Sista oktober

Sjukt att det redan är sista oktober, men ändå skönt eftersom det innebär att det snart är jul :D 

Vi skall ju spendera hela lördagen åt julklapps shopping så jag längtar verkligen till julen nu. 

Blir däremot lite ändringar till julen, vi kommer fira jul både den 24 och den 25 då mormor inte kan vara hos oss på julafton, men det kommer bli bra ändå.

Nu skall jag rycka upp mig lite, är sjukt seg och trött och jag skall troligtvis och handla mat med mamma om en timma så jag vill ju gärna vara vaken och redo när hon kommer ;) 

Hoppas ni har en bra torsdag! 

Puss


Awesome!

Åh shit vad bra denna examinationen kändes, läraren var jätte trevlig och rolig vilket gjorde att nervositet släppte ungefär med en gång, sååå skönt! 

Kunde svara på alla frågor och själva examinationen tog bara sex minuter, och fick precis reda på att jag fick E på hela kursen vilket betyder att jag inte sänkte mig som tur är ;) 

Nu skall jag ha lov resten av veckan och sedan är det dags för engelska och samhällskunskap, kommer bli kanon!

Micke och Spyker ligger på varsin sida av mig och sover, Alex sitter vid datan och Malin och Ida skall plugga, så jag får agera lärare i några timmar ;) 

Vi hörs, Puss 




Sad

God morgon, god morgon. 

Nu sitter jag nere i soffan och skall snart äta någon frukost, klockan elva är det dags för examination.... Yeeaay, eller inte. Fast det känns ändå kanska lugnt än så länge, är väl förberedd och har inte lika höga krav på mig själv denna gången. 

Iallafall så blev Dumbo påkörd igår, lilla älsklingen, han hade på sista tiden börjat följa efter ljudet av våran bil så igår när vi åkte till hästarna sprang han ut på stora vägen och satte sig för att vänta på oss... Gick väll inte som han tänkt sig... 
Det värsta är att nu är det bara Gollum och Micke kvar och Gollum är typ aldrig hemma, han är nämligen borta på dagarna och kommer hem då och då för att äta så Micke är nu alldeles ensam, i morse när pappa gick upp (klockan sex) stod Micke utan för dörren och skrek så han fick komma in och sova hos mig tills jag gick upp nu vid nio. Kan inte vara lätt för honom att förlora sin bror och sin bästa kompis och sedan bli "ensam" kvar... Lille gubben... 

Nu skall jag äta frukost, se till att alla syskonen vaknar och går upp från deras sängar och sedan är det dags att börja förbereda inför examinationen, taggad, nja... Redo, typ. 

Hörs senare, puss

Älskade Micke<3 

Älskade Gollum<3 

R.I.P Dumbo

R.I.P älskade Dumbo, kommer sakna dig din lilla lurvboll... <3 




Onsdag

Hallå på er! 

Gick upp vid åtta i morse, hade mentors samtal mellan nio och tio och sedan gick jag och la mig igen. Sov till halv ett (wooups...) vilket var riktigt skönt, obeskrivlig känsla faktiskt ;) 
Mentors samtalet gick bra, pratade om allt möjligt och sedan förhörde hon mig inför examinationen imorgon så nu känns det lite bättre faktiskt. 

Har tillbringat dagen med att äta låång frukost med Malin och Lena, värmde frallor så det är inte förens nu jag ätit upp min frukost typ, haha nej men ungefär ;) 

Skall snart fixa i ordning mig inför kören ikväll och sedan skall jag fixa middag till mig, blir fiskgratäng för min del, vi äter nämligen klockan sex här hemma men då är jag och sjunger sådärför måste jag äta innan. 

Vi hörs senare, puss

Bild från måndagens frukost. 

Bad boys

Har ny lyssnat på Zara Larssons nya låt Bad boys?  Om inte tycket jag att ni skall göra det :) 

Själv så älskar jag den och har blivit lite smått beroende, både videon och låten är riktigt bra, däremot tycker jag att den är snäppet bättre när man tittar på videon samtidigt än när man bara lyssnar på låten, men det är ju bara min åsikt.

I allafall, lyssna på låten om ni inte redan har gjort det :) 

Puss 



På liv och död

Hallå! 

Malin och hennes kompisar har nu åkt och jag, mamma och Ida har varit och tagit in hästarna. 
Nu blir det slapp i soffan, skall kolla på Fest hos Bagge Walhgren vid nio tiden och efter det skall jag bara läsa lite historia innan jag somnar. 

Längtar bara mer och mer tills på lördag, var länge sen jag var i ullared nu så det skall bli roligt, dessutom längtar jag ännu mer till julen så det skall bli kul att köpa julklappar och julpynt, kommer bli grymt! 

Puss

Fotograf: Emma Palmgren (jag) 
Kamera: Nikon d40 
Copyright 

Only you

Tjenare! 

Idag är jag riktigt seg och trött, sov inte särskilt bra inatt nämligen. Menmen, det är en bra dag iallafall :) 

Imorgon skall jag ha mentors samtal vid nio, Johanna skall förhöra mig inför examinationen som jag har på torsdag så idag och imorgon blir det plugg. Tänker däremot inte sitta och plugga 24/7 eftersom det faktiskt är lov men jag skall plugga då och då helt enkelt. Årtal är ju inte min starka sida så det måste jag träna upp... tips? 

Iallafall, Malin skall på bio ikväll med Lena, Hanna och andra kompisar, dem skall kolla på någon skräckfilm så om ett tag kommer hela gänget hit och äter pizza och kollar på film innan dem åker vid sju. Har därför städat här hemma och lagt fram mat, kanske skulle fixa till mig liiite så att dem inte tror att jag är helt död, haha nejdå så farligt är det inte ;) 

Sjukt skönt med lov iallafall, har än så länge inte fått en ordentlig sov morgon men den är planerad på fredag. 

Hoppas ni har ett bra lov  
Hörs senare

Fotograf: Emma Palmgren (jag) 
Kamera: Nikon d40 
Copyright

Bubblor

Precis badat, rakat benen, haft ansiktsmask och gjort fotbad, hur skönt som helst! Framförallt efter att jag varit sjuk och äcklig den senaste veckan så det var välbehövligt :)

Nu är Lena här, tanken är att titta på TVD och så ikväll men vi får väl se hur stormen påverkar oss. 

Nu skall jag... Hitta på något ;) 

Puss


Maaaassa bubblor :D 

Storm

God morgon gott folk :) 

Måndag och ny vecka, känns super med lov trots att det kommer innehålla lite plugg. Vad gör ni denna veckan då, jobbar, är i skolan eller har ni också lov? 

Nu har jag gått upp, efter för få timmars sömn, Spyker vägrade nämligen sova nu på morgonen när mamma och pappa åkt så han låg bara och gnällde och jag som hade legat uppe till tre och tittar på Grey's anatomy lixom...
Grät som en liten barnunge dessutom, säsongsavslutet mellan säsong åtta och säsong nio var fruktansvärt, och när jag säger att jag grät menar jag inte bara en lite fin tår utan jag låg verkligen i soffan och stor lipade, Malin skrattade lite åt mig... Haha men så får det vara ;) 

Nu skall jag ställa mig och baka scones, bara jag vaken så dem andra får nybakat bröd till frukost. Mysigt. 
Är dessutom storm ute, inte så jätte farligt än men om den blir så stor och hämska som alla säger så är det här bara början. I det här stadiet är det bara mysigt och jag kan tänka mig att några av dem kommande stegen är mysiga också, som strömavbrott, men jag kan också tänka mig att vissa bara är läskiga. Jaja, vi får vänta och se vad som händer. 

Vi hörs mer under dagen, puss 


Fotograf: Emma Palmgren (jag) 
Kamera: Nikon d40 
Copyright 

Tillbaka

Förlåt för min frånvaro, kan seriöst inte minnas när jag bloggade sist och om vad men jag tror väl att det var igår jag bloggade senast ? ;) haha bra där Emma... 

Iallafall så har alla mina vakna timmar gått åt till att plugga, insåg nu att jag suttit minst tre timmar i sträck utan att ens röra på mig men nu är jag iallafall klaaar. Känns för jäkla gött, haha... 
Blir ju prov på torsdag, men jag skall försöka att låta bli och tänka på det så gott jag kan så att jag slipper få panik och istället njuta fullt ut av att ha mitt första lov på Korr. 

Planer för veckan förutom examinationen är att familjen ( minus pappa, plus mormor och kanske Petra) skall åka till Ullared på lördag, kommer bli grymt! Skall köpa julklappar och nya juldekorationer och massa smått och gott förstås :) 

Nu skall jag sätta mig i soffan... kolla på Grey's anatomy... Och... äta chips. Känns så jäkla skönt med lov. 

