentorssamtal & träning

God morgon.

Gick upp vid nio men har inte orkat blogga för ens nu, har väl egentligen inte orkar göra något för ens nu ;)
Så skall snart äta frukost och sedan börja plugga.

Idag har jag mentorssamtal, har inte kommit på några frågor men jag kanske kommer på någon i sista sekund, vem vet, ska prata om hur min första vecka varit och så :)

Ja, rubriken beskriver kort och gott vad som händer idag, så jag har inte så mycket mer att säga, men vi hörs, kram

IFK Göteborg

Wooho matchen var grym, 3-0 till IFK så det var jätte kul!
Fick massa bra kort och tror även jag fick med alla tre målen :)

På fredag skall hela familjen plus Emil och Lena på hockeymatch, Frölunda och Färjestad spelar så det kommer nog bli riktigt grymt!
De två tusen (?) första personerna kunde nämligen byta sina biljetter mot två hockebiljetter idag vilket gjorde att vi fick åtta biljetter, så Alex fick bjuda med en kompis och Lena tillhör ju familjen så det var självklart att hon skulle med ;)

Nu skall jag titta på tv och sedan sova, hörs imorgon!

Puss

Wonderful

Gårdagen var helt perfekt, hade hur roligt som helst och med en släkt som min så hade jag blivit förvånad annars ;)

Började med att äta skaldjur, alla hade med sig det dem skulle äta men vi bjöd på bröd, dricka m.m
Sjöng massa snapsvisor som jag och pappa för övrigt hade suttit i minsta två timmar och skrivit dem i datan för att göra ett häfte, det som tog tid var däremot att jag ville färglägga alla 19 häften, Haha men det blev bra iallafall ;)

Efter det hade Lisbeth med sig en morotstårta som var gudomligt god, jag hade ju däremot stått och bakat massa äpplekaka men den går ju att frysa in och äta när som helst :)

Ja efter det så satt vi och pratade bara, alla andra barn förutom jag och Lena gick ut och hade äpple och plommon krig men vi kände inte riktigt för det, så vi satt och pratade om Korr.

När alla åkt hem gick jag, Malin och Lena upp, låg och pratade i någon timme och åt godis, riktigt mysigt. Blev prat om framtidsdrömmar och så.

Idag ska jag, pappa, Ida och Malin på IFK Gbg match, Peter med familj skulle gå men dem hinner inte så då fick vi biljetterna :D ska bli hur roligt som helst! hoppas på bättre väder bara men det är egentligen skit samma ;)

Vi hörs senare, puss

Bild: den ändå bild jag tog med iPhonen igår, haha Lena skrattade så att hon grät så roligt hade hon/vi ;D

RSS 2.0