S.w.a.t

Sitter och tittar på filmen S.w.a.t som går på tv:n just nu, sjukt bra och det är riktigt snygga killar i den ;)

Efter filmen tänker jag sova, är trött sedan min sömnlösa natt så vi hörs imorgon.

Puss!

Words are very unnecessary, They can only do harm

Inget vidare väder idag, så vi tar ut kattungarna en annan dag istället, anledningen till varför vi ska vänta är så att det blir så fina bilder som möjligt annars hade dem ju kunnat komma ut när som helst egentligen, men känns roligare att vänta så att allt stämmer.

Städningen är klar här hemma och mamma är tydligen på väg hem nu, pappa och Malin står i köket och bakar, Ida jobbar matte, Alex sitter vid datan och spelar och jag sitter och bloggar.
En helt vanlig dag helt enkelt ;)

Sitter och tittar på kläder, har hittar lite som jag känner att jag skulle vilja köpa nu till sommaren men kräsen som jag är vet jag redan nu att jag inte kommer köpa det hur mycket jag än vill. Jag älskar att veta att jag kan köpa kläder men jag hatar att köpa det... Yes ;)

Och jag är så jäkla sugen på glass, framförallt mjukglass med tuttifrutti strössel men också på snickersglass, jag är ju laktosintolerant så det var sjukt länge sen jag åt dem nämnda glassarna ... Men i sommar ska jag äta dem ändå, jag får väll skita i att jag får ont i magen ;)

Vi hörs, puss

Bild: världens godaste glass som vi köpte i Danmark! Smakerna är blåbär, vattenmelon och nougat och det bästa var att jag inte fick ens lite ont i magen :D

Breakfast

God morgon!

Usch, inatt har jag inte sovit särskilt bra alls, inte kunnat slappna av helt tror jag så jag låg kvar i sängen längre än vanligt.
Nu har jag nästan precis ätit frukos så nu sitter jag och myser med Spyker, eller ja, han är lite för intresserad av alla flugor som stör honom när han försöker sova så det går som det går ;)

Pappa behövde varken sova kvar eller jobba idag, så idag blir det en städ dag... Låter inget vidare men det blir nog inte så farligt.

Blir det bättre väder ska Zara och hennes två kattungar få komma ut, den ena har vi döpt och den heter Dumbo men den helt svarta är ännu namnlös...
Skall ta massa kort på dem för så här söta kattungar har vi aldrig haft, båda är långhåriga och gosiga och älskar när man kommer och gosar med dem.
Den svarta har till och med lärt sig att om den ställer sig på bakbenen och sätter framtassarna mot våra ben och sedan låter klorna göra sitt jobb så får man komma upp i knät och få pussar, haha en riktig skit unge ;)

Dumbo är eftersläntraren utav kattungarna, den svarta är redan "stor" och har sedan en vecka tillbaka kunnat gå utan problem, det var även den svarta som öppnade ögonen först medan Dumbo mer är tjock och liten vilket gör att den har lite mer problem med att gå, haha bakbenen följer inte riktigt med så som det gör när kattungar börjar lära sig att gå ibörjan men snart är den precis lika duktig som sitt syskon.

Nu ska jag sluta babbla om våra kattungar och så hörs vi senare!
Puss

Food

Fyra

Maten är på g och jag har tillbringat någon timme med att diska, duktig tjej ;)

Har även tvingat mina kära syskon att hjälpa till att rensa i landen, eller a det blev att jag gjort mest och dem tittade på, men nu är blommorna fixade iallafall.

Ikväll blir det syskon mys, nu blir det go middag med grillat kött och potatisgratäng och sedan ska vi titta på film :)

Vi hörs puss!

Göteborg

Varit en riktigt bra dag, än så länge iallafall ;)

Gick upp vid åtta imorse, hade tyvärr gått och lagt mig liiite för sent igår så jag var helt död när pappa kom och väckte men nu är jag pigg och glad.

