Idas kalas

Ni har redan fått se alla bilder som jag tog med min mobil så bilderna från iPhonen kommer i ett annat separat inlägg men jag tänkte nu ta och berätta om kalas lite mer ordentligt :) 

Kalaset började med att alla kom vid 18:00, Ida stod ute och välkomnade alls och ingen fick gå in än, när alla hade kommit fick Emil och David en signal och så sprang dem runt hörnet och skrämde dem, alla blev liv rädda (vissa mer än andra) och några vägrade gå ut igen. 

Efter att dem hade kommit in skulle Ida öppna presenter, under tiden gjorde mamma iordning pizzorna. När alla paket var öppnade var det dags för mat, pizza och bål, alla vräkte i sig.
Under tiden dem åt gömde sig alla som skulle skrämma dem senare under spökrundan uppe i Malins rum, jag sprang med dricka och mat till dem och lurade i barnen att bara jag och Ida var hemma (förutom mamma och pappa då) 

När maten var uppäten (eller ja, när alla var mätta...) gick vi in i spökberättar rummet, ett rum där vi rest upp ett tält som vi skulle sitta i och läsa läskiga historier, alla 13 fick plats i tältet och barnen fick börja berätta en spökhistoria om dem kunde, efter det läste jag några som skulle skrämma upp dem inför det som väntade lite senare. Två handlade och clowner, och två om dockor, redan här började flera gråta... 

Nu var det dags för spökrundan, jag delade in alla i två grupper och så fick grupp ett ge sig iväg, först ner till källaren där pappa, Emil och David skrämde dem till döds och sedan upp på övervåningen där alla andra var. 
När alla som vågade hade gått tände vi lamporna så att dem som var livrädda och grät fick gp rundan och se att det inte var så farligt. 

Sedan var det tårtdags och efter det tog vi fram godis, chips och popcorn. 

Därefter var det dags för lekar, första leken var att dem skulle gissa vad som var i skålarna, vi använde oss av mjöl, rostadlök, flingor och blötkattmat, här ledde lag ett. Efter det blev det limbo och lag två segrade och började komma i kapp lag ett poängmässigt. 
Därefter hade vi bundet ihop tre sura godis snöre som dom skulle äta upp snabbast, men man skulle vara två och två och börja i varsin ände utan att hålla med händerna. Lag två fick ihop mest poäng och vann hela tävlingen med ett poäng. 
(Jag, Malin, Lena och Hanna testade tävling nummer tre och jag och Malin vann, woho ;) ) 

När tävlingarna var klara hade föräldrar börjar komma och klockan var 22:00 och kalaset var slut. 

Vi som hjälpte till och gjorde kalaset hade grymt kul och av vad jag har fått höra så hade Idas kompisar det med, trotts tårar av rädsla och matkoma ;) 

I badrummet - blod spår och blod skvätt på golvet och väggarna 

I mitt rum - clown (Alex) grönt ljus (som i spökhistorien) tivoli musik 

I Idas rum - ond spå tant (Lena) kunde bara säga hämska saker om framtiden 

I Malins rum - dockor (Malin och Hanna) plus en läskig film om dockor och dock musik. 

Tror det var allt, bilder kommer senare :) 

Puss 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0