Puss 

Fotograf: Emma Palmgren (jag) 
Kamera: Nikon d40 
Min söta kisse misse Micke 

Lördags plugg

Dagen går i slowmotion, suttit och pluggat i några timmar nu och är snart klar med det sedan skall jag börja skriva på en inlämning som skall in imorgon plus göra något prov. Rolig helg men det behövs göras, har ju varit sjuk i veckan och varit hos mormor så jag måste helt enkelt. 

Ikväll skall jag titta på något nytt program som heter "att vara" får väl se om det är bra :) 

Nu skall jag plugga fram tills maten är klar, hörs 


Fotograf: Emma Palmgren (jag) 
Kamera: Nikon d40 
Älskade Spyker <3 

Höstlov

God morgon! 

Tog sov morgon till tolv idag, sjukt skönt och välbehövligt. 
Iallafall så är frukosten i magen nu och jag har därför tänkt gå upp och sätta mig och plugga. Blir inte direkt lov för mig nämligen, plugg idag och imorgon och sedan examination på torsdag, måste göra det men känns ändå segt ;) 

Vi hörs senare, puss! 

Fotograf: Emma Palmgren (jag) 
Kamera: Nikond40 
Copyright 

Idol

Jag lovade i förra inlägget att detta inte skulle vara lika deppigt därför blir det inget långt inlägg, livet är surt just nu nämligen. 

Iallafall så ligger jag i soffan nu för att titta på Idol, ser fram emot dagens tema :) skall ni titta på idol? 

Hörs senare, eller imorgon. 

Fotograf: Emma Palmgren (jag) 
Kamera: Nikon d40 
Copyright. 

Efter regn kommer solsken. 

Fredag!!

Känns super att det är fredag idag, inte för att jag märker av skillnaden mellan vecka och helg så mycket men ändå ;) just nu är det välbehövligt iallafall.

Lite loj sedan examinationen igår, borde vara nöjd över mitt C men är sjukt besviken, jaja, världen går inte under för det.

Nu sitter jag och pluggar historia, känns så onödigt när jag vet att det kommer gå skit på examinationen på torsdag, jag menar, fick jag C i en kurs som jag fattade och fick A och B på alla uppgifter kommer jag ju få F - gånger hundra när jag gör examination i en kurs där jag inte fattar något och bara fått E på uppgifterna, så ja... jag pluggar just nu för ingenting känns det som. men det är bara fortsätta trots det.

Idag är det övning med kören i Härlanda, vet däremot inte om jag orkar åka dit, är så jäkla förkyld och känns inte kul att behöva gå och snyta mig plus stå och hosta mig igenom träningen. Dessutom är halsen inte bra än så jag kan inte sjunga fullt ut. Skall prata med mamma om en stund och se vad hon tycker.

Hoppas ni har det bättre än vad jag har, och jag lovar att nästa inlägg inte kommer vara lika deppigt ;)

Fotograf: Emma Palmgren (Jag) 
Kamera: Nikon d40
En av mina nytagna bilder, helt klart en ny favorit.. :) 

Idag

Hej!

Kom hem ifrån mormor igår vid fyra, slappade i soffan en stund och sedan körde mamma mig till kören, gick bra och jag sjöng med så mycket jag kunde.
Efter det var det mat som gällde, Alex, Pappa och Malin var snälla och åkte till hästarna så att jag kunde äta och ta det lite lugnt. Tillbringade kvällen i soffan och tittade på Grey´s Anatamoy (världens bästa serie förövrigt...) och sedan gick jag och la mig tidigt.

Idag mår jag skit, halsen är jobbig och jag har tur om jag kan prata hyfsat bra och dessutom har jag världens mensvärk, Awesome.
Men jag har pluggat så mycket jag har orkat och även gjort min första examination...

Och herre jäklar vad nervös jag var, höll på och spy flera gånger och svettades som en idiot, det var lätt det värsta jag gjort i hela mitt liv och jag önskar så förfärligt mycket att jag aldrig skulle behöva göra det igen men det måste jag ju tyvärr.. Så ja, det gick inget vidare, först funkade inte videochatten så vi fick ta det på telefon och så var jag ju så sjukt nervös. Därför är jag sjukt besviken, sen vet jag ju att jag är mycket bättre på att skriva än att prata, nerverna spelar för mycket spratt och jag blir helt blockerad...
Det var ju därför jag valde ett gymnasium där allt gör skriftligt så det är ju lite segt att enda muntliga uppgiften satte i stort sätt hela betyget. Men iallafall, jag fick C vilket är bra, jag är nöjd men ändå sjukt besviken då jag fått A och B på alla andra uppgifter som är skriftligt så jag är ganska depp.

Nu är hästarna iallafall inne och jag skall sätta mig och kolla på film.

Hörs imorgon, Puss

 

 
Gammal men super söt bild på mitt hjärta :) 
 

Stressigt

God morgon. 

Min förkylning har tagit nästa steg och slagit ut halsen, men det var faktiskts länge sen jag knappt kunde prata så det var väl på tiden nu. 
Mötte en tant ute alldeles nyss som hade sin hund lös så den och Spyker hälsade och så, visade sig senare när tanten kommit fram till oss att hunden snart skulle börja löpa så då skildes vi åt och jag fick en gnällande och ledsen hund att ta hand om, iallafall så hörde hon inte ett ord av vad jag sa och antagligen hörde hon inte bra i vanliga fall heller så när jag kom där med hes och jobbig röst hörde hon ju inget alls ;) 

Nu har jag ätit frukost och mormor har tvingat mig att ligga och vila en liten stund, jag behöver verkligen vila men jag ligger efter med historian och måste verkligen jobba så jag får vila en pytte stund till och sedan köra på så gott jag kan... 
Kan nämligen inte skjuta upp kursen då jag redan bokat examination nästa vecka så det är bara att jobba trots att jag är vrål förkyld. 

Vi hörs, puss 




Skärpning gott folk!

Något jag är noggrann med här är att plocka upp bajset efter Spyker, ja det är äckligt och ovant men det är ännu äckligare om någon trampar i det m.m
Iallafall så var jag ute med Spyker på sista kvälls promenaden för en stund sedan och då ser jag att en äldre man låter sin hund kissa/bajsa i sandlådan precis utanför mormors lägenhet, hunden gjorde alltså sina behov i sanden där barnen i morgon kommer sitta och leka och vem vet, stoppa i munnen. Visst att man inte skall äta sand men barnen som sitter och leker här ute på dagarna är ju inte gamla alls och det är klart att det händer att fel saker hamnar i magen, och om man nu inte äter det så riskerar man att sitta i det och leka. Sjukt äckligt och respektlöst!
Visst finns det katter här, men katter skall vara fria och man kan ju inte direkt springa runt och vakta dem hela tiden? men när man nu är ute med hunden kan man väll iallafall se till att den inte gör sina behov på helt fel plats?! 
Sjukt irriterande. 

Jaja, för att gå över till något helt annat så åt jag och mormor räkor och gott bröd idag och så blev det en liten tårtbit var till efterätt, vi har även varit ute och promenerat och jag har hjälpt henne att handla. 

Imorgon skall jag hjälpa mormor att fixa ute i hennes lilla trädgård och plugga, mamma kommer och hämtar vid två och då skall allt vara packat och fixat så jag får se hur mycket jag hinner. 
Blir en snabb fika och sedan skall vi upp till morfars grav och säga hej innan vi får skynda oss hem, kören börjar halv sex och mamma skall på möte vid fem så det blir lite stressigt. 

Nu skall jag släcka lampan och sova. 

Sov gott, hörs imorgon! 



Lunch

Pluggandet... Går framåt, ja det kan ju inte gå bakåt iallafall ;) 
Inne på efterkrigstiden och välstånd i väst, jo men det är kul... 

Har precis varit ute med Spyker så nu skall jag och mormor äta lite lunch, igår blev det pannkakor så idag får det väl bara bli macka och yoghurt :)

Hörs mer senare.

Puss 


Två bilder från promenaden, ingen märkvärdigt alls. 

Tisdag

God morgon. 

Frukosten är i magen och Spyker har fått sig en promenad så nu är det plugg som gäller, är inte motiverad alls och jag är jätte trött i huvudet av förkylningen. 
Men jag har fått sova hela natten utan att Spyker vaknat av något ljud, super skönt! Dock var jag mer utvilad igår när jag gick upp än vad jag är idag...

Jaja, plugg, plugg och plugg. Bara att sätta igång. 