Började med att åka och hämta en ny vattenberedare och sedan åkte vi till mormor.
Fikade och sedan fixade pappa med hennes tv medan jag och Ida grävde upp blommor som vi skulle ha med oss hem.
Däremot så ringde pappas telefon vid tolv tiden och då var det hans chef som undrade om han kunde komma och jobba, blev ju att skynda sig lite så nu är vi hemma och pappa ska snart åka bort till jobbet.

På pappas jobb jobbar man ett helt dygn, så börjar man åtta på morgonen slutar man åtta på morgonen dagen efter så vi barn är troligtvis ensamma hemma till imorgon då mamma är med jobbet på någon grej ;)
Haha jaja svårt att förklara men om pappa behöver sova kvar så är vi barn ensamma hemma, grymt!

Ja vad händer mer idag då?...
Jo vi ska plantera blommor, ta kort på katterna och sedan får vi se lite. Hoppas ni får en toppen tisdag.

Puss

Bild: Jag på båten påväg hem från Danmark och det är pappa som har tagit bilden :)

Jag älskar dig

Tomtegröt?!

Haha ja ni kan knappast gissa vad jag håller på med just nu ;)
Blev hungrig då vi bara åt sallad till mat så står just nu och gör tomtegröt, finns nog inget godare och det är något jag verkligen kan äta året runt!
Gjorde massa extra så nu vet jag vad jag ska äta till frukost i morgon ;)

Nu ska jag gå och röra om, hörs, puss

Today

Nästan precis kommit hem från en cykeltur med Alex, och jäklar vad ont i rumpan jag har, haha ;)

Cyklade iallafall bort till hästarna så det blev inte en jätte lång runda, smörjde in Rullan och borstade Celika.
Rullan är så jäkla fin i år, vi köpte ju två schampon på Ullared, vi har använt ett utav det ca fem gånger och det har verkligen hjälpt!
Idag var hon lite svullen på svansroten så jag smörjde in henne för säkerhetsskull, man såg ju att hon hade varit och kliat sig mot något träd men hon har inga sår alls! Så himla kul att vi har hittat salvor och grejer som verkligen hjälper, haha det tog bara 16 år ;)

Nu ska jag träna lite, situps m.m och sedan hade jag tänkt baka kladdiga choklad muffins som vi kan äta imorgon.

Ska nämligen till Göteborg imorgon, först ska vi till mormor och fika och fixa lite i hennes lägenhet och efter det ska vi hämta en ny varmvattenberedare.
Så blir att gå upp vid åtta imorgon och då hinner jag inte baka innan det ;)

Vi hörs, puss

It's a long way up

Fick med mig Alex ut i stallet så allt gick mycket snabbare än vad det hade gjort om jag hade varit själv.
Fick tömt boxarna och sopat rent i hela stallet, är fortfarande skit kvar men det behöver eldas så vi får vänta lite med det.

Mätte väggarna i boxarna och vi har tillräckligt mycket virke för att byta ut väggarna, så i veckan ska vi börja snickra och fixa det fint nere i stallet. Kommer bli mycket bättre än vad det är nu iallafall.
Sen är ju grejen den att vi bara hyr huset + stallet så för mycket kan vi ju inte göra heller för den delen och egentligen skulle vi inte ens behöva göra så mycket som vi faktiskt har gjort själva men nu är det som det är ;)

Tanken är nämligen att hästarna ska komma hem i vinter, vi kan ha dem hos Karin men jag mätte fördelarna mot nackdelarna med pappa och vi bestämde att ha dem hemma på vintern. Dem kommer alltså gå kvar hos Karin fram tills det är dags för dem att vara inne på natten, däremot så tar vi nog hem dem någon vecka då och då så att dem får beta av våra hagar också.

