Idol

Kevin? Åh idol suger. 

Är glad att Elin är vidare iallafall, rättare sagt, hade Elin inte åkt vidare hade jag blivit sjukt förbannad! 

Men Kevin?! Seriöst, trodde det var en sång tävling ingen modelltävling. Inte för att jag tycker att han är ett dugg snygg men det måste ju vara därför folk röstat? Har du röstat på honom kan du väll upplysa mig om Varför?! 

Nu skall jag... göra något och så hörs vi imorgon eller senare om min dag i Göteborg med Therese :D 

Puss

Liseberg :) 

22 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.

Okej. Först och främst vill jag ha Ben & Jerry och en stor fet godispåse, mycket center och annat gottit i och sedan att bara ligga under en filt och kolla på film så att mensvärken förhoppningsvis försvinner eller i allafall lättar lite... 

Sedan vill jag ha pengar så att jag kan resa, vart som helst, bara jag kan komma hemifrån lite. Det kan vara inom Sverige, självklart, men helst utomlands. Ligga på en strand och sola och sedan svalka sig i havet ... Skulle inte skada alls! Eller bara gå runt i London och ta kort, kolla i affärer och äta gott :) 

Puss

En utav mina högsta önskningar som jag hoppas slår in i framtiden! :D 

Today:





Nu åker jag

Snart kommer bussen, hörs ikväll! :D 



Fredag

Idag är en bra dag, en riktigt bra dag faktiskt! 

Har läst ut bok nummer åtta i Natten hus serien, inte jätte kul egentligen men kan inte sluta läsa. Har pluggar i någon timme och jag förstår faktiskt, lite lättare då ;) 

Nu är jag snart färdig fixad inför en eftermiddag/kväll med Therese! Skall bara kleta på lite mascara och sen är jag redo :) 
Therese ska på möte nu vid ett så vi gissar på att vi är påväg till Göteborg vid två tiden så innan dess hinner jag plugga lite till. 

Blir att gå runt i Nordstan, vi funderar även på att åka en stund till Liseberg men det bestämmer vi där och jag har med mig kameran så klart, kommer bli kanon :)

Nu skall jag fixa det sista som har med mig och göra och sedan plugga vidare. 

PUSS

Gårdagens middag gjord av mig, inget mindre än tacorullar :) riktigt gott! 


21 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.

Hm, antagligen precis likadana tankar som istortsätt varandra tonårstjej ;) 

Varför har jag så tjocka lår? Mitt hår växer inte tillräckligt fort! Varför måste jag få så många finnar? Varför kan jag inte ha större överläpp? Åh jag vill ha vitare och finare tänder... Varför har jag sån tjock och jobbig mage? Varför passar jag inte i några kläder? Varför kan jag inte vara snyggare? Varför fick jag dem här brösten för? Varför kan jag inte ha ljusare ögonfärg? ... Bl.a. Bl.a. Bl.a.! 

Lite utav mina vanligaste tankar, men dem kommer blandat med dem här: 

Min näsa är faktiskt näst intill perfekt! Min underläpp är snygg! Jag har speciella och unika tänder! Mina ögon är stora och fina! Mina öron är grymt snygga! Hellre lite mulliga lår än att dem är tunna som spikar! Mina vader är ganska lagom... Jag passar faktiskt i denna tröjan! Sträcker jag på mig ser jag säkrare ut! Mitt leende är vackert! Och bl.a. Bl.a. Bl.a.! 

Ni förstår, det dåliga väger faktisk upp det bra tankarna och tvärt om. Alla tvivlar på sig själv men jag vet ändå att jag är bra som jag är. För varje dålig tanke försöker jag hitta något som är bra, ibland är det svårt men det är värt det och det hjälper! 

Det är klart att jag jämför mig med andra, jag är ju inte mer än mänsklig men jag bryr mig faktiskt inte så mycket och andra. Jag inspireras av andra och det är klart att jag kan önska att jag hade hennes hår, hennes lår och hennes läppar men jag vet ju att det inte tjänar något till. Oftast tänker jag inte åh om jag såg ut som henne och blir ledsen utan för det mesta tänker jag någon gång skall jag se ut som henne, jag ska träna mig till dem låren och framförallt skall jag bli lika säker på mig själv som hon ser ut att vara! 

Jag är nöjd över mig själv, kanske inte 100% utseendemässigt men min personlighet väger upp det, jag vet att jag är värd att lära känna oavsett finnar där, fett där m.m och hur kan jag då gå runt och tänka på mitt utseende jämt? 
Det är klart att jag oroar mig och blir nervös när jag är i närheten av en kille för att jag inte är helt nöjd med mitt utseende och det kan vara väldigt jobbigt, det tar mycket på ens krafter men jag försöker att bara skaka av mig det. 

Utseendet är inte allt här i världen

Puss



EN MÅNAD!

Idag är det exakt en månad kvar tills jag fyller arton år, blandade känslor men mest så känner jag mig förväntansfull och glad :D 

Skall bli kul, har inga direkta planer men bara lite idéer, skall självklart ha släktkalas någon dag vilket hör till men annars så skall jag prata mer med Therese imorgon :) 

Däremot kommer jag inte stressa med körkort bara för att jag fyller arton, jag är inte intresserad av det än och jag tycker att körkort är en så stor och viktig sak att jag inte vill göra det bara för att få det gjort och bara för att alla andra har det, jag tänker vänta med att göra det tills jag vill och faktisk behöver det. Körkorts processen skall i mina ögon vara rolig och förväntansfull och det är det i dagsläget inte, jag är inte redo helt enkelt :) 

Är ni arton? Om inte, är ni yngre eller äldre? :) 


Haha jag har typ lika långt hår på bilden när jag är liten och nu, mycket ljusare hår på första bilden dock... Återstår att se vad som händer i framtiden ;) 

Följande dagar


Såhär ser mina resterande dagar ut denna veckan, imorgon skall jag in till Göteborg med Therese som sagt, skall kolla på julmarknaden i nordstan, har inga pengar alls men det skall bli mysigt att få lite julkänsla :) 

På lördag måste jag och Malin åka och köpa lusselinnen (heter väl så?...), ni vet sånna klänningar som man har när man är lucia, tärna eller stjärngosse i Lucia tåget, vi har ju växt en hel del sedan vi senast hade på oss en sådan klänning och jag vill gärna att den skall räcka längre än till knäna ;) 

Förövrigt så längtar jag ihjäl mig tills vi skall julpyssla! Åh vad kul och mysigt det skall bli, första julen i nya huset :D 

Puss


10:24

Goder morgon på er! 

Sovit gott? Det har jag faktiskt gjort, vaknade inte när Ida gick upp imorse så blev lite förvånad när jag vaknade och såg en tom säng bredvid min. Ida sover som ni kanske förstod i mitt rum, hon vågar inte sova själv för tillfället och jag klagar inte för då blir det varmare i mitt lilla rum ;) 

Nu skall ni få höra, när vi flyttade in hade det varit en vattenläcka i köket därför fick vi välja en ny golv matta som några kom hit och fixade när vi hade bott här ett tag men vi har fortfarande inte fått diskmaskinen och skåpen under handfatet fixade men nu är det två män här och fixar det, äntligen :) 
Pappa hade kunnat fixa det för länge sen men eftersom det var en olycka var det mycket med försäkringar och så om jag inte minns helt fel och därför fick vi gott vänta. 

Hör dem prata nu (jag sitter i vardagsrummet med Spyker och äter pannkakor) och jag tror att det kommer bli bra, skall bli skönt med diskmaskin och framförallt att kunna lägga allt på sin plats. Diskmaskin har vi ju inte haft på ca tio år så det skall bli helt gudomligt att bara kunna stoppa in sin disk i diskmaskinen och trycka på start ;) 

Idag skall jag plugga samhällskunskap, taggad? Nej. Men det är bara att köra gärnet, hoppas att snickarna är antingen lagom tysta eller blir klara ganska fort, ljudisolerongen är inte den bästa så spelar ingen roll i vilken rum jag sitter och pluggar i, kommer troligtvis bli lite störd ändå. Men så länge det blir ett bra jobb och att köket snart är helt klart så är jag nöjd! 

Puss


Spyker mitt lilla hjärta. 

Handla

Nu åker jag med mamma och handlar, har pluggat i några timmar och ätit lunch så skall bara byta om till jeans så är jag klar sen :) 

Vi hörs 

Lunch bestående av stekt potatis, pepparsås och varmoboy, bra... Typ ;) 


Onsdag

Hallå på er. 

Legat och läst sedan sju, läser hela serien Nattens hus och har påbörjar bok nr sex eller vad det nu var på bara två veckor, grym serie! 

Har precis kommit upp från duschen, så himla skönt och man vaknar verkligen när man duschar på morgonen, fast jag föredrar ändå att duscha på kvällen... 
Vet inte varför men det är mycket skönare att gå och lägga sig ny duschad med lite blött hår och kletig hud från när man smörjde in sig än att gå runt med blött hår och sådär konstig hud på dagen ;) 

Idag skall jag plugga ordentligt med samhällskunskap och ikväll skall jag och Malin till kören. Kanon. 

Alex är ledig idag och Ida är hemma och sjuk och hur mysig Spyker än är, är det skönt att någon gång i bland slippa tänka på honom hela tiden. Men för det mesta är det kul och skönt för eftersom jag måste tänka på honom och att han måste ut och kissa måste jag ha mer koll på hur jag spenderar mina timmar. 

Nu skall jag börja plugga igen, puss



Julmys

Jag och Malin myser och fuskar oss lite närmare julen, haha om man nu kan säga så ;) 

Tittat iallafall på en utav mina favorit julkalender som Malin inte har något minne alls ifrån, hon var för liten då, nämligen Julens Hjältar, så jag har tänt ljus och vi äter ny bakade chokladbollar framför datan, super mysigt :D 

Älskar verkligen mina syskon och det är skönt att vi kan umgås trotts att det är jobbigt hemma... 

Vi hörs, puss




Frånvarande

Bloggen kommer att prioriteras mindre och mindre nu, har hänt väldigt mycket hemma och jag orkar inte. Det blir för mycket helt enkelt. 

Bloggar när jag känner för det och när jag känner att jag har något roligt att skriva, vill inte att bloggen bara skall bli helt negativ och jobbig. 

Hoppad ni förstår. Puss



Måndag

God morgon på er! 

Varit vaken i två timmar så Spyker är promenerad och jag har frukost i magen, sitter med mobilen och kollar lite bloggar, är inte alls taggad på att plugga och hade gärna haft en ledig dag till där jag kunde sova och bara ta det lugnt. 

Helgen har varit jobbig, både psykiskt och fysiskt, så det är ändå ganska skönt att veckan är här. 
Tillbaka till ordningen lixom...

Kommer upp ett inlägg lite senare med info om min vecka och lite annat smått och gott. 

Vi hörs senare. Puss


Två bilder från morgonens promenad :) 

I'm strong

Hallå på er. 

Precis kommit hem från Bruna villan nu, hade gärna velat stanna längre men det är inte kul när "folk" (en person) kommer och förstör allt, det är ju trotts allt för ungdomarna vi gör detta inte att få en god merit att skryta om. Och jag vill inte vara delaktig i något som jag inte kan stå för.