Vi hörs, puss

Spyker ligger och sover med sin lilla nalle ;) 

Sov gott

Nu är det sängen som gäller, alla tre har fått mat i magen och Spyker har fått sin sista promenad för dagen. Jag har tvättat bort sminket samt borstat tänderna så nu är vi reda att bege oss till dröm landet, 
Vi har tillbringat kvällen framför tv:n där vi även såg en man som var en total kopia av pappa och hans två bröder, heelt sjukt, haha ;) 

Inatt sover Spyker med halsband, jag tror och hoppas att både jag och Spyker kommer få mer sömn inatt än vad vi fick första natten men ifall han blir orolig har jag större chans att greppa tag och stoppa honom om han har halsband på sig. 

Imorgon är det plugg som gäller, förkylningen är på bättringsvägen men det är ändå lite jobbigt att sitta och plugga när jag knappt kan andas lixom, men det löser sig imorgon :) 

Sov gott och så hörs vi imorgon. 

Dagens middag, verkligen super gott. Dem gula tomaterna har mormor till och med odlat själv ute i "trädgården" absolut dem godaste tomaterna jag ätit (säger jag inte bara för att hon är min mormor.) 

Ute på kvällspromenad med Spyker och använder folks lägenheter som ficklampa, funkar alldeles utmärkt ;) 

Gårdagens gott och blandat bricka som förrätt med ost, paprika och kex med räkröra, mmmm mumsigt :) 

Göteborg

Haft en toppen dag och förkylningen är mycket bättre nu som tur är, svårt att andas med näsan och ibland blir jag helt kallsvettig men idag är det helt ok. 

Åkte in till Göteborg med mormor vid två, hälsade på Julia på hennes praktikplats och sedan tog vi en fika, super mysigt och gott :) 
Spyker fick iallafall vara kvar här hemma vilket gick väldigt bra, han fick vara instängd i mitt gäst rum bara så att han inte kunde leva rövare i hela lägenheten ;) 

Nu har jag pluggar lite historia igen och snart blir det mat, skall bli gott. 

Igår åt vi fisk och idag blir det kött, så jag klagar inte :) 

Puss 


En trött liten Spyker ligger helt utmattad i soffan här bredvid mig <3 

Wiho!

God morgon! 

Visade sig att mormor skaffat wi-fi så nu kan jag lova er att jag skall blogga, annars är du ju rätt svårt att blogga utan internett ;) 

Spyker har det ganska jobbigt här, det är läskigt och obehagligt att det går folk precis utanför fönstrena och att vem som helst kan gå in i trapphuset som förövrigt låter sjukt mycket. 
Men annars så sköter han sig, han är ju van vid att bo på landet med bara några grannar och att kissa på träd, här har man massa grannar plus lyktstolpar istället för träd. Att han måste stå kvar efter att han bajsat så att jag kan plocka upp det är också väldigt konstigt och han tittar lite snett på mig när jag går där med en röd påse i handen. 
Haha, men vi båda vänjer oss nog snart ;) 

Nu skall jag iallafall börja plugga, yeea, kul, sjuk och trött efter för få timmars sömn inatt men det är bara att köra gärnet. 

Vi hörs, puss



Mormor

Nu åker jag och Spyker med hem till mormor, så vi hörs när vi hörs :) 

Puss! 



Nej...

Så sjukt besviken just nu, igår på bara några sekunder började jag må väldigt dåligt, fick ont i halsen och hade hög feber så att jag bara skakade för att jag frös så. 
Kollade iallafall på film med pappa och Malin till två på natten och sedan mådde jag så dåligt att jag gick och la mig i jogging byxor och tjocktröja, orkade inte ens sätta mobilen på laddning. 

Idag låg jag kvar i sängen till halv ett, slumrade till då och då och sedan fick jag tvinga mig upp eftersom mormor skulle komma vid halv två. 

Suger ju att jag håller mig frisk när alla andra i familjen är sjuka och sedan blir vrål förkyld när jag har planer... 

Men det blir att jag åker med till mormor ändå och så får vi hoppas att jag inte blir sämre. 
Så imorgon åker jag och Spyker med henne hem och så åker vi hem på onsdag så att jag kan gå på kören, är jag sjuk då får jag åka dit och så bara lyssna, men det löser vi då.

Nu skall jag snart åka till hästarna och sedan blir det mys framför tv:n med tänd brasa. 

Puss 

Kladdkaka?

Igår gjorde Ida en lite speciell kladdkaka, hon tog nämligen bort kakaon och la till vaniljpulver och kokos och ni fattar inte hur sjukt god den blev! 

Jag har tänkt baka det ikväll igen och då se till att ta kort och lägga upp receptet här, för det är verkligen något ni måste testa! :D 

Puss 



Fredag

Hej på er och god morgon! 

Fick sovmorgon idag till halv tio faktiskt, Spyker stog nämligen och gnällde i Idas rum när mamma åkte till jobbet i morse vid halv sex och Ida gjorde inget åt det så då fick jag damp och gick och hämtade honom, vilket gjorde att det var väldigt svårt att somna om sen... 
Men nu är jag pigg och utvilad :) 

Yes, annars då? Plugg under dagen, idol ikväll och sedan sova. 
Imorgon kommer mormor hit på middag och sedan följer jag och Spyker med henne hem och stannar till på tisdag eller onsdag, hade det inte varit för kören så hade jag stannat längre men nu är det konsert på g och då vill jag inte missa några träningstillfällen. 

Beroende på vädret imorgon, så skall vi ta kort på hästarna innan mormor kommer, skall kolla vad min app säger för isåfall skall jag duscha dem ikväll och så får Karin och Richard strunta i att ta ut dem imorgon bitti helt enkelt, det behöver ju inte vara strålande sol som det är idag men det är inte kul om det regnar. 

Nu har jag ätit frukost, så jag skall bara kolla runt på nätet och sedan sätta mig och plugga.

Vi hörs mer senare, puss 



Kräftskiva

 

Today

Hej på er, sorry för att jag inte bloggar förens nu men jag hann inte i morse. 

Jag åkte nämligen med mamma till jobbet vid nio, satt och pluggade där fram till tolv då vi gick ut och tog kort på barnen. 
Vi hade väldigt tur med vädret för när jag vaknade ös regnade det ute och precis när vi kom in från fotograferingen började det regna, solen tittade även fram lite så vi slapp regnet precis. 

Åt lunch på mammas jobb och sedan körde mamma hem mig på sin rast, så nu är jag hemma sedan tjugo minuter ungefär. 

Har fått gjort riktigt mycket i historian trotts att det var lekande och skrikande barn runt om kring, så himla söta och mysiga så jag skall verkligen inte klaga :) 

Nu skall jag sätta mig och redigera bilderna så att det blir gjort och sedan mejla dem till mamma, sedan blir det självklart mer plugg. 

Vi hörs, puss 


Idag:





Varm oboy

Plugget... Ja, det går framåt iallafall. Hur segt som helst men ju noggrannare jag gör det nu desto lättare blir det inför examinationen så det är bara att kämpa på ;) 

Gjorde varm oboy förut för att värma händerna och för att få lite energi, och idag orkade jag vispa grädde, sjukt gott var det iallafall och händerna fick lite värme. Jag har sjukt dåligt blod cirkulation i händerna nämligen så dem är iskalla större delen av dygnet förutom när jag ligger under täcket och sover så klart ;) 

Nu skall jag kanske åka och handla med mamma, får se, hon skall ringa när hon slutar och så skall vi se om vi skall åka idag eller på fredag. 
Ikväll blir det iallafall kör, ser verkligen fram emot det. Dem första gångerna var det lite jobbigt att se fram emot det då jag är hemma så mycket och det har gjort att jag tycker det är jobbigt att träffa folk men nu är det bara kul :) 

Vi hörs, puss 




Onsdag

God morgon kära ni. 

Pappa och Malin är fortfarande hemma och sjuka och idag var pappa så snäll att han väckte Alex och Ida så att jag fick sov morgon till halv nio, så himla skönt! 

Nu har jag varit ute med Spyker och ätit frukost så nu har jag tänkt kolla på något avsnitt av GA och sedan plugga. 

Puss


exhausted

Åh herre, säger jag bara. Modul fyra i historia tar livet av mig, så sjukt mycket att göra och det skall in på söndag. Vet inte hur jag skall hinna utan att bli en zombie? I värsta fall får jag prata med min mentor om att ändra slut datumet till på måndag så jag får en hel extra dag på mig, men inte än, skall kämpa på och försöka klara det ändå... 

Nu skall jag bara uppdatera här och sedan gå ut med Spyker, behöver lite frisk luft för att orka plugga en stund till. 