Jag har tänkt på det, Rullan är verkligen min andra halva, min dröm häst är utan tvekan en kopia av Rullan fast som häst och inte ponny.
Jag menar, höj henne till ca 164 cm i manken och ändra hennes ålder till ca 12 år så hade jag haft min dröm häst.
Rullan har gett mig så mycket glädje och jag kan verkligen inte föreställa mig ett liv utan henne.
Min bästa vän <3

Nu ska jag kolla vad vi ska äta ikväll och sedan fortsätta lyssna på musik, puss

Depression - min historia

Det kommer bli mycket text men jag hoppas verkligen att ni tar er tid att läsa, inte bara för min skull utan faktiskt framförallt för er skull.

Texten kommer ifrån 1177's hemsida, ni kan självklart gå in där och läsa mer om ni är intresserade då jag bara kopierat det som passat in på mig.

Efter texten kommer jag skriva mina egna tankar.

Depression:

I dagligt tal säger man ofta att man är ”deprimerad” eller ”deppig” när man känner sig ledsen, nedslagen eller ur form. Men ordet syftar egentligen på ett allvarligare tillstånd som kräver behandling.
Det som händer vid en depression är att hjärnans signalsubstanser kommer i obalans, vilket påverkar bland annat känslolivet, initiativförmågan och sömnen. Exempel på signalsubstanser som man vet spelar en viktig roll när det gäller depression är serotonin och noradrenalin.

Vanlig nedstämdhet kan ibland övergå i en depression, och gränsen mellan tillstånden är inte skarp utan mer flytande. Det som avgör om man har en depression handlar både om hur lång tid man upplever nedstämdheten och hur man upplever sin tillvaro under den tiden.

Om man känner sig nedstämd och orkeslös varje dag under mer än två veckor och har tappat lusten för sådant man vanligtvis brukar tycka om att göra och upplever känslor av meningslöshet kan man ha blivit deprimerad.

Den vanligaste formen av depression kallas egentlig depression och brukar delas upp i tre nivåer:

•lätt eller lindrig
•medelsvår eller måttlig
•svår eller djup depression

Om man har en Lätt depression kan man ofta fungera socialt och praktiskt i sitt dagliga liv, trots att man mår dåligt inombords. Konkret kan det innebära att man klarar av att gå till jobbet eller umgås med sina vänner, fast det kräver att man anstränger sig och ”biter ihop” för att klara det.

Om man har en Medelsvår depression mår man så pass dåligt att man inte längre klarar av att upprätthålla ett fungerande vardagsliv eller fungerande relationer. Det kan till exempel innebära att man inte klarar av att arbeta, sova ordentligt eller umgås med sina vänner.

Om man har en Svår depression påverkas ens tankar och känslor så mycket att man ofta inte ens bryr sig om grundläggande behov, som att till exempel äta och dricka. Att man har allvarliga självmordstankar eller direkta planer på att ta sitt liv kan också ingå i symtomen, men det betyder inte att alla som har en svår depression har självmordstankar. Ett annat ord för svår depression är melankoli.

Ibland kan svåra livshändelser eller yttre påfrestningar leda till att man blir deprimerad. Det kan till exempel vara ensamhet, en närståendes död, funktionshinder eller ekonomiska problem. Man kan också bli deprimerad i samband med kroppsliga sjukdomar eller missbruk.

Om man upplever att det är en obalans mellan de krav som ställs på en och den kapacitet man har kan man bli stressad. Om man ständigt är stressad under lång tid, och inte får tillräckligt med vila och återhämtning kan det öka risken att man får en depression.

Men man kan också bli deprimerad utan att det finns någon yttre orsak. Det gäller särskilt om man har återkommande depressioner.

Alla människor kan bli deprimerade, men alla löper inte lika stor risk att få en depression. Man har olika sårbarhet. Vilken sårbarhet man har beror delvis på vem man är som person, både från födseln och hur man vuxit upp.

Sådant som upplevs som svårt och nästan outhärdligt för en person kan vara mer hanterbart för någon annan. Ofta har en person som funderar mycket över egna fel och misslyckanden, och som lätt ser svårigheter i nuet och framtiden, en större sårbarhet än någon som tar mer lätt på problem eller motgångar.