Iallafall så är allt riktigt skit just nu, kan inte gå in på vad och varför men därför vet jag inte hur uppdateringen kommer vara framöver, både mängden och innehållet kan komma och förändras. 
Är inte så positiv till något och jag önskar och kräver att en skillnad i mitt liv skall ske, återstår bara att se om människorna i mitt liv tycker samma sak... För nu funkar det inte längre. 

Malin står och diskar, vilket är väldigt underhållande, Haha hon gör det verkligen till något roligt ;), pappa sitter uppe och jobbar med hemsidan till Ungdomsprojektet och dem andra är kvar i Bruna villan. 

Idag vill jag julpynta, åh längtar som en galning till julen!! :D en månad kvar till julafton, en vecka kvar till första december och en vecka kvar till första advent, awesome! 

Vi hörs, när vi hörs. 
Puss

Fotograf: Emma Palmgren (jag) 
Kamera: Nikon d40 
Copyright 


20 – En bild på mig med en annan hårfärg än den jag har nu.




Lystring, lystring!

Nu har jag nästan precis kommit hem, ca sju och en halv timma blev det bestående av hårt slit men jääklar vad bra det blev/blir.

Ida och fem andra tonåringar åkte med två pappor i en bil och en lastbil till Ikea för att shoppa järnet. 
Under tiden var det ett gäng som röjde ute i trädgården, eldade m.m och ett gäng som var inne och spacklade, målade och höll på. 

Själv så var jag i det gänget som var inne och fixade, blev lite irriterad i början då vissa tyckte att det var viktigare att det gick fort än att det blev bra och pappa har ju lärt mig och Alex att det är tvärt om som är viktigare, självklart var det viktigt nu att det skulle gå fort men ibörjan var det lite för mycket fokus på tiden än på kvaliten av arbetet... 
Men det blev som tur var bättre sen när dem insåg att jag och Alex faktiskt hade faft rätt... 

Fikade en gång vid tolv och så åt vi frallor och kakor vid två när dem komit tillbaka från Ikea. 
Tack röda korset för erat bidrag! 

Nu är vardagsrummet "klart", soffan, mattan, borden, stolarna och lamporna är uppe men tror det skall finslipas lite. 

Imorgon är det bara att köra järnet igen, jag och Alex åker dit medans dem andra är i kyrkan och så kommer dem andra och hjälper till sen, så samlingen är klockan elva. 
Då skall pysselrummet målas och även en vägg ute i "vardagsrummet" skall målas en gång till. Tror även köket skall målas men det återstår att se. 

Har lite grejer jag skall ta med mig hemifrån som dem skall få, typ som tidningar och lite annat smått och gott, även en klocka och så.

Är det någon som läser som bor i närheten av Sätila och som har vit färg, möbler, vitvaror m.m som bara står och skräpar och som ni vill bli av med så är ni hjärtligt välkomna till "Bruna Villan". 
Böcker, filmer, spel, tv, Playstation m.m uppskattas! 

Ni kan mejla mig på [email protected] med det ni skulle vilja ge bort så kollar jag vad som behövs och vad som är av intresse. 

Kram 

Julklappar

• Ramar till mitt rum, tre ovala och en rektangulär, svarta med snirkel mönster runt typ, haha svårt att förklara så jag lägger upp en bild lite längre ner ;) 

• Ljusslingor, helst vita men rosa går också bra. 

• Sport bh 

• Tränings tröjor, linnen och tjockare tröjor 

• Hörlurar till min iPhone 

• Pengar 

Ungefär sånna här ramar fast svarta vill jag ha :) 

08:04

God morgon! 

Nu skall ni få veta vad jag skall göra "hela" lördagen, jag skall åka till Sätila och hjälpa till i Ungdomsprojektet och måla m.m i deras framtida supercoola hus där dem skall umgås och ha kul :) 
Ida är jätte engagerad och tycker det är jätte kul och pappa håller på och bygger deras hemsida, så Ida skall med till Ikea och shoppa möbler till huset och pappa skall vara hemma och göra klart hemsidan. Så det blir jag, mamma och Alex som åker och sliter ;) 

KU igår var roligt, jag vet inte varför men mådde jätte dåligt och jag känner mig fortfarande små krasslig. Första timmarna satt jag och frös så att jag skakade, blev helt fläckig (som jag blir när jag fryser) på armar och händer och det gjorde ont att använda dem, sen helt plötsligt vände det och så blev jag jätte varm, blev helt illröd i ansiktet och även ögonen blev röda och det gjorde jätte ont i ögonen. Sjukt cp... 

Gick därför och la mig så fort mamma hämtar mig vid halv tolv, va helt kallsvettig och snurrig :s 

Känner mig bättre idag om man jämför med igår men jag känner mig inte helt som vanligt... 

Iallafall så vet ni hur det ligger till, har inte hunnit tidsinställa några inlägg men tror jag kan fixa något lite snabbt nu, men lovar inget. 

Vi hörs när vi hörs! 

Fotograf: Emma Palmgren (jag) 
Kamera: Nikon d40 
Copyright
Flaggstång :) 

19 – Min favorit film.

Ojoj oj... 

Jag som har såå många favorit filmer... 
Men jag kommer knappt på några nu, när jag kommer på mer kommer jag dela med mig av dem då, det lovar jag! 

Men här kommer en lista på några favoriter, Helt utan ordning! :

1. Dear John 
2. Pride and prejudice
3. The impossible 
4. Hansel and Gretel 
5. Footloose 

On my way

Nu är maten i magen, närmare bestämt tacos, Engelska uppdraget nr 2 är inskickat och jag är fixad inför att åka till KU :) 
 
Jag hör av mig så fort jag kan, antagligen imorgon! 

Puss



18 – En bild på det jag köpte senast.

Det senaste jag köpte var julklappar på Ullared och det kan jag ju inte dela med mig utav här på bloggen ;) men jag köpte även en klänning som jag kan visa kort på: 

Skit dåligt kort, men det syns att det är en klänning iallafall ;) 

Freeedag

God morgon på er. 

Varit vaken i två timmar nu, varit ute på en promenad med Spyker och kollat klart på footloose som jag påbörjade igår kväll. En riktigt bra film! 

Nu skall jag skriva klart uppdraget och så får det bli inspelning av engelskan i eftermiddag, skall nämligen med mamma in till Skene och lämna av filmerna på hemmakväll när hon slutar vid tolv. 

Men först (höll på att glömma det...) skall jag fixa det blogginlägget som jag inte orkade göra igår ;) 

Puss

Fotograf: Emma Palmgren (jag) 
Kamera: Nikon d40 
Copyright 
Vet att ni redan sett denna bilden, men den är absolut en av mina favoriter från den dagen :) 

Barn

Ojoj oj, mitt huvud är helt slut nu, haha inte så farligt men det blev mycket ljud när alla barn sprang runt och lekte. Men det var riktigt kul, ser fram emot att hjälpa till mer i framtiden! 

Nu skall jag kolla på footloose blandat med en serie på tv:n, jobbigt läge när man vill se båda två så då får man lösa det bäst man kan ;) 

Sov gott och så hörs vi imorgon. 

Ps. Jag orkar inte blogga mer idag så ni får det där "varje dag" inlägget imorgon på förmiddagen istället och ett på kvällen också. 


Don't do it

Okej, detta med att pappa och Ida är hemma funkar mindre bra... ;) har fått gjort mycket men inte så mycket som har med skolan att göra, eller jag har ju läst om the great fire of London och börjat svara på frågorna på uppdraget så jag har fått gjort något iallafall. 

Har iallafall pratat med Therese om imorgon och om lite planer angående nästa vecka, får se om vi ses imorgon, hon är nämligen lite sjuk så det kan hända att vi får skjuta upp det till nästa vecka då planen är att åka in till nordstan och kolla på julmarknaden :D 

Har även pratat med pappa om stora grejer som förhoppningsvis skall ske till sommaren, längtar! 
Men det kan jag inte dela med mig om riktigt än, måste diskutera och planera det lite mer först. 

Nu skall jag lyssna på John Mayer och plugga engelska, vi hörs senare 

Puss

Rullan och Alex för flera jular sedan ;) 
Måste leta upp alla hästjulsakerna också... 

Torsdag

God morgon, jag har faktiskt sovit ganska bra inatt, tog lång tid innan jag somnade men överlag helt okej :) 

Pappa är ledig och Ida är hemma och sjuk så jag har sällskap idag, vet inte om det är skönt eller jobbigt, haha återstå att se ;) 

Idag skall jag plugga om The great fire of London, svara på frågorna i uppdrag nr 2 och så skall pappa visa mig vilket program jag skall använda mig utav för att spela in en ljudfil på datan, kanon. 

Blev lite ändrade planer idag, det är lärljunge"samtal" i Hyssna ikväll och dem behövde barnvakter så Gunilla hämtar mig vid sex och så kommer jag hem vid åtta, halv nio ikväll. Vilket innebär att jag inte kan med till hästarna så pappa, Ida, Malin och Alex är snälla och åker, jag är ju där varje dag annars så skall bli lite kul och skönt att hitta på något annat. 

Sedan är det ändringar på lördag, skall vara och hjälpa till i Sätila men det kan jag skriva om senare :)

Nu skall jag äta frukost. Puss



17 – Vad jag åt idag.

Frukost: 
Fil och flingor med varm oboy 

Lunch: 
Varmmacka med pepparsås 

Middag: glömde ta kort på maten... Men jag åt fläskfilé, pommes, pepparsås, beasås och god sallad 

Bilder, onsdagen den tjugonde i elfte tvåtusentretton

 
Fotograf: Emma Palmgren (Jag) 
Kamera: Nikon D40
COPYRIGHT! 

Without you

Hemma igen, fick handlat mat och lite julpyssel, åhhhh vad jag längtar till julen! Vill börja julpynta nu med en gång, så himla mysigt ju... 

Nu äter jag och Malin knäckebröd så att vi får i oss något innan kören, kan inte äta för tätt in på och inte för mycket för då blir det inte bra ;) haha.
Så knäckebröd eller nudlar brukar bli kanon. 

Nu skall jag byta om till något varmare, har nämligen på mig nylonstrumpbyxor och en kjol, har inte frusit än men vill inte behöva gör det heller. 

Vi hörs puss

Hahaha x) 

Snö

Vad tror ni kommer det komma snö inatt/imorgon? 

Själv så hoppas jag på det, hade varit såå mysigt att vakna upp och se snö utanför fönstret :D 

Vill ni att det skall komma snö än eller inte?



Min dag

Idag händer det mycket, precis som min onsdag brukar vara så är den även full idag. 

Självklart är det plugg som gäller men jag skall även hinna tvätta håret, fixa mig och äta lunch innan mamma hämtar mig vid två, vi skall nämligen åka och handla mat när hon slutar jobbet. 
Efter att vi handlat skall jag plugga några timmar tills det är dags att åka till kören, efter kören är det snabbt hem och slänga i sig mat för att sedan åka och ta in hästarna.  
Väl hemma igen är det träning som står på schemat. 

Och här och där måste jag ut och gå med Spyker också, kan ju inte glömma honom ;) 

Hur ser din onsdag ut? 



Foto

Håller på och redigerar bilderna jag tog imorse, kände att jag ville få gjort det så fort som möjligt annars kommer det inte bli gjort förens om ett år, så ni kommer få se några bilder senare idag :) 

Nu skall jag redigera några bilder till bara, dricka upp min "varma" oboy och sedan plugga. 

Puss


Promenad




Frost

God morgon! 