Depp inlägg men jag är faktiskt riktigt lycklig, trött och stressad, men glad. Haha, men allt bara flyter på lixom, skolan är grym trotts massa plugg denna veckan, och livet är bara skönt just nu, precis vad jag har längtat efter. 

Jag hoppas att ni har det bra, ovett vad ni gör just nu :) 

Bild från promenaden i morse 


Lunch & dusch

Pluggat i ca en timme så nu tänker jag springa ner och ta mig en snabb dusch och efter det blir det lunch. 

Händer inget idag förutom mer plugg så klart, börjar dessutom med andra världs kriget nu, intressant  :) 

Hörs! 


Bild från morgonens promenad 

<3




Dimmigt

God morgon! 

Ida är i skolan och Malin och pappa ligger och sover så det är bara jag och Spyker vakna. 

Nu har jag tittat klart på ett GA avsnitt som vägrade funka igår så nu skall jag gå ut och gå med Spyker, sjukt dimmigt ute så får bli reflexväst så att vi inte blir på körda ;) 

Åh, jag och Alex körde ett ben och rump pass igår, och ajjj min stackars rumpa, kan knappt gå idag och framförallt inte sitta. Haha men det är skönt... Typ ;) 

Vi hörs senare, ha en toppen tisdag nu! Kram 


Ullared's planer

Vi har tänkt åka till Ullared i slutet av månaden och jag längtar, bara jag som älskar att åka till Ullared? ;) 

Iallafall så har jag redan börjat titta på lite grejer jag vill köpa, anledningen att vi skall åka dit är för att köpa julklappar (awesomeeee) men jag har ändå lite som jag "behöver" hehe... 

• ljusslinga till mitt rum 
• snygga ramar 
• handkräm 
• dagkräm (ansikte) 
• nattkräm (ansikte) 

Ja det är väl allt, Ullared är ju Ullared så antingen kommer man hem med mer än vad man tänkt köpa eller inget av det man åkt dit för att köpa ;) 

Men nu börjar det bli dags att tänka igenom julklappar också, sjukt vad tiden går fort och jag önskar att den kunde gå lite snabbare. Skall bli så kul att fira jul i nya huset för första gången :D 

Vad tycker ni om Ullared? 
Längtar nu till julen? 

Kram 


Foto: we<3it 

14:43

Shit, bokade just examinationen i historia också, känns ganska overkligt att jag om två veckor är helt klar med Två kurser, vilket ger mig 150 poäng till, känns grymt! 

Dagen har gått fort, har fått gjort mycket i historian, pratat med min mentor, pratat med min historia lärare och varit Malins "läkare" gett henne tabletter, tvingat henne att dricka och äta m.m 
Nu är hon bättre iallafall så just nu gör hon mig sällskap på nedervåningen medans pappa ligger uppe i som säng och dricker kaffe och äter mackor. Haha ja... 

Nu skall jag kolla på något Grey's anatomy avsnitt och sedan fortsätta chilla, plugget får nämligen vänta till imorgon ;) 

Puss

 

Träningsvärk

Gårdagen var en riktigt bra söndag, trots att jag var seg och trött fick jag gjort mycket nyttigt. 

Rullan var däremot inte alls på min sida när vi väl skulle börja tömköra, inne i stallet var hon en ängel och stod och myste med Ida i stallgången medans jag borstade och fixade henne men så fort vi kom ut så vägrade hon sammarbeta, Alex ledde henne iallafall så det blev lite arbete ändå, hon är ju trotts allt Shettis... och sto ;) 
Men snacka om vad olika det är från gång till gång, från att förra veckan vara hur duktig som helst och till att igår knappt gå framåt... Hoppas på att hon är som hon var sist nästa gång :) 

Celika joggade jag lite med på ängen, hon älskar att få uppmärksamhet så när jag inte ledde upp henne till stallet utan började leda runt henne på ängen i volter och gjorde halt m.m trivdes hon verkligen. Min lilla docka :) 

Väl hemma bytte jag om och så gav jag och Alex oss i väg, joggade nästan två km utan att behöva stanna vilket är framsteg. Hade sjukt ont i mina vader hela dagen igår men inget som stoppade mig från att ut och jogga. 
Tänkte hela tiden på att peppa Alex, för när jag peppar honom och får honom att orka mer än vad han hade gjort om han var själv så får jag mig att orka mer än vad jag hade gjort om jag var själv. 
Sista biten hem körde vi utfall, så att vi lixom gick fram genom att köra utfall på varannat ben, sjukt jobbigt och idag känns det gött i låren plus i rumpan. 

Nu skall jag och Alex sätta i nästa växel vad gäller träningen, så nu är det bara att köra järnet. 

Puss 

Bild från we<3it 

Morgon promenad & mys frukost

En härlig promenad på två km och nu frukost bestående av macka och varm oboy, ser kanske inte jätte gott ut och det är klart den hade sett godare ut med vispgrädde på men flytande grädde i plus kanel på är minst lika gott.





Ny vecka

God morgon. 

Måndag och ny vecka, det innebär historia plugg för min del och i slutet av veckan kommer jag vara klar med ännu en kurs, känns pirrigt men ändå bra... 

Nu skall jag vänta på att Ida åker till skolan och sedan ska jag gå ut med Spyker, sedan blir det frukost och därefter plugg. 

Malin och pappa är hemma och sjuka idag, vi alla är lite små sjuka men det är bara att köra på. 

Vi hörs lite senare, kram 


Sov gott

Nu ska jag ut och natt kissa Spyker och sedan blir det sängen för min del, skall upp sju imorgon så vi hörs då :) 

Sov gott 



Sleepy

God morgon på er ;) haha, nejdå men jag var så jäkla trött och borta att jag gick upp och la mig och sov i några timmar, väldigt välbehövligt och nu känner jag mig pigg och glad. 

Fick ett mejl om att mitt sista uppdrag i filosofin som jag skickade in igår redan var rättat så jag skyndade mig med att logga in och kolla. Och jag fick B, känns så skönt och en stor sten föll från mina axlar, har ju fått ett A och två B sammanlagt nu och dem två senaste gångerna har min lärare inte haft något att tillägga så nu är jag riktigt taggad till examinationen, nervös men taggad :D 

Idag blir det träning med Alex, skall tömköra rullan och ikväll har jag tänkt ut och jogga, sjukt mycket roligare att jogga på kvällen när det är mörkt och lite lättare ute så det kommer jag verkligen fortsätta med :) 

Vi hörs senare, Puss

Åh vad jag saknar mitt hjärta, tror han hade trivts i detta stallet, med massa andra hästar, fina hagar, fina boxar och jag hade kunnat tömköra honom och verkligen jobba med honom, ingen kan förstå hur saknad Batman är och vad jag skulle kunna göra för att få tillbaka honom. Jag älskar och saknar dig min älskling <3 

13 oktober

Hej på er, haft en bra helg? 

Min helg har varit skön, mysig och välbehövlig, skulle velat haft sov morgon idag men åkte med till kyrkan inställt vilket var bra det med ;) 

Nu har jag precis bakat kladdkaka som vi skall äta när mamma,pappa och Alex kommer in, dem håller på med veden nämligen så min uppgift blev att baka något gott :) 

Blir inte att vi tar kort idag, vädret är inte på våran sida direkt så det får bli en annan dag. 
Är dessutom helt seg i både kropp och huvud så jag har tagit på mig mystofflorna och nu är det slapp i soffan som gäller. Har tänkt göra varm oboy och antingen titta på film eller läsa någon bok, får se vad jag känner för senare. 

Vi hörs, kram 


Mitt älskade hjärta<3 

Hello, goodbye

Maten var väldigt god och det var för länge sedan vi åt potatisgratäng, så nu var det på tiden ;) 

Om ett tag skall vi bort till Karin och ta in hästarna, mysa och pussa lite.
Imorgon skall kameran fram som sagt och jag har precis diskuterat lite med mamma hur vi skall lägga upp dagen och vart vi skall vara och ta kort, och jag har nu läget under kontroll. 
Vi skall till kyrkan imorgon så vi åker till hästarna vid 12-13 ungefär och så hoppas vi på grymt väder. 

Vi hörs, puss 

Har ni några tips på filmer som jag och Ida kan kolla på ikväll? 



Lördagsmys

Blir en riktigt mysig lördag idag, pappa jobbar och kommer hem sent och Malin är på konfirmationsläger till imorgon så vi fyra som är hemma skall äta potatisgratäng och lövbiff, förutom att vi skall åka och ta in hästarna vid åtta så skall jag och Ida ha film kväll hela kvällen. 

Idag har jag gjort klart hela filosofi kursen, burit och staplat ved och varit ute och tagit kort på hösten, riktigt bra dag :) 

Imorgon skall vi ta höst bilder på hästarna, så länge vädret är bra så kommer det nog bli grymt. 