Om man har varit med om många svåra saker, särskilt i ung ålder, samtidigt som man inte fått tillräckligt mycket stöd och hjälp från omgivningen, kan man ofta vara mer sårbar än någon som har haft en mer trygg uppväxt. Detsamma gäller om man tidigt i livet råkat ut för separation från viktiga personer, som sina föräldrar. Men man kan också vara född med en större känslighet för intryck och påfrestningar, som gör att man lättare får depressioner.

I hjärnan och i resten av nervsystemet finns så kallade signalsubstanser som förmedlar budskap mellan hjärnans olika celler. Det är samspelet mellan de olika signalsubstanserna som utgör grunden för en persons sinnesstämning, humör, temperament, beteende, känslor och tankar. När man får en depression kommer signalsubstanserna och deras samspel med andra celler i hjärnan i obalans.

När man är deprimerad kan man uppleva att inget berör en ordentligt. Sådant som man brukar tycka om att göra blir jobbigt och kravfyllt i stället för roligt.

Livet kan då kännas hopplöst och tillvaron te sig meningslös. Att ta itu med vardagliga sysslor känns för krävande.

När man är deprimerad påverkas självbilden och självkänslan. Tankarna på självmord eller död hänger ofta ihop med tankar om att man är värdelös eller till belastning för sina närmaste.

Om man plågas mycket av sin depression kan döden framstå som en utväg eller något som skulle få ett slut på lidandet. Det här är en viktig varningssignal, men för de flesta är det ändå ett långt steg från tankar på döden till tankar på att faktiskt ta sitt liv.

Depression gör ofta att man får svårt att känna starka, positiva känslor för andra och man tycker också mindre om sig själv och kan ha tankar om att vara dålig eller värdelös.

Ibland kan den låga självkänslan göra att man tror att andra inte vill en väl eller kanske talar illa om en, fast det kanske inte alls stämmer med verkligheten. De negativa tankarna upprepas och man ältar misslyckanden och känslor av otillräcklighet.

Min historia:

Nu efteråt inser jag att jag har mått dåligt nästan konstant i flera flera år, allt började i mellanstadiet när jag blev mobbad och inte fick rätt hjälp från lärare och andra vuxna.
Att Batman blev dödad var också en avgörande orsak till att jag började må dåligt.

Jag har blivit lämnad utav så många människor, vänner som stått mig så nära att jag nu har väldigt svårt att släppa in folk på livet, jag vill inte vara ensam men jag orkar helt enkelt inte engagera mig i vänskap/kärlek att jag bara stänger ute alla istället.

När jag insåg att jag var deprimerad var det som en sten som föll från mitt bröst av lättnad men samtidigt var det det som gjorde att jag helt stängde in mig i mig själv. Jag sov, sov och sov, det var allt jag orkade göra och så fort jag fick något krav på mig sov jag lite till och så grät jag i mängder.

Att gå och prata hos en psykolog har verkligen hjälpt mig, efter varje gång kände jag att jag kunde släppa det vi precis pratat om för nu var det inte helt på mitt ansvar längre. Jag orkade le och skratta mer och jag kunde se ett ljus i allt mörker.

Jag led/lider av Medelsvår och svår depression, allt som står under dem kategorierna stämmer in på mig.

Jag har under en längre period haft självmordstankar, nästan varje natt drömde jag att jag dog av olika orsaker och när jag satt i tillexempel en bil mitt på dagen kunde jag börja föreställa mig ställen vi kunde krocka på så att bara jag dog.
Men jag har aldrig skadat mig själv, förutom mentalt då, och det skulle jag aldrig kunna göra, hur dåligt jag än mår.

Något av det jobbigaste det senaste året har varit alla krav, om jag ska orka göra något kan jag inte tänka "jag måste städa mitt rum nu" eller "jag måste åka till skolan imorgon" för då gör jag det inte, det blir för tungt då och jag ser det som ett krav vilket gör att jag mår sämre.
Istället måste jag tänka något i stil med "jag borde städa mitt rum, för då kan jag..." Jag måste se att något bra kommer ut det jag har tänkt göra för då gör jag det.
Det som också är jobbigt som har med det här att göra är just att jag vet om det, jag vet att jag inte gör det om jag måste m.m men ändå kan jag inte göra något åt det...
Som tur är har detta börjar släppa allt mer och mer.

