Gamla favoriter

Här kommer några utav mina favorit filmer från när jag var liten, eller vissa var jag nog lite äldre när jag såg men jag anser väl att jag var liten då också, det var ju inte direkt igår jag såg dem första gången ;) 

Först är det Kalle stropp, Grodan boll och deras vänner, åhhh fick världens lyckorus när jag hörde deras intro låt igår :D 
Jag minns att jag hade fyllt år och så åkte jag med min granne in till Kinna till något film outlet och fick välja en film, nu snackar vi VHS filmer, och jag valde den filmen. 
Filmen spelades in 1956 och är faktiskt inte tecknad utan det är människor som har klätt ut sig och så har man lagt på färg i efterhand. 

Har man inte sett den så borde man iallafall skumma igenom den lite! 

Den andra filmen är Tummelisa, hihihihi åhh så fin den är! Jag minns inte när jag tittade på den första gången men jag minns att den har hängt med under hela min uppväxt och det är en film som jag har sett minst hundra gånger. 
Den är verkligen super fin och har man små syskon eller passar barn någon gång då och då skulle jag rekommendera er att sätta på denna filmen, eller varför inte bara titta på den själv? ;) 

Den tredje filmen är Spirit och den såg jag när jag var lite äldre, jag umgicks jätte mycket med min granne Sofia som var några år äldre än mig, vi brukade ge oss ut på långa skogsturer där jag red Rullan och hon ledde Batman, åhh vilka minnen.... 
Men iallafall, en dag satt vi inne hos henne, jag kan ha varit runt 12 år eller något och så var hon runt 16 ungefär, och då kollade vi på Spirit, minns att jag grät floder och efter det kunde jag inte sluta tänka på den filmen. Låtarna är ju dessutom gudomliga! 

Den fjärde filmen var jag också lite äldre när jag såg, ungefär i samma ålder som när jag såg Spirit, nämligen Bron till Terabitia. Vet att vi hade så att vi kunde hyra filmer direkt från tv:n med bara en kod och tillslut bestämde vi oss för att titta på denna... Det är en film som verkligen har lämnat spår i mig och mina syskon, och vi har sett den hur många gånger som helst. 
Vi kan börja sjunga på den låten " Why can't we be friends, Why can't we be friends..." när som helst, den har verkligen en stark betydelse. 

Sedan har vi ju då, Alla Pippi filmerna, Ida älskade Pippi när hon var lite, alltså, hon var verkligen beroende utav henne. 
Vet att hon fick ett Pippi pussel i födelsedagspresent något år och det använde hon flitigt ;) 
Så ja, Pippi filmerna betyder något extra, framförallt Pippi på de sju haven, eller det är väl den där hon, Tommy och Annica ger sig ut i luftballong för att rädda Pippis pappa? Jag tror det iallafall. Men den är min favorit :) 

Den sista filmen jag kan komma på nu är Arthur och minimojerna, tittade på den på samma sätt som Bron till Terabitia och den är också riktigt bra. 

Sedan har vi några serier eller barnprogram kanske är bättre att säga som ligger lite extra varmt om hjärtat. Nalles blåa hus, "nalle, nalle, nalle, har ett stort blått hus, nalle, nalle, nalle, har ett stort blått hus" Och där var Skuggan alltid en favorit :) 

Sedan var det Vintergatan som sändes på sommarlovs mornarna och jag minns så väl att vi barn brukade lägga oss nere vid fötterna hos mamma och pappa och titta på detta varje morgon under sommarlovet, "fem fem fem" var våran absoluta favorit ;) 

Och sist men inte minst så minns jag Pål plutt lite extra, minns de starka färgerna och att varje dag var ett nytt äventyr, haha ja, det barnprogrammet var väldigt bra!   

Har ni några barnprogram eller filmer som ni såg när ni var små som ligger er varmt om hjärtat? Någon som väcker mycket minnen?
Har ni det är ni jätte välkomna att dela med er utav dem :D 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0