Ångest

Åh, jag tror inte jag kommer klara det här med examination efter varje kurs, får sån jäkla panik och ångest och blir verkligen sjukt nervös. Förstår ju att jag måste göra det och så men jäklar vad dåligt jag mår inför och under det, efteråt är jag mest besviken på mig själv och det är väl inte heller kul men hellre den känslan än att känna så som jag känner nu. 

Skriva har alltid varit det jag är bäst på och det muntliga har alltid funkat helt okej men det här är en väldigt jobbig situation, jag får en riktig black out under tiden och därför går det alltid skit. 
I filosofin fick jag A och B på alla inlämningar och på examinationen gick det skit för att jag var så jäkla nervös så därför fick jag ett C eller om det var D i kursen, sjukt segt. 

Och det spelar ingen roll hur mycket jag pluggar inför det, allt bara försvinner för att jag får sån ångest och panik inför provet. Jag vill verkligen inte!... 

Det bästa är väl att det är över på ca en halvtimme, men usch jag avskyr det :( 

Blev inget Göteborg idag, har haft sån panik hela dagen inför imorgon så jag kan verkligen inte slappna av, var istället och julhandlade med mamma, blev massa mat och annat gott ;) köpte även två Himalaya saltstenar, två grimmor och en stoor påse med morötter på Granngården som vi tog med till hästarna när vi åkte dit för någon timme sedan. 

Nu skall jag fortsätta plugga, det värsta är att jag har sån ångest att jag inte kan koncentrera mig, mitt huvud bara protesterar och allt jag vill är att gå och lägga mig under täcket och vakna upp när examinationen är över.  
Fasen att en sån här grej ska förstöra hela skolan för mig, för det är ju ingen liten grej, den är ju avgörande för hela mitt betyg... 

Nu skall jag försöka rycka upp mig och försöka inbilla mig att det kommer gå bra imorgon. 
Skall försöka se det positivt, imorgon vid den här tiden har jag haft lov i flera timmar! 

Nu skall ni inte ta allt så ordagrant och läsa mellan raderna, jag älskar denna skolan och det är lätt den bästa skolan som finns men jag har alltid tyckt det är jobbigt med muntliga grejer och att ringa någon skall vi inte ens tala om så att det sedan visar sig att den muntliga examinationen är avgörande för betyget är ganska segt och jobbigt... 

Puss







Kommentarer
Anonym

Jag tycker också att muntan är det värsta! Jag har haft två st än så länge, historia och samhälle, och båda dom två är ju bara fakta man skriver och inget mer. Läraren frågar utifrån uppdragen och det är det som är så bra.
Plugga på så du kan säga allting utantill! Bokstavligen så att du kan se det framför dig. Printa ut uppdragen så du kan läsa dem överallt - när du äter frukost, har tråkigt, mellan tvreklam, låt andra förhöra dig och rätta dig. Läs in i flera timmar i sträck dagar innan examen.
På examen kan du föreställa dig att det är någon som förhör dig bara, om det skulle hjälpa.

Det kommer säkert bli lättare ju fler muntor vi gör, det jobbiga är att vänja sig vid dem. :/

2013-12-19 @ 01:13:13


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0