Jag lider också av panikångestattacker, jag har nu lärt mig hur jag ska hantera det men innan kunde det hända när som helst, på bussen, i sängen m.m
Det som händer mig är att hjärnan bara stänger av, jag kan inte kontrollera mina tankar så dem bara vandrar iväg åt alla negativa håll. Jag börjar föreställa mig det värsta och när det gått så lång får jag hjärtklappning och svårt att andas.
Vissa gånger har det känts som att jag ska dö för att jag har sådan panik men så fort jag har gråtit och låtit kroppen lugna ner sig har det släppt och helt plötsligt är allt normalt igen. Det är svårt att förklara så att folk som aldrig varit med om det förstår men dem som själva varit med om det vet exakt hur hemskt det är.

Jag hoppas att ni fått lite klarhet i det här nu och att ni kan sluta med era på hoppande kommentarer, jag har en anledning och jag kan inte hjälpa att jag lider av depression.
Alla människor är olika, det jag mår dåligt av kanske är skit saker i era ögon men ingen människa är den andra lik.

Sprid glädje istället för hat så kommer ni längre här i världen!

Här kommer en bit av en text jag tyckte var riktigt bra skriven av Linn på dressyrmupparna. Hon lider också av depression och ni kan lätt gå in på hennes och Ingrids blogg och läsa hela inlägget.
"Det är jättejobbigt att må så här dåligt och att inte kunna tvinga sig själv att bara må bra och köra på som förr. Men bland det värsta är nog att bli dömd av andra som inte har en aning om hur det känns att må riktigt riktigt dåligt. De som tror att man orsakar en depression själv.. Jag kan upplysa er om att det är inget man kan råda över. I så fall hade jag aldrig blivit sjuk då min viljestyrka och kämparglöd ligger högt utöver det vanliga. Depressioner utlöses av stora trauman, missanpassningar i samhället eller kemisk obalans i hjärnan."

Puss

Måndag

Härligt väder ute idag också, men idag har jag däremot tänkt ta det lugnt med solen, jag bränner mig aldrig men det skadar inte att ta det lugnt :)

Jag har däremot tänk tvinga någon att hjälpa mig att städa i stallet, sopa rent i boxarna m.m
Hästarna är ju ändå inte hemma så stallet står ju tomt och då kan jag passa på att göra det fint inför när dem kommer hem.
Annars får jag väl göra det själv ;)

För övrigt så händer ingenting alls idag, Ida är med mamma och jobbar så det är iallafall ovanligt lugnt här hemma, haha.

Fick en kommentar från någon vid namn Lena som jag tänkte svara på, jag har redan skrivit om det tidigare men folk verkar ha svårt att läsa allt och bara det dom vill se vilket gör mig riktigt irriterad.

Kommentar: Det är blir ju inte sommarLOV för dig utan bara sommar då du varken jobbar eller studerar!!!

Svar: Jag har redan skrivit om det en gång och det jag skrev var att jag egentligen har haft "lov" ett bra tag nu men att jag har sommarlov nu när mina syskon har det.
Sen ska jag ju börja plugga igen efter Mitt sommarlov.

Sen är ju grejen den att jag inte har haft "lov" utan jag har varit sjukskriven och sedan valt att hoppa av skolan för att jag mått så dåligt, och det är riktigt respektlöst hur vissa av er läsare väljer att se det som att jag varit hemma för skojs skull.
Jag har Inte valt att må dåligt och jag gör verkligen så mycket jag orkar.
Det märks att ni inte har en aning om vad depression är för något och att ni inte ens är intresserade av att ta reda på det.

Jag har därför tänkt skriva ihop ett inlägg som kommer upp om en stund där jag berättar om depression och hur jag har haft och upplevt det.