Vilken fin morgon det är idag, kallt men fint ;) 
Jag har iallafall precis varit ute och tagit lite kort på den fina frosten så nu skall jag ge mig ut i kylan igen fast denna gången med Spyker, får ta på honom hans tjocka jacka så att han inte fryser ihjäl...

Vi hörds, puss




16 – En person jag vill byta liv med för en dag

Hm, klurig fråga detta... 

Första jag kommer och tänka på är Miley Cyrus, vet inte riktigt varför men hon verkar så himla härlig och egen lixom. Så ja jag hade velat vara henne. 

Hade jag varit tvungen att ta en kille/man så hade jag valt Leonardo DiCaprio, varför inte, typ? Haha, nej men tänk vad mycket han har gjort, alla roller han har spelat och alla människor han träffat.

Så ja, jag hade valt Leo eller Miley ;) 



Hästar & måne

Hallå! 

Har precis varit och tagit in hästarna, så mysigt och Rullan har kommit in i en period där hon vill mysa och gosa hur mycket som helst, min prinsessa <3 
Celika har däremot ingen lust alls att komma in på kvällen medans Rullan kommer springande och gnäggar, hade Celika fått välja hade hon fortfarande spenderat natten ute i hagen än inne i stallet. Men hon är så söt min lilla docka <3 

Har pluggat och kollat på film idag med Malin, tittade på halva Romeo and Juliet innan vi tröttnade och tittade på Transporter tre istället, lite mer action i den nämligen ;) 

Nu skall jag gå upp och lägga mig och läsa en stund och sedan sova, är trött och seg så vi hörs mer imorgon. 

Puss

Månen som reflekteras i en vattenpöl 

Rullan, med sin mini pannlugg ;) 

Celika (med sin mega pannlugg) ville inte riktigt vara med på kort... ;) 




Bamse var lite väl närgången och ville pussa... Eller äta upp mobilen ;) 

Adrix (stavning?) ville också säga hej :)

 

Min vecka



Lunch


Blodpudding, potatisbullar och kokt majs, mums! 
Däremot anser jag att man inte kan äta blodpudding utan lingonsylt och det håller jag fortfarande fast vid, måste komma ihåg och köpa lingon nästa gång vi handlar... 

Nu skall jag ut och promenera med Spyker, puss


Stop this!

Engelskan tar kål på mig, seriöst. 
Engelska har alltid varit ett favorit ämne och det är det väl fortfarande men shit vad mycket svårare det är än vad jag hade tänkt mig. 
Sen var det ju länge sedan jag pluggade engelska sist, använder mig ju mycket av engelska i vardagen men det var verkligen som att vakna upp ur en fin dröm och leva i helvetet, haha ja jag överdriver lite med helvetet och allt men jag orkar verkligen inte med det. 

Senast jag pluggade engelska var ju när jag gick BF på marks gymnasium vilket är typ två år sen (??!) eller något sådant, sjukt vad tiden går fort och jag har verkligen knappt någon koll längre. Skärpning ;) 

Nu skall jag däremot värma lite rester från igår, blodpudding och potatisplättar/potatisbullar och koka lite majs. Måste få i mig lite energi och sedan får det bli en promenad med Spyker så att jag vaknar och får lite frisk luft. 

Puss! 



God morgon tisdag!

Tisdag idag och inte alls särskilt peppad på något alls... Hoppas innerligt att Therese kan ses på fredag så att jag får lite annat att tänka på :) 
Sedan blir det ju även KU på kvällen, skall bli kul, tror vi skulle baka julgodis. Så kan inte Therese får jag ju träffa Matilda och massa annat roligt folk på kvällen :) 

Idag är det engelska som gäller, blir även träning ikväll och så får vi se vad dagen mer har att erbjuda. 

Håller på och pratar med SYV också om hur jag skall lägga upp mina studier på bästa sätt för att komma in och kunna utbilda mig till psykolog, det är ju trotts allt en av dem mest sökta och svåraste linjen att komma in på tillsammans med läkare och tandläkare... 
Så det är ju bra om jag är väl förberedd ;) 

Nu skall jag ta något litet att äta, har varit ute med Spyker och kollat runt på mobilen så nu är det dags att sätta fart. 

Puss

Vet att bilden är suddig men ni får överleva ;) 
Pappa när han förberedde sig inför att vara tomte förra året, iår har han däremot vägrat låta skägget växa ut och tänker använda lösskägg... Men det får gå bra det med ;) 

15 – Min favorit årstid och varför.

Den här är lite kämpig men jag måste ändå säga Vintern :D 
Tycker egentligen om alla årstider men vintern är nog min absoluta favorit. 

Här får ni en lista på varför jag tycker om vintern: 

1. Snö
2. Varmchoklad i mängder 
3. Stearinljus
4. Ljusslingor 
5. Tomtar
6. Änglar 
7. Öppna paket
8. Pepparkakor
9. Godis
10. Maaaaten 
11. Min födelsedag!
12. Julafton 
13. Kalleankas jul
14. Tänd brasa 
15. Mössa, vantar och halsduk
16. Varma tofflor 
17. Åka pulka 
18. Glögg doften 
19. Nötter
20. Filtar 
21. Glitter 
22. Julgran 
23. Slå in paket 
24. Köpa paket till andra 
25. Jullov
26. Raggsockar
27. Rött 
28. Jullåtar 
29. Lucia 
30. Mysiga kläder 
31. Lurviga hästar

Och så vidare... Och så vidare... 

Vilken är din favorit årstid? :D 




Vad vill ni läsa om? Vilka är ni?

Okej, jag antar att ingen kommer svara på detta men jag tänker ändå att jag kan skriva och fråga er ifall någon vill svara ;) 

Om dig: 
Vad heter du? 
Hur gammal är du? 
Hur hittade du min blogg? 

Om min blogg: 
Saknar du något? 
Varför läser du min blogg? 
Vad kan jag förbättra? 
Vad är redan bra? 

Vill du läsa mer om?: 
Hästar 
Skönhet 
Mer dagboks liknande 
Träning 
Foto
M.m 

Puss!




Framtiden gällande utbildning

Rent jobb och utbildnings mässigt har jag en ganska bra plan för hur jag vill att det skall bli, när jag har gått klart på Korr vill jag åka ut och jobba som volontär i ca ett år och sedan påbörja utbildningen för att bli psykolog, utbildningen är ju trots allt fem år så jag vill gärna göra något för mig först och jag är väl 95 % säker på att det är volontärjobb jag vill göra då. 

När jag är utbildad och färdig psykolog vill jag ju börja jobba, konstigt va ;) haha nej, men jag vill hitta ett bra jobb där jag trivs. 
Och sedan vill jag i framtiden starta eget , easy as that ;) 

Vart skolan ligger och vart jag får jobb spelar ingen roll, hittar jag något som verkar bra spelar det ingen till om det ligger nere i Ystad eller uppe i Boden, själva meningen med utbildningen och sedan jobbet är ju att jag skall starta mitt egna liv och det anser jag att jag kan göra vart som helst. Sen är jag sådan som vill uppleva och jag är verkligen inte rädd för att "misslyckas" så blir det inte bra första eller andra gången är det bara att tvinga sig upp i sadeln igen. 

Drömmen och målet just nu är att bli trauma psykolog, därav skulle jag vilja åka ut som volontär innan utbildningen så att jag är säkrare i mig själv och kanske kan avgöra tidigare om det är något för mig eller inte. 
Funkar det inte är det väl barn och ungdomar jag vill fokusera på, så jag har ändå förberett mig för båda alternativen. 

Just nu håller jag på och kollar på olika skolor, är ett tag kvar men tiden går fortare än vad man tror och jag vill kunna lägga upp mina studier på Korr så att dem förbereder mig för de skolor jag är intresserade av. Det är en väldigt populär utbildning och jag ser inget annat allternativ än att kämpa, det är psykolog jag vill bli och visst att jag kan ångra mig senare i livet men jag tänker inte ge upp nu bara för att det är tufft.

Så så ligger det till ;) 

Puss





Nu:

- Äta upp min fika/lunch sedan blir det en promenad med Spyker.
Haha älskar Spykers nos uppe o hörnet... ;) 

Today

Plugget går riktigt bra, har redan fått gjort mycket och har faktiskt inte jätte mycket kvar, känns riktigt bra! 

Nu ringer snart min mentor och efter det skall jag fixa något att äta, är faktiskt lite hungrig för en gångs skull så jag måste passa på ;) 
Har tänkt koka lite majs eller något, får se vad vi har för något. 

Efter maten skall jag självklart fortsätta plugga, vill få gjort iallafall lite till och så kan jag göra det sista imorgon. 
Sedan är det träning som gäller i eftermiddag/kväll, skall bli riktigt skönt. Skall kolla med Malin och Alex vad som står på schemat bara. 

Har lite planer denna veckan faktiskt men det kan vi ta i ett annat inlägg eller så, nu skall jag vara reda och svara när Johanna ringer :) 

Puss
Spyker gör mig sällskap när jag sitter och pluggar, mitt lilla hjärta :) 

Ny vecka

Usch, känner inte alls för vecka, orkar inte plugga och jag har verkligen jätte mycket att göra, eller det känns så iallafall... Skulle mycket hellre ha helg i några dagar till. 

Vet inte varför men jag känner mig bara allmänt trött och hängig, har sovit oroligt och inte fått mycket sömn alls i snart två veckor och jag är knappt hungrig alls, tvingar i mig mat och det är klart att det är gott och att jag kan vata lite små sugen men jag är knappt hungrig. Jobbigt är det, så jag hoppas att det snart går över. 

Idag så är det plugg som gäller, fy och usch... Jag hade mycket hellre legat i soffan och läst eller kollat på film. Men det är bara att kämpa på. 

Blev visst lite negativt inlägg men ni överlever nog ;) 

Vi hörs, puss



Tonight is my night

Hallå på er! 

Såg att ni var väldigt många som tittat in här under dagen, väldigt kul :D 

Min dag har varit riktigt bra, så det hoppas jag att eran också varit. 
Först kom Peter, Petra och Lisa hit, vi började fika och satt och pratade när Jennifer ringde och sa att hon var påväg så en stund senare kom hon och mormor hit, Super kul :) 

Vi åt faktiskt bara hemmabakat fika, drömmar, bullar, kokostoppar, tigerkaka och sedan en kaka som mormor hade bakat och tagit med sig, sjukt gott iallafall. 

När dem åkt hem fixade vi oss lite och sedan åkte vi till kyrkan, hade jätte ont i huvudet och var bara allmänt trött på allt så jag följde med för att få lugn och när jag gick ut ut kyrkan kände jag mig lugnare än vad jag gjort på länge. 
Var glad att det släppte så nu hoppas jag att jag kan få sova ordentligt inatt.

Väl hemma igen så åt vi varma mackor med tung tunt stekt kött, blev väldigt gott, speciellt när man doppade det i min favorit sås nämligen peppar sås, så det rekommenderar jag ;) 

Nu är Samhäll modul 1 äntligen klar och inskickad så imorgon blir det engelska för fulla muggar, behöver köra järnet för att hinna klart till på tisdag... 

Har lite tankar på inlägg som jag skall börja pilla med nu och så skall jag göra klart dem imorgon på morgonen så att ni har något att läsa om nu när jag kommer behöva fokusera på plugget fram till på onsdag. 

Vi hörs :) 

Sov gott!

Fotograf: Ida Palmgren
Kamera: Nikon d40 
Copyright 

14 – Någonting jag ångrar.