Nu skall jag hjälpa mamma slinga håret medans potatisgratängen blir klar ;) 

Puss 


We<3it

Frukost




Lördag

God morgon. 

Efter kyrkan igår, som förövrigt var jätte fint, kollade jag,Malin, Lena och Ida på The originals och The vampire diaries. Kollade på dem ny avsnitten av The originals och jag måste säga att jag blev glatt överraskad :) 

Nu skall jag gå och äta lite frukost och sedan göra klart uppgift tre i filosofin. 

Hörs senare, puss 



Uppdrag 3

Sitter och skriver på uppdrag nummer tre i filosofin, även kallat den sista inlämningen i filosofin eller det sista jag här i ämnet filosofi ;) haha känns grymt att jag är klar med en hel kurs om några timmar (möjligtvis imorgon) men nu börjar jag bli nervös för examinationen som är vecka 43... Tror jag kommer dö, helt seriöst... 

Förövrigt så har alla syskon kommit hem från deras skolor, klockan är halv fem så jag tror jag läser igenom dem sista frågorna och sedan avslutar min skola för i dag. 

Jag skall duscha innan kyrkan som är vid sju och innan duschen skall jag kolla med Malin om hon vill med ut och jogga annars kanske vi kör ett benpass idag :) 

Hoppas att nu får en fin fredags kväll, puss 



Mums!



Köttfärssås, bandspagetti och riven ost på, blir nog inte mycket bättre än så här... 


Cats

 Fotograf: Emma Palmgren (jag) 
Kamera: nikon d40

Här är några bilder på två av våra underbart söta katter, Den svarta heter Micke och den spräckliga heter Dumbo :) Visst är dem helt otroligt söta? 

Fredag

God morgon. 

Fredag idag, skall bli väldigt skönt med några lediga dagar faktiskt :) 

Idag kommer jag bli klar med filosofin, kanske att jag behöver göra lite imorgon men det är bara att skicka in inlämningen i såfall. 

Ikväll skall vi till kyrkan på lovsångsmässa vid sju, men förutom det är det plugg som gäller ;) 

Nu skall jag äta frukost, (mamma tog nämligen Spyker innan hon åkte så jag tar honom lite senare istället) och sedan skall jag redigera lite bilder och lägga upp på bloggen, blir en blogg morgon hade jag tänkt :)

Vi hörs, puss! 



Hans och Greta... Fast läskigare

Hej på er, nu har jag precis tittat på Hansel och Gretel vilket var en grym film! Trots mina höga förväntningar var den bättre än vad jag trodde den skulle vara :D 

Nu skall jag gå och lägga mig, sov gott och så hörs vi imorgon. 





Köttfärssås & bandspagetti

Hejsan. 

Plugget idag gick över förväntan, fick gjort mer idag än jag fått sammanlagt hela veckan, haha nej inte riktigt men kom en bra bit på vägen. 

Gjorde köttfärssås och spagetti idag till mat, sjukt gott, blev en ny variant med grädde, senap, chilisås och mögelost i. Blev lite över så det blir min lunch imorgon. 

Nu skall vi snart åka och ta in hästarna och sedan har jag faktiskt tänkt ut och jogga. Får se vad klockan blir så att det inte blir för sent bara. 

Vi hörs, puss

Fotograf: Emma Palmgren (jag) 
Kamera: nikon d40 
En av mina favorit bilder från sommaren :) 

Tömköra

Rullan har på senare tid haft problem med sin höft, varit stel och så, hon börjar ju bli gammal och alla i familjen är för stora för att kunna rida henne så det var ju länge sedan hon var igång, och det har framförallt märkts på höger sida. 
Men ända sedan vi lämnade hästarna till Karin har hon blivit bättre, hon går ju i en kuperad hage nu vilket gör att hon har fått mycket mer muskler, dessutom har jag börjat tömköra henne vilket har bidragit till att hon blivit bättre. 

Innan, när vi bodde i kärra tömkördes hon ca fyra gånger i veckan med målet att börja köra henne  men nu sedan vi flyttade har det minskat. 
Innan kunde jag ju bara gå till hästarna mitt på dagen och tömköra och sedan gå hem igen men nu måste det passa med att bilen är hemma och att någon vill köra mig. 
Jag har inget emot att tömköra när det är mörkt (i samband med att vi tar in dem på kvällen) men det skulle bli väldigt sent då vilket inte funkar på veckodagarna.

Så nu är schemat att tömköra henne ca två gånger i veckan för att hon skall få springa av sig och för att höften skall hålla sig bra, hon är riktigt duktig och tycker det är jätte roligt att bli tömkörd så det är kul att jag har möjlighet att göra det nu :) 

Får ta lite bilder nästa gång jag tömkör så får nu se hur det ser ut. 

puss





Nackdel

Något av det jobbigaste med kort hår just nu är att det blir skitigare mycket fortare än när jag hade långt hår, det går ju fortare att tvätta men ändå ;) 

Sedan har jag märkt att jag inte tappar hår lika lätt nu, jag menar, när jag hade långt hår var jag tvungen att borsta håret och det kan jag inte än, och när jag borstade håret tappade jag de hårstrån jag skulle. Nu får jag panik för det kliar och gör ont i hårbotten för att hårstråna inte lossnar ordentligt. Får väl börja borsta håret med en kamm och hoppad att det blir bättre helt enkelt. 

Att ha kort hår är obeskrivligt skönt men jag längtar mer och mer tills jag får långt hår, eller ja, längre hår än nu ;) det kommer dröja tills jag får så långt hår jag vill ha men jämför man med längden jag har nu kommer jag snart ha långt hår ;) 





We<3it

Lunch

Hej på er, just nu sitter jag och äter lunch, orkade inte laga till något så det blev skorpor, digestive kex och mina favorit kakor. Blir jag hungrig senare får jag väl fixa något då, men detta räcker för nu :) 

Pluggandet går riktigt bra, det handlar om samhället vilket är riktigt intressant så allt flyter på. 

Nu skall jag äta upp och sedan börja plugga igen, puss 

Jag bara älskar dem kakorna (längst upp till höger) och skulle utan tvekan kunna leva på bara dem, dem finns med vaniljkräm i också med choklad är lätt godast... Visst att kladdkaka och muffins m.m är gott med den här kakorna är gudomliga... Hehe ;) 

Arton

Just nu längtar jag ihjäl mig tills jag fyller 18, jag och Malin har nämligen bestämt att vi skall åka till tex London eller Paris någon gång efter att jag fyllt år.  

Och jag sitter just nu och kollar efter billiga och centrala vandrarhem i London, vi har bara tänkt åka över en helg så där vi sover behöver inte vara dyrt och lyxigt då tanken är att se så mycket av staden som möjligt. 
Och jag tror att jag har hittat ett perfekt, det är billigt men ändå jätte fint, wi-fi och frukost ingår och det ligger centralt!  
Flyg blir ju billigare ju närmare datumet man skall åka så det är ju bara att ha is i magen. 

Åh vad jag längtar!!
Skall bli så himla kul, så nu är det bara att spara pengar så att man kan shoppa och äta god mat när man väl är där, låt tiden gå fort! :D 

Var skulle ni åka om ni var mig och Malin? Har nu några tips på billiga vandrarhem eller hotell? :) 







Fotograf: Emma Palmgren (jag) 
Kamera: Nikon d40
Några bilder som jag tog när jag var i London för några år sedan, tråkigt väder så jag hoppas att vi har tur med vädret när vi åker dit :) 

Let's do this!

God morgon! 

Idag är det riktigt mysigt väder ute, helst av allt hade jag velat ta en lång promenad med Spyker och sedan sätta mig i soffan och titta på film och dricka varmchoklad, men sådana dagar kommer också :) 

Idag blir det istället filosofi heeela dagen, har ju gjort något varje dag på eftermiddagen denna veckan så några timmar plugg har försvunnit, i för sig så sitter man ju inte i skolan till sex, och framförallt så har man inte lika långa dagar varje dag, så det är egentligen ingen fara ;) 

Skulle egentligen åkt med mamma till jobbet idag på förmiddagen för att ta "skolkort" på hennes avdelning + all personal men vädret suger så det blir nästa vecka istället. 

Pappa är hemma och ledig idag vilket skall bli skönt, jag har tappat ganska mycket ork när det gäller skolan så idag får han skälla på mig om jag slappar för mycket. Haha, nejdå men behöver någon som kan hålla ett öga på mig någon gång då och då. Behöver bara få tillbaka motivationen :) 

Nu skall jag äta frukost och sedan börja plugga. 