Jag är mig själv på min blogg, ni lär känna mig och vet nästan allt om mig, att då få kommentarer från okända människor som klankar ner på något som jag valt att inte skriva lika mycket om det är ju bara helt Sjukt!

Hur rolig hade min blogg varit på en skala ett till tio om det varit tvärt om? Att allt handlade om hur dåligt jag mår och att det bara kom något inlägg då och då som handlade om något positivt, då hade varken jag eller ni orkar gå in på denna blogg.

Vi hörs strax, puss

Underbart!

Åkte till Härsjön vid tolv, badade och solade och så fikade vi, var hur mysigt som helst!

Vid tre tiden kom mörka moln över stranden och tillslut så började det åska, blev att packa ihop fort och att åka hem.

Väl hemma så plockade jag och Malin blommor som vi satte på Nougats grav (han dog inatt... RIP<3)
Jag har tänkt köpa någon blomma som vi kan plantera där men än så länge får det stå plockade blommor där :)

Ikväll ska jag och Malin ha en liten spa kväll, vi har blivit riktigt torra av allt badande och solande så det behövs verkligen! Jag ska även måla våra naglar och fixa och hålla på, grymt.

Bjuder på massa bilder från dagen, puss

SÖNDAG

Söndag och grymt väder!

Just nu är det full fart i familjen Palmgren's kök, det bakas muffins, chokladbollar och så görs det saft.
Vi syskon plus Lena ska nämligen åka bort till Härsjön, bada, sola och äta massa gott! Awesome :D

Nu ska jag gå och mata kaninen och sedan fortsätta fixa.
Puss

Kärlek

Åh är så lycklig just nu, det är sommar, solen skiner, jag har fått en fin bränna och planerna för detta sommarlov låter så himla bra!
Finns ju självklart saker jag mår dåligt över och ångesten och smärtan finns ju fortfarande kvar, men just nu bryr jag mig inte så mycket över det.

Ikväll blir det filmkväll med Malin och Lena, ska försöka få pappa att köra så vi kan köpa något gott att äta men annars klarar vi oss utan att gå upp något extra kilo ;)

Var ute och cyklade med Alex mitt på dagen, blev en alldeles lagom första runda som vi ska göra längre och längre med tiden. Det var skönt att ut och röra på sig och nu har jag verkligen tänk köra järnet igen, får väl se hur länge det håller, haha...

Ja, livet är allt bra grymt ibland. Och jag hoppas att ni har det lika bra!

Puss

Sun

God morgon på er, hoppas att ni sovit gott!

Vaknade för någon timme sedan och har ätit en dunder frukost, nu ska jag bara blogga klart och sedan gå ut och lägga mig i solen, i år ska jag bli så brun jag bara kan bli!
Något som är jätte jobbigt är att mina ben har jätte svårt att få färg, mina armar och bröstkorg verkligen drar åt sig all färg medan benen typ skjuter bort det, haha sjukt segt ;)

Idag händer inget speciellt, förutom att jag och Alex ska ut och cykla, testade Malins cykel igår och jag får väl tvinga mig själv att cykla för Alex skull för jäklar vad ont i knäna jag fick... Vet inte om det beror på att sadeln var för låg eller om det var för att mina knän inte håller för cykling men det återstår att se idag.
Så önska mig lycka till!

Nej nu ska jag sluta babbla och ta med mig några jordgubbar ut i solen. Puss

Let me go

Blev lite ändrade planer, åkte aldrig till Sätila utan vi åkte till Härsjön och badade istället vilket var mycket mysigare!
Moa badade också och hon var så himla söt, haha gull hund :)

Sitter just nu och rensar Idas garderob, blir en hel svart soppåse som Lisa ska få nästa gång vi ses, blir några skor tror jag också och nu kan man äntligen stänga garderobsdörren helt!

Puss

Let me go

Blev lite ändrade planer, åkte aldrig till Sätila utan vi åkte till Härsjön och badade istället vilket var mycket mysigare!
Moa badade också och hon var så himla söt, haha gull hund :)

Sitter just nu och rensar Idas garderob, blir en hel svart soppåse som Lisa ska få nästa gång vi ses, blir några skor tror jag också och nu kan man äntligen stänga garderobsdörren helt!