Jag har bara en sak jag ångrar som "jag" gjort under hela mitt liv men det kan jag inte skriva om på bloggen. 

Hoppas ni förstår. 


18 vintrar

Den 28 december fyller lilla jag arton år, rätt sjukt egentligen och det skall bli riktigt grymt :) 

Iallafall så har jag tänkt lite på vad jag önskar mig och varför inte dela med mig av det här? Är egentligen bara en sak jag önskar mig men kan ju berätta lite mer utförligt här på bloggen :)

• Pengar till tatuering och resa 

Har en tatuering som jag helt har bestämt att jag vill göra, sjukt snygg och beskriver verkligen mig. Håller den hemlig tills den sitter på min kropp men jag älskar den. Har sedan några tankar på några andra jag vill göra, den första jag skrev om är ganska stor medans dem jag funderar på är lite mindre så det kanske är bättre att ta en av dem mindre som första tatuering? Återstår att se hur det blir ;) 

Sedan är tanken att jag och Malin skall åka till London över en helg nästa år så då önskar jag mig pengar till det. Skall även prata med mormor om hon kanske vill resa någonstans med mig. Sedan skulle det vara kul att resa med Therese också men allt löser sig med tiden tror ju jag :) 

Tanken jag har i huvudet är att jag skall börja söka lite jobb och så nu när jag fyller arton, plugget går ju bra och jag känner nu att jag skulle hinna med att jobba någon helg då och då och kanske eftermiddagar och kvällar eller något.
Har faktiskt redan fått ett jobb erbjudande men vi får se hur det blir :)

Jag absolut hatar att fylla år så nära julafton, visst det är mysigt men det gör att jag aldrig riktigt fått en ordentlig födelsedag, folk har alltid skjutit samman den med julafton och det är inte kul. Jag minns när jag var lite yngre och man köpte både julklappar och födelsedagspresenter till sina kompisar men utan att ha så där stora kalas som man hade när man var ännu yngre, jag fick alltid bara en present och så kommentaren "din födelsedag är ju så nära julafton så du får bara en present" 
Haha och nej, jag skriver inte detta för att hänga ut någon eller för att få någon att må dåligt, jag är inte sån som är arg för saker i flera år utan med detta menar jag bara att det hade varit kul att bli behandlad som alla andra, dem som fyller år med lite fler dagar mellan julafton och födelsedagen, i framtiden ;) 

Så i stora drag önskar jag mig bara pengar i födelsedagspresent. 

Kommer ett inlägg sedan med grejer jag önskar mig i julklapp :) 

Puss 

The lessons are learnt

Hallå, pluggat hela förmiddagen och nu blir det go fika med Peter med familj :D 

Hörs sen, puss


Naglar

Målade ju naglarna igår och jag blev riktigt nöjd! 

Dåligt ljus, men fyra av naglarna är rosa, inte röda som det ser ur på bilden och den silvriga nageln glittrar mer i verkligheten. 

Detta nagellacket använde jag mig av och det är lät ett av mina favorit nagellack sorter. Om jag inte är helt borta tror jag att jag köpte det på fyndlagret förra året för ca 70 kr och det finns i massa olika färger :) 

Kram 

Samhällskunskap

Godmorgon! 

Varit vaken i en timme men har suttit och tittat på ett bra program på tv:n med mamma och pappa, nu skall jag ta något att äta och efter det är det plugg som gäller. 

Inte jätte taggad på att plugga men det är bara att köra järnet ;) 

Hörs mer under dagen, puss

Utsikten igår när jag och Malin var ute och joggade en runda på fyra km, hur skönt som helst :) 

13 – En bild på mig själv för ett år sen.


Ganska exakt ett år sedan skulle jag tro :) 

Min helg

Nu är kokoskakorna i ugnen och jag skall därför återgå till att titta på Harry Potter på tv:n :) 

När det har blivit lite mörkare har jag tänkt ut och jogga, älskar verkligen att jogga när det är mörkt, så himla mycket skönare och roligare, man är mer på hugget då tycker jag. 
Efter det blir det god mat, kött, potatis, sparris och sallad och sedan skall jag åka och ta in hästarna så får duscha efter det, har tänkt använda mig av den rakkrämen som jag köpte på Ullared, var länge sedan jag använde mig av sån kräm nu, har bara använt mig av vanliga rakhyvlar på sista tiden. 

Skall även måla naglarna hade jag tänkt och så blir det Hansel och Gretel ikväll för vi hyrde den på hemmakväll förut. Har ni sett den filmen? Den är riktigt bra faktiskt! 
Blir en grym lördag :) 

Imorgon skall jag ställa klockan och gå upp någorlunda tidigt så att jag kan göra klart det sista i Samhäll modul ett, vid två kommer Peter med familj hit på fika och sedan blir det lovsångsmässa i Hyssna på kvällen :) 

Så ja, en riktigt bra helg helt enkelt :D 

Hur ser din helg ut? 

Puss



Lördag

Hallå! 

Lördagen rullar på, har varit och handlat med mamma och Ida och nu sitter jag i soffan och äter ben&jerry Cookie Dough, har varit sugen på det i flera veckor så nu var jag tvungen att köpa en. 

Förövrigt så är jag på lite halvt cp humör, PMS skulle jag gissa på men sjukt irriterande iallafall. 

Nu skall jag titta på film, äta ben&jerry och marabou dröm krisp :D 

Puss




12 – En bild på ett ställe jag vart på.

Tror ni har blivit ganska trötta på dem här bilderna men här kommer iallafall två bilder från London :) 



Shine bright

Hallå! 

Dagen har gått fort och varit lite stressig, var iallafall ute med Spyker på en längre morgon promenad, åt sedan en god och rejäl frukost, sedan pluggade jag i några timmar innan det var dags att göra plättar.
Efter att dem ätit upp plättarna satte jag mig och pluggade igen så nu är jag nääästan klar och sedan fick sig Spyker en till promenad.

Ida är iallafall på discot nu och jag har fixat både henne och hennes kompis, mamma fick ett sms från Ida som sa att hon hade tråkigt men jag tror att hon får roligt sen :) 

Idol är framskjutet till sju idag så nu skall jag sätta på tv och titta på det, saknar Gabriel så Elin är nu lätt den bästa som är kvar! 

Efter idol skall jag bort till hästarna och sedan blir det som sagt TVD.

Puss

Ha en toppen fredag! 



Irriterande

Som jag skrev i ett annat inlägg så är jag som mest konsentrerad och även effektivast på förmiddagen, börjar lära mig att konsentrera mig och jobba på eftermiddagen för att jag måste men det är kämpigt. 

Däremot är det så att jag får flest idéer och är mer på på kvällen, vilket är lite jobbigt för det är då jag varken har tid eller internet till att skriva ner mina idéer här på bloggen eller i ett dokument. Brukar skriva ner ett litet led ord i mina dokument för att sedan skriva ner det nästa dag men då är allt bara borta, blir inge alls lika bra då.

Sedan är jag absolut mer modig på kvällen, hahah, jag kan ligga där i sängen på kvällen och planera ut vad jag skall göra och säga nästa dag men sedan vågar jag aldrig det ;) 

Svårt att förklara men det är sjukt irriterande iallafall, sen underlättar det ju i för sig att jag vet om allt det här för då kan jag jobba på det. 

Har du något liknande? 

Puss


Freedag!

Åh så skönt det är med fredag idag, måste nog antagligen plugga lite i helgen men förövrigt blir det en lugn helg :) 

Visade sig att det inte är KU idag utan bara varannan vecka så det var tur att jag pratade med Matilda annars hade jag väl stått där helt ensam ikväll och undrar vart alla var, haha nejdå ;) 
Så istället skall jag vara hemma och titta på TVD med Malin och Lena. 

Ida skall på disco ikväll så när hon kommer hem har hon med sig en kompis och hennes lillebror som också skall med till discot, så innan dem kommer hem skall jag ta fram köttfärs så att jag kan göra pizza till dem ikväll, städa och göra pannkakor/plättar som dem kan äta direkt när dem kommer hem. Antar även att jag skall sminka och fixa Ida men det gör jag mer än gärna ;D 

Nu skall jag ta fram köttfärsen så att den hinner tina upp och sedan skall jag plugga effektivt i några timmar innan det är dags att börja städa och fixa pannkakor. 

Vi hörs mer under dagen, puss

Fotograf: Emma Palmgren (jag) 
Kamera: Nikon d40 
Copyright 
Ord kan inte beskriva hur mycket jag saknar Batman, men jag vet att han finns med mig och vakar över mig. Älskade älskade häst, om du bara vore här nu... 

11 – Någonting jag oroar mig för.

Döden. 

Jag vet inte varför, men på senaste tiden har det blivit ett jobbigt ämne. Jag kan ligga på kvällen och helt plötsligt få panik för att jag inte vet vad som händer sen, jag förstår ju att allt blir svart och att jag bara inte finns mer och den delen har och kan jag acceptera, den jobbiga biten är att veta att jag inte kommer vara kvar på jorden mer. 

Svårt ämne det här, men jag vet inte hur jag egentligen känner vilket gör det svårt att förklara.

Jag är inte rädd för döden, det är något som händer alla och det är 100% sant att alla har det gemensamt men det som känns konstig är att veta att jag någon gång inte kommer gå runt här på jorden. Det kan hända imorgon, om ett år, om femtio år eller längre fram i framtiden, och det är inget jag kan göra åt. 

Jaja, det är iallafall vad jag "oroar" mig för just nu. 


Forever

Hej! 

Plugget har gått segt idag men har ändå gjort ett testa dig själv och ett prov så jag har ändå fått gjort något ;) 

Nu är hästarna intagna och jag skall sätta mig i soffan och kolla på någon bra serie, har dessutom tänkt läsa i kväll om det nu inte går någon bra film. 

Vi hörs, puss

Fotograf; Emma Palmgren (jag) 
Kamera: Nikon d40 
Copyright 
Mitt älskade hjärta <3 

Face

Hittade lite tips på sminkningar och hur man får snygga ögonbryn som jag tänkte lägga upp här åt er, själv har jag tänkt testa allt på Malin i helgen, jobbigt att göra det på sig själ tycker jag men vägrar Malin får jag väl använda mig själv i värsta fall ;) 







Torsdagen den fjortonde november

Hej på er! 

Torsdag idag och jag har sovit bättre inatt än vad jag gjort under hela veckan, sjukt skönt. 

Idag skall jag fortsätta med samhällskunskapen och skicka iväg massa viktiga mejl som har med skolan att göra och sedan är det Spyker som gäller också. Alex är däremot hemma och ledig idag så jag kan ju alltid tvinga honom att ta Spyker om jag inte hinner och vill fokusera på skolan ;) 

Nu skall jag ta något att äta, funderar på att steka lite bacon eller något, återstår att se. Blev väldigt sugen på kokt majs nu bara för det, men det har vi nog inte.. 
Menmen någon skall ner i magen iallafall ;) 

Puss 

Fotograf: Emma Palmgren (jag) 
Kamera: Nikon d40 
Copyright 

10 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig.

Under dagen har jag bara haft på mig detta:

Sedan bytte jag bara till ett par svarta jeans och ett svart linne när jag åkte till kören :) 

Onsdagsmys

Hallå på er!

Usch så trött jag är nu, åt lite nudlar och sedan körde mamma mig och Malin till kören, därefter åkte vi hem slängde av i oss lite mat och bytte om och sedan åkte vi och tog in hästarna. 

