Ischoklad

Recept från Ica.se

 60 st

  • 200 g kokosfett250 g mörk choklad
  • små aluminiumfolieformar

Så här gör du: 

  1. • Smält kokosfettet i en kastrull. Hacka chokladen grovt och lägg ner i kokosfettet, rör kraftigt tills chokladen är smält.

  2. • Häll upp smeten i formarna med hjälp av en tillbringare. Låt dem stå kallt tills de stelnat.
Tips

Smaksättningar:Konjak eller rom.1 tsk rivet apelsinskal (till 60 st).1/2 tsk nymald kardemumma (till 60 st).Pepparmintsarom efter smak.

När jag gjorde så blev det exakt 80 stycken och inte 60 stycken som det står i receptet men det kanske är olika.

Var lite klurigt att få i chokladen i formarna men med lite hjälp från pappa gick det galant. Pappa höll i en tratt över varje form och så hällde jag chokladen i tratten, ett litet tips! 





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0