Puss

Nationaldagen

Hehe, är jag en dålig svensk om jag helt hade glömt av att det är nationaldagen idag?
Vi började prata om det igår och Malin blev rätt arg när jag inte hade en aning om vad dem pratade om, menmen bättre sent än aldrig eller? ;)

Inatt vid ett väckte pappa mig och kollade om jag skulle följa med och hämta Alex och David vid flohult, så jag studsade upp och så åkte vi, jag hade nämligen bett honom väcka mig när Alex ville hem så jag låg och sov med kläder och allt.

Nu ska jag fixa i ordning frukost och sedan gå ut och sätta mig, vid ett kommer Peter, Petra, Nils och Lisa hit, vi ska grilla massa gott och sedan vid fem ska vi till Sätila och fira nationaldagen. Kommer bli en toppen dag!

Vi hörs senare, puss

Jordgubbar vs chips

Ätit riktigt god middag, grillat kött, färsk potatis, sallad och god sås.
Legat och halv sovit lite och samlat mina krafter för fy sjutton vad trött jag är/var.

Alex är med resten av 9:orna och grillar och Malin är på mingla i mark med sina kompisar så det är bara jag, Ida, mormor, mamma och pappa hemma.
Nu sitter vi och pratar och äter chips, själv är jag inte alls chips sugen så jag äter jordgubbar :)

Vi hörs puss

Sommarlov!

Nu är det sommarlov, jag har ju haft det ett bra tag nu men jag har tänk att mitt riktiga sommarlov började samtidigt som mina syskons, vilket är idag!

Har fått massa bilder och det var en riktigt bra avslutning.
Det var allt några som grät i Alex's klass, själv var jag nära på att också börja gråta när jag såg hur vissas ögon svämmade över av tårar.

Mormor kom hit vid halv ett så jag väljer att stanna hemma ikväll, skulle egentligen med Malin till minga i mark och titta på Hägring men jag vill hellre stanna hemma och grilla med familjen.

Imorgon kommer morbror med familj hit, ska grilla och åka till Sätila på eftermiddagen, kommer bli en bra dag och jag hoppas att vädret blir liite bättre än vad det är idag.

Nu ska jag äta lite chips och bara ta det lugnt ;)

Puss

Skolavslutning

God morgon!

Min klocka ringde vid 06:30 i morse och då var det bara att studsa upp ;)
Nu är iallafall första syskonet fixat inför skolavslutningen så nu ska vi äta frukost innan jag fortsätter med Malin.

Både Malin och Ida har fläta idag, vilket är lite lustigt för Malin brukar vägra ha fläta och jag brukar få tvinga henne att iallafall prova. Haha men jag klagar inte ;)

Vi hörs senare, puss!!

Mums!!

Balen

Godmorgon!

Balen igår blev jätte lyckad, jag tror att alla hade roligt och det hoppas jag verkligen!
Alla var jätte fina och de flesta hade nästan alltid ett leende på läpparna.

En sak som jag tyckte var jätte kul var att se Alex med hans killgäng, haha, man såg verkligen hur alla trivdes med varandra och dem skrattade och skämtade hela tiden, ingen var utanför utan alla var verkligen en del av gänget. Super kul att se!

Jag var ju där och hjälpte till att servera maten m.m så jag kunde inte ta hur mycket kort som helst men lite blev det allt.

Och ja, maten var hur god som helst!
Till förrätt fick dem tre olika snittar, vet att en var med lax för det var den jag smakade på ;) men tror det var en med räkor och en med skinka på.

Till varmrätt var det potatisgratäng, kött, rödvinssås och en super fin sallad med jordgubbar och melon i.