Nu ligger jag i soffan och tar det lugnt, funderar på att antingen leta upp en bra film eller gå upp och lägga mig och läsa. Skall se om jag hittar en film :) 

Imorgon händer inget speciellt, plugg och städ hade jag tänkt mig.

Vi hörs, puss



Onsdag

Onsdag idag, tror redan ni vet det men ändå ;) 

Har vaknat, varit ute med Spyker och nu skall jag äta frukost, vet inte vad det är med mig men jag är sjukt seg och har ont i huvudet, ögonen och öronen, har även ont i magen och jag är egentligen inge hungrig alls men det skrev jag ju igår... Men jag kämpar på.

Idag skall jag mejla min mentor, plugga, ut och jogga, duscha och åka till kören, så kommer min dag istort sätt se ut. 

Hoppas att ni får en kanon dag! 

Puss


Min fina Spyker...cp men fin ;) 

-

Vad jobbigt det är med rubriker... 

Hallå! 

Ja. Jag har läst ut the hunger games idag, grymt bra bok och helt klart värd att läsa på engelska också. 
Lagade lax till middag idag, blev riktigt gott och eftersom det var första gången jag lagade lax blev jag nöjd.

Har mått halv bra idag, varit seg i kroppen, haft ont i magen och mått små illa, Skulle gissa på att det är början till en hemsk mensvärk så det har varit kanon att tillbringa dagen i sängen med tända ljus och att läsa en bra bok.

Har även tittat på två filmer nu på kvällen, Pitch perfect och The Wolverine, bra filmer som jag rekommenderar er att se! 

Nu skall jag gå upp och lägga mig, imorgon väntar plugg och såång ;) 

Puss


Veckans schema, flyttade däremot dagens jogging runda till imorgon istället för det passade bättre. 

9 – Bild på mitt favorit djur

Okej, jag har flera favorit djur men jag skall försöka bryta ner det till bara två :) 

Tamt djur: 

Häst såklart, men det är faktiskt väldigt jämt med hund :) 
(Foto taget av mig, copyright)

Vilt djur: 


Geopard, både snö och "vanliga", dem är så sjukt fina, graciösa och ädla. Helt sjukt vilka maffiga djur dem är... Hade jag fått vara ett djur för än dag så hade jag lätt valt geopard! 
(Foto från we<3it) 

Puss

12 november

God morgon! 

Vet inte riktigt vad jag skall skriva... Har inte sovit särskilt bra inatt så är sådär halv seg, Mamma är hemma idag, det ösregnar ute och jag känner bara för att lägga mig och kolla på en bra film under massa filtar... 

Men idag är tanken att jag skall läsa i min bok nu på förmiddagen och sedan plugga lite med Samhällkunskapen tror jag nog bestämt, hinner säkert ångra mig om och om igen men så får det nog bli. 

Nu skall jag läsa några bloggar och sedan gå upp och lägga mig och läsa i The hunger games :)

Puss

Så jäkla häftigt, tänk om jag kunde måla så... ;) 

La la laaa

Tja

Måndags kväll med fotbollsgalan på tv:n och pepparkakor i magen, varit en överlag bra måndag helt enkelt. 

Nu har mamma däremot antagligen drabbats av magsjuka... Håller alla tummar jag har (hehe bara två tyvärr) och hoppas att så inte är fallet, vill verkligen inte bli sjuk!... 

Iallafall så har jag läst i min engelska bok hela dagen, ätit soppa till mat och sedan bara varit och tagit in hästarna nu på kvällen. 
Fick en väldig lust att kolla på alla Twilight filmer men jag får kolla på dem alla efter varandra i helgen eller något...

Nu skall jag titta på tv med Malin och pappa :) 

Puss

8 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade.

Hm... Jag vet faktiskt inte... 

Jag brukade bita på naglarna men det har jag slutat med sen ett braaa tag tillbaka, men det är typ allt jag kan komma på... 

Jag har typ inga dåliga vanor längre, hade innan som tex att bita på naglarna och att låtsas vara sjuk när jag mådde dåligt psykiskt och inte trivdes. Men jag har lagt av med alla gamla dåliga vanor så jag kan inte komma på någon alls faktiskt. 

Lovar att jag skriver till om jag kommer på något! 

Puss


Start all over

Goder morgon på er! 
antar att dem flesta som läser detta är i skolan eller kanske på jobbet när jag skriver detta men jag hoppas att ni sovit gott ändå. 

Själv så har jag varit vaken ett tag men har inte orkar blogga bara. 

Tror det är något i mitt rum som jag är lite allergisk mot, för i ca en veckas tid har jag vaknat antingen mitt i natten eller på morgonen med röda, svullna  och kliande ögon, gör riktigt ont, går som tur var bort när jag sköljt dem med vatten en stund men sedan är dem helt kladdiga och det är jobbigt att se något.. Har ingen aning om vad det kan vara för jag har inget nytt i rummet som inte har varit där sen vi flyttade in så det är ett stort mysterium ;) 

Nu skall jag äta lite frukost och sedan gå upp och sätta mig och läsa i min bok, tänker tända lite ljus och göra det mysigt. 

Puss

En bild från när jag låg och läste förra veckan :)

Hallå

Hej

Nu är ännu en sjukt rolig dag över, segt bara att hela detta projektet och helgen nu är slut... Hade gärna haft en ledig dag till så att man bara hade kunde slappa och ta det lugnt.  

Iallafall så kom mormor och morbror Peter och tittade på konserten ikväll, jätte kul att ha ett par bekanta ansikten i publiken <3 

Nu är det bara att ställa om sig inför en vecka med plugg men det är även dags att börja öva på lucia sånger, skall bli jätte kul att sjunga massa lucia sånger på onsdag och jag tror att det kommer bli jätte bra :) 

Är jätte trött i huvudet och jag har träningsverk i hela kroppen, framförallt i armarna, skulderbladen och vaderna, känns även i magen då jag inte är van vid att sjunga så här mycket men så länge det inte märks av på halsen utan "bara" på magen är jag nöjd. 

Har även Självklart gratulerar pappa på farsdag, han fick en film och en trisslott, han vann tyvärr inget men det var ju redan väntat ;) 

Nu skall jag slappa i soffan och sedan skall jag äääntligeen soova, tänker ta lite sovmorgon imorgon för annars kommer jag aldrig orka plugga... 

Sov gott!




Världens bästa pappa! Älskar dig <3

7 - Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.

Jag skriver ner allt jag kommer att tänka på och skulle det hända i verkligheten (håller tummarna) får vi väl se hur långt pengarna räcker :) 

Först och främst skulle jag betala av alla mammas och pappas skulder, sedan skulle jag sätta in massa pengar på mitt och mina syskons sparkonton som vi får när vi fyller arton och sedan skulle jag köpa ett hus och en bil (en vit BMW, hehehe... ) till familjen. 

Jag skulle skapa olika bankkonton och döpa dem till olika saker, mat - får vi ont om pengar och behöver köpa mat tas det från det kontot, huset - skulle vi få ont om pengar och behöver betala el m.m skulle vi ta pengar från det kontot och så vidare... 

Tanken är alltså att det mesta av pengarna skulle gå till nödvändiga saker, självklart skulle jag tagit med familjen till tex Ullared och låtit dem köpa precis vad dem vill men sedan skulle jag spara allt. Vinsten skulle bli som en livlina ifall de pengar vi får varje månad inte skulle räcka.

Sedan hade jag ju velat resa någon stans, helst med hela familjen men jag hade också lagt undan pengar så att jag kan resa själv någon gång. 
Och sist men inte minst så hade jag velat köpa minst en häst. 

Vad hade du gjort? 

Puss



Bilder från we<3it 

Svar på frågorna:

• Anonym: Vad är det som har fått dig att må dåligt innan i ditt liv som du skrivit om i din beskrivning? :( 

Svar: För några år sedan blev min häst Batman dödad, jag har blivit sviken utav människor jag litat på till hundra, det har varit jobbigt hemma och jag har inte trivts med mig själv, tappade lixom tron på mig själv när alla bara lämnade mig men idag har jag insett att det inte har med mig att göra. Så idag är allt mycket bättre, inte grymt men bättre iallafall :) 

• Anonym: Varför får du inte tugga tuggummi? 

Svar: Jag har väldigt mycket problem med min käke och mina tänder. Jag saknar ca sex tänder för att jag har för kort och tunt käkben vilket gör att dem tänderna jag har inte sitter fast jätte bra. Dessutom är det något konstigt med min käke som gör att jag inte kan öppna munnen lika stort som andra kan, om jag inte vill att den skall fasta i det läget (vilket tyvärr har hänt några gånger) och i föregår bara när jag pratade krasade det i min käke och nu gör det jätte ont att äta och att ha ihop tänderna. Därför har tandläkaren sagt att jag aldrig mer kommer få tugga tuggummi... 

• Anonym: Hur många läsare har du? 

Svar: Det är olika från dag till dag, men runt 30 stycken. 

• Lisa: Vag gillar du att fotografera mest? 

Svar: Det måste nog vara människor, djur och natur. Haha typ allt då egentligen ;) 

• Lisa: Vart skulle du vilja bo i framtiden? 

Svar: Överallt, haha nej men jag älskar Kivik, så bor jag inte där vill jag ha en sommarstuga där, samma sak med Eksjö som jag älskar mer än något annat :) sedan vill jag bo utomlands också, inget speciell land eller så som jag har i tanken just nu men jag vill uppleva världen helt enkelt ;) 

Puss

Frågestunden avslutad!

Nu är frågestunden avslutad och jag har fått in några frågor som jag skall svara på i ett senare separat inlägg. 

Titta in vid 15:00 så får ni svar på frågorna :) 

Puss


Söndag

God morgon alla fina! 

Klockan ringde vid tio men låg kvar till halv elva ungefär. Nu har jag duschat och ätit frukost så nu ligger jag i soffan och håller på med mobilen. 

Bussen går vid 13:33 och innan dess skall jag sminka mig, måla naglarna, packa väskan och äta lite lunch. Vi får god lunch där men det är inte förens senare och jag vill inte dö av hunger ;) 

Nu skall jag försöka tidsinställa några inlägg till er :) 

Puss



6 – Typ av killar jag faller för.

Svår fråga det här, men jag skall försöka förklara så gott det går ;) 

Först och främst har jag ingen direkt "typ", jag kan inte sätta alla killar jag gillat i en och samma kategori för alla har varit så olika. Men det handlar mer om hur dem är mot mig, tyvärr har jag nästan bara gillat väldigt slutna killar och eftersom jag är väldigt sluten själv så blir det ibland lite jobbigt. 

Som tex, Jag tycker inte om att prata om mina problem och känslor med andra, men det är lättare att prata med en person som jag tycker om som kompis och inget mer, men om det är någon jag verkligen tycker om så blir det svårare att prata om dem allra privataste grejerna och jag behöver att den jag tycker om kan säga att den tycker om mig först så att jag slipper kasta mig ut för stupet. 
Därför blir det ju jobbigt om den andra personen är likadan när det gäller det... 

Efter att jag skrivit och läst igenom det jag precis skrivit kan jag säga att skillnaden är att jag kan börja gilla vem som helst istort sätt, spelar ingen roll om han är utåtriktad eller sluten, men det blir alltid så att jag blir kär i en sluten kille... 