Kram 
Fotograf: Emma Palmgren (jag) 
Kamera: Nikon d40 
Modell: Anders Palmgren (pappa) 

Sing

Hej på er, haft en bra onsdag? Det har jag verkligen haft :) 

Vid två hämtade mamma upp mig och så åkte vi och hämtade Ida och sedan åkte vi vidare till Kungsbacka, Ida fick köpt sig en mobil och vi fick köpt massa mat. 

Åkte sedan hem för att bara lasta av maten och sedan åka till kören, tränade på en fransk låt vid namn Cantique de Jean Racine, en låt som heter Alltid hos mig, en helt underbar låt vid namn Håll mitt hjärta och så till sist Requiem. Känns riktigt bra och jag har börjat lära mig låtarna nu, requiem är ju på latin men det låter riktigt fint och det börjar stämma nu :) 

Hann därför inte äta innan kören så pappa stekte lövbiff och gjorde pommes till mig och mamma när vi kom hem. 
Dem andra var snälla och åkte till hästarna istället för mig så jag åt upp och sedan gick jag ut och joggade med Spyker. 
Med reflexväst och ficklampa i högsta hugg så blev det en runda på två km, framsteg då jag faktiskt orkade jogga hela tiden, så det kändes riktigt bra! 

Nu skall jag kolla på GA och sedan sova :) 

Puss! 


Hehe, jag och Malin hade uppsatt hår för första gången på flera månader ;) 

Rullan, Celika & jag

I helgen har jag tänkt ta porträtt bilder på mina hjärtan, och några bilder med mig och mina hjärtan, jag hatar ju att vara med på bild men sedan Karin valde att låta Amadeus somna in pga ålder har jag insett att mina två tanter inte är små ungdomar längre och jag vill ha bilder som minnen oavsett om jag blir bra på kort eller inte. 

Så därför har jag tänkt ta lite fina höst kort på dem, får borsta dem och göra dem fina först och sedan leta upp något fint ställe att ta korten på.

Det ända är att pappa jobbar på lördag och jag vill inte vänta till på söndag. 
Så jag har tänkt be Malin och Ida hjälpa till. Köra en liten snabbkurs först så att dem förstår vad för sorts kort jag är ute efter och så kan jag ju ta korten där bara hästarna syns själv, tror det kommer bli grymt! :) 

Här kommer lite bilder på hästarna <3 





Och här kommer några fina bilder Ida tagit: 



Puss 

Tips

Har ett till tips idag, men denna gången handlar det om naglar och händer. 

Jag har haft väldigt mycket problem med mina naglar, jag vill ja långa, fina och starka men jag har aldrig skött om dem. 

För ett år sedan köpte jag en myrrolja i Ullared från märket Depend för ca 60 kr, och jag använde väl den någon gång i bland. 
Sedan några månader tillbaka har jag fått väldigt torra händer och då köpte jag en handkräm som både är för händer och naglar, nämligen Lypsyls hand cream. 

Så i ca fyra månader, har jag kommit in i rutinen att när jag vaknar och går och lägger mig masserar jag först in nagelbanden och naglarna med myrroljan och sedan smörjer jag in händerna i handkrämen. 
Jag har verkligen märkt resultat och mina naglar har blivit så himla mycket finare, innan delade dem sig i två olika lager (om ni förstår vad jag menar?) och dem var mjuka och svaga. Nu är dem rena motsatsen. 

Så till er med fula, sjuka naglar rekommenderar jag verkligen att köpa myrrolja och en bra hand kräm för kan jag få fina naglar kan ni med :) 



Bäst eyeliner

För någon vecka sedan köpte mamma lite produkter från Oriflame, jag fick två olika eyeliner som jag nu har hunnit testa några gånger och tänkte därför dela med mig av mina tankar till er :) 

Den första är en puder eyeliner, alltså typ som en ögonskugga i konsistensen men på pensel. Jag älskar färgen och att den inte blir så "vass" utan det ser enkelt men snyggt ut. Jätte lätt att applicera men en nackdel är att den kladdar av sig på ögonlocket när man kollar neråt m.m 

Den kostar 89 kr och finns i tre olika färger och jag har färgen grå. Är absolut nöjd så den rekommenderar jag er om ni letar efter något mjukt men ändå inramande. 

Får **** stjärnor utav ***** (4/5) 

http://se.oriflame.com/products/product-detail.jhtml?prodCode=26566 Här är en länk till eyelinern :) 




Den andra eyelinern jag fick är en blöt eyeliner, och trots att den bara kostar 29 kr är det den bästa eyelinern jag någonsin använt, penseln är lagom tunn, torkar fort, den är liten vilket gör att den är lätt att ta med i handväskan på festen m.m, lätt att ta bort och den blir inte torr och "tung" när den torkar. Vet inte hur jag skall förklara den, men jag kommer aldrig kunna använda mig av någon annan och jag kan absolut inte komma på något negativt om den. 

Jag älskar den och den är utan tvekan min favorit produkt i sminkväskan, rekommenderar den verkligen! 

Här är en länk till sida med eyelinern:      
http://se.oriflame.com/products/product-detail.jhtml?prodCode=20437




Kram 

Onsdag

Dagarna går fort och det känns som att jag inte får gjort något alls, men det får jag ju egentligen. 

Igår åkte jag, Malin, Ida och mamma till kunskbacks vid fem, Ida köpte ett par vinter skor och så tittade vi på kläder m.m 

Nu skall jag gå och skrubba mitt ansikte plus smörja in mig lite, har börjat flagna i ansiktet vilket jag har haft problem med så här på hösten vintern sedan förra året bara, så nu är det dags att försöka göra något åt det. 
Efter det skall jag plugga, filosofi, och jag måste få gjort ganska mycket idag, men det är lugnt ändå, inget nytt och inte jätte många sidor egentligen :) 

Vid två kommer mamma och hämtar mig och då skall vi åka och handla, vi hämtar upp Ida i skolan och sedan blir det Kungsbacka idag igen, Ida skall köpa en mobil för pengarna hon fick på kalaset och så skall vi handla mat bara. 

Ikväll blir det även kör, har ju varit sjuk ett tag nu så idag blir det första gången "på riktigt" trotts att jag inte är helt frisk än. Är ju inte sjuk heller men min hals känns inte helt hundra än. 

Nu skall jag köra igång min dag, puss! 



Hey

Orken idag är typ nere på noll, eller ja, pluggorken iallafall, men jag göra så mycket jag kan. Modul tre skall vara inne senast söndag så det är ju ingen fara alla egentligen. 

Iallafall så tog jag det lugnt fram till lite över elva, kollade GA, åt frukost, var ute och joggade med Spyker, diskade och sedan pluggade jag fram till ett. 
Nu håller jag på och gör lunch, blir majskolvar idag igen, men det gör inget för det är riktigt gott ;) 

Efter lunch blir det mer plugg, skall även gå med Spyker plus hämta posten, om inte Malin eller Ida kan göra det när dem kommer hem vid två. Vi får se ;) 

Hörs, puss 
Fotograf: Emma Palmgren (jag)
Kamera: nikon d40 
Modeller: Ida och Malin Palmgren 
Detta är nog mitt absolut favorit kort från Värmland, ingen utav dem vet att jag tar kortet, båda är super fina och snön är perfekt. Älskar kortet helt enkelt... 

Idas kalas

Ni har redan fått se alla bilder som jag tog med min mobil så bilderna från iPhonen kommer i ett annat separat inlägg men jag tänkte nu ta och berätta om kalas lite mer ordentligt :) 

Kalaset började med att alla kom vid 18:00, Ida stod ute och välkomnade alls och ingen fick gå in än, när alla hade kommit fick Emil och David en signal och så sprang dem runt hörnet och skrämde dem, alla blev liv rädda (vissa mer än andra) och några vägrade gå ut igen. 

Efter att dem hade kommit in skulle Ida öppna presenter, under tiden gjorde mamma iordning pizzorna. När alla paket var öppnade var det dags för mat, pizza och bål, alla vräkte i sig.
Under tiden dem åt gömde sig alla som skulle skrämma dem senare under spökrundan uppe i Malins rum, jag sprang med dricka och mat till dem och lurade i barnen att bara jag och Ida var hemma (förutom mamma och pappa då) 

När maten var uppäten (eller ja, när alla var mätta...) gick vi in i spökberättar rummet, ett rum där vi rest upp ett tält som vi skulle sitta i och läsa läskiga historier, alla 13 fick plats i tältet och barnen fick börja berätta en spökhistoria om dem kunde, efter det läste jag några som skulle skrämma upp dem inför det som väntade lite senare. Två handlade och clowner, och två om dockor, redan här började flera gråta... 