Och till efterrätt var det hembakad kladdkaka som Eva (en mamma som var med och serverade) hade bakat, hon hade även gjort en god hallonsås och så hjälptes vi åt att vispa grädden på plats.
Under hela middagen bjöds det på läsk och vatten och maten kom ifrån Blommigt och Prickigt som ligger i Hyssna.

När dem hade ätit upp, tittat på lite bildspel m.m så blev matsalen till ett dansgolv. Då bjöds det på chips, ostbågar och saltapinnar.

Vid halv tolv blev alla hämtade och vi "vuxna" städade och donade.

Väl hemma pratade jag med mamma och pappa, tittade på bilderna och tog bort sminket, gick väl och la mig vid halv ett eller något så det blev en lång sovmorgon idag ;)

Nu ska jag äta frukost och så hörs vi senare!

Puss

Bild: jag hade på mig en hög svart kjol och en vit blus som jag stoppat in i kjolen, hade med mig ett par vita klackskor men jag hade på mig ett par svarta ballerina hela kvällen.

Still into you

Har varit ute och gått med Spyker i värmen, har även varit borta och fyllt på vatten hos hästarna.

Nu har jag sminkat mig och målat naglarna, ska vänta på att det torkar och sedan ska jag gå och ta på mig :)

Vi hörs ikväll eller imorgon, puss

Sommartecken

Åååh nu är det minsann sommar! Jag har nämligen plockat bort den första fästningen från min fotled, haha jag tog till och med kort på den, hehe ja...
Jag brukar aldrig få fästingar så det var verkligen som ett sommartecken för mig.

Allt är nästan fixat för 9:ornas bal ikväll, jag, pappa och Alex ska åka in till Göteborg vid tre för att låna en kavaj utav Peter.
Själv ska jag också ha kavaj, blir min vita långklänning min svarta kavaj och ett par vita klackskor. Har självklart med mig ett par låga skor ifall att :)

Nu ska jag... Ja hitta på något helt enkelt ;)

Puss

Hallon & jordgubbar

Åkte med pappa, Ida och Malin till Jingsjön, var däremot bara Ida som badade men ändå ;)

Påvägen hem köpte vi med oss en kartong med jordgubbar och tre små burkar med hallon.
Så när vi kom hem satte vi oss ute och åt bär med grädde och socker, riktig sommarkänsla!
Glömde ta bild med mobilen så jag tog kort på kameran där jag tog några kort och så får jag visa dem på riktigt när jag fört över bilderna från kameran till datan.

Var borta och lämnade Grazie hos Rickard då Karin kommer hem ikväll, vi fyllde även på vatten hos hästarna och borstade och kollade deras hovar.

Vi ska dit efter maten för att mata hästarna, och ikväll blir det troligtvis att kolla på film med Malin och Ida.

Nu ska jag fortsätta med maten, grillat kött, bläckfiskringar , pommes, (bakpotatis till mig) , avokade och god sallad blir det idag, vattnar sig i munnen bara jag skriver det ;)

Puss

Söndag

God morgon!

Idag gick jag upp vid åtta, kissade Grazie och sedan gick vi och la oss igen, sov till tio då vi åkte bort till hästarna.
Matade och gav dem vatten och sedan åkte vi hem igen.

Nu sitter jag och äter frukost, är riktigt hungrig och som synd är är det inte sol så att man kan passa på att sola när man äter ;)

Vi hörs senare, puss

Sol

Orkar verkligen inte blogga, är så varmt och fint väder så jag är hellre ute än inne och bloggar.

Idag har jag badat för första gången iår, första juni och allt ;) har även haft syster mys med Ida och kollat på film och ätit chips.
Tog en promenad med Ida, Alex och dem två små hundarna, lyssnade på musik och gick och sjöng med ute i skogen. Sjukt härligt nu i kvällsvärmen!

Imorgon ska jag på möte, jag är med och ska hjälpa till på Alex bal som är på måndag så imorgon ska vi förbereda m.m
Ska bli jätte kul att hjälpa till och kameran åker självklart med :D

Nu ska jag fortsätta kolla på film med mamma, pappa och Ida och sedan sova. Puss

RSS 2.0