Så ja, det enda jag kan komma på är att jag har en tendens att kära ner mig i lite slutna killar, killar som är som mig när det gäller känslor egentligen, men att jag kan börja gilla vem som helst. 

Egentligen så vill jag bli kär i någon som vågar säga var den känner för mig m.m så jag vet inte vad det är som gör att jag inte gör det. Den personen kanske blir för olik mig? Ingen aning faktiskt ;) 

Utseende mässigt har jag absolut ingen typ, personligheten är viktigast men det är självklart att utseendet spelar roll eftersom det är det man lägger märke till först...

Men nu vet ni, var sjukt svårt att förklara men jag hoppas att nu fattar :) 

Puss

Bjuder på några bilder på några snygga killar... 





Hemma!

Shit vilken grym dag!! Jätte rolig och framförallt lärorik, mitt huvud är helt slut nu. Men åhhh så roligt det har varit, ser verkligen fram emot imorgon och det är lite trist att allt kommer vara över vid dem här tiden imorgon... 

Så, är ni i närheten av Göteborg i morgon och vill lyssna på något riktigt vackert kom till Härlanda kyrka klockan 18:00. Inga Om utan Kom! 
Det är tex harpa och fiol som spelas och det är sjukt vackert... 
 
Till och med pappa blev rörd och kunde inte sjunga med på psalmen vilket faktiskt säger ganska mycket ;) 

Nu har mamma masserat min nacke så nu ligger jag i soffan och slappar, har tänkt kolla på någon obetydelsefull film och låta hjärnan återhämta sig. 

Vi hörs, puss

Bild från imorse :) 

Frågestunden är igång!

Bestämde mig för att ha en frågestund, så fråga på och så svarar jag på söndag :D 

Puss! 





Musik

God morgon! 

Usch, hade gärna legat kvar i sängen ett tag till men det var bara att upp och hoppa :) 

Nu har jag tagit på mig, sminkat mig och tvingat i mig lite frukost. Byter om till klänning innan konserten så att jag slipper spilla på mig och så. 

Uppdateringen idag kommer inte vara lika bra som i veckan, har inte hunnit tidsinställa inlägg och jag tvivlar på att jag kommer ha internet under dagen, men ni får överleva ;) 

Vi hörs puss 



5 – En låt som får mig att gråta.

Just nu vet jag faktiskt inte, allt beror ju på vilket humör jag är på och så... Men jag kan komma på två låtar. 

En låt är Every Rose Has It's Thorn med Miley Cyrus, egentligen är den inte så sorglig och jag börjar inte gråta om jag lyssnar på den nu, men den lyssnade jag mycket på efter att Batman blivit dödad så den betyder mycket för mig. 

Sedan har jag en annan låt som jag blir väldigt ledsen av att höra, jag lyssnar inte ens på den längre trots att den var en av mina favorit låtar för ca ett år sedan. Egentligen är den inte särskilt sorglig utan bara väldigt vacker, eller, texten är egentligen sorglig men när jag lyssnade på den förr var den bara en glad låt, nu är den sorgsen. Svårt att förklara men det handlar egentligen om minnen och om en person som jag tycker mycket om och saknar, än om själva låten. 
Så den låten tänker jag inte skriva vad den heter, betyder fortfarande för mycket. 

Har ni några låtar som betyder mycket för er? 

Puss 



Bilder från We<3it 

Växt



Visst har det växt en hel del? börjar ju tilloch med få lugg nu ;) haha nä usch, har ingen aning om vad jag skall göra med håret nu i "mellan läget", får väl bara låta det vara helt enkelt. 

Puss

Kväll

Nu har Therese åkt hem, mat och massa kakor ligger i min mage och jag är på toppen humör. 

Om en stund åker vi till hästarna och efter det blir det idol.
Får se om Lena kommer hit senare så vi skall kolla TVD, men det är inte bestämt än. 

Imorgon är det kyrkan som gäller, skall vara där redan vid tio så blir inte för sent ikväll. 

Nu skall jag kolla tv en pytte stund. 


Glöm inte av frågestunden några inlägg längre ner! 


Dagens:



Jeans- Ginatricot / linne- Newyorker / kofta- Ginatricot / skärp- Ginatricot 

Mycket Ginatricot idag kände jag ;) 

Liten flicka igen...

Åh vad jag minns när jag var liten och alla leksakskataloger trillade ner i brevlådan inför jul, kommer ihåg hur jag brukade sitta och ringa in det jag önskade mig och gjorde en lista av alla saker jag ville ha. 

Tänk vad mycket lättare det var när man var yngre, både att önska sig och antagligen att köpa till. 

Tänk så många mysiga och härliga minnen som väcktes när jag såg att Lekias katalog låg på köksbordet... Kunde inte låta bli att titta i den en snabbis och oj vad jag längtar tills mina barn sitter och bläddrar i en liknande katalog inför jul och önskar sig barbies, bilar, hästar, pärlor eller vad det nu kan vara... 

Brukade nu sitta och önska er julklappar ifrån liknande kataloger? 



Chokladbollar

Precis bakat chokladbollar, blev lätt dem godaste jag gjort (hehe... Råkade ju smaka på en... Men det blev bara en faktiskt!) 

Nu skall dem in i kylen tills dem skall ner i magen och jag skall upp och tvätta håret lite snabbt så att det inte ser ut som det gör nu... ingen mer kommentar på det lixom. ;) 

Ni glömmer väl inte bort frågestunden?! Fråga på hörni :D 

Puss



Freedag, woho!

Hallå! 

Har en händelserik och rolig helg framför mig, redan lite nervös men det kommer bli kanon. 
Imorgon är det samling i Hyssna kyrka vid tio och sedan är det träning ända fram tills konserten klockan 18:00 (tror det är 18:00...) och på söndag går bussen in till Göteborg vid 13:28 och så är det samma visa som det är på lördagen...

Idag kommer Therese hit, vet inte vad vi hittar på men hon har med sig go fika och jag har bakat kladdkaka, har även tänkt fixa chokladbollar för det har jag varit sugen på i flera dagar nu, så det blir nog mysigt :) 

Innan Therese kommer skall jag fixa iordning pytte i mitt rum, tvätta håret, baka chokladbollar och läsa lite i min bok, men nu skall jag fixa lite inlägg till bloggen och läsa lite bloggar. 

Puss

Spyker är... Söt? Typ. 

4 – Mina mål/drömmar/önskningar.

Okej, min mål, drömmar och önskningar, skall skriva det kortfattat så att det inte blir för mycket text. 

• Resa
• Bli psykolog
• Prova på att vara traumapsykolog
• Gifta mig 
• Skaffa barn 
• Bo på landet 
• Ha hästar 
• Äga en boxer 
• Renovera och sälja hus/lägenheter
• Renovera en ladugård till ett hus 
• Ha katter som heter Muffins, Smultron, Hallon, Kitty och Missy. 
• Äga en stor version utav Rullan 
• Döpa mina barn till Charlie och Maya 
• Få långt blont hår 
• Äga en vit BMW 

Ja, här har ni några utav mina, drömmar, mål och önskningar, kan inte komma på något mer just nu men kommer jag på något jätte viktigt så skriver jag till det :) 

Har ni några mål, önskningar och drömmar som ni vill dela med er av? 






Bilder från we<3it

Fotograf: Emma Palmgren
Kamera: Nikon d40 
Copyright 
Älskade London  


Fotograf: Anders Palmgren 
Kamera: Nikon d40 
Copyright 
Påväg hem från Danmark 

Sing

 

Mys

Hallå på er! 

En riktigt mysig torsdag idag, håller ni med? 

Själv så har jag legat uppe i min säng med tända ljus och läst The Hunger Games med Spyker sovande bredvid mig, hur mysigt som helst. 
Nu luktar det en blandning utav kladdkaka och tända ljus här hemma, jag har nämligen precis bakat en kladdkaka för att slippa hotas till döds utav Malin och anledningen till att jag tänt massa ljus i vardagsrummet är för att höja mysfaktorn ännu mer eftersom jag ligger i soffan och har tänkt kolla på film. 

Är lite sugen på någon romantisk feel good film eller möjligtvis en romantiskt snyftar film, får se vad jag hittar :) 

Förövrigt så måste jag säga att kursen engelska 6 är mycket svårare än engelska 5, var inte riktigt bered på så stor skillnad, men sen var det ju ett bra tag sedan jag pluggade engelska så lite ring rostig är jag nog allt... 
Men det är bara att kämpa på, meningen är ju att jag skall lära mig något ;) 

Vi hörs senare. 






Frågestund?

Skulle ni vara intresserade av en frågestund? 
 
För att det skall bli en behöver jag veta att ni faktiskt kommet ställa lite frågor så får jag inget gehör på detta inlägget blir det ingen frågestund, annars startar den ikväll klockan 18:00 och håller på tills på söndag :) 
 
Kommentera om ni vill ha en frågestund annars blir det ingen. 
 
Puss
 


Ni har nu chansen att fråga mig precis vad ni vill så svarar jag precis vad jag vill :) 

Kladdkakansdag!

Tänkte bara tipsa om att det är Kladdkakansdag idag, så har ni allt som behövs hemma tycket jag att ni skall baka en smarrig kladdkaka till familjen :) 

Jag skall göra en riktigt kladdkaka idag, alltså utan havregryn, däremot har vi bara två ägg hemma och jag vill göra dubbelsats så jag får be mamma köpa påvägen hem från jobbet. 

Puss 

Idag blir det rund kladdkaka utan havregryn ;) 

Torsdag

Känns så skönt att det är torsdag idag, jag är däremot inte direkt ledig i helgen men det skall bli en rolig helg :) 

Tog sov morgon idag eftersom pappa är hemma och ledig, vill vara så utvilad som jag kan i helgen nämligen. 

Idag skall jag plugga glosor, var sjuukt längd sen jag gjorde det och det är inte direkt min starka sida... Och så skall jag läsa i min bok. En toppen dag helt enkelt. 

Har lite blogginlägg som kommer upp under dagen så det är bara att hålla ögonen öppna :) 

Visst har uppdateringen blivit bättre? 

Ha en toppen dag! 

3 - Innehållet i min väska.

Oj, denna är lite svår faktiskt då jag knappt använder mig av en väska längre, anledningen är att jag för det mesta är hemma men jag skall skriva upp det som jag brukade ha i min väska. 

• Handkräm, åker ingenstans utan det. 
• Plånbok, nästan självklart ju ;) 
• Hörlurar, musik är ett krav. 
• Halstabletter, skulle skrivit tuggumi men det får jag inte tugga längre... 
• Laddare till mig iPhone. 
• Sedan har jag en vana av att alltid ha ett par extra strumpor med mig, vet inte riktigt varför men så är det helt enkelt bara. 

Har du några grejer som du alltid har med dig i väskan? 

Puss

Kladdkaka med havregryn

Kladdkaka med havregryn
 
Fick tipset om denna kakan för ett år sedan hemma hos min kusin Julia då hennes mamma hade bakat detta och jag minns att det var sjukt gott. 
Iallafall så bakade jag det några gånger precis efter det men sedan har jag helt glömt av det. 
 
Satt och tänkte på vad jag skulle baka och kom att tänka på Kladdkaka med havregryn i så jag letade upp ett recept och så fick det bli så helt enkelt. 
 
Här är receptet jag gjorde, jag tog däremot lite mindre kakao då jag föredrar kola smak istället för för chokladig men det kan man ju välja själv. : 
 
• Tar ca 45 minuter att tillaga. Ca 20 minuter i 175 grader.
 