Nu var det dags för spökrundan, jag delade in alla i två grupper och så fick grupp ett ge sig iväg, först ner till källaren där pappa, Emil och David skrämde dem till döds och sedan upp på övervåningen där alla andra var. 
När alla som vågade hade gått tände vi lamporna så att dem som var livrädda och grät fick gp rundan och se att det inte var så farligt. 

Sedan var det tårtdags och efter det tog vi fram godis, chips och popcorn. 

Därefter var det dags för lekar, första leken var att dem skulle gissa vad som var i skålarna, vi använde oss av mjöl, rostadlök, flingor och blötkattmat, här ledde lag ett. Efter det blev det limbo och lag två segrade och började komma i kapp lag ett poängmässigt. 
Därefter hade vi bundet ihop tre sura godis snöre som dom skulle äta upp snabbast, men man skulle vara två och två och börja i varsin ände utan att hålla med händerna. Lag två fick ihop mest poäng och vann hela tävlingen med ett poäng. 
(Jag, Malin, Lena och Hanna testade tävling nummer tre och jag och Malin vann, woho ;) ) 

När tävlingarna var klara hade föräldrar börjar komma och klockan var 22:00 och kalaset var slut. 

Vi som hjälpte till och gjorde kalaset hade grymt kul och av vad jag har fått höra så hade Idas kompisar det med, trotts tårar av rädsla och matkoma ;) 

I badrummet - blod spår och blod skvätt på golvet och väggarna 

I mitt rum - clown (Alex) grönt ljus (som i spökhistorien) tivoli musik 

I Idas rum - ond spå tant (Lena) kunde bara säga hämska saker om framtiden 

I Malins rum - dockor (Malin och Hanna) plus en läskig film om dockor och dock musik. 

Tror det var allt, bilder kommer senare :) 

Puss 

Majskolvar

Hallå på er, nu har jag precis haft mentorssamtal så nu tar jag lunchrast. 

Håller på och kokar majskolvar till lunch och när jag ätit upp dem och kollat på ett GA avsnitt skall Spyker ut på en promenad. 
Sedan blir det filosofi några timmar till :) 

Vi hörs, puss 





Min dag.

Tänkte skriva och berätta hur mina dagar brukar se ut, tiderna skiftar ju men på ett ungefär iallafall :) 

07:00 blir jag antingen väckt utav mamma eller så ringer min klocka. 

07:30 (ca) går jag upp och sätter mig framför tv:n som sällskap till Malin och Ida. 

08:20 går Ida och Malin ut till bussen och då kollar jag klart då det som är på tv och sedan går jag ut med Spyker. 

09:15 burkar jag vara hemma igen, allt beror på hur långt jag går men det brukar bli runt kvart över nio. 

09:15-10:00 eller 11:00 gör jag sådant som att äta frukost, fixa blogg inlägg, städa, mata katterna, duscha, titta på film. Oftast är det till 10:00 men beroende på hur mycket plugg jag har och hur mycket jag vill göra här hemma så kan det bli till elva också. 

10:00-13:00 plugg 
(11:00-14:00 plugg) 

13:00-14:00 lunch, film, städa, promenad med Spyker m.m 
(14:00-15:00) 

14:00-17:00 plugg 
(15:00-18:00) Ibland sitter jag till klockan sex trots att jag började plugga vid två, det beror på hur effektiv jag varit och hur kul det är ;) 

Så såhär ser mina dagar ut på ett ungefär, ibland kan jag sitta och plugga efter maten (18:00) men det är bara ibland. 

Hur ser eran dag ut? 

Kram 



New day

God morgon, hoppas ni sovit gott :) 

Blev väckt vid sju och låg kvar till 07:38, därefter blev det tv med Malin och Ida tills dem gick ut till bussen. 

Nu har jag precis varit ute på en härlig höst promenad, det var dimmigt, det små duggade, det blåste och det var inte särskilt kallt, super höst väder helt enkelt. Plockade lite fina löv som jag skall hitta på något med, vet inte vad men det är ju faktiskt våran första höst i nya huset så lite löv måste sparas ;) 

Nu ska jag ta något att äta och sedan ska jag mata katterna, efter det har jag tänkt röja upp lite här hemma, dammsuga vardagsrummet och plocka lite i köket, hela gårdagen gick åt till att klyva ved så vi städade aldrig upp efter kalaset, så det skall jag börja göra nu. Skall även vika lite tvätt och efter det skall jag duscha och sedan blir det plugg. 

Denna veckan blir det filosofi, min sista vecka med filosofi innan jag är klar med kursen. Sedan är det bara att boka in en examination så att jag blir helt klar och kan få ett betyg. Börjar bli lite nervös inför testet men det kommer gå bra... 

Nu skall jag sätta fart, hörs, puss 






Grym dag!

Hallå! 

Shit vilken "stressig" och rolig dag det varit! Är helt slut i huvudet och orkar knappt skriva detta, så jag skall fatta mig kort :) 

Alex var elak clown, Malin var en docka, Hanna var marionett docka som satt fast med trådar i taket, pappa spelade läskig musik på pianot och skrämdes nere i källaren, Emil och David skrämde dem ut och sedan i källaren. Mamma lagade mat och så medans jag sprang runt och gjorde Allt möjligt, läste spökhistorier, serverade mat och tårta, la fram godis, chips och choklad, och var deras hjälpreda typ ;) 

Dem blev 12 stycken sammanlagt då två stycken inte kom, och ljudnivån var helt otrolig, lät som att vi hade minst femtio ungar i huset som sprang, skrek och slogs men dem hade riktigt kul iallafall! 

Tror sammanlagt fyra stycken grät för att dem var så rädda men efter att dem fått gå spökrundan med lamporna tända så lugnade dem ner sig, känns fel att säga det men vi lyckades verkligen med att skrämma livet ur dem. 

Nu är alla här hemma heeeelt döda, och jag har tänkt slappa ett tag, kanske kolla på film och sedan sova. Är inte trött men bara helt död. 

Vi hörs, tog inte jätte många bilder men här kommer några :)







Fredag

Haft en riktigt bra dag än så länge, tog sov morgon till nio då pappa var ledig idag och därför kunde väcka Ida och ta hand om Spyker. 
Pluggade och sedan vid tolv kom mormor på besök, vi fikade och pratade medans Alex och pappa hjälptes åt att fixa mormors data :) 

Så nu är jag helt klar med modul 3 i historia, fick bara E på förra inlämningen så idag tänkte jag på lärarens kommentarer och så får jag se hur det går helt enkelt. Men jag blev nöjd, handlade om demokratins uppkomst i Sverige och Europa vilket jag aldrig läst så insatt om innan så jag kunde ju typ bara hälften, men det kändes som sagt bra :) 

När mormor åkte satte vi oss och fixade inför i morgon, har kollat igenom spökhistorier, skrivit namnlappar, pappa har gjort en Grymt, otroligt, sjukt, snygg gravsten gjord av kartong som nu ser ut att vara gjord av sten, helt sjukt vad grym pappa är! :o
Jag har även bakat "äckliga" muffins, blev tigerkaka muffins med rosa, grön och svart karamellfärg, sjukt häftiga och obehagliga ;) 

Om en stund åker vi till hästarna och sedan blir det idol :) 

Imorgon är det fullt ös medvetslös som gäller, skall sminka ca 10 personer, ordna hela huset, göra tårta, göra spök marshmallows och fixa i trädgården, men vi har läget under kontroll och kalaset börjar inte förens 18:00 så det är lugnt. Kommer bli sjukt bra och jag kommer uppdatera er så gott jag kan undertiden :) 

Vi hörs, Puss!



You wreck me

Tänkte bara titta in och säga hej, känns lite sent med ett god morgon nämligen ;) 

Iallafall så gick jag upp vid halv åtta idag , tittade på GA medans Malin och Ida gjorde sig iordning för skolan. 

Tog sedan en promenad med Spyker som bestod av att prata med en granne i 25 minuter vilket var väldigt trevligt, vi har hälsat några gånger i farten bara, så nu pratade vi om hans familj, resor m.m och jag kan säga att jag inte hade klagat över en resa till något varmt land ;) 
Väl hemma åt jag frukost och matade katterna och nu har jag precis kommit ut ur duschen. 

Nu blir det historia och planen är att bli klar med det sista testa dig själv och provet idag så att jag kan fokusera på inlämnings uppgiften ikväll och imorgon. 

Vi hörs, skall uppdatera er när jag kan men kommer plugga för fullt. 

Puss



Tigerkaka

Plugget går alldeles utmärkt, jag tycker det är intressant att läsa om världens historia men att läsa om Sveriges historia är både intressant och rolig! Så tiden bara flyger iväg, denna boken är helt klart den bästa historia boken jag jobbat med, det är mycket men intressant fakta och det har än så länge aldrig varit "för mycket" 
Jag suger ju däremot på årtal och namn så... Det är lite besvärligt, men jag måste ju öva :) 

Nu har jag suttit och jobbar i två timmar i sträck och det känns seriöst som en halvtimme max(?!)

Tänkte därför ta lunch nu, jag har tänkt baka en tigerkaka, äta lunch, titta på ett avsnitt av Grey's anatomy och ut och gå med Spyker. Kanske inte nödvändigtvis i den ordningen, plus att jag kanske inte kollar på ett helt GA avsnitt men ni fattar grejen ;) 

Nu skall jag sätta igång, hörs senare 





Onsdag

God morgon, ser ut att bli en fin dag idag, här är det knappt ett moln på himlen och solen skiner :) 

Idag var det jag som skulle väcka Ida och Malin, så jag ställde klockan på sju och sedan har jag suttit sällskap till Ida medans hon åt frukost och så, Ida åkte med bussen vid halv nio och Malin blev hämtade utav en kompis för bara en stund sedan. 

Har självklart varit ute på min obligatoriska morgon promenad med Spyker, blev en runda på tre kilometer över åkrarna och in på en väg en bit bort, mycket nya lukter och Spyker tyckte det var roligt :) 
Blev pisseblöt om fötterna så nu sitter jag med fotbad, alldeles strax skall jag äta frukost och titta på ett Grey's anatomy avsnitt och sedan blir det plugg. 

Ligger väldigt bra till tidsmässigt i historian så tar det lite lugnt nu på morgonen, sedan blir det fullt ös så jag kan hjälpa till på fredag och fixa inför Idas kalas utan att behöva tänka på plugget. 

Vi hörs, puss 





Mitt hår

Mitt hår har nu helt plötsligt börjar lägga sig efter en bena, är väl för att det börjar bli längre antar jag... 
Men jag kan inte bestämma mig för om jag tycker om det eller inte, haha, grejen är väl att jag blivit van vid hur det brukar vara ;) 

Sedan vill jag inte hålla på och fixa det med vax och grejer, känns så onödigt och jag vill slita på håret så lite som möjligt. 

Är det någon som läser just nu som själv rakat av sig håret och sedan låtit det växa ut eller känner någon som gjort det? Kille eller tjej spelar absolut ingen roll :) 
Jag får nämligen lite smått panik (överdrev lite...) när jag tänker på hur det kommer se ut när det är så där "mellan"
När det är för långt för att bara hänga och för kort för att sätta upp lixom, min lugg börjar redan bli "för lång" och är ivägen. 
Jaja allt kommer ju lösa sig och jag kommer väl på något, men ändå ;) 

Dessutom så bryr jag mig inte heller om vad någon annan tycker om mitt hår, tycker dem att det är fult så är det deras åsikt som dem inte behöver dela med sig av, sedan är det ju kul att höra att det är snyggt/häftigt samt att konstruktiv kritik alltid är lärorik (därav detta inlägget) men allt beror ju på hur man säger/skriver det, vilka blickar man använder och vilket tonläge man använder. Man kan ju trots allt låta trevlig när man säger något otrevligt och tvärt om. 

Sedan tänker jag så här, tänk vad alla kommer vara avundsjuka när jag har fått långt hår, som är friskt och snyggt när dem sitter där i sitt sönder färgade och trasiga hår och önskar att dem hade mitt, då är det faktiskt värt alla blickar och kommentarer nu :) 

När jag rättat till det 

När det bara får vara 

Visst saknar jag mitt långa hår, det gör jag ju, men det var verkligen inte snyggt och hur skadat som helst, dessutom är detta så jäkla skönt (lite kallt om öronen bara ;) hehe) Sedan är det riktigt häftigt att kunna säga att jag rakat av mig håret, modigt på något sätt ;) 

Kram 

Good

Visade sig att det inte var Novo som låg nere utan Hermods support, om jag har fattar rätt ändå? Haha jaja blev iallafall glatt överraskad när jag kunde göra prov ändå ;) 

Som sagt så har jag gjort ett prov och även ett testa dig själv, tyckte frågorna var konstigt formulerade men jag fick typ ett halvt fel på provet bara så jag är nöjd ändå. 

Nu kommer pappa snart hem vilket är tidigt då han brukar komma hem klockan sex vilket betyder att jag slipper laga mat ändå ;) 

Jag är iallafall nöjd med min skoldag men har tänkt göra lite till innan jag är helt klar, är sjukt hur mycket jag tycker om Korr, lätt världens bästa skola! 

Hoppas ni haft en bra dag! 
Kram 

Dagens lunch, så gott! 

Vinterjacka!?

Just nu håller jag på och planerar inför vintern, vad jag måste köpa och inte. 

Jag har en varm och go höst jacka, eller ja, jag använder den när som helst iför sig, och så har jag en helt okej varm och go vinterjacka, nackdelen med vinterjackan är att den är kort så nu letar jag efter en ännu varmare och längre jacka... Den skall dessutom inte kosta en förmögenhet men ändå vara snygg så jag letar och letar.
Har hittat en modell som jag tycker om så nu skall jag vara hitta Den jackan, jackan med Det lixom ;) haha väldiga problem... 

Sedan skulle jag behöva minst ett par vinter skor, helst två, ett par snygga som jag kan använda till vardags utan att frysa tårna av mig och ett par som är helt okej snygga men som är riktigt varma och bekväma som jag kan använda en heldag ute i snön med familjen, ett par slit och släng skor typ. 
Det är bara att leta på för snart är det varmare skor som gäller :) 

Dessutom, redan innan jag rakade av mig håret hade jag väldigt mycket problem med mina öron, vinden och kylan kunde ställa till väldiga problem och nu utan hår som kan skydda lite har jag redan märkt av det om det blåser lite för mycket, jag har en mössa men måste utan tvekan köpa en tjockare och varmare om jag inte skall dö i vinter. 

Har ni något ni måste införskaffa inför vintern? :) 

Puss 




Hungrig

Nu är det dags för mat säger min mage, den kurrar för fullt nämligen ;) 
Så nu har jag tagit paus från plugget och håller på och lagar lunch, blir potatis, laxburgare och kokta majs, gott ska de va ;) 

Efter lunchen skall jag påbörja första världskriget, Novo är stängt mellan 12:00-17:00 idag och imorgon så kommer bara bli läsa & skriva för fulla muggar och göra prov och testa dig själv på förmiddagen imorgon eller kvällen imorgon, annars får jag vänta till på torsdag :) 

Kom på att jag aldrig har kokat potatis innan...  jaja någon gång måste ju vara den första och det kommer garanterat bli bra ;) 

Vi hörs, puss 

Bild på min tacos från i fredags 

Minnen

Varje gång jag rensar min mobil är det vissa bilder som alltid får vara kvar, det är gamla minnen och bilder på sådant som betyder mycket för mig och jag tänkte visa er vilka bilder det är :) 

En bild på lilla mig som liten 

Bild på pappa som ung <3 

Älskade och saknade morfar<3

Min saknade älsklings kille, tänk vad livet hade varit lättare om han hade levt... <3 

Den absolut viktigaste på hela jorden, min bästa vän Rullan <3

Tränings motivations bilder, hittar ständigt nya men dem gamla får vara kvar ändå 



Bilder på mig och mina älskade syskon, helt underbara är dem<3 






Sist men inte minst, massa bilder på snygga kändisar och andra inspirations bilder ;) 

Vissa bilder betyder mer eller mindre men bilder inom dessa kategorier familj, jag, djur, träning & inspiration kommer man alltid hitta i mitt bildarkiv. 

Puss  

Första oktober

God morgon, hoppas ni sovit gott! 

Känns så himla skönt att det är oktober redan, tiden bara flyger iväg, jag älskar både hösten och vintern så jag klagar verkligen inte :) 

Men Usch var det var segt att gå upp ur sängen i morse, hade gärna legat kvar en stund till... 
Iallafall så gick jag upp vid halv åtta och såg till så att Malin och Ida kom iväg till skolan och sedan gav jag mig ut på en härlig morgon promenad med Spyker. 
Lagom kyligt ute och med en sol som faktiskt värmde lite så det var riktigt mysigt. 
Tog på mig mössa och vantar så att jag inte skulle frysa men vantarna åkte av efter en stund. 

Nu skall jag kila ner och mata katterna och sedan är det dags för mig att äta frukost. 

Vi hörs, puss







Här är några bilder från promenaden och trots att den sista är suddig så är det nog min favorit... 
RSS 2.0