• 300 gmargarin
• 5 dlströsocker
• 2 dlhavregryn
• 4 stägg
• 3 dlvetemjöl
• 1½ dlkakao
• 1 mskvaniljsocker
 
• Smält margarinet i en stor gryta.
• Rör ner socker, havregryn och ägg. Blanda väl.
• Sikta ner mjöl, kakao och vaniljsocker. Blanda väl.
• Häll smeten i en ugnsform, ca 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper.
• Grädda kakan i 175 grader mitt i ugnen i ca 20 minuter. (Tiden kan variera beroende på formens storlek och hur kladdig man vill ha kakan.)
• Skär kakan i rutor när den svalnat.
 
• Receptet kommer i från tredjeprisvinnaren i Aftonbladets kladdkaketävling och det tycker jag faktiskt att den är värd. Den är lätt att baka och smeten är något av det godaste jag ätit så blir inte kakan god kan jag tänka mig att göra detta recept bara för att äta smeten ;) 
 
Receptet kommer ifrån: http://www.aftonbladet.se/matvin/article1693581.ab
 
 
 

Distans

Under denna tiden jag pluggat på distans har jag lärt mig att jag lär mig bäst på förmiddagen, det har hjälpt mig jätte mycket att veta det så jag tycker det är något alla borde ta reda på så att dem vet när man lär sig bäst. 

Jag gav Malin och Ida uppgiften att ta reda på när dem lär sig bäst så att dem kan använda sig utav det sedan när dem pluggar hemma m.m 

Så vet ni inte när ni jobbar effektivast eller lär er bäst tycker jag att ni skall försöka ta reda på det, jag lovar att det kommer hjälpa er i framtiden. 

Puss

Bild från we<3it

Gamla favoriter

Gick in på min Spotify och tittade igenom mina gamla listor, shit vad mycket minnen som väcks när jag lyssnar på vissa. 

Här kommer några utav alla låtar: 

Just hold me - Maria Mena 
Emma-Lee - Johan Palm 
Magic - B.o.B 
Me & U - Cassie 
The Scientist - Olle Hedberg 
California - Phantom Planet 
The way we get by - Spoon 
Fall for you - Secondhand Serenade 
Bound to you - Christina Aguilera 
Me and my drum - Swingfly 
Lemon Tree - Fool's Garden 
Wings of a butterfly - HIM 
The funeral of hearts - HIM 
Cooler than me - Mike Posner 
Never say never - The Fray
Potential breakup song - Aly & AJ 
Alone again - Gillbert O'Sullivan 
Ashley - Escape the fate 
Motherlover - The Lonely Island 
Cut - Plumb 

Haha ja, det blev lite fler låtar än jag först tänkt. Men får ni tråkigt kan ni ju alltid lyssna igenom alla låtar ;) 

Puss



God morgon världen

God morgon! 

Har legat i min säng och myst med Spyker från när Ida gick till skolan till för en stund sedan, sjukt skönt. Nu är han iallafall kissad och han har fått sig en promenad. 

Idag är det engelska som gäller men först skall jag fixa lite med bloggen och hitta något gott att äta till frukost :) 

Vi hörs, puss

Bild från we<3it 

2 – En person jag vill träffa just nu.

Om jag bara får välja en person skulle jag välja farfar, jag träffade honom när jag var liten men han dog lite efter att Alex hade fötts (jag var runt två år) så jag kommer inte direkt ihåg något. 

Men hade jag fått välja två stycken skulle jag valt att träffa farmor också, hon dog innan mamma och pappa träffades så henne har jag aldrig träffat. 

Anledningen till att jag skulle vilja träffa dem är för att pappa har pratat ganska mycket om dem, dem verkade så kärleksfulla och roliga och jag skulle vilja träffa dem som gjort pappa till den han är idag. 
Jag skulle vilja se vad pappa har ärft ifrån vem och kanske vem jag ärft något ifrån. 
Jag skulle vilja sitta och lyssna på dem när dem berättar massa historier från när dem var små och från när pappa och hans syskon var små.
Jag skulle vilja krama om dem och säga att jag älskar dem, iallafall en gång, för det har dem aldrig fått höra mig säga. 
Jag skulle vilja lyssna på deras favorit musik och höra dem spela och sjunga. 
Jag skulle vilja äta farmors älsklings mat och höra farfar skryta om den. 
Jag skulle vilja ha en chans att lära känna dem och låta dem lära känna mig. 

Så ja, jag hade valt att träffa farmor och farfar. 

Jag älskar er<3 


Jag har ingen bild på farmor eller farfar just nu så jag lägger upp två gammla bilder på pappa istället. 

Can you love me again? Can I love you again?

Tjäna! 

Dagen rullar på, har fixat massa inlägg som nu ligger i utkast här på bloggen och bara väntar på att få en passande bild till, jag har jobbat engelska och kommit en bra bit in på modul två och så har jag bakat kladdkaka med havregryn i. 

Nu sitter jag och chillar, kollar runt på bloggar och lyssnar på musik bara. 

Ikväll skall jag kanske kolla på film kanske läsa lite i min bok och kanske titta på CM, har lite olika alternativ så allt beror på hur mycket tid jag har ledigt ikväll, inte för att jag har några direkta planer men jag skall till hästarna vid halv åtta och så ;) 

Fick föresten en förfrågan av dem vi köpte hö av innan om jag kunde komma med mina små pälsbollar och ha ponnyridning på lördag för en liten slant då dem skall ha släktkalas, sa självklart ja men dum som jag var glömde jag att jag skall vara i kyrkan från 11:00 till sent på kvällen eftersom det är konsert, så fick tyvärr säga att jag inte kunde. 
Lite segt men sånt är livet, mamma och dem funderade på att åka istället för mig men det kommer bli väldigt tajt då dem skall vara i kyrkan och lyssna på mig vid 17:00.. Så det var bara att säga att vi inte kan. 

Nu skall jag återvända till att babbla med Malin och kolla bloggar :) 

Puss! 

Kommer bättre bild på kakan imorgon :)

Vintern kommer med storm steg

Igår när vi tog in hästarna var det riktigt kallt ute, inte så där kallt kallt utan mer bitande kyligt, det var frost på gräset och mina små tossingar tyckte inte att det var kul att gå i stövlar. 

Trots att jag älskar vintern så är det en väldigt jobbig årstid för mig, jag blir jätte torr, får hemsk nare och mitt lillfinger (som jag skadade när jag var liten) blir stelt och gör ont. 

Därför tänkte jag göra en lista till er med tips på grejer ni borde införskaffa inför vintern, om ni inte redan har det hemma :) 

• Vantar, helst två par, ett par tunna och ett par tjockare så att du kan byta beroende på hur kallt det är. Eller ha dem tunna i dem tjocka. 
• Handkräm, ett måste! Skaffa flera stycken så att en flaska kan stå vid sängen, en ligga i väskan och en stå på handfatet så att du kan smörja in dig precis när du behöver det. 
• Läppsyl, också ett måste om man är som mig. Skaffa helst flera stycken så att du alltid har ett tillhands och är du ännu mer lik mig och alltid tappar bort läppsylet är chansen större att du hittat ett om du har flera stycken på olika platser. 
• Raggsockar, eller några andra tjocka strumpor som får plats i skorna. 
• Tofflor så att du slipper frysa om fötterna inne. 
• En bra och lite fetare ansiktskräm, jag brukar köra på en fetare nattkräm och sedan bara en lättare under dagen men det gör man ju som man själv känner. 
• Fotsalva och fotsalt, sedan är det viktigaste att man faktiskt gör fotbad någon gång i veckan och inte bara säger att man skall göra det. 
• Och sist men inte minst får du inte glömma att smörja in hela kroppen ordentligt, det är inte bara ansiktet, händerna och fötterna som tar skada utav kylan. På mig är armarna och benen alltid extra känsliga på vintern så skaffa en bra kräm. 

Hoppas detta kan hjälpa er inför vintern :) Och under veckan kommer jag lägga upp tips på mina favorit produkter så håll ögonen öppna. 

Hörs

Fotograf: Hedvig Palmgren 
Kamera: Nikon ... (?)
Copyright 



Fotograf: Emma Palmgren (jag) 
Kamera: Nikon d40 
Copyright 

Tips

Måste bara tipsa om denna sidan, Bloggtorka.se, det är en sida med tips på hur man får en bättre blogg, tips på inlägg m.m 

Så får du Bloggtorka är detta en perfekt sida :) 




Baka, baka liten kaka

Var jätte sugen på att baka igår men jag gjorde det aldrig så nu skall jag ställa mig och baka. 

Har tänkt göra chokladbollar, rulltårta och kanske en kladdkaka. Vi får se hur det blir helt enkelt :) 

Vi hörs, puss



Tisdag

God morgon hörni, sovit gott? 

Kollade på en bra film igår så jag gick inte och la mig förens runt tolv, sov därför fram till ca tio och nu har jag precis varit ute med Spyker. 

Idag skall jag skriva klart uppdrag ett i engelskan och sedan börja läsa min bok, blev The hunger games del ett, tror att det blir bra. Hade velat läsa någon utav Nicolas Sparks böcker eller någon bok av Jane Austen men dem hade inte det på biblioteket och jag orkade inte beställa in och vänta. Så jag får läsa böcker av dem någon annan gång :) 

Nu skall jag blogga och sedan äta frukost. 

Hörs! 



1 - Tio fakta om mig.

1. Jag heter Emma Birgitta Palmgren.
2. Birgitta kommer efter min mormor och både jag och mamma heter det i andra namn.
3. Jag fyller år den 28 december men jag skulle egentligen fötts i januari.
4. Jag har tre små syskon som heter Alexander, Malin och Ida.
5. Jag har storlek 36/37 i skor.
6. Jag har blåa ögon.
7. Pappa är min förebild och jag älskar honom något otroligt. 
8. Jag går på ett distansgymnasium som heter Korr. 
9. Jag vill bli traumapsykolog när jag blir stor, jag kanske inte klarar av det men jag vill iallafall prova på det. 
10. Jag älskar att läsa. 



En om dagen

Jag har tänkt köra en sån här lista där man skriver om något nytt varje dag i 22 dagar, var länge sen jag gjorde det och det kanske kan vara kul att läsa :) 


1 - Tio fakta om mig. 
2 – En person jag vill träffa just nu.
3 – Innehållet i min väska.
4 – Mina mål/drömmar/önskningar.
5 – En låt som får mig att gråta.
6 – Typ av killar jag faller för.
7 – Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.
8 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade.
9 – Bild på mitt favorit djur
10 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig.
11 – Någonting jag oroar mig för.
12 – En bild på ett ställe jag vart på.
13 – En bild på mig själv för ett år sen.
14 – Någonting jag ångrar.
15 – Min favorit årstid och varför.
16 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
17 – Vad jag åt idag.
18 – En bild på det jag köpte senast.
19 – Min favorit film.
20 – En bild på mig med en annan hårfärg än den jag har nu.
21 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
22 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.

Börjar med det idag, puss

Fotograf: Emma Palmgren (jag) 
Kamera: Nikon d40 
Copyright 

Idag

Jadu, dagen rullar på... Långsamt... 
Har typ skrivit klart Engelska uppdrag nr 1 så nu skall jag bara välja en bok, skall åka till biblioteket när mamma slutar vid fyra och så får vi se om jag hittar någon bra. 

Har också pratat med min mentor idag, vi pratade om vilka kurser jag skall läsa nästa termin och vi kom fram till att det blir naturkunskap, geografi, matte och svenska. Woho vilka roliga ämnen, är väl bara svenska och naturkunskap som jag ser fram emot, matte och geografi är ju rena helvetet, haha nej men det blir nog bra. 
Så böckerna skickas hit om ett tag, kan ju låtsas att det är något roligare i paketet än skolböcker, typ som kläder ;) 

Jaja, nu skall jag fortsätta slappa. 
Vi hörs, puss

Fotograf: Emma Palmgren (jag) 
Kamera: Nikon d40 
Copyright 

Engelsk roman

Håller på och påbörjar min engelska kurs och för att göra det måste jag välja en engelsk roman (English novel) men jag har ingen aning om vilken bok jag skall välja... 

Skall fråga mamma om vi kan åka till biblioteket någon dag i veckan så att jag kan låna en bok, skall senast ha valt på söndag så jag har lite tid på mig ;) 

Vad tycker ni att jag skall läsa för bok? 


Tips

Hittade något riktigt snyggt på We<3it som jag tänkte tipsa er om, gäller framförallt er som har lite längre naglar och som tycker om att måla dem. 

Här har dem nämligen gjort så att dem målat en färg uppe på själva nageln och sedan en annan under, svårt att förklara men ni ser på bilden nedan. 

Detta är något som jag verkligen skall testa, just nu har jag några kortare naglar som man inte ser undan sidan på så det är bara att vänta tills dem växt ut men jag tycker att det är riktigt snyggt. Riktigt smart också om man är som mig och inte riktigt trivs med starka färger på naglarna, då kan man ju alltid ha det på tippen under. 



Musik

Här kommer några utav mina favorit låtar som jag hittade häromdagen, vissa är bättre än andra men jag tycker om dem...

Bad boys - Zara Larsson 
The little things - Danny Elfman 
Ghost - Katy Perry 
By The Grace Of God - Katy Perry 
Brave - Sara Bareilles 
Love me - Katy Perry
Maybe You're Right - Miley Cyrus


"I’m gonna love myself, the way I want you to love me" - Love me by Katy Perry

"Say what you wanna say
And let the words fall out
Honestly I wanna see you be brave" - Brave by Sara Bareilles 

"There's just an echo where your heart used to be" - Ghost by Katy Perry 

"Thought I wasn't enough
found I wasn't so tough
Laying on the bathroom floor
We were living on a fault line
and I felt the fault was all mine
Couldn't take it anymore

By the grace of God
(There was no other way)
I picked myself back up
(I knew I had to stay)
I put one foot in front of the other and I
Looked in the mirror and decided to stay
Wasn't gonna let love take me out that way

I thank my sister for keeping my head above the water
When the truth was like swallowing sand
Now, every morning,I hope there is no more mourning
Oh, I can finally see myself again

I know I am enough, possible to be loved
It was not about me
Now I have to rise above
Let the universe call the bluff
Yeah, the truth will set you free" - The Grace of God by Katy Perry

"And I'm through with repairs 
When there's nothing to fix" - The little things by Danny Elfman





God morgon

God morgon fina ni! 

Känns segt att det är måndag idag och jag hade gärna varit ledig någon dag till med familjen, men eftersom jag pluggade på lovet några dagar tänker jag ta det ganska lugnt idag, lyxen med att plugga på distans förstår ni ;) nä men jag börjar ju två nya kurser så tanken är att kolla hur dem ligger till och sedan ha mentorssamtal i eftermiddag. 

Skall fixa lite blogg inlägg och sedan gå ut med min lilla nakenfis (Spyker när han inte har halsband på sig) och sen får vi se vad som händer mer exakt under dagen. 

Hörs, puss

Fotograf: Emma Palmgren (jag) 
Kamera: Nikon d40
Copyright 
Min älskade kille<3 

Heaven

Nu skall jag gå upp och lägga mig, kollade precis klart på filmen Wanted som för övrigt är riktigt bra, så nu är det dags för sängen. 

Har dessutom hittat massa bra låtar men dem kan jag dela med mig av imorgon. 

Sov gott! 



insecure

Uppträdandet idag gick bra, jag var sjuukt nervös när folk började komma in i kyrkan och vi stod och övade, men när vi hade sjungit några låtar släppte det. 

Grejen är bara den att jag alltid har haft väldiga komplex över min mun, och då menar jag att jag mått väldigt väldigt dåligt över den. Börjar bli bättre nu men därför är det ganska jobbigt att stå framför någon och prata eller sjunga. Tittade på en video Ida spelade in från idag och man ser på alla att dem sjunger förutom på mig, det är för att jag tycker det är jobbigt att "röra" munnen, svårt att förklara men hoppas ni förstår ungefär iallafall. 
Så det är något jag måste tänka på, att röra munnen, gestikulera mer och bli mer säker. Det ser ju lite roligt ut när alla står och sjunger och att man inte ser att jag gör det ;) 

Iallafall, nu taggar vi konsert på lördag och söndag, på lördag är det i Hyssna och på söndag är det i Härlanda, kommer gå galant och det skall bli riktigt kul. 

Puss

Ida tog kort... Tyvärr tog hon bara inzoomade bilder så dem är suddiga och det finns ingen på hela kören. Pappa tog däremot några bilder med kameran så dem skall jag lägga upp imorgon. 

Kören

Kom hem från kyrkan nu men jag berättar mer senare för nu skall jag till hästarna :)


Min klädsel idag, har tyvärr ingen bättre bild men jag får fixa det imorgon. 

Idol

Mina favoriter i idol är Gabriel och Elin, blev därför sjukt besviken när Gabriel åkte ut i fredags, så jag kanske ska säga att min favorit i idol är Elin och att min favorit av dem som åkt ut är Gabriel... Gabriel var ju lätt bäst och sedan kom Elin tätt inpå.

Något/någon jag stör mig på är Kevin, vad gör han i idol egentligen? Han har ju hela tiden sagt "för att se hur långt jag kan ta mig" medans alla andra gör det för att dem brinner för musiken, därför tycker jag det är respektlöst att han hela tiden tar någons plats som vill det mer, eller iallafall visar att dem vill vara där för det tycker jag inte att Kevin gör. 
Och i mina ögon valde Kevin fotbollen i fredags när han missade idol uppträdandet, vad hade han tänkt göra när fotbollen krockar med konserter? Oavsett vad han väljer sviker han någon så då är det väl bättre att välja nu innan det är för sent. 

Det är iallafall mina åsikter, sen förstår jag inte alla som tycker att Kevin är snygg(???!) haha jaja smaken är som baken, delad. 

Vilka är/var era favoriter i Idol? 

Puss


Söndag

Godmorgon 

Söndag idag och det känns bra att vardagen börjar imorgon igen, börjar även två nya kurser imorgon så det skall bli jätte kul :) 

Vid halv fyra åker jag bort till kyrkan, skall sjunga i Hyssna klockan fem men vi skall öva och så tidigare. Kommer ha på mig en utav dem nya klänningarna så ni skall få se bilder på den sen. 

Nu har jag precis ätit "frukost" bestående av varm oboy och kanelbulle, stabilt ;) 
Haha, nu skall jag börja fixa mig i för i kväll.

Puss



Close you're eyese and think of something nice

Sov gott, hörs imorgon <3 


Om idag

Började med att vi blev väckta klockan sex, åt frukost och fixade oss och så åkte vi mot Ullared uppdelade i två bilar vid klockan sju. 
Var framme lite över åtta och då började vi shoppa och som vanligt när vi är där började vi på understavåningen och sedan gick vi längre och längre in, fick köpt det jag skulle ha köpt, vissa saker fanns ju så klart inte men i stora drag är jag nöjd. 

Men efter två timmar upptäcker mamma att kundvagnen är borta, full med varor plus mammas, Malins och Lenas jackor och dessutom Lenas plånbok. Super kul. Var ju bara att leta, så vi tillbringade två timmar med att leta efter vagnen men till slut gav vi upp, så vi hämtade ny vagn och så var det bara att börja om... 

Men helt plötsligt ringer mamma och säger att hon hittat den, då har alltså någon tagit fel vagn och sedan bara lämnat den där den kom på att det inte var rätt vagn, snällt. Så då hade ju två timmar gått... Kan ju säga att jag med mitt topp humör var lagom sur, så jag ber om ursäkt till alla jag mördarblickat idag ;) 

Iallafall så fikade vi, handlade lite mer och sen när klockan var ca fyra bestämde vi oss för att det var dags att åka hem, vi barn hade nog gärna stannat lite till men fötterna var ju helt döda efter att ha letat igenom hela Ullared minst fyra gånger så det blev som mamma och mormor ville. 

Fick köpt två super snygga svarta klänningar så en utav dem skall ja ha imorgon, svarta nylonstrumpbyxor, kropps och ansikte peeling och så klart julklappar. 
Kvar att köpa till är Lena, kanske något smått och gott till mormor, Malin och Ida men det är inte prio ett. 

Nu skall jag slappa i soffan innan jag skall sova och jag kan lova er att jag kommer sova gott inatt :) 

Puss





Några bilder från idag :) 

Hemma

Hemma sen en timme tillbaka och nu har vi precis ätit mat och om en stund skall vi bort till hästarna, därefter blir det film och sedan skall jag blogga om dagen. 

Ullared's trippen har innehållit massa shopping, ännu mer panik och en gnutta glädje, men mer om det sedan! 

Puss

Ullared i mitt hjärta ;) 

Ullared

Gooood mooorgon! 

Nu sitter vi och äter frukost, jag har tvättat håret och sminkat mig och om en stund åker vi till Ullared! 

Alla är super taggade, framför allt vi barn som gärna hade gått upp en timma tidigare för att vara där när dem öppnar, men nu är vi där vid åtta iallafall :) 

Vi hörs när vi hörs, vilket blir när jag har internet. 

Puss! 



Några bilder från igår. Pappa la ner flera timmar på den pumpan och snygg blev den verkligen :) 

Mormor & Lena

Snart kommer mormor och Lena hit, så pumpa kärnorna är i ugnen, pumpan är fixad, det är städat och vi har gjort det höst fint, toppen! 

Blir som sagt lax till middag, med ugns rostade pumpakärnor och morötter och så blir det tårta till efterrätt, vet inte riktigt exakt varför vi gör det så extra men det är kul och mysigt :) 

Nu skall jag fixa det sista, hörs senare. 

Puss 



Så här ser jag ut ikväll, skall bara ta påig lite mascara och sedan är jag klar :) 

Fredag

Fick min efterlängtade sov morgon idag, vaknade däremot av att pappa kom och skrek att det var dags att äta frukost och det var väl lite segt ;) 

Ikväll kommer mormor hit lagom till middagen, Lena kommer också hit men vet inte vilken tid hon kommer. Blir lax och annat gott till middag, funderar på att baka något gott till efterrätt så skall kolla med mamma vad hon tycker när hon kommer hem om en stund. 

Iallafall så skall vi upp tidigt imorgon för att åka till Ullared, awesome! 
Däremot stänger det två timmar tidigare än vanligt så vi får köra gärnet ;) men det kommer bli toppen, blir familjen minus pappa plus mormor och Lena som åker. 

Nu skall jag hjälpa Ida med läxan samtidigt som jag äter frukost. 

Puss

Fotograf: Emma Palmgren 
Kamera: Nikon d40
Copyright 
RSS 2.0